HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2021 Cuma - 20:42

Beydağ'da 'Kırsal Mahalle' düzenlemesi meclisten geçti

İzmir Beydağ’da köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine “kırsal mahalle” statüsü kazandırılması için Beydağ Belediye Meclisi’nde oy birliği ile karar alındı.

Beydağ da  Kırsal Mahalle  düzenlemesi meclisten geçti

2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı Kanun ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine, 16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7254 Sayılı Kanun’un 10. Maddesine göre “kırsal mahalle” statüsü kazandırılması için ilk adım, Beydağ Belediye Meclisi’nde atıldı. 

Beydağ Belediyesi’nde bir süredir hazırlıkları devam eden “kırsal mahalle” düzenlemesiyle ilgili geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yasayla mahalleye dönüşen köylerin, torba kanunla yeniden “kırsal mahalle” statüsüne kavuşacağını, bunun için muhtarların dilekçe yazarak ilçe belediyesine başvuruda bulunmalarına yönelik çağrıda bulunmuştu.  

Beydağ’da daha önce köy statüsünde olan mahallenin muhtarlarının “kırsal mahalle” statüsüyle ilgili başvurularını tamamlamasıyla birlikte konu, Beydağ Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısına taşındı. Beydağ’da daha önce köy olan 21 mahalleye “kırsal mahalle” statüsü kazandırılası meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Ödemiş’teki 21 köy için “Kırsal mahalle” düzenlemesi, 90 gün içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacak. 

BAŞKAN YILMAZLAR: BEYDAĞIMIZDA BİR BÜTÜN OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Beydağ programında “kırsal mahalle” konusunu Beydağlı muhtarların da katılımıyla görüştüklerini hatırlatan Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Sayın Tunç Başkanımız yasayla mahalleye dönüşen köylerimizin, torba kanunla yeniden “kırsal mahalle” statüsüne kavuşacağını, bunun için muhtarlarımızın dilekçe yazarak belediyemize başvuruda bulunmalarına yönelik çağrıda bulunmuştu. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra bir bütün olarak yolumuza devam edeceğiz. En başından beri bunu söyledik. İlçemizde yaşayan her bir hemşehrimizin yaşadığı, ürettiği yerde doyması ve mutlu olması, hayatın kolaylaşması için çalışmalarımıza devam ettik.  

Bu düzenleme kırsal mahalle olarak tanımlanacak köylerimizdeki hemşehrilerimiz için önemli kolaylıklar sağlayacak. Belki belediyelerimiz için gelir anlamında kayıp olsa da biz kardeşlerimie en iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer de kırsal mahalle konusundaki düzenlemenin bir an önce hayata geçmesi için belediyelerimize destek sözü vermiştir. Bu sebepledir ki İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile Beydağ’ımızın her bir noktasında hepberaber çalışmalarımız devam edecektir.  “

7254 SAYILI KANUNUN 10. MADDESİ NELER GETİRECEK?

Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerde; gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler tarafından bizzat işyeri olarak kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai istihsalde kullanılan bina, arsa ve araziler Emlak Vergisinden muaf olacak.  

Kırsal mahallelerdeki ticari, sınai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için Emlak Vergisi yüzde 50 indirimli uygulanacak. 

Kırsal mahallelerde, içme ve kullanma suları için alınacak ücret en düşük tarifenin işyerleri için yüzde 50’sini, konutlar için yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecek. 

 
Kordon salgın öncesini aratmadı!
 
Son 24 saatte 110 can kaybı, 7 bin 901 yeni vaka!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur: Siz siyaset yaparsanız ben en kralını yaparım!
Kahvehanecilere verilecek olan 350 TL'lik nakdi yardım konusunda Meclis ...
Başkan Soyer’den şehit ailesine taziye ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hakkari’de çığ düşmesi sonucu ...
Bornova'da TİS imzalandı: En düşük ücret 5 bin 890 lira
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ...
 
Çiğli Belediyesi öğrencileri iş yaşamına hazırlıyor
Çiğli Belediyesi öncülüğünde bölgedeki iş potansiyeline doğru yön vermek ...
Menemen Belediyesi'nde eylemler durmuyor!
Menemen Belediyesi'nde yaşanan yetki krizi sebebiyle maaşları ödenmeyen ...
Karabağlar'da borç yapılandırmaya yoğun başvuru
Kamuya olan borçların yapılandırılmasını öngören 7256 sayılı yasadan yararlanmak ...
 
İzmir’de bir mahallenin makûs talihi değişiyor: ‘Darağacı’ Girişimcilik Merkezi oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği ...
Buca'da sözleşme bayramı: En düşük maaş 5 bin TL!
Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası 5'nolu Şube arasında anlaşma ...
Bergama'nın kırsal mahallelerinde yağış sonrası yollara bakım
Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kırsal mahallelerde aşırı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva