HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2020 Salı - 19:56

Bayraklı meclisinde kentsel dönüşüm gerginliği

Başkan Sandal, sözünü kesen AK Parti Sözcüsü Abdullah Aktaş'a, "Şov yapma, otur yerine. Burası köy kahvesi değil" diye çıkıştı. Özgür Hızal, "1.5 yılda bir plan yapamadınız, 3.5 yılda da yapamayacaksınız" dedi.

Bayraklı meclisinde kentsel dönüşüm gerginliği

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Meclisi, Ağustos ayı ilk oturumu, İrfan Önal başkanlığında başladı, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde devam etti.  Askeri alandaki yangın nedeniyle toplantıya 15 dakika geç gelen Başkan Sandal, yangınla ilgili bilgi verdi. Dilek ve temenniler bölümünde başlayan tartışmalar, gerilimin artmasına sebep oldu. Kentsel dönüşümün konuşulduğu bu bölümde sözünün AK Parti Sözcüsü Abdullah Aktaş taraından kesilmesine sinirlenen Başkan Serdar Sandal, "Şov yapma, otur yerine. Burası köy kahvesi değil" diye çıkıştı. Aktaş da Başkan Sandal tarafından mikrofonun kapatılmasına öfkelendi. Tartışmalar, bir süre sonra sona erdi.

KAÇ ÇİVİ ÇAKTIĞIMIZI HALK BİLİYOR

Özgür Hızal, 16 ayda masal evi dışında bir şey yapılmadığı iddiasında bulundu, "Geçmişteki borçları öne sürdünüz. Tek çivi dahi çakmadınız. Yeniden değerlendirme yapmanızı istiyoruz" derken, Bakan Sandal şu cevabı verdi:

"Bayraklı belediyesinin borç yükü ortadadır. Ne işler yaptığımız, kaç tane çivi çaktığımız da belli. Biz bu işi ister hayırseverlerle, ister büyükşehir ile yaparız. İş yapılıyor mu, siz ona bakın. Ekonomik kriz ve salgına rağmen hiçbir işte geri adım atmadık. Halkımızın ihtiyaçları, neyse, biz onların yanında olacağız. İsraftan kaçınıyoruz."

ORTAK AKIL ÇAĞRISI YAPTI

Bayraklı ilçesindeki 6 mahallenin imar revizyonuyla ilgili, daha önce belediye meclisinden geçirilmiş değişikliğin iptali gündeme geldi.  AK Parti Grubu, bu bölgeyle ilgili planların doğru yapılamadığı öne sürüldü. Abdullah Aktaş, "Planlar geciktikçe, risk artıyor. Yarın deprem olsa, o insanların başına bir şey gelse, hesabını kim verecek. Uygulanabilecek projeler yapın" diye çıkıştı. Başkan Serdar Sandal, "Onur, Yamanlar, Postacılar, Nafiz Gürman, Körfez ve Soğukkuyu gibi Adalet Mahallesi'nde de sorun var. Diğer mahallelerimizde sıkıntı var. Yarın sabah İmar Komisyonu'ndaki arkadaşlarla toplantı yapacağız. Siz de katılın, ortak akılla karar verelim, meclise getirelim. 6-7 ay içinde bu işi bitirelim" çağrısında bulundu.

Dilek ve temennilerde kentsel dönüşümle ilgili konuşmalar, alevlendi. AK Partili Özgür Hızal, "Kentsel dönüşümün Bayraklı Belediyesinin bütçesiyle olmayacağını biliyoruz. Sizden bütçeyi dğru kullanmasını istiyoruz. 10 yıldır beklenen planlama yapılamadı. 1.5 yıldır da siz yapamadınız. Kalan sürenizde, yani 3.5 yılda da yapamayacaksınız. Planlama için ortaya irade koymanız lazım. O iradeyi koymuyorsunuz" dedi. Bakan Serdar Sandal, şu yanıtı verdi:

"Bu işler, niyet okumakla olmuyor. Bizim irademizin ne olduğunu hepiniz göreceksiniz. Bizim kentsel dönüşümüz, yoksul insandan, onun hakkını hukukunu korumaktan yana. Bunun için çalışıyoruz."

O sırada AK Parti Sözcüsü Abdullah Aktaş, Başkan Sandal'ın sözünü kesti. Sandal, sert bir dille, "şov yapma, otur yerine. Burası köy kahvesi değil. Lütfen yerinize oturun, dinleyin.Kime söz verildiyse, o konuşur, onun mikrofonu açılır" diye konmuştu. Bayraklı Belediyesi'nin bu ayki ikinci oturumu, cuma günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek.

 
Darp edilen Ukraynalı model ilk kez konuştu!
 
BAL Ligi değil BAL'lı birlik!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 5 Ağustos 2020 Çarşamba 14:09

Izmirde kentsel dönüşüm zor gorunuyor. Deprem olunca akıllanacağız sanirim. Yillardir konusuluyor sonuç yok dağ taş gecekondu.

Yorumu oyla      2      3  
misafir 4 Ağustos 2020 Salı 20:42

çok saf türk insanları varken ve , bende 5 yıl belediye başkanı olmak istiyorum...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova iyiliği paylaştı
Balçova Belediyesi’nin Kurban Bayramı öncesinde başlattığı “İyiliği Paylaşma” ...
İzmir’deki 700 yıllık köyün adı neden değişti? ‘Kırıklar’ gitti ‘Kırklar’ geldi!
Buca'da yörüklerin 700 yıl önce yerleştiği, 1950'lerdeki yangından sonra ...
Başkan Sengel'den tarım müzesi için çağrı
Efes Selçuk’ta açılacak Tarım Müzesi ile tarıma dair tüm birikimler bir ...
 
Konak'ın kampanyası hedefine ulaştı
Konak Belediyesi’nin askıda kurban kampanyası İzmirlilerden ilgi gördü.  ...
Kızılay’dan Bornova’ya teşekkür
Türk Kızılay'ı Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut, Bornova Belediye Başkanı ...
Başkan Doğruer'den aşevi bağışlarına teşekkür
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık Aşevine  Kurban bayramı nedeniyle ...
 
Konak Belediyesi harekete geçti: Uluslararası işbirliği atağı!
Konak Belediyesi uluslararası çalışmalara katılmak ve etkinliklerde yer ...
Karşıyaka’da dikkat çeken karar: Balıkçı ve manavlara kriter geliyor!
Karşıyaka Belediyesi ilçe genelinde faaliyet gösteren balık satış yerleri ...
Manda Çayı’nda büyük değişim: 80 yıllık çamur tabakası kalkıyor!
İzmir Körfezi’nin temizlenmesi hedefine bir adım daha yaklaşılıyor. Bu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva