HABERLER>POLİTİKA
5 Ağustos 2021 Perşembe - 12:04

Bergama'da yeni tartışma… CHP, Millet Bahçesi için yargıya mı gidiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Bergama'da tartışmalara neden olan Selinos Antik Kanalı ıslah projesi kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 134 parsel için alınan 'acil kamulaştırma' kararı ve Bergama Stadı'nın yer aldığı alanın 'Millet Bahçesi' olarak değiştirilmesi çalışmaları sonrası ortaya çıkan tartışmalar hakkında konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı itirazın reddedildiğini belirten Yücel, “İtirazlar reddedildi ise bir yargı süreci başlatabilir” dedi.

Bergama da yeni tartışma… CHP, Millet Bahçesi için yargıya mı gidiyor?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde alınan yargı kararları ve 'acil kamulaştırma' kararları ile gündeme gelen Bergama'da CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in önderliğinde CHP İzmir Milletvekilleri saha çalışmaları başlatmıştı.

İki günlük çalışma kapsamında, ilk gün esnaf sorunlarını dinleyen CHP heyeti, ikinci gün ise basın mensupları ile bir araya gelmiş ve esnafın sorunlarını anlatmıştı. Gerçekleştirilen basın toplantısının ardından ise CHP heyeti saha çalışmalarına devam ederken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Milletvekili Bedri Sertel Pergamon Antik Kenti'nde başlatılan Selinos Antik Kanalı Restorasyon ve Islah Projesi  kapsamında 134 parsel için DSİ tarafından  'acele kamulaştırma' kararı alınan bölgede vatandaşlar ile bir araya geldi.

HUKUKİ DESTEK VERECEĞİZ
Selinos Deresi etrafındaki 'acil kamulaştırma' kararlarının alındığı bölgede vatandaş ziyaretleri sonrası açıklamalarda bulunan Deniz Yücel, "Burada 50 yıldır 60 yıldır oturan insanlar var. Onların çocukları var… Acele kamulaştırma kararı her konuda alınamaz. Ulusal güvenliği ilgilendiren bir durum olması gerekiyor… Hukuki olarak bu kararın hukuki bir altyapısı yok. Olağanüstü durumlarda acil kamulaştırma kararı alınabilir. Selinos deresinin ıslahı ile ilgili bu kararın alındığı belirtilmiş, burada mahalle sakinleri hukuki bir başvuruda bulunmuşlar, yargı sürecini başlatmışlar, bizde bu süreci takip edeceğiz. Biz hem hukuki olarak, hem milletvekillerimiz DSİ ve Bakanlık düzeyinde girişimde bulunacaklar" diye konuştu.

KİMSENİN MAĞDUR OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Geçmiş dönemlerde alınan kamulaştırma kararına ek olarak konut sayısının ciddi derecede arttırılmasının nedenleri hakkında da konuşan Yücel, "Bizde bunun nedenini tespit etmeye çalışıyoruz ancak bunun mantıklı bir açıklaması ve izahı yok. Buradaki muhtarları ve mahalle sakinlerini dinledik. İnsanları nesillerdir yaşadıkları evlerinden konutların edecek bir çalışma hazırlığı var. Bunun arkasında başka bir şey olduğunu düşünüyoruz ve bunu tespit edeceğiz. Burada kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

BİZ BU HESABI BOZACAĞIZ
Kamulaştırılacak alan sayısının arttırılması ile ilgili vatandaş tarafından dile getirilen 'rant' iddialarını da değerlendiren Yücel, "Bir yerde rant oluşturuluyorsa o ranttan bölgede yaşayan insanların faydalanması gerekiyor. Burada nesillerdir yaşayan insanları konutlarından edip başkalarına bir rant sağlama hesabı varsa biz buna izin vermeyeceğiz. Zaten bu işin arkasında başka bir şey var derken biz bundan bahsediyoruz. Burada yapılan şey mantıklı bir iş değil. Burada dere ıslahı ile ilgili geçen dönem başlatılan bir çalışma var ancak mahallesinin bu kesimlerinde, kamulaştırma kararının arttırılması ve bunun acele kamulaştırma şekilde tamamen kamulaştırma yasasına aykırı bir şekilde sanki olağanüstü ve acil bir durumda var gibi genişletilmesi, bunun arkasında başka bir hesap olduğunu gösteriyor. Gerçekten böyle bir hesap varsa biz bu hesabı bozacağız, kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz"  ifadelerini kullandı.

YARGI SÜRECİ BAŞLATILABİLİR
Bergama'da tartışmalara neden olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı itirazların reddedildiği millet bahçesi projesi ile ilgili de konuşan İl Başkanı Yücel, "Bir yargı süreci başlatılabilir. Neticede ilçede yaşayan hemşerilerimizin istemediği kabul etmediği bir şeyi zorlamak veya dayatma şekilde hayata geçirmek doğru bir şey değil. İtirazlar reddedildi ise bir yargı süreci başlatabilir" dedi.

 
Aydın itfaiyesi'nden tarihi köydeki yangına jet müdahale
 
İzmir'de kaçak sigara ve tütün satan iş yerine baskın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Orman yangınları terör tehdididir
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 noktada devam eden yangınlara 20 uçakla müdahalenin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi evinde ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etti.
Başkan Yücel'den iktidara 'yangın eğitim merkezi' salvosu: Bedelini ağır ödüyoruz!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, iki günlük Bergama ...
 
CHP'li 11 başkandan THK uçağı başvurusu
11 büyükşehir belediye başkanı, bünyesindeki yangın söndürme uçaklarının ...
CHP’den komisyonlara yangın çağrısı!
TBMM Çevre Komisyonu ile İklim Krizi Araştırma Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir ...
Yüksek Askeri Şura kararları: Atamalar netleşti!
Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlar açıklandı. Deniz ve Hava ...
 
CHP'den Bergama çıkarması... Hükümete ve yerel yönetime eleştiri bombardımanı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önderliğinde saha ...
CHP'li Sertel: Sansür memurları RTÜK eliyle yeniden hortladı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), orman yangınlarına ilişkin yapılan ...
Bakan Karaismailoğlu: Yeni yollar açıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Yangının yerleşim yerleriyle ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva