HABERLER>GÜNCEL
22 Eylül 2021 Çarşamba - 15:10

Bolu Valisi mültecilere seslendi: Kadınlara sabit bakmayın, fazla baharat kullanmayın!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentte yaşayan Irak, Suriye, Afganistan, İran ve diğer ülkelerden gelenlerin temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Ümit, çeşitli uyarılarda bulunduğu temsilcilere, kadınlara karşı sabit bakışlardan, rahatsız edici sözlerden ve davranışlardan uzak durulmasını tavsiye etti.

Bolu Valisi mültecilere seslendi: Kadınlara sabit bakmayın, fazla baharat kullanmayın!

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın toplantı salonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığında düzenlenen toplantıyla kentte bulunan yabancı uyruklu kişilerin temsilcilerine toplum hayatında dikkat etmeleri gereken hususlar tercümanlar aracılığıyla aktarıldı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, toplantıda Bolu Valiliği tarafından yaptırılan araştırma neticesinde yabancıların Türk vatandaşlarını en çok rahatsız eden eylem, söylem ve davranışlarının tespit edildiğini ifade ederek, huzur içinde yaşayabilmek için yabancı misafirlerin Türk toplumunun gelenek ve göreneklerine saygılı olması gerektiğini belirtti. Vali Ümit, yabancı uyrukluların temsilcilerine komşuluk ilişkileri kamuya açık alanlarda dikkat edilmesi gereken kurallar ve davranış biçimleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Vali Ümit park, bahçe, meydan gibi kamusal alanlarda gruplar halinde dolaşılmaması, siyasi tartışmalara girilmemesi ve gerginliklerden uzak durulması, yüksek sesle etrafı rahatsız edecek şekilde müzik dinlenilmemesi, mutfaklarda aşırı baharatlar kullanılarak koku sebebiyle komşuların rahatsız edilmemesi, kişisel temizliğe ve çevre temizliğine dikkat edilmesi gibi uyarılarda bulundu. Ümit, ayrıca bu uyarılarının yanı sıra, özellikle kadınlara karşı sabit bakışlardan, rahatsız edici sözlerden ve davranışlardan uzak olunması uyarısında da bulundu.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, "Biz aynı kültürün ve aynı coğrafyanın insanlarıyız. Bizler bu coğrafyanın insanları olarak hakimiyetimizi ve varlığımızı sürdürebilmek için hep birlikte hareket etmeliyiz. Biz bugün burada kendi ilimizde yaşayan yerli ve yabancı tüm vatandaşlarımızın huzur, kardeşlik ve refah ortamında yaşamlarını idame ettirebilmeleri için bazı konuları hatırlatmalarda bulunmak amacıyla bir araya geldik. Kadim tarihimizde bize sığınan her kim olursa olsun, din, dil, ırk, cinsiyet hiçbir ayrım gözetmeksizin mazlumların yanında olduk. İç savaşlardan, karışıklıklardan, siyasi ve sosyal birçok nedenlerden dolayı ülkelerinden göç etmek zorunda kalan yabancılara tarih boyunca göstermiş olduğu merhameti ve hamiliği tekrar ortaya koyan devletimiz, imkanları ölçüsünde ülkemize gelen göçmenleri kabul etti. Misafirlerimiz de Türk toplumunun gelenek ve göreneklerine uygun hareket ederse daha rahat ederler" dedi.

Temsilcilerinin talep, istek ve görüşlerini dinleyen Vali Ümit, “Elbette ki Bolu’da yaşayan tüm yabancılar sizler değilsiniz. Ama biz sizleri kendi ülkelerinizden Bolu’ya gelen ve burada yaşayan diğer insanlara burada konuşulanları anlatmanız için davet ettik. Sizlerden beklentimiz; burada konuşulan konuları, toplumsal sorunları ve çözüm yollarını çevrenizdeki tüm yabancı misafirlerimize anlatmanızdır. Birlik ve beraberliğe önem vererek tahriklere kapılmadan doğrudan ayrılmamanızdır" diye konuştu. (DHA)

 
Araştırma sonuçlandı: Biontech mi, Sinovac mı?
 
Aşı yaptırmayan sanayici kardeşler korona kurbanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çorlu tren faciasında rekor tazminat!
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 8 Temmuz 2018'de 25 kişinin hayatını kaybettiği ...
Ümitcan'ın kanında uyuşturucu çıktı!
Ankara'da, Esra Hankulu'nun (25) şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma ...
İzmir böyle vahşet görmedi... 104 bıçak darbesi sonrası sigara keyfi!
İzmir'in Buca ilçesinde, geçen 29 Ağustos'ta dini nikahlı birlikte yaşadığı ...
 
Yunanistan rahat durmuyor... Ege Denizi'nde telsizli provokasyon!
Yunanistan'ın yayımladığı NAVTEX'le Türk kıta sahanlığına girme girişimi ...
İkinci Çevre Yolu Projesi’nden tarih çıktı!
İzmir'in en büyük projeleri arasında yer alan İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu ...
Sahte çeklerle 38 milyon TL'lik dolandırıcılık!
Adana'da sahte çek ve paravan şirketlerle piyasayı ve bir bankayı 37 milyon ...
 
PSAKD: Cemevlerimizin kapılarını ücretsiz tüm öğrencilerimize açıyoruz
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, ...
Kurum'dan 'Paris İklim Anlaşması' açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Paris İklim Anlaşması'nın ekim ...
İzmir'de motosiklet sürücüsünün acı sonu
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, kontrolden çıkan motosikletin devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva