HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2020 Cuma - 18:03

Bornova’da maskeler belediyeden… İduğ: Günde 30 bin tane dağıtacağız!

Belediye Başkanı İduğ, “Maske makinesi aldık, günde 30 bin adet maske üreteceğiz. Herkese ücretsiz dağıtacağız. 280 bin adet yapılmıştı, günde 30 bin üreten bir Bornova Belediyesi olacak. Cumartesi-Pazar sokağa çıkma yasağı olduğunda evlere ekmek dağıtıyoruz. Her gün 5 bin ekmek dağıtıyoruz. Bunları verirken maske de dağıtacağız. Parklara, rekreasyon alanlarına gidenler oluyor, girişlerde teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bornova’da maskeler belediyeden… İduğ: Günde 30 bin tane dağıtacağız!

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs ile mücadele edilen süreci değerlendiren ve belediye hizmetlerinden örnekler veren Başkan İduğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile aradaki ilişki hakkında açıklamalar yaptı.

CHP’li yerel yöneticilerin ve siyasilerin zaman zaman devlet kanadından, yetkililerden sağlıklı bilgi alamadığını iddia etmelerine dair gelen soruyu kendi adına yanıtlayan İduğ, Bornova özelindeki durumu aktardı.

İduğ yeni süreçte günde 30 bin adet maskenin ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılacağının müjdesini de verdi.

Gündelik evsel atığın normal süreçtekinin 3 katına çıktığını söyleyen İduğ, araç filosunun zenginleştirilmesine değindi. “Araç kiralayarak devam etseydik bu hizmeti sağlayamazdık” diyen İduğ, “ Bizim personelimizin 3’te 1’i şu an evinde. Ama tüm bunlara rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.  

İZMİR’DE ÖLÜ SAYISI YÜKSEK DEĞİL
Kaymakamlık, müdürlük ve devlet bürokrasinden sağlıklı bilgi alınıp alınmamasıyla ilgili gelen soruyu yanıtlayan İduğ, “Vefa Grubu’ndan, pandemiden önce biz Bornova’da bir konsey oluşturmuştuk. Bir iş birliği içinde süreci yürüyoruz. Hiçbir sıkıntımız olmadı. Onlara teşekkür ediyorum. Biz hizmet yapıyoruz. Herkesi kucaklıyoruz. Bunları onlar sayesinde başardık. Bornova’da 3 hastanemiz var, pandemiyle ilgili ölen olmadı. İzmir’de ölü sayısı çok yüksek değil. Benim aldığım veri bu şekilde. İletişimi başhekimler nezdinde hastane müdürleriyle sağladık” açıklamasına imza attı.

GÜNDE 30 BİN MASKEYİ ÜCRETSİZ DAĞITACAĞIZ
Hizmetleri sıralayan İduğ, salgın sürecine ayrı bir parantezi açtı ve “Maske makinesi aldık, günde 30 bin adet maske üreteceğiz. Herkese ücretsiz dağıtacağız. 280 bin adet yapılmıştı, günde 30 bin üreten bir Bornova Belediyesi olacak. Cumartesi-Pazar sokağa çıkma yasağı olduğunda evlere ekmek dağıtıyoruz. Her gün 5 bin ekmek dağıtıyoruz. Bunları verirken maske de dağıtacağız. Parklara, rekreasyon alanlarına gidenler oluyor, girişlerde teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLUYUZ, HİÇBİR SORUN YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arasındaki ilişkiyi özetleyen İduğ, “Kendi yağımızla kavrulmak güzel ama İzmir Büyükşehir Belediyesi olanaklarından yararlanmayan ilçe bence kısır kalır. Biz bütünlük içinde çalışıyoruz. Ayrımız yok. Bazı alanlarda birlikte çalışmamız gerekiyor. Çok titiz davranıyorlar. Erzak dağıtımı konusunda da Tunç başkanımıza teşekkür ediyorum. Her şey kontrolümüzde… Büyükşehir ile birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Hiçbir sorun yok” dedi.  

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI!
Başkan İduğ, iş dünyasının kendisine büyük destek verdiğini söyledi. İduğ, sürecin en başında bir çağrıda bulunmuştum; ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere belediyemize önemli katkılar yapan iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreci 'cepten yeme yılı' olarak tanımlamıştım; şimdi bir ekleme daha yaparak, 'kayıp yıl' olarak nitelendiriyorum. İş insanları bu süreçte yanlarında bulunanlara sahip çıkmalı, onların bu yılı tamamlamalarına katkı koymalıdır. Şirketleri kara geçirenler ve çalışanlar 2021'de yine aynı şekilde performans göstereceklerdir. Herkes insan kaynağına sahip çıksın. Tüm iş dünyasına sesleniyorum" dedi.

HERKES HESABINI YAPSIN
Başkan iduğ, belediye başkanlarına da uyarılar bulunurken; ekonomik tedbirler ve mali konularla ilgili deneyimlerini paylaştı.

İduğ "Belediyelerimizin İller Bankası payları azaldı. Mesela Bornova Belediyesinin  12 milyon olarak gelmesi gereken pay bu ay 5 milyona düştü. Böyle giderse çok ciddi sorunlar yaşayacağız. Belediye Başkanları derhal önümüzdeki 6 aylık sürecin planlamasını yapmalıdır. Bu kriz döneminde bir belediye personalinin maaşlarını ödeyebiliyor, temizlik, sağlık gibi temel ihtiyaçları yürütebiliyorsa şanslıdır. Biz de ekonomik tedbirleri uygulayarak bu kağsamda çalışmalar yapacağız. Tüm başkanlar önümüzdeki ayların, gelir-gider dengesini mutlaka sağlamalıdır. Herkes hesabını ona göre yapsın" diye konuştu. 

Öte yandan Başkan İduğ 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı, sokağa çıkma yasağı dahilinde balkonlarda bulunan Bornovalılarla birlikte kutlayacaklarını ve üstü açık otobüsle ilçe turu yapacaklarını söyledi.

 
İzmir'de bir doktor daha virüse yenildi!
 
İzmir'deki kaçırma dehşetinde flaş gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da sokak hayvanları için mamamatik hizmeti
Koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından en çok ...
Ödemiş Belediyesi’nden gençlere 19 Mayıs hediyesi
Ödemiş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ...
Bergama Belediyesi’nden işçilerine gıda yardımı
Bergama Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan ...
 
Torbalı’da taksi ve minibüsler dezenfekte edildi
Torbalı Belediyesi, dünya genelinde etkili olan ve Türkiye'de de yayılan ...
Soyer ilk askıda faturayı ödedi ve İzmirlileri davet etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte başlayan büyük dayanışma ...
Konak’ta kapıda vergi ödeme hizmeti
Konak Belediyesi’nin, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ve kronik ...
 
İzmir'in kadın dezenfeksiyon timi Kovid-19'a savaş açtı
Narlıdere Belediyesi bünyesinde yeni tip koronavirüs sürecinde oluşturulan ...
İzelman’a genç takviye: Öztürk Kurt göreve başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli birimlerde çalıştıktan sonra İZELMAN ...
Gazeteci Hasan Tahsin'in ilk kurşunu sıktığı yerde anma
İzmir’in işgali sırasında ilk kurşunu atarak Milli Mücadele’yi başlatan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva