HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2021 Salı - 12:03

‘Benden ihale istediler’ demişti… Kabak eski başkanın başına patladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın “benden ihale istediler” sözleri üzerine başlatılan inceleme sonrasında eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol hakkında soruşturma izni verdi. İsmi belediyeden çiçek ihalesi istediği iddiasıyla gündeme gelen Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ile geri dönüşüm işi yapan eski Meclis Üyesi Ali Kaya hakkında bir işleme de gerek görülmedi.

‘Benden ihale istediler’ demişti… Kabak eski başkanın başına patladı!

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın 22 Aralık 2019 tarihinde CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde yaptığı açıklamalarla ilgili hazırladığı raporu tamamladı.

Başkan Arda’nın kamuoyuna da yansıyan, “Bir meclis üyesi benden çiçek ihalesini istedi. İlçe Başkanı Kasım Özkan geri dönüşüm işi ile ilgili Eski Meclis Üyesi Ali KAYA 'ya bir yıl daha işi vermemi istedi, ben bunları kabul etmedim geri dönüşümü açık ihale yaptım, belediyeye bir yıl için 955.000 TL gelir sağladım" sözleri incelemenin ana konusu oldu.

Ön inceleme raporuna ayrıca, “2015 yılından itibaren yapılan Sayıştay denetimlerinde, ambalaj atıklarının planması konusunda belediyelere verilen imtiyaz hakkının ihale yapılmadan doğrudan ve bedelsiz olarak firmalara verilmesinin gelir kaybına neden olduğu tespiti yapılarak anılan işin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca ihale yapılmak suretiyle sözleşmeye bağlanması gerektiği yönünde öneri getirilmesine rağmen 2015-2019 tarihleri arasında bu öneriye uyulmaması konusu da yansıdı.

Mülkiye müfettişleri belediyedeki tüm evraklar ve imzalanan resmi belgeler üzerinden incelemeyi genişletirken tarafların da savunmalarını aldı.

“İSİM VERMEDİM” DEDİ!
Savunma yapan Belediye Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “mevcut başkanla arasında siyasi ayrışma olduğunu, hayatı boyunca bir ihaleye girmediğini, dosya almadığını, adı geçen belediyeden kendisinin ve oğlunun herhangi bir ihale almadığını, iddia konusunun siyasi ayrışmadan dolayı ortaya atıldığını” beyan etti.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Müfettişliğe sunduğu yazılı ifadesinde; Gaziemir Belediyesi tarafından 2009-2019 yılları arasında ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uyarınca yapılan çiçek alım ihalelerine ilişkin olarak Levent Çağlarsu ile ihale sözleşmesi yapılmadığı, dolayısıyla kendisine ihale verilmediği, ilçe kongresinde yaptığı konuşmada Levent Çağlarsu'nun adının geçmediğini anlattı.

Müfettişlerin belediye kayıtlarında yaptığı inceleme sonucunda; Gaziemir Belediyesi tarafından 2009- 2019 yılları arasında ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uyarınca yapılan çiçek alım ihalelerine ilişkin olarak Levent Çağlarsu ile ihale sözleşmesi yapılmadığı, dolayısıyla kendisine ihale verilmediğinin 2009-2019 yılları arasında yapılan çiçek alım ihaleleri listesinden anlaşıldığı dile getirildi.

“ŞİRKETİ DEVRETTİM”
Müfettişler, Gaziemir Belediyesi’nde 2009-2019 yılları arasında 10 yıl boyunca meclis üyeliği yapan eski Meclis Üyesi Ali Kaya’nın da savunmasını aldı. Kaya, “Eski Gaziemir Belediye Meclis Üyesi olduğunu, bu görevinin 2 dönem devam ettiğini, Gaziemir Belediyesinden geri dönüşüm adı altında herhangi bir ihale almadığını, herhangi bir firma ortaklığı olmadığını, adı geçen ilçe başkanından bir talebi bulunmadığını” söyledi. Konuyla ilgili Belediye Başkanı Arda ise, “İncelemeye konu olan konuşmasında böyle bir ifadeye rastlanmadığını, açık ihale yaparak İzmir'de bu işi yapan 6 firmayı davet ettiğini, ihalenin 138 bin lira bedelle başladığını, ihaleye 3 firmanın katıldığını, 4 tur sonra 955+KDV 1 milyon 121 bin liraya ihaleyi MENSAN şirketine verdiklerini, eski dönemde yapılan işlerle ilgili herhangi bir kişi adı söylemediğini” ifade etti.

Müfettişler yaptıkları incelemede; “Ambalaj Atıklarının Kaynağından Ayrı Toplanması, Taşınması ve Değerlendirilmesi " ihalesinin bu dönem yapıldığını belirtirken, “Gerek Sayıştay Denetim Raporu, gerekse bakanlıklardan gelen görüşler doğrultusunda, lisanslı firmalar arasında rekabet ortamı sağlanarak en yüksek geliri veren şirkete imtiyaz verilip 2886 sayılı Kanun çerçevesinde ihaleye çıkılması gerektiği, ancak işlemin bu şekilde gerçekleştirilmediği, Gaziemir Belediyesince ambalaj atıklarının toplanması imtiyaz hakkının, yukarıda belirtilen tarihlerde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihale yapılmaksızın dönemin Belediye Başkanı Halil Ibrahim Şenol tarafından Kaya Vargel Geri Dönüşüm Sistemleri Mak. İnş. Nak.Gıda Turizm San.ve Tic .Ltd. Şti.'ne devredilmiş olduğunu” raporuna yazdı.

Yapılan değerlendirme sonrasında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6'ncı maddesi hükmü uyarınca Gaziemir’de 10 yıl belediye başkanlığı yapan Halil İbrahim Şenol hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oluruyla soruşturma izni verildi. 

 
Bergama’da öğrencilere çevre duyarlılığı kazandırılıyor
 
Bahçeli'den yardım taleplerine sert tepki
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazı işleri 5 Ağustos 2021 Perşembe 13:30

Görevden el çektirilirilmesine az kaldığı söyleniyor. O gün bir gelsin davul zurna tutup onursal Koordinatör maketi yaptırıp halay çekmek lazım. Belediyede de baklavalı bir kutlama yapılacağı kesin

Yorumu oyla      2      3  
Onursal AMatör 5 Ağustos 2021 Perşembe 01:04

Onursal Koordinatör makamı veren bu sırıtan adamın da eski başkan olmasına çok kalmadı dayan Gaziemir

Yorumu oyla      3      3  
Papağan 4 Ağustos 2021 Çarşamba 15:59

Zaten bu açıklamaları yapan deniz arda değil miydi?

Yorumu oyla      3      3  
Doğrucu davut 4 Ağustos 2021 Çarşamba 12:55

Hadi oradan çağlarsu o kongrenin videosunu izlesinler de görsünler oğlum için istedim diye kendi ağzınla sen kendini ifşa ettin "yeğenine çiçek ihalesini versen nolur du" diye. Atık ve çöp ihalesinde ali kaya ve ilçe yöneticilerinden kimlerin nası nemalandığını birçok insan biliyor. Herkes çok şey biliyorda itaatkar davranıyorlar. Halil İbrahim Şenol da biliyor eski meclis üyeleride, nemaları mamaları kesildi. Halil Arda doğrularıyla düzeniniz bozdu

Yorumu oyla      2      7  
mahmut 4 Ağustos 2021 Çarşamba 08:01

bundan 3 sene sonra mahkeme de başkan ben değildim deniz arda idi derse hiç şaşırmam

Yorumu oyla      8      3  
haydar haydar 4 Ağustos 2021 Çarşamba 08:00

halil ardanın huyu buymuş demek önce yapıyor sonra inkar ediyor. facebook paylaşımlarını yaptı mahkemede inkar. benden ihale istediler dedi mahkemede inkar. demek ki mumu mahkemeye kadar yanıyor

Yorumu oyla      8      3  
hadi ordan 3 Ağustos 2021 Salı 14:40

Bravo halil arda başkana oyunu bozdu, belediyeye dünyanın parasını kazandırdı, hiç bir yere çiçek göndermiyo kendi gidiyor, herkez herşeyi biliyor, ilçe kongresinde oğluna çiçek işini isteyen meclis üyesinin kamera kayıtları ortada. Arda başkan on numara adam kim ne derse desin nokta

Yorumu oyla      5      16  
Seydiköylü 3 Ağustos 2021 Salı 12:50

Ah Halil arda ne kadar da çok kendini razil edip gittin ilçe kongresinde bas bas bağıra bağıra söylemedin mi kendin bunlar benden ihale istediler diye dışardan toplayıp getirdiklerin hungarca alkış yağmuruna tutmadılar mı seni

Yorumu oyla      19      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Pakdemirli'ye 'yetki' eleştirisi: Ya öğrensin ya da istifa etsin!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yangınlar ile ilgili yaptığı ...
AK Partili Kırkpınar, Bodrum’da yangın bölgesinde
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar ...
CHP’li Bayır’dan ‘kaos planı’ iddiası: İç savaş mı çıkarmak isteniyor?
Türkiye'de artan mülteci sayısı hakkında çarpıcı iddialarda bulunan Cumhuriyet ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Mülteci göçü için neden 'istila' dedi?
Mehmet KARABEL yazdı... Mülteci göçü için neden 'istila' dedi?
Bakan Elvan: Tüm zararlar karşılanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Silifke ve Aydıncık ilçelerindeki ...
Yangın bölgesine yapılacak yardımlar açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınların devam ettiği Manavgat'ta acil ihtiyaçları ...
 
Türkiye'den Yunanistan'a kınama!
Yunanistan Eğitim Bakanlığı, Batı Trakya’da öğrenci sayısının yetersiz ...
CHP'li Bayır'dan Cumhur İttifakı'na 'üslup' göndermesi: 1.51'lik laf ediyorlar ancak boyları 1.50!
Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında yaşanan 'üslup' ve 'Cumhurbaşkanlığı ...
CHP'li Beko: Jandarma ve üniversite kampları parsel parsel satılıyor!
Meydana gelen yangınlarla ülke gündemine yeniden oturan ‘rant’ tartışmalarıyla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva