HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2020 Perşembe - 21:12

Bayraklı'da hibe tartışması

Bayraklı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya hibe tartışması damga vurdu.

Bayraklı da hibe tartışması

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Meclis’e Belediye Başkanı Serdar Sandal önderlik etti. Meclis başında “Sevgi Yolu Sağlıklaştırma Projesi” hakkında bir sunum gerçekleştirildi

Başkan Sandal, başında “Sevgi Yolu Sağlıklaştırma Projesi” hakkından bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası konuşan Başkan Sandal, “Bu projenin hazırlanmasının ana temasının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak sağlıklaştırılması ve iyileştirilmesi projesi vardı. Biz de ona göre bir hazırlık yaptık. Bütün alanlarda çalışmalar yapacağız. Çalışmayı ise Büyükşehir yapacak. Esnafa sorarak ilerlemek istiyoruz.  Zamanlamayı doğru planlamak lazım. Esnaf zaten zorda. Kısa sürede yapıp çıkmalıyız. Uzun sürerse esnafı zor durumda bırakabilir” ifadelerini kullandı.

Birimlerden gelen kentsel dönüşüm önergesi gündeme alındı. Gündeme alınan madde oy birliği ile kabul edildi. Başkan Sandal, “60 hektarlık alanda kentsel dönüşümü yeniden planlayıp hayata geçirmeye başlamalıyız. Geçmiş uygulamanın bu şekliyle mevcut ihtiyaçlara cevap vermediği belli. Hem iş dünyası hem vatandaşlarımız tarafından bir de değişen usul ve yönetmelikler çerçevesinde de bu işi bir daha gözden geçirme talebimiz vardı. Biz de bu konuda Büyükşehir’imize yazımızı yazdık. Büyükşehir de haklı olarak daha önce bizim meclisimizde alınan karar olduğunu söyledi.  Yetki devri ile ilgili. Büyükşehir meclisimizin aldığı bir karar var. Bunların iptal edilip revizyon işe ilgili yetki alacağız. Bayraklımıza hayırlı olsun. Bu çalışmaları bitirdikten sonra o planı da burada açıklayacağız” dedi.

EŞE ŞİDDET MADDESİNE RET
Bayraklı Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili sendikaların sözleşmelerine, “Eşine şiddet uygulayan ve bu konuda adli makamlarca cezai yaptırıma maruz bırakılan personelin iş akdinin sonlandırılması veya disiplin yaptırımı uygulanması konusunda" madde eklenmesine yönelik sunulan önerge Hukuk, Eğitim, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarından gelen oy birliği ortak raporuyla reddedildi.

TUNCELİ’YE ARAÇ HİBESİ TARTIŞMA YARATTI
Mecliste, kardeş belediyeler olan Tunceli ili Nazimiye Belediyesi’ne 1 adet kamyonet, Balıkesir ili, Balya Belediyesi’ne 1 adet kamyonet, Zonguldak ili, Alaplı Gümeli Belediyesi’ne 1 adet kamyonet ile Tunceli ili, Ovacık Belediyesi’ne 1 adet otomobilin ücretsiz olarak hibe edilmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan Nazımiye Belediyesi’ne 1 adet kapalı kasa kamyonetin ücretsiz olarak hibe edilmesinin kabulüne ilişkin oy birliği ile alınan Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonları ortak raporu ve söz konusu belediyeye 1 adet otomobilin ücretsiz olarak hibe edilmesinin reddine ilişkin oy birliği ile alınan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ve hibe edilmesinin oy çokluğu ile kabulüne ilişkin Hukuk Komisyonu raporu Meclis’te fikir ayrılığı yarattı.

Söz konusu madde, Plan ve Bütçe Komisyonları tarafından reddedilirken Hukuk Komisyonu’ndan oy çokluğu ile geçti. Madde ise Meclis’e Hukuk Komisyonu tarafından alınan kararla oylamaya sunuldu.

AKTAŞ: O ZAMAN BU KOMİSYONLAR NEDEN VAR?
Bu durumu eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını istiyoruz. Burada oy çokluğu ile bir karar alınmış. Komisyonlara müdahale ediyorsunuz şu an. Burada ret kararı, doğru karar verilmiş. Çünkü bizim belediyemize ait olan araç bir yerele veriliyor. Oy çokluğu biri kabul edilip diğer araç reddedildi. Dolayısıyla komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını istiyoruz. Siz şahsi fikrinizi kullanıyordunuz. Komisyonlar kararını verdi, ama siz bir komisyonun kararını uyguluyorsunuz. O zaman bu komisyonlar neden var? Siz 46 araç için yetki istiyorsunuz. Biz de size destek veriyoruz. Ama siz gidip 5 aracı hibe ediyorsunuz” çıkışında bulundu.

SANDAL: BAŞKAN OLARAK OYLAMA YETKİM VAR
Başkan Sandal Aktaş’a cevaben, “Bir yerler değil kamuya veriliyor. Ben başkan olarak bunu hukuk komisyonundan geldiği gibi oylama yetkim var. Oylamaya sunduk ve oy çokluğu ile kabul edildi. Bu yasanın bize verdiği hak. Bizim yaptığımız yasal mı yasal. Biz sizin sorduğunuz soruyu anladık. Tekrar etmenin anlamı yok” dedi.

HIZAL: BELEDİYE’NİN BAĞIŞ YAPACAK FİNANSAL YAPISI YOK
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Komisyonlar adı üstünde ihtisas komisyonları. Siz hukuken şu anda yapmış olduğunuz uygulamada elinizde yasal bir dayanak var ama işin farklı bir boyutu var. Plan ve Bütçe Komisyonu bu incelemeyi neden yaptı ki biz kendileriyle toplantı yaptı. Bu incelemeyi işin finansal kısmı açısından yaptı. Bayraklı Belediyesi’nin bağış yapacak finansal yapısı yok. Ekonomik anlamda bağış yapacak bir belediye değil. Karar bu yönde. Olan ve bütçe meseleye bu yönden yaklaşır, hukuk ise işin hukuki boyutu açısından yaklaşır. Onlar bir sorun yok anlamında yaklaşır. Ben hukuki açısından problem olduğu kanaatindeyim. Siz burada bir belediye başkanı olarak şunu yapmalısınız. İki komisyon arasında çok ciddi çelişkiler var. 18 aydır burada birlikte meclis üyeliği yapıyoruz. İki ana komisyonun farklı kararlar verdiğinde yapmanız gereken, “ben bunu oyladım istediğim komisyon kararında oyladım” demek doğru değil. Yeniden komisyonlara iade edilerek gerçekçi bir manada gerekirse sizin katılacağını yönde bir karar almanız ve meclis üyesi gibi toplantılara katılmanız gerektiğini düşünüyoruz. Ama biz burada iktidarı ile muhalefeti olarak Bayraklı adına çalışmak için söz verdik. İhtiyaç sahibi olabilir bağış yapılan belediyeler. Ama bir belediye kendisi ihtiyaç sahibi ise bu hayatın olağan akışına aykırıdır. Bahsedilen araçlar 200 bin TL ve yaşları çok genç. Ben bize verilen bilgilerden tatmin olmadık.  Ay sonra bu belediye binek araca ihtiyaç duyacağı için araç kiralamak durumunda kalacak. Çelişki kalmaması adına komisyonlara tekrar iade edilmesi gerekir. Şu anda da hukuki olmaması yönünde bir karar alıyorsunuz” dedi.

ÇAMUR’DAN HIZAL’A YANIT: BAŞKANIMIZ İSTEDİĞİ KOMİSYON KARARINI OYLAMAYA SUNABİLİR
CHP’li Meclis Üyesi Gamze Gül Çamur, Hızal’ın sözlerine şu şekilde cevap verdi:

“Usul olarak komisyonlardan farklı gelmiş olabilir ama meclis komisyon kararlarına bağlı değildir. Her grup bir grup toplantısı yapar ve görüşülecek konularla ilgili tartışır ve görüşürler. Komisyonlardan az kişiyle biz temsil ediliyoruz. Komisyondan çıkan önergeler dışında bir fikir gelişebilir. Başkanımızda istediği komisyon kararını oylamaya sunabilir. Bununda arkasında bir kötü niyet aramamak gerekir.”

AKTAŞ: HİBEYE KARŞI DEĞİLİZ
Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş hibe edilmesine karşıt olmadıklarını dile getirerek, “Biz hibe verilmesine karşı değiliz ama komisyonlarda da söylediğimiz gibi Bayraklı Belediyesi’nin ihtiyacı olduğu halde hibe edilmesine karşıyız. Bu konu Plan ve Bütçe komisyonun konusudur, Hukuk Komisyonu’nun değil Burada bir usul hatası yapılıyor. Diyelim ki bu iki komisyonlardan ikisi de ret yemiş olsaydı ve üçüncü komisyona gitmiş olsaydı orada evet denseydi bu komisyonun kararını mı öne alacaktınız? Başkanım burada şahsi hareket ediyorsunuz. Komisyonların yok sayıyorsunuz bu kadar meclis üyesini yok sayıyorsunuz. Bu meclise
saygısızlık yapılıyor” dedi.

BAŞKAN SANDAL: BEN SİZE ANLATAYIM
Aktaş’ı üslubuna karşı uyaran Sandal, “Ben size kamu kaynağının nasıl kullanıldığını anlatayım. Biz kamu yararının nerede olup olmadığına kamu kurum ve kuruluşlarına nasıl bakacağımızı kendi siyasal çerçevesinden bakıp kamu yararını yerine getiririz” diyerek oylamaya sunduk ve oy çokluğu ile geçti. Biz burada bu işlemi yaparken kamudan kamuya gönderiyoruz. Bence bizi referans alın” şeklinde konuştu.

 
İzmir'de 3,6 büyüklüğünde deprem!
 
İzmir Azerbaycan üçün bir yumruqdur!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı'lı 2 Ekim 2020 Cuma 10:48

sevgi yolunda bisiklet ve motor sürmek yasak bu güne kadar zabıta kaç kişiye işlem yaptı başta yemek servisi yapan motorlar olmak üzere çocuğunuzun elini bırakamıyorsunuz

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan Gültepe Planı yorumu: Yerinde bir kentsel dönüşüm olacak
Konak Belediyesi Ekim ayı Meclisi'nin birinci oturumunda konuşan Konak ...
Mavişehir'deki arazi için kritik karar!
Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı birinci birleşimi ...
İZSU VE Dokuz Eylül Üniversitesi arasında 'haber' polemiği!
Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bağlı Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi ...
 
Selçuk halkı JES’e karşı direnmeye devam edecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Havutçulu Köyü’nde sondaja bağlı jeotermal ...
Konak için belediye ve muhtarlar omuz omuza
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, peş peşe düzenlenen toplantılarda ...
Başkan Soyer’den liman işletmesine ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Liman İşletme Müdürü ...
 
İzmir Büyükşehir Belediyespor’da eski yönetim yeniden seçildi
İzmir Büyükşehir Belediyespor olağan genel kurulunu yaptı. Genel kurulda ...
Gençlik derneklerinin temsilcileri İzmir’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Havagazı Gençlik Yerleşkesi, Pi Gençlik Derneği’nin ...
İtfaiye şehitlerinin adı dersliklerde yaşayacak
Şehit itfaiye eri Muhammer Kahramantürk ve Ozan Avşar’ın ismi Buca Toros'taki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva