HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Temmuz 2021 Cumartesi - 19:16

Belediyeden ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ açıklaması: Paralar nereye gitti?

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka’nın Filizleri Projesiyle ilgili sosyal medyada paylaşılan iddialara yanıt verdi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, öğrenciler için toplanan tüm paraların aracısız bir şekilde öğrencilere aktarıldığı belirtilerek; Karşıyaka Belediyesi’ni zan altında bırakacak açıklamalardan uzak durulması gerekliliği vurgulandı. Karşıyaka önceki Dönem Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise iddiaları yalanlayarak, "Bu projede hiçbir kişi para muhatabı olmamıştır, burs veren öğrenci ile karşı karşıya gelip yardımda bulunulmuştur" dedi.

Belediyeden ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ açıklaması: Paralar nereye gitti?

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi, 2016 yılında Hüseyin Mutlu Akpınar’ın belediye başkanlığı yaptığı sırada “Karşıyaka’nın Filizleri Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor” projesini başlatmıştı.

Gerçekleştirilen projeyle; Üniversite öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak amaçlanmıştı. Bir toplumsal dayanışma örneği olarak ön plana çıkan projede belediye, gençlere destek olmak isteyenlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturdu. Bu projeyle birlikte apartmanlar, meslek odaları, dernekler, taksi durakları, muhtarlar gibi birçok kurum üniversite öğrencilerine doğrudan burs verme imkanı yakaladı.

Geçtiğimiz günlerde, Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından 2016 yılında gelen bir özel rica ile projenin tanıtımını yaptığını iddia eden Seher Yaşayacak, sosyal medya hesabından Karşıyaka Belediyesi’ni ve “Karşıyaka’nın Filizleri” projesini hedef alan açıklamalarda bulundu.

Yaşayacak, açıklamalarında ana sponsoru olduğunu iddia ettiği projede izni olmadan başka bir sponsor ile anlaşıldığını iddia ederek sözleşmesini tek taraflı fesih ettiğini belirtti ve İstanbul Mahkemeleri tarafından icra süreci başlatıldığını aktardı.

Proje için 40 sanatçı ile birlikte iş birliği sağlandığını vurgulayan Yaşayacak, paraların nereye gittiğini öğrenmek ve dava sonucu elde edilecek parayı öğrencilere vermek amacıyla 1 milyon 200 bin TL’lik icra davası açtığını duyurdu.

“PARA ÖĞRENCİLERİN HESABINDADIR”
Karşıyaka Belediyesi de bu açıklamalar doğrultusunda, Yaşayacak’ın iddiaları yalanlayarak; Sürecin muhatabı hukuki olarak Karşıyaka Belediyesi değildir dedi ve bu tür iddialarla Karşıyaka Belediyesi’nin zan altında bırakılmaması gerekliliğini vurguladı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından Seher Yaşayacak’a yapılan açıklama şu şekilde:

Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmış olmanız üzücü. Ancak bu sürecin muhatabı hukuki olarak Karşıyaka Belediyesi değildir. Çünkü var olduğunu iddia ettiğiniz alacak ile ilgili, belediyede herhangi bir sözleşmeye ulaşılamamıştır.

Bu gerçek size, daha önce belediye aleyhinde açma girişiminde bulunduğunuz, ancak mahkemece reddedilen dava sürecinde de belirtilmiştir. Lütfen elinizde belediye ile yaptığınız bir sözleşme varsa bizimle paylaşınız.

Karşıyakanın Filizleri burs programında Karşıyaka Belediyesi kimseden para toplamamaktadır. Sistem burs almak isteyen öğrencilerle burs verenleri eşleştiren bir sistemdir. Ödemeler burs verenlerden direkt öğrencilerin hesabına aktarılarak gerçekleşmektedir.

Belediye sadece sistemde iki tarafı buluşturmaktadır. Dolayısıyla nerede olduğunu sorduğunuz burs parasının cevabı da açıktır; Para öğrencilerin hesabındadır.

Bahsettiğiniz, tanıtım videosu yapma ve bu videoyu bir lansmanla tanıtma organizasyonu geçmiş dönem belediye yönetimince gerçekleştirilmiştir. Belediye başkanımız kimsenin mağdur olmaması adına konuyu incelettirdiğinde, o döneme ait herhangi bir sponsorluk anlaşması, lansman, video, prodüksiyon kalemleri faturası, belgesine ulaşamamıştır. Bu nedenle talebiniz karşılanamamıştır. Belediye başkanımız Cemil Tugay'ın görev başına geldiği 2019'dan itibaren ise belediyemizin tüm süreçleri şeffaf ve denetlenebilir durumdadır.

Ayrıca şu anda iddialarınız ile ilgili yürüyen hiç bir hukuki süreç yoktur. Bir dava açmanız durumunda belge ve bilgilerle iddialarınıza cevap verilecektir. Yazılarınızda bunu düzeltmenizi rica ederiz.

Karşıyaka Belediye'sini zan altında bırakarak çok sevdiğiniz Karşıyaka'ya zarar vermeyeceğinize inancımız tamdır.Hüseyin Mutlu Akpınar Babasını Kaybetti - Haberler

BU PROJEDE HİÇ KİMSE PARA MUHATTABI OLMADI!
İddialar üzerine konuşan Karşıyaka önceki Dönem Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise Seher Yaşayacak'ın açıklamalarına sert bir dille tepki gösterdi. Karşıyaka Belediyesi'nin hiçbir dönemde bu tür iddialarla zan altında bırakılmaması gerekliliğine vurgu yapan Akpınar, konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

Son dönemde sosyal medya üzerinden Karşıyaka’nın filizleri konusunda art niyetli bir şekilde bir şeyler kapma çabasına girmiş şahsı hayretle karşılıyorum . Karşıyaka belediyesi böyle bir zan altında kalmayı hiçbir dönemde hak etmez. Belediye yönetimi gerekli açıklama yapmış ancak benim dönemimde olan bir konuyla ilgili benim de bu konuda söyleyeceklerim elbetteki var!  Karşıyaka’nın filizleri sadece Türkiye’de değil Avrupa’nın bir çok yerinde ilgiyle takip edilmiş ödüller almış ve takdir edilmiş bir projedir. Bu projede hiçbir kişi para muhatabı olmamıştır, burs veren öğrenci ile karşı karşıya gelip yardımda bulunulmuştur. Hiçbir öğrenci mağdur edilmemiştir. Yapılan film tanıtımları sanatçılarımızın kendi imkanlarıyla cep telefonu kameralarıyla kaydedilip gönderilmiş hiçbir bedel ne talep edilmiş ne de ödenmiştir.

KİM BU PROJEDEN PARA ALMIŞ Kİ SİZ ALIP DAĞITACAKSINIZ?
Bu sosyal sorumluluk ve gönüllülük projesinde şimdi çıkıp birinin  şu kadar parayı alacağım öğrencilere dağıtıcam diye ifadeleri çok komik ifadeler. Kim bu proje üzerinden para almış ki siz o parayı kendiniz alıp öğrencilere dağıtacaksınız? Mağdur olan öğrenci yok mağdur olan katılımcı yok kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz!  Bunu ahlaki bulmuyorum bir kez daha bu projeye destek veren apartman yöneticilerine,taksi duraklarına,esnaflarımıza ve diğer tüm katılımcılara projenin yaygınlaşması için bize destek veren sanatçılarımıza, destek veren tüm kurumlara sonsuz teşekkür ediyorum. Hanımefendi ile bizim bir kez muhatap olmuşluğumuz  var oda Karşıyakalıyım ben bu projenin sponsor bulunması, daha da yaygınlaşması için yardım etmek istiyorum dediğinde biz de teşekkür ettik hatta bila bedel yapacağım bunu yalnız ulaşacağım sponsorlar ve diğer desteklerle ilgili Karşıyaka belediyesinden resmi bir evrak elimde olursa işim kolaylaşacak diyerek hizmetlerin bila bedel olacağına dair PORTA PR şirketiyle sözleşme yapılmıştır ve bir yıllık yapılan bu sözleşmede belirtilen şirketin hiçbir katkısı olmayınca da sözleşme son bulmuştur.

SENARYO UYARLIYOR!
Doğma büyüme Karşıyakalıyım deyip de şimdi belediyeden bir şeyler koparmaya çalışmanın da ahlaki olmadığını düşünüyorum! Bu konunun muhatabı ne biziz ne şimdiki yönetimdir. Kendi kendine arkadaş bizim dönemimizde yaptığı senaryoyu şimdiki yönetime de uygulayarak bir şeyler kapmaya çalışıyor. Avukatıma gerekli talimatı verdim kişi hakkında da bizleri zan altında bıraktığı için gerekli hukuki işlemleri başlatacağım.

 
Irak'tan gelen çiftte 'Delta varyantı' tespit edildi: 52 kişi karantinada
 
Datça sahilinde endişelendiren görüntü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Temmuz 2021 Pazartesi 09:21

Bunu iddia eden kişinin nereye bağlı çalıştığını bir kere araştırın ve nasıl bir trol olduğunu anlayın

Yorumu oyla      2      3  
Kemal can 10 Temmuz 2021 Cumartesi 22:00

Sayın başkan destek hizmetleri müdürünü değiştirin lütfen oraya bu işi yapabilecek birini getirirseniz siz kazanırsınız kendisi ile ilgili rahatsızlık büyük,başkanım yarın büyük sorun yaşamamanız açısından gerekeni yapar görev değişikligi yaparsanız sizin başınız ağrımaz, partili bir vatandaş olarak uyarmak benim benim görevim, ben sizi çok seven bir kişiyim satın başkanım

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den alım gücü düşen yurttaşlara destek
?İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle derinleşen ekonomik krizde ...
Yasemin Kafe yeniden İzmirlilerin hizmetinde
Geçen yılki yangında kullanılmaz halen gelen Karşıyaka’nın simge mekanlarından ...
Neptün Soyer ve Buket Uzuner Karşıyakalılarla buluştu
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen; şehre rengini, ruhunu ve neşesini ...
 
2021 Fakir Baykurt Roman Ödülü sahibini buldu
Çiğli Belediyesi tarafından, Türk Edebiyatı’nın duayen isimlerinden Fakir ...
Balçova Çim Konserleri'nde buluşuyor
Balçova Belediyesi’nin düzenlediği Çim Konserlerin ilki dün akşam muhteşem ...
Büyükşehir'den üreticiye bir destek daha!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Torbalı’da nostalji tadında akşam
Her hafta ilçe sakinlerine nostalji tadında saatler yaşatacak olan Torbalı ...
Karşıyaka'da mahalle mahalle şenlik
Karşıyaka Belediyesi'nin kadın girişimcilere ve müzisyenlere destek sağlamak, ...
Ilıca’dan Ata’ya coşkulu selam!
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Ilıca’dan Ata’mıza Selam etkinlikleri ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva