HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Aralık 2021 Pazartesi - 12:05

Bayraklı'da 3 mahallede daha planlar tamam!

İlçe genelindeki planlama çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi; Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerindeki imar planı revizyonlarını da tamamladı. Yeni plan önerisinde; bölgedeki yeşil alan oranı 75 bin metrekare artırıldı, sosyal donatı alanları ise 114 bin metrekareye çıkarıldı. Başkan Serdar Sandal “İlçemizin her köşesini baştan sona planlıyor, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bayraklı bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Bayraklı da 3 mahallede daha planlar tamam!

Bayraklı Belediyesi, Adalet ve Manavkuyu mahallelerinin ardından, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını da tamamladı. İlçenin çehresini değiştirecek planlama çalışmaları kapsamında, bölgedeki yeşil alan oranı 75 bin metrekare artırılarak 95 bin 500 metrekareye yükseltildi.

41 bin 500 kişinin yaşadığı bölgede, sosyal donatı alanlarının oranının da 114 bin metrekareye çıkarılması öngörüldü. Park, otopark, spor salonları, Pazar yeri gibi sosyal tesislere de planda yer verildi.

BELEDİYE HİSSESİ SOSYAL ALAN OLACAK!
Bayraklı Belediyesi de kendisine ait olan yaklaşık 20 bin metrekarelik hisseleri sosyal donatı alanı olarak kullanılmak üzere plana dahil etti. Parsel bazında yapılacak yeni inşaatlar için kat sayısının artırılması düşünülürken, belediye hizmet alanları ve sağlık tesisleri için de yer ayrıldı. Mevcut planlardaki eğitim ve ibadet alanları korundu. Planların, yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından yürürlüğe gireceği belirtildi.

“ÖRNEK BİR DÖNÜŞÜM PLANLIYORUZ”
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Bayraklı’nın çözülememiş sorunlarına tek tek el atıyoruz. Planlama çalışmaları da bunların başında geliyor. Adalet ve Manavkuyu’nun ardından, 3 mahallemizde daha plan önerimizi tamamladık, meclisimize sunduk.  Planlar kapsamında, belediyemize ait 20 bin metrekarelik alanı da sosyal donatı alanı olarak plana dahil ettik. Yenilenmiş konut stoğu, yol bağlantıları, yeşil alanlar ve sosyal tesisler ile modern ve örnek bir dönüşüm çalışması yürüteceğiz. Kimseyi mağdur etmeden, geleceğin Bayraklı’sını birlikte yaratacağız” dedi.

 
Dilberay 4 Şubat’ta vizyonda
 
Pınar Karşıyaka'yı yerliler taşıdı
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muammer ergen 14 Ekim 2022 Cuma 20:06

Bizim bukadar sene calisip yaptiklarimiz ne olacak yoiksa biz bu devletin basina belami Olsa İdiK Bir Ekmek Almakbile Calismadan Alamasin Bizden Alsinlar Olurmu Bu Hakmi

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 15 Aralık 2021 Çarşamba 00:45

Bu CHP olduğu sürece Bayraklı''da hiç ama hiç bir şey degismeeeezz.ayni İzmir''de olduğu gibi..daha Bayraklınin köstebek yuvası gibi yollarını yapamayan belediye,kentsel dönüşüm,plan proje vb vb güzelleme yapıyor. O kadar ama o kadar basit ki bu işleri çözmek.Nasıl olsa İzmir''de CHP seçimi alıyor.yukari ile iyi ol,yeter. Vatandasmi ? İttiret,nasıl olsa bize oy verecek..zihniyet bu .

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 15 Aralık 2021 Çarşamba 00:35

Tepekule mahallesi yakınında kurulan bayraklı in en büyük pazar yeri burada cumartesi kurulan bir pazaryeri Ancak açık alanda kuruluyor. Ve yağmurda göl oluyor su içinde. Modern kapalı bir pazar yeri yapılamıyor. Çünkü Sit alanı. Ne zaman kalkar bu sit durumu. 2100 yilindami. Uzaylıların gelip çözecek buranın sit olayını

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 15 Aralık 2021 Çarşamba 00:29

TEPEKULE MAHALLESİNİN Sit Durumu kalkması lazım. Kentsel dönüşüm burada uygulanması lazım. Bayraklı in kentseldönüşüm uygulanacak en uygun mahallesi merkezi konumda

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 15 Aralık 2021 Çarşamba 00:20

Peki Tepekule mahallesinin kaderi ne zaman değişecek? Yıllarca ipotek sorunu yaşıyor hemde SİT ALANI

Yorumu oyla      2      3  
Ozan 15 Aralık 2021 Çarşamba 00:12

Bayraklı da her sene imar haberleri yapılır ama hiçbir şey değişmez.millet eski evini yıkıp aynı yere tekrar aynı ölçüde ev yapıyor.boyle alan açılmaz, yol genislemez, yeşil alan olusturulmaz.İzmire tepeden bakınca tam bir beton yığını olmuş.aoylenen bölgeler Türkiye''nin 1970 lerindeki halden daha beter.radikal karar alınmalı, böyle ufak değişikliklerin kimseye faydası yok.ozellikle Bayraklı''da birkaç müteahhiti unsa ,Aydar , dmc insaat mimarisi birbirinden kötü evler yapıyor.belediyedeki imar müdürlüğü bunlara nasıl izin veriyor aklım almıyor.ama kendimde bir kez şahit oldum, evimin ufak bir duvarını yıkmak için onay almaya gittim red yedim.ama benimle beraber gelen kişi iptal edilen bina inşaatı projesini 10 dk da başka bir personelle görüşerek halletmisti.o gün bayraklı in degisecegine dair inancımı kaybettim

Yorumu oyla      2      3  
ismet buldak 14 Aralık 2021 Salı 23:21

C3ngizhan mahalesindeki sit alanları ne olacak sayın başkan buralar tapulu yerimiz ama park alanı diye geciyor onun için bir çivi dahi çakamıyoruz nasıl olacak buraların hali

Yorumu oyla      2      4  
Ay2011 14 Aralık 2021 Salı 22:57

Allahın izniyle onur mahallesine nezaman gelicek

Yorumu oyla      2      3  
Ömer Yılmaz 14 Aralık 2021 Salı 22:26

Başkanım şaka mı. yabıyor sun on. Yıl. siz leri. bekleriz Saygılarmla

Yorumu oyla      2      3  
Kskli 14 Aralık 2021 Salı 19:07

Birilieri itiraz eder öyle kalir plan yapsan yapacak mutahit yok. Manavkuyuya yanaşmıyor mutahitler. Deprem yüzünden sektöre 10 yillik is çıktı. 80 Bin yıkılıp yapılacak bina var. KSK sahil bitti hergun yıkım var.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'den Hekimhan'a 'Barış Güvercinleri' parkı
Çiğli Belediyesi, 2015 yılında Ankara'da düzenlenen Barış Mitinginde meydana ...
Korolar Narlıdere'de sahne aldı
“Dünya Koro Müziği Günü“ özel konserinde Narlıdere Belediyesi, birbirinden ...
Bergama Deve Güreşi Festivali için geri sayım başladı
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun himayesinde 2 Ocak 2022 tarihinde ...
 
Köy çocukları hayallerine kavuştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kırsal mahallelerindeki çocukları ...
29 Ekim Kadınları Karşıyaka'da... Zübeyde Anne'ye saygı buluşması
Ankara merkezli 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, ...
Bornova Kısa Film Günleri'ne ilk gününden yoğun ilgi
Bornova Belediyesi Film Ofisi (BBFO) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ...
 
Buca’nın sahalarına yeni yüz
Gençleri sporla buluşturan projeleri tek tek hayata geçiren Buca Belediyesi, ...
Seferihisar çocuk başkanını seçti
Seferihisar Çocuk Belediyesi 7. dönem belediye başkanı yapılan seçimle ...
Topuklu Efe'den bir kadın girişimciye daha destek
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden fide desteği alan Bihter Ekener, Ata ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva