HABERLER>EKONOMİ
19 Şubat 2016 Cuma - 12:34

BMC İzmir’i terk ediyor!

Bakanlar Kurulu kararıyla Sakarya Karasu'da BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. münferit yatırım yeri tahsis edildi. Kararın ardından BMC İzmir’deki savunma sanayi fabrikasını Sakarya'ya taşıyacak.

BMC İzmir’i terk ediyor!

EGEDESONSÖZ - İşadamı Ethem Sancak, Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi ve Öztreyler firmasının satın aldığı İzmir'in en eski otomotiv kuruluşu BMC'nin yeni yeri belli oldu.

Bakanlar Kurulu kararı ile Sakarya Karasu'da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi. Kararın ardından firma İzmir'deki savunma sanayi araç üreten fabrikayı Karasu'ya taşıyacak. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yazısı üzerine alınan kararla, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edilen alan içerisinde kalan ve özel mülkiyetteki taşınmazların ilgili yatırım faaliyetlerine tahsisi amacıyla Bakanlıkça kamulaştırma yapılabilecek.

Söz konusu alandaki taşınmazlar, kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından tapuda Hazine adına tescil edilecek. Yatırımcı tarafından sabit yatırım tutarının binde 5'inin Bakanlık Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatırılmasını takiben bu taşınmazlar üzerinde Maliye Bakanlığınca, kamulaştırma bedeli Bakanlık bütçesinden karşılanmış ise bedeli karşılığında, yatırımcı tarafından karşılanmış ise bedelsiz olarak, Hazine taşınmazları üzerinde ise ilgili mevzuatına göre bedeli karşılığında ve sözleşmesinde belirtilen süre kadar yatırımcı lehine irtifak hakkıyla tesis edilecek.

Bu arada "Bazı alanların Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin 8 Nisan 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararı" yürürlükten kaldırıldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Çukurova Grubu’ndan devraldığı BMC’nin satış ihalesinin ardından Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık Şirketi’ne 751 milyon lira teklif ile satılmıştı.

Savunma sanayine yaptığı üretimlerle adından söz ettiren BMC, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na terörle mücadele operasyonlarında kullanılan “kirpi” adı verilen araçların üretimi ve yedek parça üretimini gerçekleştirirken, araçların  Tunus'a ihracatını da gerçekleştiriyor.

 
Özhaseki kırmızı çizgiyi açıkladı: Akçeli işlere giren…
 
Şahin ve Durak’tan Ankara’ya testili çıkarma!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüsnü kıllıtorun 21 Şubat 2016 Pazar 10:25

Çayın taşı ile çayın kuşunu vurmak diye bir deyim vardır ama ethem abisi çayı komple aldı allah bu millete acımasın

Yorumu oyla      11      5  
20 Şubat 2016 Cumartesi 18:12

Yazıklar olsun.BMC İzmirin önde gelen fabrikası idi.İzmirden gitmesine sebep olan her kişi ve kişileri allaha havale ediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 20 Şubat 2016 Cumartesi 14:13

kaçırma gbi bir şey söz konusu değil. İzmir şehir olarak yıllarca önce sanayiden koptu. son yıllarda Fuarcılık,moda,finans ve biraz da turizm üzerine yogunlaşıyor. Agır sanayi olmadan da gelişen yüzlerce şehir var.

Yorumu oyla      11      5  
çakır 20 Şubat 2016 Cumartesi 02:27

önce opel ardından sırasıyla turyağ piyale şimdide bmc kaçırıyorlar neden bunların yerlerine daha güzel kazanç kapısı olsun diye buralarda ekmek yiyen emekçi işçiler aç kalsın umurlarındamı nede olsa biden fazla adı duyulmamış mütayit ün sahibi olsun yazık.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 19 Şubat 2016 Cuma 19:43

Sanayi ve finans gibi önemli kuruluşların 1 veya 2 merkezde toplanması stratejik açıdan sakıncalıdır. Çünkü olası bir deprem gibi doğal afette ve olası bir savaşta tek seferde bu kazanımları kaybetme riski vardır. Sanayi ve finans merkezleri İstanbul ve Kocaeli'de toplanmış durumda ülke genelinde denge sağlamak gerekirken nedense denge bozmak adına girişimler gerçekleştiriliyor özellikle muhalif olan kentimiz için. Önce VOB şimdi de BMC.

Yorumu oyla      11      5  
izmir li 19 Şubat 2016 Cuma 17:57

Görün Hükümetin İzmir'e olan bakışını ve hala İZMİR için hayırlı bir iş yapacaklarını düşüne durun.Bakın mevcut yatırımları bile İZMİR'den kaçırıyorlar,yazıklar olsun.Hepsini ALLAH'a havale ediyorum..

Yorumu oyla      11      5  
cafu 19 Şubat 2016 Cuma 16:11

O bizi çok düşünen akp li bakanlıklar nerde Sanayi bakanlığı,Ticaret bakanlığı hani köhne chp zihniyetinden kurtarıcaklardı

Yorumu oyla      11      5  
19 Şubat 2016 Cuma 15:44

yazık çok yazık. bu meleket sahipsiz mi. bunca çalışan kapı önüne mi koyulacak. izmir'e oynanan oyun bunlar. tabii bu şehirde iki tavuğa su veremeyecek adamlar başkan olursa bu memleket koca bir köy olur çıkar!

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 19 Şubat 2016 Cuma 14:59

TMSF , sen burayı satarken neden şart koymadın boyle onemli bir sanayi kuruluşu İzmir dışına çıkamaz diye ? şimdi boşalan araziye mutlaka AVM yapar bunlar.

Yorumu oyla      11      5  
ibrahim 19 Şubat 2016 Cuma 14:03

Türkiyeye en uzak şehir İzmir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LİYAKAT'tan İstihdam garantili proje!
Lider Yaratici Katilimcilar Derneği (LİYAKAT), Şenol Çağrı Hizmetleri, ...
Bakanlığın marina projelerine Büyükşehir’den itiraz!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İzmir kıyılarında ...
Almanya'daki dev fuarda Türk-ABD işbirliği
Dünyanın en büyük ticaret ve sanayi fuarları arasında yer alan ve Almanya’da ...
 
İZKA'da teşvik isyanı: Manisa uçmadı, uçuruldu
İzmir Kalkınma Ajansı Kurulu’nun terör gündemli toplantısında konuşan ...
İTO'dan Ankara'da 'İzmir Partisi' adımı!
İTO tarafından Ankara’da düzenlenen toplantıda bir araya gelen Adalet ...
İzmir’in iş dünyasından teröre lanet yağdı
Ankara’nın kalbinde, 28 kişinin yaşamını yitirdiği 61 kişinin yaralandığı ...
 
İtalyanlar 'Marble' için İzmir'e geliyor
İzmir İtalyan Ticaret Odası, İZFAŞ tarafından 23 – 26 Mart tarihleri arasında ...
Benzine indirim geldi
Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 4 kuruş indirim yapıldı.
İzmirli aşçılardan Ekrem Demirtaş'a ziyaret
İzmir Aşçılar Derneği’nin, Ocak ayında yapılan genel kurulu sonrasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva