HABERLER>EKONOMİ
8 Eylül 2021 Çarşamba - 15:44

Belediye, 60 bin lira isteyince… Pazarcılar ayaklandı

Menemen Belediyesi’nin henüz inşaatı tamamlanmayan Perşembe Pazarı’ndaki tezgahları 60 bin lira istemesi, Menemenli pazarcıları isyan ettirdi. 600 pazarcı önümüzdeki günlerde, Perşembe Pazarı’nın olduğu yerden Belediye binasına yürüyüş eylemi yaparak tepkisini dile getirecek. Dernek Başkanı Kodaş, “Serdar Aksoy 5 bin lira isterken yaptığımız eylemde bizimle kol kola yürüyenler, bugün 60 bin lira istiyorlar. Yasada böyle bir para yok. Taksit yaparak bize kolaylık sağlıyorlar akıllarınca. Pazarcı esnafımız, bu dayatmaya boyun eğmeyecek” dedi.

Belediye, 60 bin lira isteyince… Pazarcılar ayaklandı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menemen’de 600 pazarcı, aileleriyle birlikte önümüzdeki günlerde büyük bir eylem gerçekleştirecek. Menemen Çağdaş Pazarcılar Derneği Başkanı Serdar Mahir Kodaş, belediyenin, henüz hizmete girmeyen Perşembe Pazarı’nın 3 metrekareden 2,5 metrekareye düşürülen tezgahlar için bir defaya mahsus 60 bin lira para istediğini, bunun yasada yeri olmadığını söyledi. Böyle bir parayı ödemelerinin mümkün olmadığının altını çizen Başkan Kodaş, “5 bin lira istediği Serdar Aksoy zamanında yaptığımız eylemde bizimle kol kola olanlar, bugün, Serdar Aksoy’un istediğinin 10 katından fazlasını istiyorlar” açıklamasında bulundu.

İlk olarak yarın düzenlenmesi planlanan eylem, 9 Eylül etkinlikleri sebebiyle başka bir tarihe ertelendi. Önümüzdeki günlerde eylemin gerçekleştirileceğini ifade eden Kodaş, eylem için gerekli izinlerin alındığını da belirtti.

SEBZE MEYVE PAZARI AÇILMAYACAK
Gerekli makamlardan alınan izinle önümüzdeki günlerde büyük bir eylem yaparak seslerini duyurmak istediklerini belirten Başkan Serdar Mahir Kodaş, daha güçlü tepki vermek adına, Perşembe günleri kurulan pazarı önümüzdeki günlerde açmayacaklarını bildirdi. 2019 yılında eylemler yaparak, o dönemki başkan Serdar Aksoy’un istediği 5 bin liraya isyan ettiklerini hatırlatan Dernek Başkanı Kodaş, bugünkü belediye yönetimini sert bir dille eleştirdi:

“O dönemde, bizden istenen 5 bin liranın yasal olmadığını, yönetmeliklere aykırı olduğunu anlattık. 5957 sayılı yönetmeliğin 15. Maddesinin, 4. Fıkrası, her şeyi açıkça anlatıyor. Kimse bizden para isteme hakkına sahip değil. O zaman bizimle kol kola yürüyen insanlar arasında, bugün Menemen’i yönetenler de var. O zaman bizi destekleyenler, bugün bizden, Serdar Aksoy’un istediğinden kat kat fazlasını istiyorlar. O zaman bizi destekleyen, bugün karşı duruyorlar. Üstelik, Serdar Aksoy, haklısınız dedi ve bizimle protokol imzaladı, bu parayı almayacağına dair. O protokolü yok sayıyorlar. Pazaryeri bitmeden Serdar Aksoy cezaevine girdi. İşgaliye bedelimizi ödüyoruz zaten. İstedikleri para, sorma ver, parası. Çünkü bu paranın yasada yeri yok.”

BİTMEYEN PAZARYERİ İÇİN ŞİMDİDEN PARA İSTİYORLAR
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın pazarcını esnafını muhatap almadığın öne süren Pazarcılar Derneği Başkanı Serdar Mahir Kodaş, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bizden istedikleri para için meclis kararı almalarını istiyoruz, ona da yanaşmıyorlar. 20 yıllık tezgahlarımızı elimizden almaya kalkışıyorlar. Parayı verene satacaklarını söylüyorlar. Hala inşaat halindeki Perşembe Pazaryeri bitmeden bizden para istiyorlar, ödeme yapmamızı istiyorlar. Hatta 60 bin lirayı 8 taksit yaparak sözde bize kolaylık sağlıyorlar. Bu dayatmaya asla boyun eğmeyeceğiz. Asgari ücretin 2 bin 823 lira olduğu bir ülkede bu parayı pazarcıdan nasıl istersiniz? Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Menemen halkının, yanımızda olacağına yürekten inanıyoruz.”

 
Ödemiş'te traktör devrildi, römork şaha kalktı: 1 yaralı
 
AK Partili Sürekli: 9 Eylül bir milattır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Resmen yayımlandı: İzmir'e yeni serbest bölge kurulacak
Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre İzmir ...
Hububat ve bakliyatta gümrük vergisi sıfırlandı
Hububat ve bakliyat fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçebilmek ve spekülatif ...
Kripto para piyasasında deprem!
Dün kripto para piyasasında adeta çöküş yaşandı. Temmuz ayından itibaren ...
 
Ayakkabı zirvesi başlıyor
Shoexpo Bu yıl 47. kez düzenlenecek Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, ...
İzmirli sanayicinin 'iş var, işçi yok' açıklamasına sendikadan tepki!
Terbay Makina A.Ş.  Yönetim Kurulu üyesi işadamı Bülent Tercan’ın “Türkiye’de ...
Bakan Muş'tan 'ihracat hedefi' açıklaması
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ihracatımızı ...
 
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN sordu... EBSO Başkanı Ender YORGANCILAR yanıtladı... Üretim yoksa kalkınmak hayal olur
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN sordu... EBSO Başkanı Ender YORGANCILAR yanıtladı... ...
İzmir'in ünlü sanayicisi isyan etti: İş var, işçi yok!
TERBAY Makina A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Bülent Tercan, çeşitli alanlarda ...
Ekonomide yeni yol haritası belli oldu
2022-2024 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programın onaylanmasına ilişkin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva