HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2021 Cumartesi - 10:13

Bayraklı'da esnafa 4.5 milyonluk destek!

Bayraklı Belediyesi Meclisinde alınan kararlar kapsamında ilçe sınırları içinde yer alan ve pandemi sürecinde dükkanları kapalı kalan esnaftan katı atık, çevre temizliği ile ilan ve reklam vergileri alınmayacak. Öte yandan yiyecek-içecek ağırlıklı hizmet veren kafe gibi işletmelere de gıda paketi ve 500’er lira nakdi yardım yapılacak. Toplam 3 bin 106 esnafı kapsayacak uygulama kapsamında 4 milyon 445 bin liralık destekte bulunulacak.

Bayraklı da esnafa 4.5 milyonluk destek!

Bayraklı Belediyesi Meclisinde alınan kararlar kapsamında ilçe sınırları içinde yer alan ve pandemi sürecinde dükkanları kapalı kalan esnaftan katı atık, çevre temizliği ile ilan ve reklam vergileri alınmayacak. Öte yandan yiyecek-içecek ağırlıklı hizmet veren kafe gibi işletmelere de gıda paketi ve 500’er lira nakdi yardım yapılacak. Toplam 3 bin 106 esnafı kapsayacak uygulama kapsamında 4 milyon 445 bin liralık destekte bulunulacak. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, zor günler geçiren esnafın hiçbir zaman yalnız olmadığını, imkanlar dahilinde her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Pandemi boyunca ilçe sakinlerinin temel ihtiyaçları noktasında imkanlar dahilinde her konuda destek vererek, kimseyi yalnız bırakmayan Başkan Sandal, zorlu sürecin dayanışmayla atlatılacağını bir kez daha vurguladı.

İŞLETMELERE GIDA PAKETİ VE NAKDİ YARDIM
Bayraklı Belediyesince Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bayraklı'da faaliyetlerini durduran veya ara veren kıraathane, çay ocağı, internet kafe, oyun salonu ve yiyecek-içecek satışı yapan 362 işletme sahibine gıda paketi, işletme başına 500'er lira olmak üzere toplam 253 bin 400 lira nakdi destekte bulunulacak.

VERGİLER ALINMAYACAK
Ayrıca yine salgın tedbirleri kapsamında faaliyetlerine belirli süre ara verilmiş olan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, lokanta, restoran, paket servisi yapmayan pastane, birahane, kıraathane, kırbahçesi, dernek lokali, çay bahçesi, kuaför, berber, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, spor salonları, sinema salonları, lunapark, internet ve oyun salonu, bilardo ve nargile salonları gibi  toplam bin 468 işyerinin kapalı olduğu sürelerde katı atık bedelleri ile başvuruda bulunmaları  halinde kapalı bulunulan dönemlere ait  çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergileri alınmayacak. Bu çerçevede bin 468 esnafa toplam 3 milyon 945 bin liralık destek sağlanacak.

BİN 276 PAZARCIYA TAHSİS ÜCRETİ DESTEĞİ
Öte yandan pazar yerlerinde giyim ve oyuncak,  züccaciye, süs eşyası, çanta vb. tezgahı bulunanlar ile hafta sonu sokağa çıkma yasakları nedeniyle tezgahlarını açamayan toplam bin 276 pazarcının, tezgahlarını açmadığı sürelerde pazar yeri tahsis ücretleri alınmayacak. Devlet okulları, özel okullar, ana sınıf ve anaokulları, öğrenci yurtları  ile bu yerlerde faaliyet gösteren kantin işletmelerinin kapalı olduğu  sürelerde de işyerlerinin  katı atık bedelleri ile ayrıca başvuruda bulunmaları halinde, kapalı bulunulan dönemlere ait  çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergileri tahsil edilmeyecek. Bin 276 pazarcıyı kapsayan uygulamada 257 bin 60 liralık destekte bulunulacak. Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantısı mart ayı oturumlarında gündeme gelen ve esnafa yaklaşık 4.5 milyon liralık desteği içeren maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

 
Otomobil kontrolden çıktı: 10 metreden aşağı düştü
 
İzmir gevreğine tescil girişimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da kadınlar için sinema atölyesi
Bornova Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında sinemagraf ...
IF Wedding’ten yeni tarih için ortak karar: 16-19 Kasım 2021
Moda ve ticaretin birleşimi IF Wedding Fashion İzmir’in 2021 yılını en ...
Başkan Selvitopu yeni fidanlığı inceledi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uzundere’de yapımı hızla ...
 
Çiğli'de can dostlara acil servis hizmeti
Hayvan haklarını korumaya yönelik hayata geçirdiği hizmet ve projelerle ...
BİSİM’e çocuk bisikletleri filosu!
Nisan ayında bir ilke daha imza atacak olan BİSİM, iki tekerlekli 120 ...
Karşıyaka meclisi 8 Mart için birleşti
Tüm dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Karşıyaka Belediye Meclisi'nde ...
 
Başkan Soyer: 'Kadın dostu kent' anlayışı güçlenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Yerelde Kadın Politikaları ...
Bayraklı meclisinde tansiyon yükseldi... Başkan Sandal: Bu denli vicdansızlık ahlaki değildir!
Bayraklı Belediye Meclisi Mart Ayı ikinci oturumu büyük gerginliklere ...
Konak'ta dönüşüm adımı: Seçilen bölgeler belli oldu
İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrası Büyükşehir Belediyesi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva