HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2022 Perşembe - 19:30

Bornova’da gündem Doğanlar Mahallesi… İduğ: Yıkıp geçmek en doğrusu ama…

Bornova Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetti. Meclisin dilek ve temenniler kısmında Başkan İduğ, geçtiğimiz aylardan gelen temennilere cevap verdi. Doğanlar Mahallesi’nde yaşanan cinayetin ardından metruk ve kaçak binalar gündeme gelmiş, bölgenin huzur ve emniyeti konusunda soru işaretleri oluşmuştu. Başkan İduğ, bölgeye bizzat gittiğini ifade ederek, “Yıkıp geçip yeşillendirmek en doğrusu. Orada o halkın yaşadığı ortamda bu kararları almak çok kolay değil” dedi.

Bornova’da gündem Doğanlar Mahallesi… İduğ: Yıkıp geçmek en doğrusu ama…

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu yapıldı. Yılın son meclis toplantısını Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetti.

Meclis toplantısı başlamadan önce, meclis üyelerine belediyenin Kasım ayı faaliyetlerine ilişkin sinevizyon gösterisi izletildi.

Mecliste başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi.

İzmir İlçe Belediyeleri Turizm Gıda Org. Reklam Yayıncılık Akaryakıt İnş San. Tic. Anonim Şirketi’nin (İZBAŞ) 6.500.000,00 TL sermaye arttırım kararına karşılık olarak şirketin hissedarı Bornova Belediyesi 6.452.791,34 TL nakdi sermaye arttırımına katılma kararı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmüş ve oy çokluğu ile meclise gelmişti. Komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda, sermaye arttırımı oy çokluğu ile meclisten geçti.

BAŞKAN İDUĞ: DOĞANLAR MAHALLESİ’NE BİZZAT GİTTİM, GÖRDÜM
Meclisin dilek ve temenniler kısmına geçildiğinde Başkan İduğ, geçen mecliste temenni olarak sunulan sorulara cevap verdi. Doğanlar Mahallesi’nde yaşayan Şeyhmus Çekin’in bölgede hurdacılık yapanlarla tartışması sonrasında öldürülmesinin ardından bölgenin huzuru ve güvenliği meclis gündemine gelmişti. Başkan İduğ, bizzat bölgeye giderek gözlem yaptığını, “Doğanlar Mahallesi’ndeki ölümlü olay sonrasında açıklık getirmek isterim. Oradaki toplam parsel sayısı 94, yapı olan kısım da 70. 24 tanesi boş. 70 yapı var. Bu yapılar içerisinde 8 tanesini yıktık. Burada emniyetin ısrarla üzerinde durduğu parsel sayısı 44. Kendim oraya gittim ve oradaki yapıları gördüm. Tek odalı yerde 5 çocuklu hüküm giymiş kadınlar ya da erkeklerin aileleri orada yaşıyor” diyerek açıkladı.

‘DOĞRUSU YIKMAK AMA BU KARARLARI ALMAK ÇOK KOLAY DEĞİL’
Doğrusunun oradaki binaları yıkıp geçmek olduğunu söyleyen İduğ, bölgede yaşayan insanların yaşadıklarını gördükten sonra bu kararın alınmasının kolay olmadığını söyledi. Yıkımın yapılamayacağını söyleyen İduğ, ‘ne yapılabilir’ üzerine önerilerin geldiğini şu şekilde aktardı:

Korona döneminde onları oradan almak hassas bir konuydu ama böyle bir konuyla karşı karşıya kaldık. Bu alanda yapı belgesi alan da var. Yıkıp geçip yeşillendirmek en doğrusu. Orada o halkın yaşadığı ortamda bu kararları almak çok kolay değil. Hepsini aynı anda yapmak gerekiyor. Metrukları yıktık. Ne yapılabilir diye önerilerde bulundu biraz önce arkadaşlarım. Karakol yapılması önerisi geldi, kontrollerin arttırılması çalışması önerildi. Yıkım konusu şu anda yapılabilir değil. Derin yoksulluğun hat safhada olduğunu orada kendi gözlerimle gördüm. Bu konuyu aktarmak istedim. Konu aslında asayişin ama belediye olarak da biz orada incelemeleri yaptık.

AK PARTİLİ KASACI: YAPILAR DEVAM EDİYOR, BÜROKRATLAR SİZE YANLIŞ BİLGİ VERİYOR
İduğ’un ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Kasacı, İduğ’a görüntülerin gittiğini söyleyerek yapılaşmanın devam ettiğini belirtti. Bürokratların İduğ’a yanlış bilgi aktardığını söyleyen Kasacı, “Size gelen görüntüler var. Halen yapılar devam ediyor. Bürokratlar ya size yanlış bilgi veriyor ya da beraber gidip bakmamız lazım. Sizin bahsettiğiniz gibi basit bir şey yok orada. O bölgenin tamamına sıkıntı doğuran bir çember orası. Dolayısıyla halen oraya yapılar yapılırken hiçbir şey yokmuş gibi anlatıyorsunuz. Bu gösterdiğim yapı oraya yapıldı, aileler yaşıyor orada ve hiç kimse müdahale etmedi. Meclis üyelerinin söylediği mi doğru bürokratların size getirdiği mi?” ifadelerini kullandı.

İDUĞ: GELİN BERABER GİDELİM
Kasacı’nın sözlerinin ardından konuşan İduğ, Kasacı’yı bölgeye davet ederek, “Söylediklerinize katılmamakla beraber sizi önümüzdeki hafta davet ediyorum. Gelin beraber gidelim. Kaçak yapıya elbette müdahale ediyoruz. Söylediklerimin hepsi belgeli. Bu konuyla ilgili gelin beraber gidelim. Çok iyi bir ortam değil, görmeniz lazım” dedi.

 
'Türkiye sağlıkta küresel yıldız oldu'
 
Menemen'de önerge krizi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhale tarihi belli oldu... Konak yeni binasına kavuşuyor!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Basmane Meydanı’nda yapılacak yeni ...
Başkan Engin'den mecliste 2023 mesajı: Üretmeye devam edeceğiz
Narlıdere Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.  ...
İzmir İktisat Kongresi'nde geri sayım... İş dünyası zirvesinde ilkeler belirlendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
 
Bergama Belediyesi Aralık meclisi yapıldı
Bergama Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 
Mübadele söyleşileri kitaba dönüşecek
“Yüzüncü Yılına Yaklaşırken Her Yönüyle Mübadele Söyleşileri” Selçuk Efes ...
Adım adım İktisat Kongresi... Son paydaşlarla zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
 
Büyükşehir'den damping... İndirimli et satışı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Seyrek’teki ‘146’lık satış’ta yeni gelişme: İhaleye katılan yok!
Menemen Belediye Meclisi’nde AK Partili, MHP’li ve Bağımsız üyelerin oylarıyla ...
AK Partili Hızal'dan Soyer'e yanıt: AK Parti’nin hizmetlerine düşmanca engel olan...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ‘İzmir düşman toprağı değil’ diye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva