HABERLER>İŞ DÜNYASI
9 Mart 2017 Perşembe - 09:54

Berlin Turizm Fuarı'na İzmir damgası

İzmir, Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ve Dünyanın en büyük Turizm Fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı’na  damgasını vurdu. 

Berlin Turizm Fuarı na İzmir damgası

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Fuarı’na İzmir damga vurdu. Fuarın ilk gününde, İzmir standı yoğun ilgi görürken, dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine de İzmir’in tanıtımı yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ziyaret ettiği stantta, İzmir’in tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri ön plana çıkartıldı. Renkli görsellerle süslenen stant, ziyaretçilerin ilgisini çekti. ITB Berlin Fuarında Türkiye standında da İzmir ve İzmir’in değerlerine ayrı bir bölüm ayrıldı.Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş olan Efes ve Bergama’ya ayrı vurgu yapıldı. Celsus Kütüphanesi, Saat Kulesi, Bergama Akropol büyük görsel maketleriyle yoğun ilgi gördü.

Egeye en çok turist getiren FTI ve Türkiye operasyonunu yapan meeting point Yönetim Kurulu Başkanı Dietmar Gunz’a ve Roula Jouny’e tüm Türkiye’de rakamlar düşerken Türkiye’de paylarını büyüterek agresif pazarlama sonucu yatırıma ve istihdama imkan sağladıkları için teşekkürlerini ifade eden bir plaket töreni düzenlendi. ETİK tarafından sektör adına düzenlenen törende plaketi Bakanlık adına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar ve İzmir ili adına İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı  sundu.

İZMİR BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP

İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı “Fuara, ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız İzmir’e olan ilgiyi artırdı. İzmir’in dünyadaki marka bilinirliğini artırmak amacıyla turizm fuarlarına katılımı önemli görüyorum. Tabi burada asıl görev turizm sektörüne düşüyor. Sektörün de etkin tanıtım ve profesyonel işbirlikleriyle kente ekonomik açıdan fayda sağlayacak sonuçlar yaratmasını bekliyoruz. İzmir değerleriyle krizlerde bile büyük potansiyele sahip bir şehir. Bu turizm borsalarının kalbinin arttığı yerlerde devlet ve sektör el ele vererek İzmir’i en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor. Kamu, Sektör, İZTAV, İZKA, İZTO olarak bu alanlarda tanıtıma daha çok bütçe ayırıp var olmak zorundayız. Artık rekabet ülke adı altında değil destinasyon adı altında yapılmaktadır. 8500 yıllık tarihe sahip olan büyük değerlerle bezenmiş olan güzel İzmir’in daha çok tanıtılması ve dünya turizm pastasından daha fazla pay almasını işbirliği ve elbirliğiyle sağlamalıyız. ” dedi.

26 holden oluşan fuar alanı yaklaşık 160 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. ITB Berlin Fuarını geçen yıl 120 bini profesyonel olmak üzere toplam yaklaşık 180 bin kişi ziyaret etti. Bu sene bu sayının daha da artması bekleniyor.

İzmir’den fuara katılım sağlayan heyette, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB),  Bergama Belediyesi,  Selçuk Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi yetkilileri yer aldı.

İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, YİKOB Başkanı Mehmet Ensari, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, ETİK Başkanı Mehmet İşler,  İzmir Kalkınma Ajansı Tanıtım Dış İlişkiler Birim Başkanı Nazlı Kayı’nın yer aldığı heyet 2017 için umut verici işbirlikleri gerçekleştirdi.

 
Halfeti’nin el sanatları Buca’da sergileniyor
 
‘Referandum güvenlik’ inisiyatifi: İzmir’in Sandıkları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşudan müjde geldi: İzmirli turizmciler ne tepki verdi?
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Ege'deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık ...
İzmir'de esnaflardan 8 Mart kutlaması
İzmir Esnaf Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, bağlı odaların yönetiminde ...
ESİAD'dan anayasa değişikliği zirvesi
EGE Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (ESİAD) organize ettiği toplantıda ...
 
KOSGEB kredileri piyasaya can suyu oldu
Mart ayı başı itibarıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere kullandırılan ...
İzmirli kadınlardan 8 Mart için anlamlı ziyaret
8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ...
İZİKAD'dan yemekli buluşma
İzmir İş Kadınları Derneği'nin (İZİKAD) geleneksel yemeklerinden biri ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Güçlü kadın, güçlü toplumdur
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Bakan açıkladı: 100 bin kişiye iş imkanı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: Bilişim Vadisi, birinci etap inşaatı ...
İzmir'e 5 milyon turist hedefi
İzmir'de konuşan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva