HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ocak 2020 Salı - 09:43

Bayraklı'nın 'iyilik' bankası yola çıkıyor

Bayraklı Belediyesi, Türkiye'de gıda israfını azaltmaya yönelik savunuculuk, farkındalık ve kapasite geliştirme çalışmaları yapan Gıda Kurtarma Derneği (GKTD) ve Fazla Gıda Anonim Şirketi ile iş birliği yaptı. Proje kapsamında, gıda işletmelerinin tüketilebilir fazla gıdaları toplanıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Nafiz Gürman'daki taziyeevimizin altında gıda bankamızı hizmete geçirelim. Sonra da ihtiyaca göre bunları artırabiliriz" dedi.

Bayraklı nın  iyilik  bankası yola çıkıyor

Bayraklı Belediyesi, gıda israfının önlenmesi ve gıda firmalarından toplanan ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için faaliyetlerini yürüten Gıda Kurtarma Derneği ile yapılan iş birliği sonucu kurulacak gıda bankası aracılığıyla daha fazla ihtiyaç sahibi aileye destek olacak.

Hedefimiz: Gıda israfını önlemek

16 milyon kişinin açlık sınırında bulunduğu Türkiye'de yılda 300 milyar liralık gıda atığı bulunduğunu ve bu israfın önlenerek, kullanılabilecek ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmenin mümkün olduğunu anlatan GKTD Yönetim Kurulu Başkanı Berat İnci, konuyla ilgili Bayraklı Belediye Başkanı ve başkan yardımcılarına sunum yaptı. İnci, "Hedefimiz israfın önüne geçerek mümkün olduğunca fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak. Anlaştığımız firmalar ellerindeki fazla tüketilebilir ürünleri kurduğumuz dijital platforma girerek, yapılan analiz ve raporlarma sonucu ihtiyaç sahiplerine iletebilmemiz için bize veri oluşturuyorlar. Sistem üzerinde protokollerimiz olan dernek, belediye ve sosyal sorumluluk projeleri yapan diğer kurumlar bunları alıp, transferlerini sağlayarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyor. Şuanda 75 firmayla iş birliğindeyiz ve bugüne kadar 36 şehirde 14 milyon kilogramlık gıda bağışında bulunulmasına vesile olduk. İşlem ve sistem tamamen ücretsiz. Bayraklı'da da bunu hayata geçirmek sosyal belediyecilik açısından oldukça önemli. Aynı zamanda daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılacak. Dolayısıyla bir yer tahsisiyle günlük depolama ve dağıtım için gerekli desteklerin sağlanarak, projeyi Bayraklı'da da hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Nafiz Gürman'dan başlıyor

Sunumun ardından projeyi değerlendiren ve bir an önce çalışmaların başlaması için talimat veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Nafiz Gürman Mahallesi'nde bulunan Taziyeevimizin alt katı şuan boş durumda. Burayı depolama ve dağıtım alanı olarak kullanabiliriz. Bölge olarak dar gelirli ailelerin yoğun yaşadığı bir ilçedeyiz ve imkanlarımız dahilinde yurttaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu proje ile daha fazla ihtiyaç sahibi ailemize ulaşarak, desteklerimizi büyütmek istiyoruz ve bu konuda elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Buna ilerleyen süreçte kırtasiye, kıyafet ve eşya gibi ihtiyaçları da entegre edip, daha geniş kapsamlı bir çalışma yapabiliriz. Konuyla ilgili bir an önce protokolleri yapalım" dedi. Başkan Sandal, sunumun ardından proje için kullanılacak Nafiz Gürman'daki binada, incelemelerde bulundu.

 
Avrupa'nın en büyük Denizcilik Fuarı'nda Türkiye rüzgârı
 
Akpınar’dan Başkan Tugay’a 'hikaye' yanıtı: Ruh halini anlamış değilim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da 'mis kokulu' festivale çağrı
Karaburun’a özgü ürünlerin markalaşması ve ulusal ölçekte ticari başarı ...
Kemalpaşa'ya Kick Boks gururu
Kemalpaşa Belediyesi sporcuları Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda başarıyla ...
Ödemiş'te muhtarlar zirvesi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, muhtarlarla yemekli toplantıda bir ...
 
Dikili'de 'kriz ve yerel yönetimler' konuşuldu
Dikili’de, Kriz ve Yerel Yönetimler konulu panel vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Başkan Tugay’dan selef Akpınar’a: Hikaye anlatmasın!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, selefi Akpınar’ın kendisinin de borçlu ...
Başkan Yetişkin Düzce Köyü’nü sanatla buluşturuyor
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Seferihisar Abderalılar ...
 
Başkan Uygur’dan çocuklara karne hediyesi
Torbalı Belediyesi sömestr tatilinde de çocukları unutmadı. Cuma günü ...
Metroda 6 milyonluk tasarruf!
İzmir Metrosu, geliştirdiği Tasarruflu ve Etkin Sürüş Tekniği modeli sayesinde ...
Narlıdere-Barış Sokak’ın çehresi değişecek!
Narlıdere’nin işlek noktalarında sağlıklaştırma çalışmalarını sürdüren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva