HABERLER>GÜNCEL
7 Nisan 2016 Perşembe - 09:08

Bayraklı'daki şok operasyonda mahkeme ne karar verdi?

'Rüşvet ve irtikap' operasyonunda Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Eraslan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi. Savcı adliyede Başkan Karabağ'ın da ifadesine başvurdu. Savcının tutuklama talep ettiği 6 kişinin yanı sıra Başkan Karabağ da serbest bırakıldı.

Bayraklı daki şok operasyonda mahkeme ne karar verdi?

EGEDESONSÖZ - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rüşvet ve irtikap soruşturması sonrasında, İzmir Manisa, Ankara ve İstanbul illerinde yapılan operasyonda, aralarında Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan, Temizlik İşleri eski müdürü Kenan Fidan, temizlik şirketinin sahibi, peyzaj şirketi sahibinin de olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

- BAYRAKLI BELEDİYESİ'NE ŞOK OPERASYON!.. 

- KOCAOĞLU'NDAN BAYRAKLI SÜRPRİZİ... 

Götürüldükleri Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, geçmişteki ihalelerle ilgili sorguları tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde adliyeye gönderildi.

Savcılıktaki sorgu mesaisi sırasında flaş bir gelişme daha yaşandı. Zanlıların ifadelerinin alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Halil Özen'in personeline destek için adliyede bulunan Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın da şüpheli olarak ifadesinin alınmasını istedi. Karabağ polislerce savcılık katına götürüldü ve ifade verdi. 

Soruşturmayı yürüten savcı Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan, Temizlik İşleri eski müdürü Kenan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 6 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

İfadesine başvurulan Başkan Karabağ dahil 4 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılması istemiyle mahkemeye sevk edildi. 

HERKES SERBEST 
Savcının sorgusunun ardından önce haklarında tutuklama talep edilen 6 kişi hakim karşısına çıktı. Nöbetçi Mahkeme Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Eraslan ve Derya Karadağlı için denetimli salıverme kararı aldı. Bu iki ismin her gün karakola giderek imza atmasına karar verildi. 

Temizlik İşleri Eski Müdürü Kenan Fidan, Hülya Karadağlı, Yüksel Çelik ve firma sahibi Recep Yalçın için serbest bırakma kararı verildi. 

Mahkeme daha sonra Başkan Karabağ ile birlikte adli kontrolle serbest bırakılması talebiyle mahkeme sevk edilen 4 ismi de serbest bıraktı. 

Karar sonrası adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan Karabağ kendisine destek verenlere teşekkür ederek demokrasi mücadelesi verdiklerini söyledi.

İHBAR 6 YIL ÖNCE YAPILMIŞ
Soruşturmanın bazı ayrıntıları da ortaya çıktı. DHA’nın haberine göre 4 Haziran 2010 tarihinde KOM Şube Müdürlüğü'ne gelen ihbarla başlayan araştırmada, Hasan Karabağ ve diğer şüphelilerin ihalelere fesat karıştırdığı ileri sürüldü. Şüphelilerin ayrıca özel harcamalarını belediyeye ödettikleri, kendilerine çıkar sağlayan bir suç örgütü olduğu, liderliğini de Hasan Karabağ'ın yaptığı öne sürüldü. Şüpheliler hakkında toplam 32 suçtan işlem yapıldığı kaydedildi.

BAŞKANIN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMA MASRAFLARI BELEDİYEDEN
Karabağ'ın 14 Şubat 2011 tarihindeki doğum günü kutlamasının masraflarının belediye bütçesinden karşılandığı ileri sürüldü. İhaleyi kazanan firmanın belediye başkanının Gümüldür'deki yazlığının tadilatını yaptığı da dosyada yer aldı. Dosyadaki diğer suçlamalar ise, hediye cep telefonu alınması, uçak bileti alınması, imara aykırı ruhsat verilmesi, bir kişinin kaçırılmak istenmesi, tehdit darp, ihaleye fesat karıştırma, mal ve hizmet alımının belli firmalara verilmesiyle kamu zararına neden olunması olarak yer aldı.  



YÜKSEL VE KOCAOĞLU DESTEĞE GELDİ 
Öte yandan dün Bayraklı Belediye Meclis oturumuna katılarak Başkan Karabağ'ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel de adliyeye desteğe geldi. 2 Başkan mahkeme sürecini de adliyede takip etti. Karabağ’a destek için ilerleyen saatlerde İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, İl Eski Başkanı Ali Engin, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP il yönetim kurulu üyeleri, belediye çalışanları da adliyeye gitti. (Haber servisi, dha)

 
AK Parti İzmir’de işareti dili atağı
 
İzmir’deki inşaat kazısından tarih çıktı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güzin 8 Nisan 2016 Cuma 06:38

"Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere er-geç varır." (H.G. Mirabeau)

Yorumu oyla      11      5  
sağduyu 7 Nisan 2016 Perşembe 13:26

Hırsızların polisi kovaladıgı gunleri goren bu topluma bu operasyonları anlatamazsınız.. once memleketteki buyuk yolsuzlukları bir temizleyin de gorelim bakalım ondan sonra sizlerin tarafsız operasyonlar yaptıgınıza inanalım..

Yorumu oyla      11      5  
ERSAĞ 7 Nisan 2016 Perşembe 13:04

Ilahi adalet

Yorumu oyla      11      5  
olmuştur 7 Nisan 2016 Perşembe 10:23

bayraklı belediyesinde her türlü dolabın döndüğüne inananlardanım.

Yorumu oyla      11      5  
7 Nisan 2016 Perşembe 10:10

Destek İçin mi! Bir Zamanlar Bizde Desteğe Gitmiştik Birilerine!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriye’den Kilis’e 2 roket düştü: 2 yaralı
Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisi Kilis kent merkezine düştü, 2 kişi ...
‘Sızıntı’ şokunda tek teselli anne kızlık soyadı!
50 milyon kişinin kimlik bilgisinin internette paylaşılması vatandaşları ...
Kuzey Irak'ta PKK'ya hava operasyonu!
Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü hedeflerine ...
 
Flaş! Şifa Üniversitesi’nin bağlı olduğu vakfa kayyum atandı
1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Şifa Üniversitesinin de bağlı olduğu Türkiye ...
Ankara saldırısı faillerinden biri yakalandı
Ankara’da 10 Ekim’de gerçekleştirilen terör saldırının faillerinden bir Gaziantep’te yakalandı.
Yıldırım açıkladı: Kimlik numaraları değişecek mi?
Bakan Binali Yıldırım, kimlik bilgilerinin sızdırılmasının paralel yapının ...
 
İzmir’de korkutan deprem!
İzmir'in Urla ilçesi açıklarında 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Uzunkaya ile A’dan Z’ye: Operasyonlar, ‘canlı bomba’ iddiaları ve mülteci sorunu!
İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, paralel yapı ve terör operasyonları, Ankara ...
Şehit Komiser Yardımcısı’nın 15 bin kişi uğurladı
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva