HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2022 Pazartesi - 20:15

Bayraklı Meclisi'nde Sandal'dan AK Parti grubuna salvo: Seçimde yüzde 10 fark neden yediniz?

Bayraklı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu'ndan gelen "ilçeyi bilmiyorlar, tanımıyorlar" eleştirisine yanıt veren Başkan Sandal, "Bayraklı’yı bilmeyen birileri ne oldu da size yüzde 10 fark attı? Bu meclis ve bu belediye, bu kenti bilmeyenler, seçmeni bilmeyenler, size yüzde 10 farkı nasıl attılar seçimde? Önümüzde bir seçim daha var, yine görüşeceğiz" dedi.

Bayraklı Meclisi nde Sandal dan AK Parti grubuna salvo: Seçimde yüzde 10 fark neden yediniz?

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi’nin Ekim ayı Olağan Meclis oturumu Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlığında gerçekleştirildi. toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Oturuma CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ile AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat da katılım sağladı.

AK PARTİ'DEN LOGO ÇIKIŞI: KARARI ALIN, ÖYLE UYGULAYIN
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, “2019’dan bu yana en belirgin özelliklerinizi ezberledik; geçiştirmek ve unutturmak. Unutmadığımızı ifade etmek isteriz. Logo meselesi… Bayraklı’nın her yerinde bu logoyu kullanıyorsunuz fakat yasal olmayan yani meclis huzuruna gelmeyen, oylamaya koyulmayan bir logo. Biz bunu neden huzura getirip oylatmadığınızı düşünüyorduk ki meclise gelse bu oy çokluğu ile ret olur, bunu anladık. Sizin aranıza da girmek istemeyiz ama her yerde kullanacaksanız yasallaştırmanız tavsiyemizdir. Canlı yayında konuşmalarınız gündeme geldi, biz bir konuyu gündeme getiriyorsak başkanın buluşmalarından, konuşmalarında, röportajlarında yaptığı konuşmalara cevap veriyoruzdur. Onlara cevap veriyoruz. Mesele deprem konusu gündeme geliyorsa bilin ki Başkan gündeme getirmiştir, manipüle etmiştir bazı konuları. Moderatör hanım, “Deprem siyaset üstü konu” dedi siz taksit ettiniz ama iki dakika sonra deprem konusuna döndünüz. Bir kredi meselesini gündeme getirdiniz. Dedik ki Sayın başkan, kredi meselesini artık konuşmayın. Sizin resmi hesaplarınızdan boy boy fotoğraflarını paylaştığınız şaka gibi haberi anlatın. İş Bankası ile anlaştığınız, depremzedelerin kredi meselesini çözdük dediğiniz mesele. Bir kredi meselesi konuşulacaksa bu açıklamayı konuşun. Hükümetin yaptıkları ortada. 5 defa rezerv alandaki deprem konutlarından bahsettiniz; 5 bin kere cevap verelim, depremzedelerimize verilecek. Bu konu da dediğimiz gibi deprem siyaset üstü bir konu. Depremzedelerin derdi siyaset üstü bir konu. Bunu her yerde konuşup gündeme getirmeyin. Her seferinde sayın başkana depremde ayni veya nakdi ne kadar yardım yaptınız diye soruyorum, çünkü başkan her yerde bunu dile getiriyor.100-200 milyonluk konuşup 1 milyonluk dahi iş yapmadığı için meclisten bilgi almak istiyorum. Sizin meclis başkanvekiliniz, ‘başkanım 1 lira harcadı diyerek ironi yaptı’ dedi. Bayraklı’yı daha önce görmeyenler duymayanlar, Bayraklı’yı İzmir’in neresinde olduğunu bilmeyenler, aynı zamanda seçimde Bayraklı’nın mahallesine aşağı mahalle ve yukarı mahalle diyenlerin, insafına, ironisine ve belediyecilik oynamasına bırakılmamalı Bayraklı. Sayın Başkan sizi PR yapmaya değil hizmet etmeye, Bayraklılı hemşerilerimizin sesini duymaya davet ediyorum” dedi.

SANDAL: BU KENTİ BİLMEYENLER SİZE YÜZDE 10 FARKI NASIL ATTI?
Demir’in eleştirilerine cevap veren Başkan Sandal, “Depremzede evleri ile yetkili siz veya vekilleriniz değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’dir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir yetkili çıkar sizin beyanınızı söyler, ‘Biz bu evleri sadece depremzedelere vereceğiz’ der, biz de ‘amenna’ der başımızın üzerine koyarız. İş manipülasyona girer ise, “ilgili kamu kurumu açıklama yaptı” deriz.  Biz bir kamu kurumundan açıklama bekliyoruz o kadar. Bu hikayede Bayraklı Belediyesi’nin ve Büyükşehir’in yaptıkları ortada. Biraz eleştirilerinizde sonuçlarına da dikkat eder konuşursak sağlıklı iletişim kurarız. Bayraklı’yı bilmeyen birileri ne oldu da size yüzde 10 fark attı? Bu meclis ve bu belediye, bu kenti bilmeyenler, seçmeni bilmeyenler, size yüzde 10 farkı nasıl attılar seçimde? Önümüzde bir seçim daha var, yine görüşeceğiz. Ama bunları rencide eder sözde söylerseniz biz de cevap vermek zorunda kalırız” şeklinde konuştu.

MÜFETTİŞLER UYARDI, GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ DUYURULDU
Meclis gündemine gelen görev değişikliklerini soran AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “4 yıl sonra bir göreviniz olduğunu hatırladınız. Meclisi bilgilendirmeyi hatırladınız. 50’in üzerinde arkadaşın yerini değiştirdiniz. Başkan yardımcılarını değiştirdiniz. Neden Osman ve Burak Bey’in değişimi meclis gündemine geldi? Merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aktaş’ın sorusuna cevap veren Sandal, “Müfettişler tarafından görev değişikliklerini meclise bilgi verilmesi gerektiğiyle ilgili bir uyarı geldi. Biz de buna yapmaya başladık. Yapın dediler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Muğla'da 87 düzensiz göçmen kurtarıldı
 
Alzheimer hastası kadın, 5 gündür kayıp...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’nın logosu değişti... ‘Tazminat’ krizi çıktı… Meclis karıştı!
Karşıyaka Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumuna ...
Çiğli Meclisi'nde TOKİ müjdesi!
Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu, Çiğli ...
Başkan Batur'dan 'şadırvan' ve 'siyasi rant' çıkışı: Emeklerimiz yok sayıldı!
Konak Belediyesi’nde ana gündem geçtiğimiz aylarda vandallar tarafından ...
 
Gaziemir’de olaylı meclis… Cumhur İttifakı salonu terk etti
Yaşanan tartışmalar ile gündemden düşmeyen Gaziemir Belediye Meclisi’nde ...
İzmirli itfaiyecilerden muhteşem konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı ...
Büyükşehir'in Eğitim Kartları kullanıma açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022-2023 eğitim öğretim döneminde de kırtasiye ...
 
Torbalı, Ata’nın huzurunda!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, memleketimizin kurtuluşunun 100. ...
Çiğli'de 6. Pati Dostları Festivali'ne davet
Çiğli Belediyesi, hayvanseverler ile patili dostların bir araya geleceği ...
Logistech’te seminerler sektörün geleceğine ışık tuttu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva