HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mart 2021 Cuma - 19:23

Bayraklı meclisinde tansiyon yükseldi... Başkan Sandal: Bu denli vicdansızlık ahlaki değildir!

Bayraklı Belediye Meclisi Mart Ayı ikinci oturumu büyük gerginliklere sahne oldu. Başkan Sandal ile AK Partili üyeler arasında çıkan sözlü tartışmanın ardından AK Partili üyeler meclis toplantı salonunu terk etti. Meclisten çıkan Cumhur İttifakı üyelerine tepki gösteren Başkan Serdar Sandal, “Bu denli vicdansızlık ahlaki değildir. Ahlak nedir, vicdan nedir, siyaset nedir hepsini teker teker size öğreteceğim” dedi.

Bayraklı meclisinde tansiyon yükseldi... Başkan Sandal: Bu denli vicdansızlık ahlaki değildir!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Mart Ayı Meclisi ikinci oturumu Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti. Mecliste, koronavirüs salgını sebebiyle getirilen tedbirler kapsamında ilçede faaliyet yürüten, tedbirler ve düzenlemeler ile faaliyetleri durdurulan veya faaliyetlerine ara verilen; kıraathane, kahvehane, çay ocağı, internet cafe, oyun salonu ve yiyecek-içecek ağırlıklı cafe gibi işletmelere gıda paketi verilmesi ve 500 TL nakdi yardım yapılmasına yönelik önerge oybirliğiyle kabul edildi.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin kapalı olduğu veya faaliyetlerine ara verildiği sürelerde  bu işyerlerinin  katı atık bedelleri ile ayrıca  başvuruda bulunmaları halinde, kapalı bulunulan dönemlere ait  çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergilerinin alınmaması, pazar yerlerin de giyim/oyuncak,  züccaciye, süs eşyası, çanta vb. tezgahı bulunanlar ile hafta sonu sokağa çıkma yasakları nedeni ile tezgahlarını açamayan pazarcı esnafının tezgahını açmadığı sürelerde  pazaryeri  tahsis ücretlerinin alınmamasına da oybirliğiyle karar verildi.

“DEPREM VE ÇARPIK YAPILAŞMA GERÇEĞİNİ GÖZ ÖNÜNE ALMALIYIZ”

Önergeye yönelik konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Plan notalarındaki temel husus, özellikle geçmiş mevzuatlara uygun yapılmış ve bir takım kazanılmış hakların bugün bazı mevzuat değişikliklerinden dolayı, vatandaşın mağduriyetinin önüne geçilmesi adına hazırlanmış güzel bir çalışma. Bu çalışmanın temelinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm siyasi parti grupları, siyasi reaksiyon göstermeksizin İzmirli hemşerilerimizin mağduriyetinin giderilmesi adına yapılan bir çalışma. Güzel olan diğer taraf bu çalışmaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da dahil edilmesi ve kendi görüşlerinin de alınarak şekil verilmesi, bu anlamda da İzmir adına özel ve değerli bir çalışma. Bu çalışmanın temelinde ruhsatlı yapılarla ilgili bir çalışma söz konusu, ama maalesef ki İzmir’in genelinde olduğu gibi Bayraklı’da da ruhsatlı tabir etmediğimiz ve bu çalışma ve plan notlarının dışında kalan mahallelerde de söz konusu. Bu mahallelerde de plan revizyonlarının yapılması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Çünkü 30 Ekim’de yaşanan deprem, sınırlarımızın dışında gelişmiş bir deprem. İzmir sınırları içinde yaklaşık 7 fay hattı var ve bunlar 6’nın üzerinde deprem üretebilir. Allah korusun böyle bir deprem gerçekleşmesi durumunda, 30 Ekim’den daha acı bir manzarayla karşılaşmak zorunda kalırız. Yaşanacak olan depremin zamanını, yerini bilemiyor olmamız aslında deprem gerçeğini görmeyeceğimiz anlamına gelmez. Burada başta Sayın Sandal olmak üzere hepimize, tüm siyasilere, bu şehrin tüm dinamiklerine düşen tek görev var. Elbette ki bizler mecliste, siyasi platformlarda çok sert tartışmalar yaptık ve belki bu tartışmalara devam edeceğiz. Bu tartışmaları en doğruyu bulabilmek için yapıyoruz. Bir gerçek var ki o da deprem gerçeği, bu gerçeği bilerek İzmirlilere özellikle de Bayraklılılara çok daha sağlıklı konutların yapılmasını sağlayacak olan planları bir an önce çıkartmamız gerekiyor. Gümüşpala, Onur Mahallesi, Alparslan, CengizHan, da bu planları çıkartmamız gerekiyor. Bugün Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet ve Osmangazi’de yaptığımız çalışmanın benzerlerini, Bayraklı meclisi olarak çok ivedi bir şekilde hepimizce bilinen mahallelerimizde de çarpık yapılaşma ve deprem gerçeğini göz önüne alarak yapmamız gerekiyor.

SANDAL, “ORTAK PAYDADA BULUŞABİLİYORUZ”

Hızal’a cevap veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Gerçekten Büyükşehir Belediyemiz ve Büyükşehirimizde bulunan tüm siyasi partilerimizin grupları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, aynı şekilde Bayraklı Belediyemizdeki tüm siyasi grupların oybirliğiyle çıkmış bir karardır. Bu gerçekten faydalıdır ve örnek olması gereken bir iştir. Yani söz konusu Bayraklı menfaatleri olduğunda hepimizin nasıl ortak bir paydada buluştuğu da ortadadır. Bu boyutta da emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

AKTAŞ, “KILIÇDAROĞLU BAŞKANINIZI NEDEN ANKARA’YA ÇAĞIRDI?”

AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Aktaş, “Yaptıklarınızı takdir ederiz, yapmadıklarınızı eleştiririz. Özkanlar’a Pazar yapılması için alanı Büyükeşhir’e sattınız, bu satışın üzerinden 19 ay geçti, çakılan tek bir çivi yok. Bu alanın parası ödendi mi, merak ediyorum. Her yere kreş açacağız dediniz, bizim  gördüğümüz 1 tane kreş var. Birçok sunum izledik hala revizyon planlarını göreceğiz inşallah. Hala Adalet Mahallesindeki revizyon planlarının son hali göreceğiz. Vatandaşa gittiniz mi? Önce vatandaşa gideceksiniz. Smyrna meydan düzenlemesi ne oldu? Her yağmurda sel basan Sevgi Yolu ne oldu? Her mahalleye spor alanı, park yapacağız dediniz ortada yok çünkü plan yapamadınız. Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükselteceğim dediniz ne yaptınız? Yeni mesire alanları açacağız dediniz, hala yok. Daha önce, ‘Bu kadar kısa zamanda maydanoz bile yetişmez’ demiştiniz, ekseydiniz şimdi ağaç olurdu. Kılıçdaroğlu sizin başkanınızı Ankara’ya neden çağırdı onu konuşun” diye konuştu.

BAŞKAN SANDAL: “VATANDAŞA DA GİDECEĞİZ!”

Sandal, “Ben bakıyorum bugüne kadar çalışmalardan takdir ettiğiniz oldu mu? Olmadı. Bundan sonra her mecliste size sunum yapacağım. Şehir Hastanesi senin mi? Sen neden üstüne alınıyorsun? Adalet Mahallesi revizyon planlarında sona gelindi. Vatandaşa da gideceğiz. Biz önce yaptığımız işin usullere uygun olup olmadığını bilir vatandaşın önüne öyle çıkarız. Biz işimizi bitirme noktasına geldiğimizde vatandaşımızın karşısına çıkarız. O gün takdirlerinizi bekleriz.” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI SALONU TERK ETTİ!

AK Partili Aktaş’ın, “Kılıçdaroğlu sizin başkanınızı neden yanına çağırdı” imasına sinirlenen Başkan Sandal, “İnsanda utanma, ar olur, vicdan olur! Bu denli terbiyesizlik, bu denli ahlaksızlık bu denli vicdansızlık insani değildir. Olmayan şey ya! Ve siz grup sözcüsü olarak ‘Çağrıldı’ diyorsunuz. Hikaye!” çıkışında bulundu. AK Parti Grup Sözcüsü Abdullah Aktaş, “Başkanım ben özelde size anlatırım” cevabı üzerine konuşan Başkan Sandal, “Ben Bilmiyor muyum? Nesini anlatacaksın? Başka bir yere geliyorsun! Ayakların yerde mi yoksa havada mı bilmiyorum. Ayakların yere basmıyor. Ben bütün haksız, mesnetsiz olan her şeyi büyük bir sabırla dinledim” dedi. AK Partili Aktaş’ın konuşmaya devam ederek, “Hangi ektiğiniz maydanoz şu an gün yüzünde” demesi üzerine Başkan, Sandal mikrofonun kapatılmasını istedi. AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal da araya girerek, “Sözünü bitirsin arkadaşımız” dedi. Başkan Sandal’ın mikrofonu kapattırması üzerine Aktaş ve diğer AK partili Meclis Üyeleri ile birlikte MHP’li meclis üyeleri de salonu terk etti.

SANDAL: “HEPİNİZE MEVZUAT NEDİR ÖĞRETECEĞİM!”

Çıkan Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin ardından konuşmasına devam eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben size hepinize nasıl yapılır, mevzuat nedir öğreteceğim. Bugüne kadar ne yapıldı, kent nasıl oluşur, ahlak nedir, vicdan nedir, siyaset nedir hepsini teker teker öğreteceğim size! İş nasıl yapılır öğreteceğim! Arkadaşlar bizim amacımız şov değil, Bayraklı’nın sorunlarını, dertlerini işlerini ne varsa hepsini kamuoyu önünde oturur konuşuruz. Burada bir mesel yok. Sevgi Yolu Projesi ne oldu? Birazcık mevzuattan haberi olan önce bir yer yapılacaksa bunun avam projesi yapılır, ihalesine çıkarsın. Söz konusu bölge sit alanıysa attığın her adımdan dolayı yapacağın iş 5 adım olur. Her aşamayı getirip meclisn takdirine sunmuşsak bundan onur duyması lazım. Bunlar bir tarafa, bundan sonraki meclislerde burada sunum yapacağız. Neler yapıldığını teker teker anlatacağız. Piyasada Binlerce iş adamı battı, kepenkleri kapandı, insanların açlıkla sefaletle boğuştuğu, intiharların gündeme geldiği bir süreçte sanki güllük gülistanlık bir süreç var, bunun üzerinden bir iş götürüyorlar.  Bütün amaçları genel siyaset üzerinden iş götürmek” diye konuştu.

“BUNLAR NEREDE YAŞIYOR, BEN DE ANLAMIYORUM”

Değerli arkadaşlar bir sorun sıkıntı yok. Burada kendi meselelerini tartışmak isteyen arkadaşlar gelir derdini söyler, bizimle ilgili eleştirilen iki nokta, biri Cengizhan, ‘Park yok’ diyorlar. En büyük park Cengizhan’da, spor kompleksi yok diyorlar, en büyük spor kompleksi oarada. İkincisi yeşil alanla ilgili, yer mi var nereye yapacağız? Milletin evini yıkıp park mı yapacağız? Yol meselesiyle ilgili de yasal mevzuat çerçevesinde İzmir Büyükşehir belediyemiz İzbeton tarafından iş verilmiş ama işi yapan adam bırakmış, gitmiş. Biz ne yapacağız? Burası Muz Cumhuriyeti mi? Gidip adamın boğazını mı sıkacağız? Bunun dışında ne söyleniyor bu mecliste ya? Kendi entrikaları, fırıldak hikayeleri… böyle bir şey olur mu? Bu kadar basit bir şey olur mu? Bir kez daha söylüyorum bizim sözleşmelerle verdiğimiz, yaptığımız personel reformu örnektir. Herkese örnektir, bizim mali disiplinimiz, projeleri yürüttüğümüz süreç örnektir. Sen 10 yılda bir yeri yapmışsın 2 yıl daha geçmemiş düzeltmesini yapıp getiriyoruz, rahatsızsın. Kentsel dönüşüm yapıp getiriyoruz, rahatsızsın. Yukarıdaki işi vermişiz, ihale etmişiz, ilgili firmaya süresini vermişiz, adamlar çalışıyor, rahatsızsın. Yani düşünün hani diyor ya ‘Hiçbir şey yapmadınız’ sadece park bahçeler müdürlüğü 11 adet yeni park yapmış. Çimlik dediğiniz alan 30 bin metrekare, dikilen ağaç 50 bin, dikilen mevsimlik çiçek 26 bin, revizyonu yapılan park 38, nerede yaşıyorlar, ne yapıyorlar bunlar ben de anlamıyorum. Şimdi yeni moda, ‘Sinirleniyorum, gidiyorum’ Git! Daha sağlıklı bir ortam” dedi.

 
Erdoğan ve Merkel görüştü: Turizm mesajı!
 
Başkan Soyer: 'Kadın dostu kent' anlayışı güçlenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta dönüşüm adımı: Seçilen bölgeler belli oldu
İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrası Büyükşehir Belediyesi'nde ...
Selçuk'ta 8 Mart için yoğun program
Efes Selçuk Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde “Kadın İnsanlığın ...
Toplu ulaşımda cumartesi düzenlemesi
Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlılığının sona ermesiyle birlikte ...
 
Başkan Erdoğan ‘belediyeden bir maske dahi almadım’ dedi ve ekledi: Dava açacağım!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kızı Doğa Erdoğan’ın ...
Başkan Engin: Tunç Soyer tek adam değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Soyer’in belediyecilik anlayışını ...
Başkan Soyer: Yerel Eşitlik Eylem Planı'nı oluşturacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
 
Seferihisar'da Türk Cumhuriyetleri Bağımsızlık Sergisi
Seferihisar Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ...
Gençlerden Başkan Vekili Pehlivan’a hayırlı olsun ziyareti
Mermerli Mahallesi gençleri ile makamında bir araya gelen Menemen Belediye ...
Büyükşehir’den Smyrna için flaş adım: Bakanlığa devrediliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mart ayı olağan meclis oturumunda Antik Smyrna ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva