HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2020 Çarşamba - 10:44

Bornova’da kentsel yenileme zamanı

Bornova Belediyesi detaylı bir çalışma sonucu hazırladığı “Çamdibi – Altındağ Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi”ni hayata geçirmek geçirmek için düğmeye bastı. Bölge sınırları içindeki mahallerinin muhtarları, mahalle temsilcileri, meclis üyeleri ve iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kentsel yenilemenin kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Bu çalışmayı tüm tarafların memnun olacağı şekilde gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Bornova’da kentsel yenileme zamanı

Bornova Belediyesi’nin Çamdibi – Altındağ Bölgesi’nde bulunan bin hektarlık alan için hazırladığı Kent Yenileme Projesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki toplantıda anlatıldı. 40 bin yapının tek tek gezilerek detaylı bir şekilde incelendiği çalışmayla ilgili teknik sunumu Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Özlem Ayan yaptı. Bölgedeki yapıların sadece yüzde 11’nin iyi, yüzde 12’sinin ise kötü durumda olduğunu tespit ettiklerini belirten Ayan, hazırlanan projeye göre bisiklet ağının oluşturulacağı bölgede, imar alanlarının yüzde 30, nüfusun yüzde 10 oranında, yeşil alanların 10 kat, sosyal donatı alanlarının ise 5 kat artacağına dikkat çekti. 

Birlikte başarabiliriz

1/1000’lik imar planlarının çalışıldığı sunumun ardından konuşan Bornova Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kentsel dönüşümün kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, “Ne yazık ki Altındağ ve Çamdibi’nde bir çok sokağa itfaiye aracı ve ambulans bile giremiyor. Deprem bölgesinde olduğumuz gerçeğini de göz ardı etmememiz gerekiyor. Buralardaki yapı stoğunun mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Vatandaşın onayı ön koşulumuz. Bu süreçte biz de masada olacağız. Bir kişinin direnci için çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına izin vermeyelim çünkü her zaman da söylediğimiz gibi Bornova Hepimizin. Kentsel yenilemenin önemi tek tek anlatalım. Uzlaşma ve iletişimle bunu hep birlikte başarabiliriz.

Başkan İduğ’a teşekkür

Katılımcılar, toplantının sonunda çalışmaya yönelik görüşlerini dile getirip Başkan İduğ’a teşekkür etti. Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Sait Tatlı ise ilgili komisyonda kendisinin de yer aldığını hatırlatarak, “Kangren olmuş bir yaraya parmak bastınız. Bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum. Geçmişte de bazı adımlar atıldı ama sonuca ulaşılamadı. Umarım herkes taşın altına eline koyar ve bu işi başarırız” diye konuştu.

 
Tarihi Bergama Kermesi’nde muhteşem final
 
İzmir’de turizmin mabedi kapanıyor: Soyer’den çok net ‘rezidans’ mesajı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 16 Eylül 2020 Çarşamba 17:48

Çamdibi İzmir'in en merkezi ve en kıymetli lokasyonudur. Burada modern kentlere ve insana yakışır uygulanabilir bir plan yapılmalı ve insanı kültürü korunmalıdır.

Yorumu oyla      3      3  
Bornovalı 16 Eylül 2020 Çarşamba 17:46

200 bin Kişinin yaşadığı bir bölgenin planları ele alınacaksa bu konuda herkesin fikrini beyan edeceği ve beklentilerini açıklayabileceği ortam oluşturulmalıdır. Yerindelik ve uygulanabilir olması gerekir yaptığınız işin. Daha işe başlamadan algı yöneterek ve fikir beyan eden insanların söylediklerini çarpıtarak bir yere varamazsınız. İKON tower ve Binali Özbaykız'a söz vermiş olmanız bunca insanın tapulu malınının üzerinde hak gaspı yetkisi vermez size. AKP başta olsa idi anca bu kadar kötü yönetebilirdi. Çamdibi bölgesinde İtfaiye ve ambulans giremeyen sokak sadece yeşilova'da yok. Bu burnumuza pis rant kokusu vermeye yetiyor.

Yorumu oyla      2      3  
16 Eylül 2020 Çarşamba 16:31

Çamdibi'nden 4 katlı apartmanı satsan, iyi bir yer den ancak daire alabilirsin.

Yorumu oyla      2      4  
Sait Tatlı 16 Eylül 2020 Çarşamba 13:06

Altındağ Çamdibi imar planları ile ilgili !!! Altındağ ve çamdibinde yapılmaya çalışılan imar değişikliğinin en özet ve en basit haliyle bilgisini paylaşmak istiyorum. 1-) Emsal : 2.5 bu şu demek. Tapu üzerinde yer alan metrekarenizin 2 buçuk katı inşaat izni verilecek demektir. Örneğin Tapuda 100 m arsa sahibine bu planlardan sonra 250 metre inşaat izni verilecektir. Peki mevcutta ve çoğunluk olarak bu bölgede durum ne diye bakarsak; genel olarak 4 katlı ruhsatlı binalardan oluşmaktadır. Kısaca bu plan ile vatandaşa söylenmek istenen şu: 4 katlı toplamda 400 metre bina sahibine; binanı yık, belediye olarak 250 metre inşaat hakkı verelim. Müteahhit firma ile de en iyi ihtimalle yüzde elli kat karşılığı anlaşabilirsen 125 metre yapı sahibi ol deniyor. Hali hazırda 4 adet daireni ver karşılığında 1 adet daire sahibi ol deniyor. 2.) Tek başına yapılaşmaya izin verilmiyor. En az 60 adet parsel ile 120 adet arasında değişen parseller birleştirilerek büyük adalar halinde izin verileceği ifade ediliyor. Bu plandan sonra hiç kimse kendi arsasını tek başına yapamaz demektir. Yeri geldiğinde iki kişi bile anlaşamazken, parsellerin miras kalmadığını varsaysak bile en az 60 ile 120 kişi bir araya gelip anlaşması isteniyor. 3.) Tapunuzun % 60’ını belediyeye hibe etmeniz isteniyor. Vatandaşın yıllar önce inşaat yapmak için belediyeye terkin yaptığı arsa miktarları hesaba alınmıyor. Yani daha önce ortalama %20 terk yapıldıysa şu anda da %60 terk ile birlikte belediye %80 civarlarında zayiat istiyor demektir. Mevcutta 100 metre arsa sahibine 40 metre üzerine inşaat yap deniyor. Geçen dönemde aynı planlar uygulanmak istendi. Fakat vatandaştan ciddi tepki geldiği için gündemden kaldırıldı. Halihazırda aynı planlar gündeme alınıyor. Altındağ Çamdibi sakinlerimiz! öneri plan ile yapılmak istenen; mülkiyetinizde bulunan 4 adet dairenizin yıkılıp yerine 1 adet daire verilmesi sizlere öneriliyor. Ortalama olarak hesap bu şekildedir. Kabul edip etmemek sizlerin takdirine kalmıştır. Şahsım ve grubum, ilgili her yerde bu konunun bu şekilde çözüme kavuşturulamayacağını çözüm önerilerimizi her platformda dile getirdik. Altındağ ve Çamdibi sakinlerimizin bilgisine sunmak istiyorum. Bornova belediyesi basın servisi; konuşmalarımın bir kısmını alıp, eleştirel kısımlarını, öneri kısımlarını keserek basına servis etmek size yakışıyor!!! Mevcut yönetim, Altındağ ve çamdibi imar planlarını bu şekliyle vatandaşın onayını alarak yürürlüğe koyabilirse ben de şahsım adına bir kere daha teşekkür edeceğim!!!

Yorumu oyla      7      5  
16 Eylül 2020 Çarşamba 11:53

Kesin yapılır

Yorumu oyla      3      3  
16 Eylül 2020 Çarşamba 10:55

Stadyumu oradan otogara kadar bir uçtan kepçeyi sokup, diğer taraftan çıkarmak gerekiyor.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi Bergama Kermesi’nde muhteşem final
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılında başlatılan ve 84 ...
İzmir’in kent vizyonuna Avrupa’dan hibe
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve çevreci ulaşım vizyonu ...
Balçova’da ilk zil öncesi dezenfeksiyon
İzmir Balçova’da yüz yüze eğitime başlayacak anaokulu ve ilkokul 1. sınıflar Belediye ...
 
Behçet Akal'ın ismi Karşıyaka'da yaşayacak
Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi içine geçtiğimiz yıl kurulan ...
AK Parti'den '120 dakika' hamlesi: İlk aktarma ücretsiz olsun!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü ...
Esnaftan Batur’a pandemi teşekkürü
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ...
 
Koronavirüs Torbalı Belediyesi'ne sıçradı!
Torbalı Belediyesi'nde iki personelin COVİD-19 test sonucunun pozitif ...
Yangın mağdurlarına Büyükşehir'den yardım eli
Bayındır'da önceki hafta çıkan yangında kullanılmaz hale gelen binada ...
Başkan Soyer'den iki ilçeye yeni proje müjdeleri
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yoğun mesaisine bugün Foça ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva