HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2022 Perşembe - 09:00

Bornova’da tiyatro rüzgarları esiyor

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT) 30. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Tiyatro Büyükpark’ta Kursiyer Oyunları Festivali” tüm hızıyla devam ediyor. İzmir’in ilk şehir tiyatrosu olan BBŞT, 30. Yıl Etkinlikleri kapsamında 27 Mayıs’ta Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda “Anılarla 30 Yıl Konseri” ile 29 Mayıs’ta yapılacak büyük korteji gerçekleştirecek.

Bornova’da tiyatro rüzgarları esiyor

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kursiyerlerin bütün bir sezon boyunca çalıştıkları oyunları sahnelemelerinin çok değerli olduğunu söyleyerek, “Hem BBŞT’deki kadrolu oyuncularımızın hem de kursiyerlerimizin verdiği emeklerle ortaya çıkan oyunların daha geniş kitlelerle buluşması en büyük arzumuz. Bornova Belediyesi olarak BBŞT’yi tanıtmak ve daha çok insanımızı tiyatroyla buluşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda eğitim alan 11 kursiyer grubu oyunlarını Bornova’nın farklı salonlarında sahnelemeye devam ederken, BBŞT, çok özel iki etkinliği gerçekleştirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk olarak 27 Mayıs Cuma günü saat 21.30’da “Anılarla 30 Yıl Konseri”nde, tiyatro ile müziğin 30 yıllık birlikteliğiyle ortaya çıkan eserler, BBŞT’li müzisyenler aracılığıyla Bornovalı sanatseverlerle buluşacak. Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konserde, oyun müziklerinin yanı sıra dans performansı da yer alacak. Koordinatörlüğünü Ozan Gökmen’in yaptığı, metnini Arzu Leylak’ın yazdığı konserin yönetmenliğini Hakan Taner Yıldırım yapacak. 28 Mayıs Cumartesi günü Büyükpark’ta “poi atölyesi”, 29 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de ve 14.00’te aynı alanda Kukla Atölyesi yapılacak. 

Tüm Bornovalıların davetli olduğu büyük kortej yürüyüşü ise 29 Mayıs Pazar günü saat 16.30’da başlayacak. Bornova Bandosu’nun eşlik edeceği kortej, yürüyüşe kostümleriyle katılacak kursiyerlerle renklenecek. Büyükpark’tan başlayacak olan kortejin güzergahı, 158-161-162 sokak / Zafer Caddesi / Süvari Caddesi/ 154 Sokak / Mustafa Kemal Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesi olarak belirlendi. Kortej yürüyüşü, Fevzi Çakmak Caddesi’nden Büyükpark’a geçişle birlikte son bulacak. Kortejin ardından yıl boyu BBŞT’de eğitim alan kursiyerlere sertifikaları Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek törenle verilecek. Etkinliklerin ardından Festival program kapsamındaki kursiyer oyunlarının gösterimleri devam edecek.

Kitabını getir, biletini al
Festival kapsamındaki çocuk, gençlik ve yetişkin kursiyerlerden oluşan 11 grubun oyunları sahnelenmeye devam ediyor. Oyunları izlemek isteyen sanatseverler, oyun günleri okudukları bir roman, öykü ya da çocuk kitabını getirerek Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nden bilet alabiliyor.  BBŞT, Festival‘de toplanan kitaplarla ihtiyacı olan bir köye 30. Yıl Kütüphanesi kuracak. 

İşte oyunlar
Müfettiş (Yetişkin Kursiyer Oyunu),  Leonce ile Lena (Yetişkin Kursiyer Oyunu), Dilenci veya Ölü Köpek (Sokak Oyunu - Yetişkin Kursiyer Oyunu), Babil’e Bir Melek İndi (Yetişkin Kursiyer Oyunu), Lysistrata (Kadınlar Savaşı) (Yetişkin Kursiyer Oyunu), Midas’ın Kulakları (Gençlik Kursiyer Oyunu), Anton Çehov Kısa Oyunlar (Gençlik Kursiyer Oyunu), Barış (Gençlik Kursiyer Oyunu), Ak Masal Kara Masal (Çocuk Kursiyer Oyunu), Pijama Partisi (Çocuk Kursiyer Oyunu), Yağmurla Gelen (Çocuk Kursiyer Oyunu)

 
Nükleer tesis yakınlarında 'endüstriyel kaza'
 
Resmi Gazete'de yayımlandı... 2 ilçede acele kamulaştırma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel 3 yılını anlattı... İnsanı hayalleri uçurur!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yerel seçimlerin ardından ...
4 konuda mutabakata varıldı... Komşuyla çalışacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yunanistan ziyareti kapsamında ...
Gözler ihalede… Kuzular sütsüz kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, maliyet artışı nedeniyle 2,5 aydır sekteye ...
 
Karşıyaka'dan Bosna'ya kardeşlik köprüsü!
Karşıyaka Belediyesi ve Bosna Hersek’in Stari Grad Belediyesi, iki kent ...
Ödemiş ile Eşrefpaşa Hastanesi 'önce sağlık' işbirliğini yaptı
Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi "Önce ...
Suat Taşer İzmir'de anılacak
Tiyatro eleştirmeni, yayıncı Sabri Günay Akarsu ve tiyatro oyuncusu, şair, ...
 
Sakız Koyunu Çiftliği'nde doğumlar başladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hayvancılık projeleri de büyüyerek gelişiyor. ...
Soyer’den komşuya ziyaret… ‘Kardeşlik gündelik siyasete feda edilmesin’
Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimin ardından İzmir Büyükşehir ...
Büyükşehir ödüle doymuyor... Bu gurur İzmirlinin!
İklim krizine karşı 2030’da sıfır karbon hedefiyle projelerini hayata ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva