HABERLER>GÜNCEL
26 Nisan 2021 Pazartesi - 11:31

Biden'a tepkiler büyüyor: Gaflettir, Cehalettir!

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD Devlet Başkanı'nın açıklamalarının hukuki bir karşılığı yoktur. Bireylerin olduğu gibi devletlerin de lekelenmeme hakkı vardır" denildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da "ABD Başkanı'nın 'soykırım' ifadesini kullanması inkar ve çarpıtmadan başka bir anlam taşıyor" ifadelerini kullandı.

Biden a tepkiler büyüyor: Gaflettir, Cehalettir!

Adalet Bakanlığı ABD Başkanı Joe Biden'ın "soykırım" ifadesine yaptığı açıklamayla, "ABD Devlet Başkanı'nın açıklamalarının hukuki bir karşılığı yoktur. Bireylerin olduğu gibi devletlerin de lekelenmeme hakkı vardır" ifadelerini kullanırken Bakan Akar da konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin 'soykırım' ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Akar, Biden'ın 'soykırım' ifadesini kullanmasının, tarihi gerçekleri inkar ve çarpıtmaktan başka anlam taşımadığını belirterek, "Bu ifadeyi kullananlar dünya ve kendi tarihlerine bakmalıdır. Olmayan bir olayın tekrarı söz konusu olamayacağı için de ABD yönetiminin gerekçesi geçersizdir. 2020 öncesi böyle bir ifade kullanılmazken ne değişti de böyle bir karar alındı? Sağduyulu Amerikan halkı bu konuda ne düşünüyor? Ermeni halkını dahi temsil etmeyen lobilerin yönlendirmesi ile alınan bu kararın akıl ve ahlak ile izahı yoktur. Bu karar, entelektüel namus bakımından da ibretlik bir karar ve açıklamadır. Tarihin böyle siyasi açıklamalarla yeniden yazılamayacağı bilinmelidir. Tarihten düşmanlık çıkarmak ve yeni karşıtlıklar yaratmak kabul edilemez ve faydasızdır" dedi.

'GAFLETTİR, CEHALETTİR'
Bakan Akar, tarihi olayların hesaplaşma ve çatışma aracı olarak kullanılmaması ve siyasallaştırılmaması gerektiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Böyle bir ortamın oluşmasının başta Türkiye-Ermenistan ve Türk-Ermeni ilişkileri olmak üzere bölge barışını olumsuz yönde etkileyeceği açıktır. Bölgemizin barış ve huzuru, Ermeni Diasporası ve onu, dün olduğu gibi günümüzde de kendi çıkarları için kullanmaya çalışan ülkelerin değil, bizlerin; bölge ülkelerinin, Türkiye’nin ve Ermenistan’ın ortak sorunudur. Türkiye her zaman 1915 olayları ile ilgili tartışmaların siyasiler değil tarihçiler tarafından yapılması gereken bir konu olduğunu savunmuş ve ABD gibi müttefik ülkeler de dâhil olmak üzere üçüncü ülkelerden de bunu beklemiştir. Buna rağmen ABD yönetimi bu kararıyla kendi resmi raporlarını da imzalarını da inkâr ederek Ermeni diasporasının ve diğer bazı odakların baskılarına boyun eğmiş, ABD Ulusal Arşivler ve Kayıtlar Ajansında bulunan başta General Harbord Raporu olmak üzere mevcut bilgi ve belgeleri görmezden gelmiştir. Sonuç olarak; yüz yıllarca birlikte güven ve refah içinde yaşadıkları ve birlikte yaşama iradesine sahip oldukları Amerikan belgeleri ile sabit Türk-Ermeni toplumları arasında bir dönemde yaşananları 'soykırım' olarak nitelemek gaflettir, cehalettir, geleceğin tahribidir. Bu yanlış düzeltilmelidir."

 
Enginar üreticinin yüzünü güldürdü
 
ÖzgürİGC Grubu konut projesini açıkladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hurmalar tırmalar 26 Nisan 2021 Pazartesi 18:47

Monşerler, öyle mi? Çözün bakalım düğümü görelim! Elin arabının .ötüne yamanıp, İsrail'e çemkir, sonra? Sonrası ibretlik, destek olduklarını sandıkları araplar israille anlaştı, bunlar kaldı ayazda, bu bir. Amerikanın böyle bir tanımayı engelleyen amerikadaki yahudilerdi, bu yıl ne haliniz varsa görün dediler! Bunlar da boş boş konuşuyor, birine bağlı adalet ortada öbürüne bağlı.. İşemeye bile gidilmez!

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 26 Nisan 2021 Pazartesi 12:44

soykırımı adet haline getirmiş bir ülke bizlere soykırım hakkında konuşuyor. o zman ne yapılmalı incirlik kapatılsın nato artık bitmeli amerikan üsünleri kullanılmamalı hatta her alanda her konuda kendi yerli ürünlerimiz kullanılmalı hammadde bişzde var ama kullanamıyoruz. fabrikalar açılsın yabancı sermayeye gerek yok. bunu yapın devlet olarak.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altun'dan Kobani tepkisi: Katiller için hesap vakti
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bugün başlayan 6-8 ...
Kripto para dolandırıcılığında 62 kişi adliyeye sevk edildi
Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında gözaltına alınan 70 ...
Evinde ölü bulunan kadından 'gaz açık' notu
Antalya'da 37 yaşındaki bir kadın, bir süredir kendisinden haber alamayınca ...
 
Kısıtlamaları ihlal eden 47 bin 61 kişiye ceza
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "19-26 Nisan'da sokak kısıtlamalarını ...
Deniz, kara olarak gösterilmişti: Alaçatı için iki belediyeye çağrı!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alaçatı Port’ta 24 lüks villanın ...
'Kripto tosuncuk' Arnavutluk'tan kaçmış!
2 milyar dolarlık vurgun yapıp yurt dışına kaçan kripto para borsası Thodex'in ...
 
İzmir’de adım adım yaz… Sıcaklık 30 dereceyi aşacak
Bahar etkisinin görüldüğü kentte sıcaklıklar yarından itibaren yükselişe ...
Hurdacı arasında kavga: 4 yaralı, 13 gözaltı
Karaman'da hurdacılık yapan akraba iki aile arasında çıkan bıçaklı, sopalı, ...
TSK'da büyük FETÖ operasyonu!
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik İzmir ve İstanbul merkezli ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva