HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2021 Salı - 09:18

Bornova'ya yeni cimnastik salonu müjdesi

İzmir'de Amatör Spor Haftası kapanışı ve "Amatörün En'leri" ödül töreni İzmir Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Bornova Belediyesinin ev sahipliğinde Dramalılar Köşkü'nde yapıldı. Törende milli sporcularla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Çamdibi’nde yapılacak olan cimnastik salonunun müjdesini verdi. Başkan İduğ, “İzmir'de en çok spor tesisine sahip ilçelerden biriyiz. Biz sporda yetiştirici konumunda olmak istiyoruz. Bu nedenle tesis konusunda Bornova'da atak yaptık. Bu anlayışla da Çamdibi'ne havuzdan sonra Cimnastik Salonu da kazandıracağız” dedi.

Bornova ya yeni cimnastik salonu müjdesi

Etkinlikte, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda artistik jimnastik halka aletinde 5. olan milli sporcu İbrahim Çolak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü olarak Türkiye'ye jimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını kazandıran Ferhat Arıcan'ın babası Ayhan Arıcan'a, Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası gençler senkronize finalinde ikinci olarak trampolinde Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran Sıla Karakuş ve çeşitli spor branşlarında derece elde ederek Tükiye’yi başarı ile temsil eden  çok sayıda sporcu ve eğitmenlerine plaket verildi.

Cimnastik Salonu müjdesi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar’ında katıldığı törende cimnastik branşınnın gururu  Milli sporcu İbrahim Çolak’a plaketini veren Başkan İduğ, “İbrahim Çolak’ın doğduğu ve büyüdüğü yer olan olan Çamdibi’ne yapımı devam yüzme havuzunun yanına jimnastik salonu yapacağız” dedi. Çolak’ın Bornova’da yetişmiş yıldız bir sporcu olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa İduğ, “Onun gibi değerli sporcuların yetişeceği tesisler kurmak için harekete geçtik. Çamdibi’nde yapacağımız ve 2022 yılında tamamlanmasını planladığımız projede de kendisinden ve hocasından fikir ve destek alacağız. 

Çolak’tan Başkan İduğ’a teşekkür

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a verdiği müjde için teşekkür eden Milli Sporcu Çolak ise, “Bu güzel gecede böyle bir supriz hem beni hem de tüm sporcu arkadaşlarımı mutlu etti. Biz cimnastik sporunun büyümesi ve yaygınlaşarak daha çok kişiye ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Çocukların bu sporla ilgilenebilmesi için onların evlerine yakın yerlerde tesis olması önemliydi. Çamdibi’nde bu konuda eksik vardı. Şimdi bu müjde ile bu eksiğin giderileceğini öğrendik” diyerek duygularını dile getirdi. 

Törende konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de amatör spor branşlarının önemine değinerek, "Amatöre destek veren herkes bu işi severek yapıyor. Son dönemde amatör spor branşları, bakanlığımız destekleriyle belli bir seviyeye geldi ve ülkemizde tesisleşme hamlesi çok iyi bir şekilde ilerliyor. Ben İzmir'de bunu gördüm çok güzel yatırımlar var ve devam ediyor" diye konuştu. İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Efkan Muhtar da amatör spor kulüplerine destek veren tüm kurum ve kişiler teşekkür etti.

 
Sonbahar rehberi: İzmir'de nereye gitmeli?
 
Planlar askıda… Narlıdere’de iki mahalle daha dönüşüme girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da spora iddialı merhaba
Karaburun Belediyesi, gençler ve çocuklar başta olmak üzere ilçe halkının ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Onlar' unutsa da Karşıyaka unutmaz!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Onlar' unutsa da Karşıyaka unutmaz!
Şampiyon sporculardan Başkan Soyer'e teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yaz Tokyo’da Türk jimnastik tarihindeki ...
 
Kılıçdaroğlu talimat vermişti… Büyükşehir Meclisi’nde kritik emsal artışı kararı!
İzmir'de geçtiğimiz yıl yaşanan deprem sonrası, deprem mağdurlarının sıkça ...
Aydın'da otizmli çocuklara destek
Otizmli çocuklara da eğitimde fırsat eşitliği sağlamak gayesiyle Otizm ...
Sanayicilerden Başkan Soyer’e teşekkür
BASİFED Yönetim Kurulu üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
 
Buca’da Dünya Kız Çocukları Günü kutlandı
Dünya Kız Çocukları Günü’nde, Buca Belediyesi anlamlı bir etkinliğe imza ...
İzmirliler Germiyan Festivali’nde buluştu
Birbirinden güzel ve lezzetli yöresel ekşi mayalı ekmeklerin yarıştığı ...
Narlıdere’nin 3’ncü anaokulu açılıyor
Okul öncesi eğitim çalışmalarına önem veren Narlıdere Belediyesi, Nar ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva