HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2020 Cuma - 15:36

Bayraklı'nın eğitim ekranı yola çıktı

Bayraklı Belediyesi, Sosyal Etkinlik Merkezi’nin (BAYSEM) televizyon kanalı TV BEK’i düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Bayraklı nın eğitim ekranı yola çıktı

Bayraklı Belediyesi, Sosyal Etkinlik Merkezi’nin (BAYSEM) televizyon kanalı TV BEK’i düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle öğrencilerin eğitiminin körelmemesi için bu uygulamayı hayata geçirdiğini kaydeden Eğitimci Osman Çağrı Şengül, “TV BEK 9.00 ile11.00 saatleri arasında TV 35 kanalı aracılığıyla eğitim verecek. Şimdilik 8. ile 12. ve mezun öğrencilerine tüm branşlarda eğitim verecek. 28 haftalık bir süreç belirlendi. Her hafta içerisinde yaptığı rehberlik, psikolojik, programları olacak. Oyun programları olacak. 30’un üzerinde gönüllü eğitimci sürece katkı sürdüreceğini söyledi. Halen içerik hazırlamak, teknik konularda destek vermek isteyen herkese kapımız açık. TV 35, TÜSAT 4A, TURKCELL TV, D-SMART, Kablo TV ve sosyal medya üzerinden izleyebilirsiniz. Youtube kanalından öğrencilerimiz kaçırdıkları yerleri tek tek izleyebilirler” diye konuştu.  

BU ALANDA BAŞARI SAĞLAMIŞ BİRİYİM
“Bizim projemizin sahipleri öğretmenlerimizdir” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Gündelik sohbetlerimizde, hep bazı değerlerden bahsederiz. Ülkemizden, bayraktan, Atatürk’ten bahsederiz. Çoğumuz sadece bahsederiz. Ama her zaman bir adım geride dururuz. Akhisar’da stajyer  döneminde öğretmenlik yaptım. Bir Mardinli öğrencimiz vardı. İnşaatta yatan, avukat olmak istiyordu. Biz bu çocuğu bir yıl eğitimi ücretsiz verdik. İşte o çocuk hayallerine ulaştı. İzmir’imizde o güzide okullara giden öğrencilerin en az yüzde 20’sine katkısı olmuş bir kurumdan geliyorum. Bayraklı’da, Karabağlar’da dershanelerin kurulmasına destek oldum. Çiğli’de biraz daha etkin çalıştım. Sadece yaptığımız işler bunlarla kısıtlı değil. Göreve geldiğimde BAYSEM’de eğitim binası çok kötüydü. Yayınları görünce kimyam bozuldu. Ama heyecanlı, yeni müfredatı bilen pırıl pırıl öğrenciler vardı. Ufak tefek değişiklikle BAYSEM’de 28’inci olmuş kişiye eğitim verdi. BAYSEM yüzde 10 binlik diliminde yer aldı. 24 Mahalleye 24 kreş açacağız. İzmir’in en büyük kreşini Bayraklı’ya açacağız”  açıklamasında bulundu.  

BAKANLIĞA ALTERNATİF BİR PROGRAM DEĞİL
Sandal konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“TV BEK bizim uzun süre düşündüğümüz bir projeydi. Önümüzdeki hafta 200’e yakın öğrencimize tablet dağıtacağız. Ama yeterli olmayacağının farkındayız. Bunun için TV BEK hayata geçirme kararı aldık. Beklentimizin çok üzerinde bir tepki alıyoruz. Büyüyerek öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Alternatif bir eğitim kanalı değildir. Mevcut eğitim sürecinin bir parçasında bir damla katkı koymayı hedefleyen gönüllü bir kuruluştur. Kesinlikle bakanlığın yaptığı bir alternatifi değil. Böyle bir cabamız da yok. Sadece bir damla da olsun destek olmak istiyoruz.”

HAYALİNİ KURDUĞUMUZ BAYRAKLI İÇİN ÇALIŞIYORUZ  
Bayraklı için projelerinin devam edeceğini kaydeden Başkan Sandal, “Bayraklı İzmir’in kurulduğu, unutulmuş bir kent. Yeni kent merkezi henüz onun için ciddi adımlar atılmadığı bir kent. Mükemmel bir kent. Biz BAYSEM öğretmenlerimizle neler yapabileceğimizi size sunduğumuzu güncellemiş olacağız. Bu kenti marka kent yapabilmek için, dünya çocuk ve gençlik kentti, bambaşka, çevre, iletişim, kent yaratacağız. Çocuklarımız, gençlerimizin hayallerini anlatacağı bir kent olacak. Hayallerimizde Bayraklı’ya kısa süre içerisinde başlayacağımız projelerin temellerini atacağız. Bu projeye destek veren herkese teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.   

Başkan Sandal, projeyi daha fazla kişi ulaştırmak için vatandaşlardan destek çağrısında bulundu.  

 
Vergi ve SGK borçlarına yapılandırma çalışması
 
Korona, parlak ve pürüzsüz yüzeyleri seviyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tataristan ve İzmir arasındaki bağlar güçlenecek
Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve beraberindeki heyet İzmir ...
Dolandırıcılar Buca Belediyesi'ni hedef aldı!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, vatandaşları şahsının ve belediyenin ...
İzmir Körfezi'ne yaşam veren arıtma
İzmir Körfezi'ne yaşam veren arıtma
 
Başkan Batur'dan AK Parti ve MHP'ye 500 gün raporu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, AK Parti ve MHP’ye Konak’ta görevde ...
Selçuk'ta 'Cumhur İttifakı'ndan hamle: Gelirlere evet, giderlere hayır!
Selçuk Belediye Meclisi'nde 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü oturumda ...
Başkan Gümrükçü’den belediye personeline 500 Gün sunumu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevde bulunduğu 500 günde yapılan ...
 
Başkan Koştu: Alışverişini tarihi Arasta'dan yap, esnafına sahip çık
Unesco Dünya Mirası Bergama’nın merkezinde bulunan ve ilçede yaşayan sakinler ...
İzmir’in baraj raporu: Bu kış suyun damlası altın!
İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, kurak bir yaz geçirdiğimizi, suyu daha ...
Konak'ta Cumhuriyet Resim Yarışması başladı
Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Cumhuriyet Resim Yarışması” ile 29 Ekim ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva