HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2016 Pazartesi - 09:00

Bornova’da kiraz şöleni!

Bornova Belediyesi’nin; doğa ve köy turizmini geliştirmek için başlattığı Kiraz Festivali 3. yılında da büyük ilgi gördü. Bornova’da en çok kiraz üretilen bölgelerden Beşyol Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kiraz Festivali’ne binlerce İzmirli katılarak üreticiye destek oldu.

Bornova’da kiraz şöleni!

Bornova Belediyesi’nce bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kiraz Festivali büyük bir coşkuya sahne oldu. Bornova Belediyesi’nin mahalle statüsü alan köyleri ekonomik ve sosyal olarak kalkındırma amacıyla başlattığı ‘Doğa ve Köy Turizmi’ projelerinin ilki olarak hayata geçirilen Festival’in üçüncüsü de, başta Bornovalılar olmak üzere pek çok İzmirliyi Beşyol’da buluşturdu.

Festival’e vatandaşların yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şehrazat Mercan, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Mustafa Balbay, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, AKP Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin, MHP Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

EN GÜZEL KİRAZ SEÇİLDİ
Bornova Belediyesi’nin kaldırdığı servislerin yanı sıra kendi imkanları ile festival alanına gelen vatandaşlar renkli bir gün geçirdi. Üreticiler Festival alanındaki stantlarında kirazlarını sergileyip satış yaptı. Doğal ve el emeği ürünlerden alan, yeme ve içme ihtiyaçlarını yine buralardan karşılayan vatandaşlar yöre ekonomisine katkı da sağladı. Renkli görüntülere sahne olan Festivalde folklor gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. Etkinlikte, Bornova Senfoni, Ceyhun Şişmanoğlu ve Gamze Matracı sahne aldı. ‘Kiraz Yetiştiriciliği Teşvik Yarışması’nda en güzel kirazların sahiplerine ödülleri verildi.



YERELDEN KALKINMA HAMLESİ

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kiraz Festivali’ni geleneksel hale getirmenin onurunu ve gururunu tüm İzmirlilerle birlikte yaşadıklarını söyledi. Sonradan mahalle olan köylerin Bornova için büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Atila, “Göreve gelir gelmez tarım ve hayvancılığın sürdürüldüğü mahallelerimizin kalkınması için harekete geçtik. Kiraz Festivalimiz de bu anlayışla ortaya çıktı. Festivalimize ve üreticimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Olgun Atila, Ramazan Ayı’nda ilk iftarı da yine Bornova’nın bir başka köyü olan Karaçam’da vatandaşlarla birlikte yapacaklarını belirterek, “Bizim birbirinden değerli 12 köyümüz var. Vatandaşlarımızı köylerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun ortaya koyduğu yerelde kalkınma anlayışını hep beraber daha ileri götüreceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Kiraz Festivali’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenmesinin ayrı bir anlamının olduğuna dikkat çekerek, “Birlikte üretmenin, birlikte tüketmenin keyfini bize yaşatan bu güzel Festival’de bizi buluşturan Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova’nın bereketli topraklara sahip olduğunu belirterek, “Kirazımızın tanıtımı ve köylümüzün ürünlerinin değerlendirilmesi noktasında düzenlenen bu festival çok önemli. Düzenlenmesinde emeği geçen başta Bornova Belediyesi ve Beşyol Mahallesi Muhtarlığı olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşları, üretici dernek ve vakıflarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Festivale katılan herkese teşekkür eden Beşyol Mahallesi Muhtarı Mustafa Bahşi, “Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya kiraz üreticisine verdiği destekler nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Yaşar Holding’in 1 numarası’ndan 2 bakanlığa çağrı!
 
İzmir’den Can Dündar’a mektup yazan hakim gitti: Sürüldüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak camileri Ramazan’da pırıl pırıl!
Geçmişten günümüze birçok farklı kültür ve inanca mensup insanların karşılıklı ...
Karabağlar’da toplu sözleşme sevinci
Karabağlar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında belediyede çalışan ...
Karşıyaka heyeti Ramazan’ı Mevlana ile karşıladı
Kardeş ilçe Akçaşehir'de park açılışı yapmak için Karaman'a giden Karşıyaka ...
 
Menderes’te tarih canlandı!
Menderes Belediyesi tarafından ilçenin tarihi değerleri arasında yer alan ...
Büyükşehir’den Foça’ya bir kestirme daha!
Foça'ya ulaşımı rahatlatmak için bölgeye yeni bir yatırım daha gerçekleştirildi. ...
Kültürpark’ta çocuk karnavalı!
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden yararlanan yüzlerce çocuk, ...
 
Efeler diyarı Kozak'ta kermes çoşkusu
Uluslararası Bergama Kermesi’nde bu yılda gelenek bozulmadı. Efeler diyarı ...
Urlalı kadınlar liderlik sertifikalarını almaya hazırlanıyor
Urla Belediyesi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle yürütülen ...
Karabağlar'da 1500 kişilik iftar sofrası
Karabağlar Belediyesi, Ramazan Ayı'nda 5 ayrı noktada iftar sofrası kuracak. ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva