HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2021 Cuma - 10:42

Bayraklı yeni parklarına kavuşuyor

Bayraklı Belediyesi, pandemi, deprem, sel gibi felaketlere rağmen sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçeye yeşili bol, oturma alanları, yürüyüş yolları, modern kent mobilyaları ve spor alanlarıyla dolu yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda önceki aylarda yapımlarına başlanan Onur, Gümüşpala ve Osmangazi mahallelerindeki çalışmalarda sona yaklaşan ekipler, Çamkıran Kreşi'nin bahçesini de çocuklar için özel olarak tasarlıyor.

Bayraklı yeni parklarına kavuşuyor

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde son iki yılda ilçeye 11 yeni park kazandırıldı, toplam 54 parkın da oyun grupları yenilendi. Bayraklı'ya 30 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran ekipler, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 47 bin fidan, 26 bin de mevsimlik çiçek dikti. Ayrıca park zeminlerine 14 bin metrekarelik kauçuk döşendi. Bu kapsamda tüm felaketlere rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi ekipleri, ilçede ihtiyaç olan alanlara modern görünümlü, donanımlı yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.

BAYRAKLI HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Yeşil alanları bol, modern oyun ve oturma grupları, spor aletleri ve görünümüyle ihtiyaç olan her mahallemizde imkanlarımız dahilinde Bayraklı'ya yakışır parklar yapıyoruz. Zor bir süreçten geçtiğimiz günlerde işlerimizi aksatmadan hangi ilçemize ne gerekiyorsa, orada oluyoruz. Çünkü Bayraklı halkı her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Bu kapsamda ilçemize yeni parklar kazandırıp, vatandaşlarımızın nefes alabileceği, sosyalleşebileceği ve çocuklarımızın huzurla, mutlulukla oyunlar oynayabileceği yeni alanlar yaratıyoruz" diye belirtti.

ONUR MAHALLESİ'NE YEŞİL ALAN
Ekipler, Onur Mahallesi 7360/3 sokakta başlanan yeni park yapım çalışmalarında sona geldi. İçinde yürüyüş yolu, yeşil alan, oturma grupları bulunacak parkta çimlendirme işlemi tamamlandı. Ağaç dikimi ve oturma gruplarının montajından sonra park, kullanıma açılacak ve bölgenin önemli ihtiyacına yanıt verecek.

OSMANGAZİ'YE YENİ PARK
Bayraklı Belediyesinin, Smyrna Lions Kulübü iş birliğiyle Osmangazi Mahallesi'ne kazandıracağı yeni bir park için alan hazırlığı, kazı ve dolgu çalışmaları sürüyor. 617 sokakta toplam 3 bin 739 metrekarelik dev proje alanına sahip parkın bin 500 metrekaresi yeşil alan olacak. Alana ayrıca yaşı 2 asırlık 2 adet zeytin ağacı ile 40 adet de gelişmiş gölge ağacı dikilecek. Su isteği az ve orta düzeyde olan bitkilerin kullanımına özen gösterilen park projesinde, çok çeşitli aktivitelerin yapılabileceği 500 metrekarelik bir de meydan yer alacak. Geniş yürüme yolları ve çok sayıda oturma alanı bulunacak yeni park, tamamlandıktan sonra vatandaşların nefes alacağı, yemyeşil bir yaşam alanına dönüşecek.

GÜMÜŞPALA'DA ATIL ALAN YEŞİLLENDİRİLİYOR
Gümüşpala Mahallesi 7018 sokakta binaların arasında kalan 350 metrekarelik bölüm yeşil alana dönüştürülüyor. Atıl halde bulunan alanı değerlendiren ekipler, bölgede çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyor.ÇAMKIRAN KREŞİNİN BAHÇESİ ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLANIYOR
'Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı' vizyon projesi doğrultusunda yapımında sona gelinen Çamkıran Kreşinin bahçesi çocuklar için özel olarak tasarlanıyor. 550 metrekarelik arka bahçe, çocukların keşfederek öğrenebilecekleri ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirecekleri anlayışla hazırlanıyor. Bölgedeki ilk dış mekan sınıfa sahip, doğa ve organik yaşam temalı bir okul olma özelliğiyle İzmir'de örnek olacak Çamkıran Kreşi'nde doğa temelli tasarımla çocuklara eğlenirken öğrenebilecekleri bir ortam sağlanması hedefleniyor. Gözlem alanında bitkileri, böcekleri tanıyacak olan öğrenciler, hobi bahçeleri ve meyve ağaçlarıyla kendi sebze ve meyvelerini yetiştirebilecek. Ayrıca oluşturulacak doğal tepeciklerle de çocukların hayal ve düşünme becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak.

30 OYUN, 40 SPOR GRUBU
Öte yandan Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son 4 ayda 30 parka yeni oyun grubu, 40 parka da yeni spor aletleri montajı yaptı. Salıncak, tahterevalli, bağımsız oyuncaklar, kameriye ve çevre düzenlemeleriyle birbirinden güzel sosyal alanlar oluşturan belediye, bu kapsamda park zeminlerine 3 bin metrekarelik de kauçuk döşeyecek.

 
Kaf-Kaf'ı Hakan Kuş uçuruyor
 
Bakanlık taklit ve tağşiş cezalarını belirledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yetişkin'den iki yıl değerlendirmesi: Seferihisar'da neler yapıldı?
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yönetimde olduğu 2 yılını anlattı.
Temelini CHP Lideri Kılıçdaroğlu atmıştı.... İzmir Valiliği'nden '7/24' vetosu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve İzmir Büyükşehir ...
Güzelbahçe'de zabıtalardan fırınlara titiz denetim
Güzelbahçe Belediyesi zabıta ekipleri rutin kontrollerini Ramazan ayı ...
 
Deniz’in hatırası Kedi Evi’nde yaşayacak
Karaburun’da kedilere olan sevgisi ile bilinen ve yakalandığı amansız ...
Bornova'nın 'altın bileziği' 1663 kişiye iş kapısı oldu
Bornova Belediyesi 2019 yılı sonunda hayata geçirdiği vizyon projesi Altın ...
Başkan Batur'dan TMSF'ye ‘Basmane Çukuru’ çağrısı: Buradan da kar etmesin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de ortaklığında olan ve halk arasında ...
 
Başkan Soyer İZDEDA'nın açılışında konuştu: Anlaşma bitmek üzere!
İzmir'de 30 Ekim depreminden etkilenen yurttaşlar, İzmir Depremzedeleri ...
Büyükşehir'den sanatçılara büyük destek
İzmirli sanatçılar 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde Kültürpark’ın 6 noktasında, ...
Başkan Soyer Balkan derneklerinin temsilcileriyle buluştu
İzmir’de yaşayan Balkan göçmenlerinin oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva