HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2021 Çarşamba - 15:26

Bir kripto para vurgunu daha: Bu sefer 14 milyonluk!

Bursa'da Avukat Arife Tuğba Çetinkaya, kendini 'Erkan A. adıyla tanıtan Eren D.'nin resmi kuruluşlar tarafından kabul edilmeyen Mpax isimli bir 'coin'i sanal para olarak işleme koyup, yaklaşık 300 kişiyi 14 milyon lira dolandırdığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili yargıya başvurduklarını dile getiren Çetinkaya, dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, "Şüpheli aslında gerçekte var olmayan ve kripto para olarak resmi sitelerde kabul görülmeyen bir parayı hacmini büyüterek yayınlıyor. Birbirlerini uyaranları arayarak 'İşime, ekmeğime engel oluyorsun' diyerek tehdit ediyor" dedi.

Bir kripto para vurgunu daha: Bu sefer 14 milyonluk!

Avukat Arife Tuğba Çetinkaya, son zamanlarda artan kripto para vurgunlarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. Çetinkaya, gerçek ismi Eren D. olan bir kişinin kendini 'Erkan A.' adıyla tanıttığını, bu kişinin gerçekte kabul görmeyen, resmi kripto para sitelerinde yayınlanmayan `Mpax Coin´ isimli bir kripto parayı yüksek kar vaadiyle pazarlayarak yaklaşık 300 kişiyi 14 milyon lira civarında dolandırdığını iddia etti.

DHA'nın haberine göre Çetinkaya, olayla ilgili Bursa Cumhuriyet savcılığına dilekçe ile başvurarak Eren D. ve beraber çalıştığı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

'14 MİLYONLUK ZARAR SÜREKLİ ARTIYOR'
Konuyla ilgili açıklama yapan Çetinkaya, şüphelinin insanların güvenini kazanmak için bazı ünlülere reklam yaptırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Dosya bana Bursa´daki bir müvekkilim aracılığıyla geldi. Kendisinin yaklaşık 150 bin lira kadar anapara zararı vardı. Ona yardımcı olduktan sonra işin gerisi geldi. Kendisini Erkan A., olarak tanıtan Eren D. isimli bir şahsın bu işi yaptığını tespit ettik. Akabinde 300´e yakın mağdur ulaştı bana. 14 milyonluk bir zarar var, dedik fakat bu sürekli artıyor. Annesinden babasından kardeşinden borç alarak bu işe girmiş, onlara taahhüt vermiş fakat paraları gidince manevi olarak zarara uğrayanlar var. Kripto para aslında gerçekte var olmayan dijital bir varlık. Şüpheli de aslında gerçekte var olmayan ve kripto para olarak resmi sitelerde kabul görülmeyen bir parayı hacmini büyüterek yayınlıyor. Anlaştığı bir kısım ünlülerle reklam yapıyor, güven telkin etmek için de bir kısım kullanıcıların anaparalarını yatırıyor. İnsanlar en kötü anaparamızı alırız diye yaklaşıyor fakat şu an hiç kimse hesaplarına erişemiyor, mevcuttaki paralarını başka bir şeye çeviremiyor"

'3-4 AY YATAR ÇIKARIM'
Şüpheli Eren D.'nin `Bu para sahte´ diyerek birbirini uyaran mağdurlara ulaşarak `Ekmeğime mani oluyorsunuz´ deyip tehdit ettiğini ileri süren Çetinkaya, "Şüpheli kişi bana ulaşmadı ancak müvekkillerime ulaşarak benim yalan ve yanlış haberler yaptırdığım, benimle ilgili suç duyurusunda bulunacağını, Mpax Coin´in batmadığını söylemiş. Bizim amacımız yasa dışı para kazanmaya çalışanların ceza alması evet ama aynı zamanda mağdurların mağduriyetinin de giderilmesini de istiyoruz. Kendisi müvekkilleri arayıp `Şikayetçi olmayın, paraları ödeyeceğim. Zaten şikâyetçi olsanız ne olur? 3-4 ay yatıp çıkacağım´ demiş. Israrla paraların kullanılacağını söylüyor fakat böyle bir kullanım şekli yok. Ayrıca insanlar bu kişinin dolandırıcı olduğu, bu sisteme para yatırılmaması konusunda birbirlerini uyarıyor. Fakat bu kişi, insanları uyaranları arayıp `Sen benim işime, ekmeğime engel oluyorsun´ diyerek tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE İNSANLARI DOLANDIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI
Gerçek kimliğini gizleyen şüpheli hakkında çok sayıda dolandırıcılık dosyası açıldığı için kendini insanlara Erkan A. olarak tanıttığını belirten Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Kendini farklı bir isimde tanıtmasına da bir açıklaması var. Şüphelinin Eren D. olarak farklı dolandırıcılık dosyaları var. Bu yüzden insanlar ona güvensin diye Erkan A.,adını kullanmayı tercih etmiş. Resmi kuruluşlarda yayınlanan kripto paralar kolay oluşturulmuyor fakat bu bahsettiğimiz 'coin' gerçek bir kripto para değil. 15-20 dakikada yapılabilecek bir şey. Çok basit bir dille yazılan vaatleri var ayrıca yayınladıkları bazı videolarda `Siz paranızı bir sene burada tutun bir sene sonra Dubai´de malikane alabilecek duruma geleceksiniz´ dedikleri için insanlar bunlara güvenmişler. Bu olay için yeni bir Çiftlik Bank vakası diyebiliriz ve bunun devamı da gelecektir."

 
Oyuncu Gillian Anderson: Artık sütyen takmayacağım
 
Ahmet Kural'a yeniden hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastane müdürünü odasında bıçaklandı
Ankara'da Gazi Üniversitesi Hastanesi Müdürü Muammer Zeki Şahnaoğlu, aynı ...
'Cinci hoca'ya ceza indirimi geldi
"Dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık" yaptığı iddia ...
İzmir'de ormanlara giriş yasağı!
İzmir'de Valilik kararıyla ormanlara girişler yasaklandı. Orman Bölge ...
 
Dink davasının gerekçeli kararı açıklandı
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin ...
Düğün takılarını durakta unuttular!
Adıyaman’da, yeni evlenen Afgan çiftin durakta unuttuğu, içinde düğünde ...
Dokuz Eylül'de FETÖ'nün iç yüzü anlatıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında ...
 
KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı
KPSS-2021/1 sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr ...
Foça'da korkutan yangın!
İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.
İzmir'de fırında patlama... Düğün dağıldı!
İzmir'in Konak ilçesinde bir fırında, patlamanın ardından çıkan yangın sonucu hasar oluştu.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva