HABERLER>GÜNCEL
2 Temmuz 2023 Pazar - 08:37

Birinci etap, yıl sonuna kadar bitecek... Osmanlı’dan miras sorun çözülüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayında başlattığı Kemeraltı Altyapı Yenileme çalışmalarının birinci etabında, 50 yıllık, hatta Osmanlı döneminden kalma sorunlar gideriliyor. Bölgede ekipler geceleri çalışırken, kazılarda çıkan tarihi kalıntılar da arkelologlar tarafından kayıt altına alınıyor. Yetkililer, çalışmalardan rahatsız olan esnaftan sabırlı olmalarını isterken, “Çabalarımıza destek istiyoruz” dediler

Birinci etap, yıl sonuna kadar bitecek... Osmanlı’dan miras sorun çözülüyor!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ –İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı’nın altyapısını yenile çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Geceleri çalışan, kazdıkları alanlardaki çalışmayı tamamlayıp sabah toprakla örterek esnafın ve vatandaşların mağdur olmaması için gayret gösteren ekipler, esnafı elektrik, internet, su gibi altyapı hizmetlerinden mahrum bırakmıyor. Yetkililer, 50 yıllık altyapı sorunlarının hızlı bir şekilde giderildiğini belirterek, “Osmanlı’dan kalan mecra kanalları ömrünü çoktan yitirmiş. Ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla o sorunlardan da kurtuluyoruz” diyor.

BAŞKAN SOYER, ÇALIŞMALARDAN MEMNUN KALMIŞTI
Büyük projenin birinci etabında çalışmaların 6 Ocak 2023’te başladığını belirten yetkililer, 2024’ün ilk haftalarında ikinci etaba geçileceğini ümit ediyor. Dr. Faik Muhittin adam Caddesi, 852, 865, 866 sokak ve Veysel Çıkmazı’nda tamamlanan pis su kanal hattı, yağmur suyu ve içme suyu hatları, Telekom, elektrik, aydınlatma hatlarındaki çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, memnuniyetini dile getirmişti.

OSMANLI’DAN KALMA MECRA KANALLARI HALA KULLANILIYORMUŞ
Yetkililer, ekiplerin büyük bir özveriyle Kemeraltı’nda ter döktüğünü  belirtirken, bölgedeki  çalışmaları şu sözlerle değerlendirdi:

“Olağanüstü sıkıntılı bir yerde çalışıyoruz. Geceleri sokakları kazıyorsunuz, içinden hiç beklemediğiniz sorunlar çıkıyor. 50 yıldır buralarda hiçbir çalışma yapılmamış. Öyle yerler var ki, Osmanlı’dan kalma mecra kanalları kullanılıyor. Sabah esnaf dükkanını açtığında elektriğini, suyunu, internetini yine kullanabiliyor. Çünkü ekiplerimiz geceleri kazılan yerleri, kapatıp gidiyor. Önce kanazilasyon hatları döşeniyor, sonra içme suyusu şebekesi, yağmur suyu kanalları… Telekom ve elektrik boruları yerleştiriliyor. Tüm işler bittiğinde kazılan yer örtülüyor, tesviye ediliyor ve Bergama’dan getirilen granit taşların döşenmesine geçiliyor. Biten yerler göz kamaştırıyor.”

YAPILAN KAZILARDA 100’E YAKIN TARİHİ KALINTI ÇIKTI

Kazılarda 500 yıllık tarihi kalıntıların da çıktığını belirten yetkililer, arkeologlarla, müze yetkilileriyle birlikte çalıştıklarının altını çiziyorlar. Çalışmalar tamamlandığında Kemeraltı’nın yağmur suyu sorununun tamamen biteceğini, çarşının artık su baskınlarından kurtulacağını belirten yetkililer, esnaftan sabırlı olmalarını diledi:

“Şimdiye kadar altyapı için yaptığımız kazılarda 100’e yakın tarihi kalıntı çıktı. Arkeologlar, müze yetkilileri o kalıntıları kayıt altına aldılar. Kemeraltı’nın UNESCO Dünya Mirası daimi listesine girmesi için bu çalışmaları hızlı bir şekilde bitirmemiz lazım. Tüm sorunlarından arındırılmış bir Kemeraltı arzu ediyoruz. Bu çerçevede büyük bir özveriyle çalışan ekiplerimize, esnafımızın destek olmasını istiyoruz. Orada çalışan insanların gösterdiği büyük bir özveri var. İnsanlar evlerine gidiyor, biz çalışmaya başlıyor. Bu projenin sonunda en çok fayda sağlayacak kesim, esnafımız olacak. Esnafımızın, çalışanlarımızla dayanışma içinde olmasını arzu ediyoruz. Esnafımızın sabırlı olmalarını, çabalarımıza destek vermelerini istiyoruz. Arzu ettiğimiz Kemeraltı’na ulaşmak için onlardan da katkı ve destek bekliyoruz. Sabırlı olsunlar. Onların mağdur olmaması için olağanüstü çaba harcıyoruz.”

 
Restoran zanneden de var görünce ağlayan da… BKM Mutfak İzmir’de açıldı!
 
Çalıkuşu Semt Merkezi hizmete açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 2022 orman yangını raporu… Bin futbol sahası büyüklüğünde!
Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre geçtiğimiz yıl İzmir’in ormanlık ...
Kurban keserken yaşanan kazalar sebebiyle 29 bin 983 kişi tedavi gördü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı boyunca kesim işlemi sırasında ...
Alanya'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Antalya'nın Alanya ilçesinde otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu ...
 
Otomobil, hemzemin geçitte yolcu trenine çarptı
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, otomobilin hemzemin geçitte yolcu trenine ...
Tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı
9 günlük Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirenlerin dönüşe geçmesiyle ...
Salda Gölü'ne giren 13 yaşındaki çocuk boğuldu
Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'ne giren 13 yaşındaki kız çocuğu boğuldu
 
Çorum’da trafik kazası: 9 yaralı
Çorum’da iki otomobilin çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı.
Serinlemek için suya giren çocuk boğuldu
Batman'da 16 yaşındaki çocuk, serinlemek için girdiği çayda hayatını kaybetti
Büyükşehir 'operasyon var' dedi: Haberlere ve yetkililere tepki!
Basında çıkan 'arıtma tesislerine ceza' haberleri ile ilgili yazılı açıklama ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva