HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2018 Cumartesi - 12:07

Bornova’da pazarcılardan büyük yürüyüş: Ekmeğime dokunma!

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Özkanlar Pazaryeri'nin, çevrede oturanların açtığı davada, Danıştay tarafından kaldırılmasına karar verilmesinin ardından, kendilerine yeni pazar yeri tahsis edilmesini isteyen pazarcılar, Bayraklı Belediyesi'ne yürüyerek eylem yaptı.

Bornova’da pazarcılardan büyük yürüyüş: Ekmeğime dokunma!

Bölgede oturanlardan bir bölümünün açtığı davada, Danıştay 8'inci Dairesi tarafından kapatılması yönünde karar verilen Özkanlar Pazaryeri'nde bu sabah toplanan yaklaşık 750 pazarcı, kendilerine yeni pazar yeri tahsis edilmediğini öne sürerek eylem yaptı. Bölgede, TOMA araçlarının yanı sıra çok sayıda çevik kuvvet polisiyle güvenlik önlemi alındı. 'Esnaf burada başkan nerede?', 'Ekmeğime dokunma', 'Hak, hukuk, nerede?' sloganları atan grup Bayraklı Belediyesi'ne yürümek istedi. Emniyet güçlerinin izin vermemesi üzerine çıkan kısa süreli arbede ardından, pazarcıların belediye binasına yürümesine izin verildi. Yürüyüş sırasında evlerinin balkonuna çıkan bazı kişiler de pazarcılara alkışlarıyla destek verdi.
Bayraklı Belediyesi'nin önüne gelen grup Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'ın buraya gelmesini istedi. Yapılan görüşmelerin ardından kalabalığa seslenen İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, önümüzdeki pazartesi günü saat 10.00'da Başkan Karabağ ile görüşecekleri sözünü aldıklarını belirterek, "Bizler bozguncu değiliz. Bizim tek bir derdimiz var, ekmek derdi. Sayın başkan ile görüşme sözü aldık, önümüzdeki pazartesi günü 4-5 kişilik bir ekip kurup başkanla görüşeceğiz. İnşallah sorunlarımızı çözeceğiz" dedi.

Erişen'in konuşmasının ardından pazarcılar Bayraklı Belediyesi önünden ayrıldı.(DHA)

 

 
Bornova'da 'iyilik' büyüyor: Öğrencilerden örnek dayanışma
 
CHP İzmir’de ilçe başkanları kararını verdi... O ismi destekleyecekler!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Berkay 8 Ocak 2018 Pazartesi 09:48

Pazarcı diye geçinen düzenbazlar dürüst esnafa lafım yok dikkat edin domates satanın şemsiyesi kırmızıdır domates daha kırmızı gül görünsün diye biber satanınki yeşildir daha yeşil ve güzel görünsün diye namussuzluk marifet olmuş.şimdi artık fiyat etiketine yarım kilo fiyatını yazarlar yarım ibareside minnacıktır.onlara göre kendi insanı aptal çünkü rakam büyük olunca hesap yapamazlar.

Yorumu oyla      11      5  
Bulent 8 Ocak 2018 Pazartesi 02:00

Arkadaşlar bizim toplumun bir pazar gerçeği var.ambulans pazara girememiş.,seferisarde pazar günü kurulan kale içi pazarı var,de yil ambulans bir sedye bile pazara sokamassinpazara ,istanbul da fındık zade pazarı var .bitarafta cerrahpaşa hastanesi,bitarafta haseki hastanesi var .Pazar olduğu cuma günü,cade trafiği deyisiyo,çevredeki esnaf halk canliliktan ticaretten memnun.modern görünen izmir.evimin yanında pazar olsun ,gürültü olmasın,nişanını,düğününü ,evinin,kapı önünde,geceyarilarna kadar ,gürültü yapar hastası olan o gürültüyü çeker gelenek olur.tezat,tezat,

Yorumu oyla      11      5  
Ercan 7 Ocak 2018 Pazar 22:05

Ne bekliyosunuzki bu belediyeden kahramanlarda bir pazar sözü verildi hala pazar dere kenarında çevre yolunun hemen altında yani facia geliyorum diyor pazarcıların ekmeğini elinden alıp büyük marketlere ve avm ye yediriyorlar hizmet sıfır ancak tramvay yaparız çiçek ekeriz kafasindalar....

Yorumu oyla      11      5  
Serdar 7 Ocak 2018 Pazar 16:27

Uzatmayalım en son herkes geçmişi hatırlasın bomba patladı itfaiye ambulans bile zor girdi. Bırak ambulansı itfaiyeyi insanlar birbirlerine çarparak yürüyor birde pazar içinde araçlar var. Her 2tarafta haklı ama Chp yolları kaza kaza mezar haline getirdi şimdi kapatamıyor. Bu pazar isine zor çözüm bulur calısanlar paralarını alamıyor bayraklı belediyesinden. Onun için insanların Allah yardımcısı olsun cc.insallah

Yorumu oyla      11      5  
Bedrettin 7 Ocak 2018 Pazar 12:52

Özkanlar pazarından biz de yararlanıyorduk.Ancak pazarın kurulduğu yere ambulansın,itfaiyenin girmesi mümkün değil. İzmir semt pazarları kurmada öncüdür .Bu konuyu sağlıklı bir şekilde çözerler.

Yorumu oyla      11      5  
Kemal 7 Ocak 2018 Pazar 12:27

Hasan''ın bilgisi doğrultusunda zabıta mudürü makbuz karşılığında dudak ucuklatacak derecede para topladılar makbuz karşılığında ki para nerde makbuzun kocanlari nerde kim yedi kimler yedi.

Yorumu oyla      11      5  
Çika 7 Ocak 2018 Pazar 10:22

Demek ki neymiş adam gibi adama oy verecekmişsin deve güreşi peşinden koşana değil, Özkanlar pazarı halkın pazarı hemen geri verilmesi hatta en güzel yerin tahsis edilmesini istiyoruz

Yorumu oyla      11      5  
Murat 7 Ocak 2018 Pazar 08:38

Bende pazarciyim hicbir pazarci ne laf attl nede araca zaraz verdi öyle olsaydı yanımızda halkda vardï

Yorumu oyla      11      5  
BAYRAKLI SEVDALISI 6 Ocak 2018 Cumartesi 23:43

HEM MODERNLİKTE BAHSEDİYORURUZ EVİME GİREMİYORUM DİYENLER BİLE BURDAN SAFSATA KONUŞUYORLAR SOKAKLARDA PAZARMI OLUR YETER O SÖYLENİLEN PAZAR YERİ BAYRAKLI PAZAR YERİ NE İTFAİYE NEDE AMBULANS GİREBİLİYOR KİMSE KARNINDAN KONUŞMASIN MUHALEFET OLMAK İÇİN MUHALİF OLUNMAZ BİR AK PARTİLİ OLARAK BİR DOĞRUYU GÖREN VATANDAŞ OLARAK BU KARARI DESTEKLİYOR SOKAK PAZARLARI KALKSIN DİYORUM

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 6 Ocak 2018 Cumartesi 18:15

Benim bildiğim kadarı yer gösterildi! F.altay pazarında oldugu gibi viyadüklerin altına alındılar ama pazarcılar viyadük altını istemiyor!.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Skandal sözler: 'Hz. Nuh oğluyla 'cep'ten görüştü'
TRT’de Öteki Gündem programına katılan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ...
Karadeniz'de -7 derecede terörist avı!
Ordu'da komandolar, Giresun-Sivas sınır bölgesinde sıfırın altında 7 derece ...
3 gün sürdü... Tonlarca yakalandı!
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 3 gün önce başlatılan operasyonda 260 kilogram ...
 
Jandarma komutanı itirafçı oldu!
FETÖ/PDY’nin ‘mahrem imamlar’ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma ...
İzmir'deki tarihi darbe davasında eski komutanlara 'dijital' tahliye!
FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 147'si tutuklu 279 sanığın ...
Adliyeye getirildi... Kritik isimden kritik itiraf!
FETÖ'cü olduğunu itiraf ederek teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral ...
 
İzmir'de kaçak göçmen operasyonu: 48 gözaltı!
İzmir'in Dikili ilçesinde 48 yabancı uyruklu yakalandı
İzmir'de kalpazanlara ağır darbe!
Bornova ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda 275 bin 830 lira sahte para bulundu
İzmir'in kahramanına yakışan tören... Bakan'ın gözyaşları...
İzmir Adliyesi'ne terör örgütü PKK'nın geçen yıl 5 Ocak'ta gerçekleştirdiği ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva