HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2022 Perşembe - 10:04

Bornova 2021’de kültür etkinlikleri ile renklendi

Bornova Belediyesi, 2021 yılında birbirinden renkli etkinlikler, kurs, tiyatro ve sergilerle pandemiye rağmen Bornovalılara dolu dolu bir yıl yaşattı. Tedbirlere uyularak düzenlenen etkinlikler Bornovalılara moral oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle zor bir yılı daha geride bıraktıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kısıtlamalarda online sürdürdüğümüz aktivitelerimize normalleşme sürecinde yüz yüze devam ettik. Bu kapsamda 45’i online olan 146 etkinlik gerçekleştirdik. Böylece Bornovalıların daha çok hayatın içinde yer almasını sağladık” dedi.

Bornova 2021’de kültür etkinlikleri ile renklendi

Fiziki ve sosyal yatırımların yanında kültür ve sanat alanındaki etkinliklerle de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan Bornova Belediyesi, 2021 yılında da hız kesmedi. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl içinde düzenlenen14’ü yüz yüze olmak üzere 27 panel ve söyleşiyle Bornovalılar alanlarının uzmanlarıyla bir araya geldi. 4’ü online olan 14 etkinlikle sanat ve bilim dünyasının unutulmaz isimleri ile önemli tarihi olaylar anıldı. Milli Bayramlar, özel gün ve haftalar kapsamında 25 konser, tören ve gösteri gerçekleşti. Bunların 13’ü pandemi nedeniyle online yapıldı. Ayrıca Bornova Belediyesi, 9 ayrı resim ve fotoğraf sergisine ev sahipliği yaparken, 12’si Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na ait olmak üzere 17 oyun sahnelendi. 2’si online 7 belgesel ve film gösterimi etkinliği yapıldı. Özellikle kadın ve çocuklara yönelik 7’si internet üzerinden 13 atölye çalışması gerçekleşti. 

Bornovalılar etkinliklerde buluştu

İzmir Enternasyonal Fuarı, Golden City Awards 2021ve Travel Turkey’e katılım sağlanırken, ‘Kadın Emeği Pazarı’, ‘2.Bornova Kitap Günleri’ ile ‘Yeni Yıl Hediyelik Eşya Günleri’ düzenlendi. Bornova Belediyesi gezici matematik ve sağlık etkinliklerini de vatandaşlarla buluşturdu. Nostaljik Açıkhava Sinema Günleri ve Yaz Konserleri ile Bornovalılara açık havada eğlenme fırsatı sundu.

Tuna Kiremitçi, İdil Biret ve Sevil Atasoy gibi ünlü isimlerin de yer aldığı Kitap Günleri’ne 70 yayınevi katılırken 237 yazar okurlarıyla biraraya geldi. 402 imza günü ve toplam 101 atölye, konser, dinleti ve dans gösterisi gerçekleşti. 

Her alanda eğitim 

Bornova’nın kültür kenti kimliğini ortaya çıkaran etkinliklerin yanında eğitim alanında da hız kesilmedi. Dijital Sınıf ve Belgem ile öğrencilerin yanında yer alınırken, bilim eğitimleriyle de çocuklara bilim sevgisi aşılandı. Hobi ve Beceri Edindirme Kurslarında da vatandaşların boş zamanlarını değerlendirerek  sanata yönelmesi sağlandı. Kurslarda eğitim alan bin 321 Bornovalı, eğitimler sonunda sahneye çıkmanın ve eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı.  Ayrıca Bornova Belediyesi bünyesinde yer alan 7 kitaplığa 325 yeni üye eklenirken, bin 292 yeni kitap raflardaki yerini aldı.

Çocuklar özel organizasyonlar

Minik Bornovalılar için de farklı projeler gerçekleştirildi.  Bornova Belediyesi, resim ve Satranç yarışmaları ve tatil etkinlikleri hazırlayarak çocukları tiyatro ve atölyelerde buluşturdu. Kitap okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak için de çocuk kitabı yazarlarını miniklerle buluşturdu. 

Tarihi mekanların ziyaretçileri artıyor

İzmir’de yaşamın 8 bin 500 yıl önce Bornova’da başladığını kanıtlayan buluntuların ortaya çıkarıldığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi bir yıl içinde 5 bin 364 kişiyi ağırladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e ilk baktığı yer olan Belkahve‘de bulunan Ata Anı Evi’ni bir yıl içinde 5 bin 189 kişi ziyaret etti.

 
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: Evi laboratuvara çevirmiş!
 
Konak'ta yenilmez armada seriyi sürdürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da köşe bucak temizlik harekatı
İzmir’in nüfus yoğunluğu açısından en büyük ilçesi Buca’da, daha temiz ...
Narlıdere'de sokaklar kadınlara emanet
Narlıdere Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, park ve sokakları kadınlara ...
Karabağlar Belediyesi'nden o ismin iddialarına yalanlama: Biz başvurduk!
Karabağlar Belediyesi, atık toplama ihalesini kazandıktan sonra haksız ...
 
Soyer'den 'sabit saat' tepkisi: Bu sistem değişmeli
Kış mevsiminde yaz saati uygulaması nedeniyle birçok yerde sorunlar yaşanırken ...
Çiğli’de izinsiz moloz dökümüne geçit yok!
Çevre kirliliğini önlemek amacıyla izinsiz moloz ve hafriyat dökümüyle ...
Kara kış desteği 56 milyon lirayı aştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi kara kış destekleri kapsamında gıdadan nakdi ...
 
Karabağlar'da tartışmalara neden olmuştu… Bakanlıktan o firmaya ihale yasağı!
Karabağlar Belediye Meclisi'nde AK Partili isimler ile Karabağlar Belediye ...
ŞPO, Gültepe planlarını yargıya taşımıştı... Mahkemeden flaş karar!
İzmir'de uzun yıllardır başlanamayan kentsel dönüşü projelerinden biri ...
13 kurs, binlerce kursiyer... Bayraklı'ya akademi yolda!
Bayraklı Belediyesi yeni dönem kültür- sanat ve hobi kurslarını yeni kurulan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva