HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2022 Perşembe - 19:05

Bayraklı'da 'çay-kahve' gerilimi!

Bayraklı Belediyesi'nin Değirmen Kafe ve beraberindeki kütüphaneyi hayata geçirmesi sonrası Belediye Başkanı Serdar Sandal, kütüphanede kitap okuyanlara ücretsiz çay ve kahve ikramı olduğunu belirtmişti. AK Partili isimlerin süreç içinde kütüphaneye gittiklerini ancak ücretsiz hizmet olmadığını belirtmesi sonrası Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı meclis oturumunda tartışmalar yaşandı.

Bayraklı da  çay-kahve  gerilimi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Başkan Vekili İran Önal Başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise Bayraklı Belediyesi tarafından Değirmen Kafe'de, oluşturulan kütüphaneye gelen kişilere ücretsiz çay kahve ikramı olup olması tartışması yer aldı.

YILDIZ: VİZYONSUZLUĞU YAKIŞMADI
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Dilek Yıldız, belediyenin hizmete aldığı kafede iddia edildiği gibi kitap okuyanlara ücretsiz çay kahve olmadığını vurgularken, “Geçtiğimiz mecliste kütüphaneler gündeme gelmişti ve biz belediye başkanının kütüphaneleri kapattığını söylemiştik. Sayın Başkan Değirmen Kafe’de Bayraklılı hemşehrilerimizin hizmetine kütüphane açıldığını ve burada ücretsiz çay kahve hizmeti verildiğini iddia etti. Ancak ben bizzat kafeye gittim ve bu hizmetin olup olmadığını gördüm. Saat 17 civarında kütüphane bölümünde kilit vardı. İçerde 2 personel vardı ancak başkan tek personel ile çalıştığını demişti. Burada bırakın ücretsiz çay kahveyi, kitaplara bile ulaşılamadığını gördük. Mesai saatlerinde giden arkadaşların da ücretsiz çay kahve gibi bir şeyden yararlanamadığını söyledi. Sayın başkanın orada yapılanlardan haberi olmayabilir. Çocuk ve gençlik kentinin başkanının vizyonsuzluğu yakışmadı” dedi.

ÖNAL: GÖNÜL İSTER Kİ TÜM KAFELERDE OLSUN
Başkan Vekili İrfan Önal, “İddianız değerlendirilecek. Öyle bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Başkanımızın vizyonu doğrultusunda iyi niyetli ve güzel bir çalışma. Gönül ister ki tüm kafelerde bir kütüphane olsun” diye konuştu.

HIZAL: BELEDİYECİLİK GÖRSÜNLER
Söz alan AK Partili Özgür Hızal ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a ‘turist’ göndermesi yaparak, “Sayın Serdar bey bizim turist gibi gezdiğimizi iddia ediyor ancak kimin turist olduğunu kimin turist olmadığını çok iyi gördük. Buradaki mesele şu, çayın verilmesi verilmemesi meselesi değil. Bu Serdar Bey’in bir ifadesiydi ve doğru olmadığını gördük. Ondan çok daha acı olan mesele kütüphanelere bakış açısı. Belediyecilik hizmetine –mış gibi bakarsanız böyle bir tablo ile karşılaşırsınız. Ben yakın bir sürede bütçesi Bayraklı Belediyesi ile yakın olan Mamak Belediyesi’ne gittim. Gece 1 de bir kütüphaneye götürdü ve kütüphane çıktı. Çay, kahve ve ücretsiz çorba vardı ve gençler bundan yararlanıyordu. İşte belediyecilik budur. Siz bizlerin yaptığı kütüphaneleri kapatıyorsunuz. Az önce tutanakları okudum ve çok üzüldüm.  Ana adlı bir kitabı ben ilk okuduğumda ben bir gazete kuponlarını biriktirerek almıştım. İster gazete kuponları ile, ister belediye parası ile alınsın. Tüm kitaplar değerlidir. Bu Bayraklılara, Bayraklı’yı yönetenlere yakışmaz” ifadelerini kullandı.

BİR PERSONELİN GÖREVİNİ YAPMAMASI...
Yeniden söze giren İrfan Önal, “Bir çalışanın görevini yapmaması belediye başkanı ve belediyeye itham edilemez. Bir personel görevini yapmamıştır, bu belediyeye mal edilmemeli” dedi.

CİVELEK: PERSONELİMİZİ UYARIRIZ
CHP sıralarından söz alan Ertuğrul Civelek, gerekmesi durumunda personeli uyaracaklarını belirtirken, ”Dışarıdan çay kahve alanlardan doğrudur. Ancak biz bizzat takip ediyoruz, içerde kitap okuyanlardan hiçbir şekilde para alınmıyor. Dışarıdan çay alındığında oradaki personelimiz kitap okuyacak mı bilemez. Bunla ilgili personelimizi uyarırız” diye konuştu.

APAYDIN: İÇERİ DE Mİ İÇTİ DIŞARIDA MI?
Söz alan CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın iddialara yanıt verirken, “5’de kütüphanenin kapalı olduğunu söylendi. 5’de kapanmış olabilir. Kendisinin ‘açın kitap okuyacağım’ deyip demediğini öğrenmek istiyorum. Çay içen arkadaş kütüphane de mi içti yoksa dışarıda mı onu sormak lazım. Kitap okumaya gittiyse sonuçta içeride içer. Bizim başkanımız eğitimci olduğunu biliyorsunuz. Başkanımızın bu konuda hassas olduğunu biliyorsunuz.  Biraz daha zaman verirseniz her şeyin ne kadar güzel olacağını görürsünüz” dedi.

YILDIZ: ÜCRETLİ OLDUĞU SÖYLENİYOR
Son olarak yeniden söz alan AK Partili  Dilek Yıldız, “Burada kütüphane var ama ulaşılabilir değil. Ben personele ücretsiz çay kahve hizmeti var mı dedim ancak bana yok denildi. Öğrenciler kitap okurken çay kahve içmek istediğini söylüyor ancak kendilerine bunun ücretli olduğu söyleniyor” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: BELEDİYENİN BİR ÇALIŞMASI VAR MI?
MHP’li Muhammet Şahin ise Uzundere depremzede konutlarını hatırlatırken, “Burada büyük bir deprem yaşandı ve birçok vatandaş bundan etkilendi. Buradaki vatandaşları Uzundere’deki Büyükşehir konutlarına taşıdılar. Burayı ücretsiz oturacaklarını ve ileride düşük bir bedelle depremzedelere verileceği söylenmişti. Ancak bu vatandaşlarımıza bu ayın 20’sine tebligat yapıldı. Bayraklı’da olan deprem Bayraklı Belediyesi’ni etkiliyor. Buradaki konutların vatandaşlara uygun fiyattan verilmesini talep ediyoruz. Bununla ilgili belediyenin bir çalışması var mı?” dedi.

 
Rusya'da tutuklanan ABD'li basketbolcuya hapis cezası
 
Kenya'da seçim: 18 bin gözlemci takip edecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü’den ‘ceza’ açıklaması: CHP ve AK Parti, Çiğli’nin çıkarını savundu!
Çiğli Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde ...
Oy çokluğu ile geçti... Konak'ta harçlara zam!
Konak Belediye Meclisi ikinci oturumunda 2022 yılı ücret tarifelerine ...
Buca’da gündem 10 milyonluk teminat mektubu!
Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Alpay Kandemir'e Güzelbahçe'de vefa parkı
Güzelbahçe Belediyesi, Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Güzelbahçe Belediye ...
'Rapor ültimatomu'na sendikadan tepki!
Bornova Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclisinde Belediye Başkanı ...
Torbalı Belediyesi kaçak yapılara savaş açtı
Torbalı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan 484 konutun yıkımı ...
 
Başkan Soyer kokunun biteceği tarihi açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu ...
Bayraklı Belediyesi'nden amatör kulüplere destek
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede faaliyet gösteren amatör ...
Kadın emeğine yoğun ilgi!
Narlıdere Belediyesi’nin kadınların, hayatın merkezinde aktif rol alması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva