HABERLER>SPOR
16 Mayıs 2024 Perşembe - 12:11

Borç batağı, transfer yasağı, depo olan tesisler... Buca yine kaynıyor!

TFF 2'nci Lig'de geçen sezon 1'inci Lig'i finalde ıskalayan, bu sezon da Play-Off'a ilk turda veda eden Bucaspor 1928'de maddi sıkıntı ayyuka çıkarken, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) Bucaspor'un borçları yüzünden gelen yasaklar kulübün elini kolunu bağladı. Bucaspor 1928'in devre arasında gerçekleşmeyen kulübün devriyle ilgili sezonun bitişiyle birlikte yeniden yeni alıcılarla görüşme yapması bekleniyor. Ayrıca Kaynaklar'daki futbol tesisi 1,5 yıl içinde depo haline geldiği görüldü.

Borç batağı, transfer yasağı, depo olan tesisler... Buca yine kaynıyor!

Bu sezon devre arasında satılması gündeme gelen ancak devri son anda gerçekleşmeyen kulüpte kaynak yaratmak için tesislerin büyük kısmının depo yapıldığı da ortaya çıktı. Devre arasında kulübün satılması gündemiyle birçok oyuncusunu elden çıkaran ancak devir gerçekleşmeyince Ömer Şişmanoğlu, Nizamettin Çalışkan, İsmail Haktan Odabaşı gibi ligin yıldızlarını transfer eden sarı-lacivertli kulüp Play-Off'tan hedefine ulaşamadı.

Maddi kriz yaşayan Buca ekibinde personel, teknik heyet ve oyuncular uzun süre maaş almadığı ve primlerin ödenmediği öğrenildi. Özellikle takımın ligdeki 1461 Trabzon deplasmanından otobüs ile döndüğü, bazı oyuncuların ise kendi imkanları ile uçak bileti aldığı belirtildi.

Borç yükü ve transfer yasağıyla amatöre düşüp ardından kapatılan Bucaspor'un tesislerini, stadını, renklerini, armasının benzerini kullanan kulüpte daha önce ertelenen CAS dosyaları da yönetimin karşısına çıktı. Bucaspor'un Süper Lig'de oynadığı 2010-2011 sezonundan beri eski yabancı futbolcu alacaklarından kurtulamayan sarı-lacivertlilerde CAS, eski yabancı borçlarından Bucaspor'un devamı niteliğindeki Bucaspor 1928'in sorumlu olduğuna hükmederek kulübe şubat ayında transfer yasağı verdi.

DADY KARARI ÇIKTI
FIFA Disiplin Komitesi, 2022 yılında Bucaspor'un Süper Lig'de yer aldığı 2010-11 sezonunda takımda forma giyen yabancı oyunculardan Dady'nin kalan 816 bin Euro alacağını Tire 1922'nin yarışmacı haklarını devralarak şu an logosu, rengi, şehri, stadı ve tesisleri aynı olan Bucaspor 1928'in ödemesine karar vermiş, kulüp ise konuyu CAS'a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) taşımıştı. Bucaspor 1928'in devre arasında gerçekleşmeyen kulübün devriyle ilgili sezonun bitişiyle birlikte yeniden yeni alıcılarla görüşme yapması bekleniyor.

TESİSLER DEPO OLDU
Buca Kaynaklar'da daha önce Bucaspor'un kullanımındaki Türkiye'nin en büyük futbol tesislerinden birini devralan Bucaspor 1928'in tesisleri son 1.5 yıl içinde depo haline geldi. Tesisteki 3 doğal çim, 4 suni çim sahadan aktif olarak 1 doğal çim, 1 suni çim saha kaldı. Biri rahmetli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın adını taşıyan 2 çim saha bakımının zorluğu nedeniyle kaderine terkedilirken, 3 suni çim saha konteyner deposu haline getirildi. Bucaspor'un altyapıda Seyit Mehmet Özkan döneminde başlattığı Buca Genç projesinde tesislerde yapılan Bucaspor Akademi Tesisleri'nin çok büyük kısmı da depo ve işletme olarak kullanılıyor.

TİRE 1922'Yİ ALMIŞTI
Bucaspor'da 2018 yılında başkanlığa gelen Cihan Aktaş, o sezon takımın amatör kümeye düşmesi sonrası 3'üncü Lig'deki Tire 1922'nin yarışmacı haklarını devraldı. Buca'ya taşınıp şirketleşen kulüp birkaç kez isim değiştirdikten sonra son adı Bucaspor 1928 oldu. Bucaspor'la aynı stat ve tesisleri kullanıp aynı renkler ve armaya sahip olan sarı-lacivertliler, 2021'de 3'üncü Lig'den 2'nci Lig'e çıkarak geçen sezon Play-Off finali oynamasına rağmen 1'inci Lig'i ıskaladı. (DHA)

 
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
 
Ekonomi Üniversitesi’ne yeni kampüs: Gözler ihalede!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göz-Göz'de yaprak dökümü
1'inci Lig'de sezonu 2'nci sırada tamamlayıp Süper Lig'e yükselme başarısı ...
Aliağa FK, Play-Off avantajını kaybetti
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta normal sezonu namağlup 2'nci sırada tamamlayan ...
Süper Lig'de 37. hafta heyecanı başlıyor
Ligde 37. haftada Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi karşılaşması ...
 
Filenin Sultanları 22 maç sonra kaybetti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi’nin Antalya etabındaki ...
Play-Off'ta ilk sınav... Kaf-Kaf seride geriye düştü!
Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final serisinde Pınar Karşıyaka, ...
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
Fenerbahçe başkanlığına yeniden aday olma kararı alan Aziz Yıldırım, resmen ...
 
Altay'da o futbolcular serbest
TFF 2'nci Lig'e düşen Altay'da 5 futbolcunun sözleşmesi sona erdi.
Yatırımcılarla görüşmeler başladı... Altınordu'da flaş gelişme!
TFF 2'nci Lig ekiplerinden Altınordu'da geçen sezon takım 1'nci Lig'den ...
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan kritik toplantı!
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski başkanı Aziz Yıldırım, olağan seçimli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva