HABERLER>SAĞLIK
14 Şubat 2017 Salı - 08:57

Bergama Toplum Ruh Sağlığı Merkezi törenle açıldı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) gerçekleşen tören ile açıldı.

Bergama Toplum Ruh Sağlığı Merkezi törenle açıldı

Törene Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Bergama Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Bergama Ağır Ceza Reisi Emrah Sarıkaya, Bergama Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama Müftüsü Hayrullah Yavuz, İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Yöneticiler, bağışçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hizmete girdi

Açılış konuşmasını yapan Bergama Dr. Faruk İlker DH Yöneticisi Uzm. Dr. Osman Himmetoglu “Dünya Sağlık Örgütü sağlığı sadece hasta ya da sakat olmak değil bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali diye tanımlayabilmektir. Bildiğiniz gibi ilk psikoterapi hastanesi asklepion Bergama'da kurulmuştur. Bugün aynı amaç için toplumun ruh sağlığını iyileştirmek için böyle bir merkez açmak bizlere ayrı bir ilham ve mutluluk verecektir. Kuzey Bölgesi'nde açılan 6. TRSM olarak hasta ve hasta yakınlarına psikososyal destek ve rehabilitasyon hizmeti verecek olmanın yanı sıra ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların da tıbbi tedavileri düzenlenebilecek. Öncelikle merkezimizin tadilatı ve mefruşat giderlerinin tamamını karşılayan hayırsever işi adamı N. Mithat Öztüre ve ailesine aynı zamanda emeği geçen tüm Yöneticilerimize ve personelimize teşekkür eder herkese hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Bağışçı İş Adamı Nihat Mithat Öztüre ise “Böyle bir imkân olduğu için çok mutluyum. Allah vesile olanlardan razı olsun elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım ve böyle imkânlar oldukça yardım etmeye de devam edeceğim. Yunus Emre'nin bir sözü vardır… Sevelim Sevilelim, Bu Dünya Kimseye Kalmaz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım. Hepinize çok teşekkür eder herkese hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Bergama'da yeni bir tıbbi hizmet tesisini hep birlikte hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden  İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Şimdi açacağımız merkez belki mütevazı gözüküyor ama şimdiden ruh sağlığı problemi olan, evde yakınlarını meşgul eden hayata kazandırılmayı bekleyen 137 kişi rehabilitasyon hizmeti almak için merkezimize müracaat etmiş durumda. Bu bizler için çok büyük bir gurur.” dedi. 2017 yatırımlarından bahsederek konuşmasına devam Erbaycu, Bergama ya yapmış olduğumuz birçok hizmette Mithat Amcanın katkısı çok büyük kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Yakın zamanda da inşallah Mithat Amcayla birlikte Bergama ya bir de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) açacağız. Merkezimizin açılışında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Bergama Kaymakamı yerine vekaleten Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ise “Böyle bir merkezin açılmasına vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu tarz hizmetler halkımızı rahat ettirmektedir. Hele ki vatandaşımızın ayağına gittiği zaman daha anlamlı ve özel oluyor. Sağlık alanında çok güzel yatırımlar yapılıyor ve yapılmaya devam ediliyor. Hizmet alacak herkese hayırlı olsun.” dedi.

Son olarak konuşmasını yapan Ak Parti İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli “Her gittiğim sağlık açılışında Mithat Amcayı ve değerli eşini görmek beni çok mutlu ediyor. Sizlerin katkısı çok büyük. İnşallah bu tarz merkezlerin sayısını arttıracağız ve maddi güçlük çeken, evden çıkamayan psikolojik rahatsızlığı olan bireylere ve ailelerine ulaşmış olacağız.”dedi. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Sürekli “Sağlık, bizlerin mutluluğunun en önemli etkenlerinden biridir. Bundan dolayı sağlık alanında çok önemli atılımlar yapıyor ve mutluluğumuza mutluluk katıyoruz. İşte bugün de açılışını yaptığımız Bergama TRSM’nin de herkese hayırlı uğurlu olmasını diler emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” dedi.

Bağışçılar N. Mithat Öztüre ve Abdullah Baran’a verilen teşekkür belgelerinin ardından yapılan kurdele kesimi ile Sağlık Tesisinin gezilmesiyle tören sona erdi.

Bergama TRSM'de Hastaları Neler Bekliyor?

Merkez, 1 Psikiyatri Uzman Doktor, 1 Psikolog, 2 Hemşire, 1 Sosyal Çalışmacı, Güvenlik Elemanı, Tıbbi Sekreter ve Temizlik Elemanlarından oluşan yaklaşık on kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdürecek. Ayrıca Bergama Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri de ilk aşama olarak belirledikleri; satranç, ahşap boyama, takı tasarım, halk oyunları, ebru gibi alanlarda kurslar verecek. Toplamda 300 metrekare alanda hizmet verecek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi; Bekleme ve Karşılama Salonu, Tedavi ve Gözlem Odası, Grup Terapi Odası, İş Uğraş Terapi Odası, Ekip Odası, Görüşme Odası, Çok Amaçlı Salon, Terapi Mutfağı gibi bölümlerden oluşuyor. Sağlık Bakanlığı Yönergeleri doğrultusunda ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde yaşadıkları ortamda sunulması, hem hastanın hem de bakım veren yakını için yaşam kalitesini artırmak, rehabilite etmek, hastaları olabildiğince hayatın içinde tutmak, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak merkezin başlıca hedefleri arasında olacak. ​

 
Beyaz Saray'da şok istifa: Flynn bıraktı!
 
Sırrı Sakık'ın yeğeni PKK operasyonunda gözaltına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gök açıkladı: İzmir'de 60 bin ünite kan açığı var!
​Kan bağışında İzmir'in önde olmasına rağmen hala eksik olduğuna ...
7 bin TL Firdevs bebeğin hayatını kurtaracak!
Firdevs Uçar bebek akciğerleri gelişmediği için doğduktan 10 gün sonra ...
İzmir'de kalp nakli bekleyen minik Tuğra'dan kötü haber
İzmir'de yapay kalp cihazıyla yaşam savaşı veren 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür'ün ...
 
Buca'da Diyabet Okulu'ndan 200 öğrenciye sertifika
BUCA Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Diyabet Okulu'ndan açıldığı günden ...
Konak'ta kadınlar için kansere karşı sağlık semineri
Konak Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz sağlık seminerleri devam ediyor. ...
Bitkisel hayat sonrası yaşama ilk adımını attı
İzmir'de geçirdiği trafik kazasında omuriliği zedelenen ve bitkisel yaşama ...
 
Gereksiz her sezaryen için '2 bin lira' ceza
Sağlık Bakanı Akdağ, "Şu anda, sezaryen başına 2 bin liraya yakın bir ...
Sigara kullanımında dünyada 10’uncuyuz
Halk sağlığına yönelik eğitim çalışmalarını aralıksız sürdüren Karşıyaka ...
Engelleri kaldırdı, 3 yıldızlı kırmızı bayrağı astı
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva