HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mayıs 2012 Cuma - 15:41

Bayraklı’daki pideci Başkan dahil 30 kişiyi savcılığa taşıdı

Bayraklı sınırlarında bulunan restoranının kaçak bölümlerini yıkmadıkları ve ruhsatsız çalışmasına izin verdikleri gerekçesiyle 30 kişi savcıya ifade verdi.

Bayraklı’daki pideci Başkan dahil 30 kişiyi savcılığa taşıdı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Bayraklı Belediye Meclis Üyesi CHP’li Cemal Eroğlu’nun işlettiği Özkanlar Semti’nde bulunan pide dükkanının ruhsata aykırı işlemesine göz yumdukları, uyarılara rağmen yıkmadıkları gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın Danıştay tarafından onaylanmasının ardından Bayraklı Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nde sorumlu bulunan 32 kişi hakkında verilen soruşturma izninin gereği yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesi, Danıştay’ın verilen izni onayıp itirazları ret etmesinin ardından 30 kişi savcılıkta ifade verdi. Savcının işyeri ile ilgili, “Niye süresinde yıkmadınız. Ruhsatsız çalışmasına niye izin verdiniz” dediği öğrenildi.
 
KARABAĞ DA GİTTİ
Belediyenin yapmadığı işlem nedeniyle suçlanan ve hukuki olarak sorumluluğu bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve 14 kişi bugün savcılığa ifade verdi. Başkan Karabağ ile birlikte Belediye Meclis Üyesi Ali Alan, Başkan Koordinatörü eski Grup Başkan Vekili Hatice Tatlı, Başkan Yardımcıları Bahar Erdican, Yıldırım Ayaz, Teftiş Kurulu Müdürü Serpil Eslek, eski Zabıta Müdürleri Adnan Namlı, Mehmet Aksoy ve Gürsel Doğru, Eski Fen İşleri Müdürleri Gönenç Şenkal, Serap Çevikdil, Sevil İlgi, Ertuğrul Ersan, Yapı Kontrol Müdürü Güryal Yüksel, Kentsel Dönüşüm Müdürü Sabri Güvenli, Ruhsat Denetim eski Müdürü Nilgün Ersan, Sevda Yıldız ve Filiz Emre gibi isimler savcı karşısına çıktı.
 
Pide dükkanın durumunu anlatan Karabağ’ın kendisini savunurken, “Yer ile ilgili yıkım kararı 1999 yılında alınmış fakat geçen sürede hiçbir işlem yapılmamış. Belediye kurulduktan sonra işyeri ile ilgili dosya bize 2010 yılında geldi. Biz de zaten bir yıl içerisinde işlem yaparak gerekli çalışmayı yaptıktan sonra yıktık.” dedi. Karabağ, kendilerinin işyeri ile ilgili işlem yaptığı tarih olan 19 Nisan 2011 tarihli belgeyi ve bu zamana kadar yapılan çalışmaların evraklarını savcıya sundu. Ayrıca, belediye bürokratlarının başını ağrıtan yerin şu anda restoran olmadığı kafeye çevrildiği de öğrenildi.
 
BORNOVA DA VERDİ
Mansuroğlu Mahallesi’nin Bornova’dan ayrılmadan önce meydana gelen soruşturma nedeniyle işlem yapılmadığı gerekçesiyle Bornova’da bulunan ilgili kişiler de soruşturmaya dahil edilmişti. Bornova Belediyesi’nde görev yapan ve o dönem yıkım kararı olmasına rağmen işyerini yıkmayarak faaliyete izin veren Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Selma Nelbantoğlu, Başkan Yardımcıları Sermet Pınar, Zerrin Gençtürk, Ali Aykut ve geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olan Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Özkan ifade vermişti. Bornova’dan listeye Fen İşleri Müdürü Kamuran Özaydın, eski zabıta Müdürleri Kazım Atalar, ErdoğanYıldız, Ruhsat Denetim Müdürü Zümran Yakan, İmar eski Müdürü Beyhan Kurt, Yapı Kontrol eski Müdürü Şefika Seyhan ve Kasım Sayın da dahil olurken ölen iki isim kayıtlardan düşürüldü ve sayı 30’a indi.
 
“HIRSIZLIK YAPMADIM”
Pide dükkanını uzun süre işleten Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Cemal Eroğlu, “Orası benim üzerime kayıtlı değildi. Bahse konu olan yer Selim Canik’in üzerineydi. Benimle alakası yok. Bunu defalarca kez söylememe rağmen anlatamadım. Ben kimseye yanlışlık yapmadım. Hırsızlık yapmadım. Kimsenin ekmeğini yemedim. Herkes görevini yaptı. Kimseye kırgın değilim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramazan Aktaş 7 Mayıs 2012 Pazartesi 11:49

Kin,nefretle ve bilgi sahibi olmadan yorum yazılmaz.benim değildi demiyor,ruhsat üzerimde değildi diyor.yıkılması gerekenden çok fazlası yıkıldı,mahkeme bunun için devam ediyor,büyütülecek olay değil,gerekli yerler,gereğini yapıyor.saygılar

Yorumu oyla      13      5  
tuna 7 Mayıs 2012 Pazartesi 03:22

sevgili yorum yazan arkadaşlar bunlar bir gariban gördümü tepesine binerler ama birisi dişini gösterdimi saklanacak delik ararlar bu bayraklı belediyesi ne hizmet yapmış deve güleşinden başka milletin parasını carcur ediyorlar yazıklar olsun bunlara.

Yorumu oyla      12      5  
Yİ YAVRUM PİDE Yİİ 6 Mayıs 2012 Pazar 00:25

RUHSAT İŞLEMLERİNİ YAPAN EKİBİ İYİCE REFİZE ETMESİ GEREKİRKEN DAHADA YETKİLENDİRDİ İYİ OLUYOR BU GURUB SENİ KOLTUĞUNDAN EDECEK AMA BU GURUBUN ÇALIŞTIĞI KİŞİDE KAZANAMAYACAK

Yorumu oyla      14      5  
doğrucu davut 5 Mayıs 2012 Cumartesi 08:15

belediye başkanı olduğunda,encümenden ilk çıkan yıkım kararı kimin evi için çıkmıştır.bunun için ne yaptınız.yıktınızmı.?işinize geleni hasır altı yapıyorsunuz işinize geleni acımasızca evini başına yıkıyorsunuz.işte sizin adalet teraziniz bu işinize gelirse terazisi.siz cemal eroğlun yalan söylediğini söylüyorsunuz.koca adam neden yalan söylesin.ruhsat benim üzerime değildi diyor.lokanta benim değildi demiyor bunu iyi anlayın.hasan karabağla cemal eroğlunu birbirine karıştırmayın.çok farklılar.

Yorumu oyla      16      7  
eski bayraklılı 5 Mayıs 2012 Cumartesi 01:47

sayın cemal eroğlu beş dakka delikanlı ol büyükşehir mezarlıklar müd pidelerini yıllarca sen vermedinmi.hasan karabağ sanada helal olsun çorbacılara takmışsın anlaşılan fakat işin tuhaf yanı akplilerle aran çok iyi garibe gücünüz yetiyor barakaları yıkıyorsun ne hikmetse açık hava düğün salolarına ellemiyorsun ne iş? bilmediğimiz bir şeymi var

Yorumu oyla      17      6  
eren 4 Mayıs 2012 Cuma 20:14

Finaldeki Kervan pide kimin? Cemail Eroğlu nun yeri neresi? diye o muhitte sorun bakalın ne diyecekler. Orası benim değil derken yüzün de kızarmıyor. Hasan da sütten çıkmış ak kaşık mı?

Yorumu oyla      18      7  
partili yorumcu 4 Mayıs 2012 Cuma 18:53

dilerim ki allahtan sen, cevat, metin, tatı, koltuklarınızdan tez zamanda gidersiniz.nedir bu milletin sizden çektiği ya. başarısızlık diz boyu. karşıyaka'nın yolları delik deşik adam hala 250 proje yaptım diyor. 250 proje yapsa karşıyaka'nın New York gibi bir yer olması lazım. Kaldırım taş döşemesini projeden sayıyor.

Yorumu oyla      18      6  
doğrucu davut 4 Mayıs 2012 Cuma 16:52

cemal eroğlunu severim iyi bir insandır.ekmek peşinde.ama inceden hasan beyimize dokundurmadan geçmiyeceğim.yanlış yolun düz gölgesi olmaz.keser dedin sap döner dedin,bizi iyi işlettin ..lakin bu çekirge sende 10 olmuştur sıçraması.bakalım balın nereye kadar seni sıyırtacak bu alangirli işlerinden.her gün bir kavga her gün bir işçi kıyımı her gün bir başarısızlık.insan bu kadar başarısızlıkta kendinden nefret eder yahu .hani belediye binası nisanda başlıyordu kandırıkçı.

Yorumu oyla      21      7  
tarafsız okuyucu 4 Mayıs 2012 Cuma 16:05

orası benim üzerime kayıtlı değil diyor. özkanlarda oturan herkes oranın sahibinin sen olduğunu gayet iyi biliyor. bütün bir kaldırımı işgal edip yayaları yolda yürüttün yıllarca. ama kabahat sende değil oranın kaçak olduğunu bile bile oraya göz yumanlarda. yazık adamına göre kanun nizam uygulanmasına bir örnek daha. ama şuda var orası tek yer değil ona benzer daha pek çok yer var bayraklıda. enra gibi, konyalı gibi vb...

Yorumu oyla      25      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bademler Kooperatifçiliğinin 50. yılını kutluyor
Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 50.nci kuruluş yılını, düzenlediği ...
Tartan'a gençlerden büyük moral
İlk kez İzmir Ekonomi üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen geleneksel ...
Bergama son kez süt dağıttı
Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortak ...
 
Dikilili çocuklar deniz şenliğinde doyasıya eğlendi
Dikili Belediyesi ile Deniz Ticaret Odası’nın birlikte düzenledikleri, ...
İzmir sütte devrime hazırlanıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milli Eğitim ve Tarım bakanlıklarının ...
Karabağlar’da Sokak kedilerinin de evi var
Karabağlar Belediyesi, sokak köpeklerinin ardından sokak kedileri için de bakım evi oluşturdu.
 
Loscertales'in ağzından bal damladı
İstanbul’da Başbakan Erdoğan’la, Ankara’da da Sağlık Bakanı Akdağ’la görüştükten ...
Karşıyaka'da 2012 Kupası heyecanı
Karşıyaka Belediyesi’nin, Ege Otomobil Sporları Kulübü ile birlikte düzenlediği ...
Ve Urla kampı yıkılıyor
Urla ilçesinde bulunan TCDD'ye ait eğitim ve dinlenme tesislerinin, 1. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva