HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2021 Cuma - 13:02

Bayraklı Belediyesi işçilerinden eylem: Birkaç çakala boyun eğmeyiz!

Bayraklı Belediyesi'nden bir grup belediye işçisi toplu sözleşme maddelerinin uygulanmadığı, çalışanlara baskı ve mobbing yapıldığı iddiasıyla eylem yaptı. DİSK 6 No.'u Şube Başkanı Değer Yıldız açıklamasında “Biz bazı bürokratların, şirket yönetiminin ve birkaç çakalın işçimize saygısızlık yapmasına boyun eğmeyeceğiz. Günü zamanı geldiğinde bunun hesabını sormasını biliriz” dedi.

Bayraklı Belediyesi işçilerinden eylem: Birkaç çakala boyun eğmeyiz!

EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İzmir 6 No’lu Şube Bayraklı Belediyesi'ne bağlı Bayraklı A.Ş. önünde eylem yaptı.

Toplu sözleşme maddelerinin uygulanmadığını, işçilerin hukuka aykırı işyerlerinin değiştirildiğini, izin ve prim ücretlerinin ödenmediğini ve belediyeyle arada diyalog yollarının tükendiğini iddia eden işçiler adına açıklamayı Şube Başkanı Değer Yıldız yaptı.

 Çalışanların mobbinge maruz kaldığını belirten Yıldız, “Başta işyeri değişiklikleri olmak üzere yaşanan hukuksuz uygulamalar, çeşitli vasıflarda çalışan arkadaşlarımızın vasıflarının hala verilmemiş olması, toplu sözleşmeyle kazanılan haklarımızın hala ödenmemiş olması, izin kullanırken ya da izin ücreti talep ederken yaşanan sıkıntılar, terfi bekleyen işçilerimizin terfileriyle ilgili çalışmaların savsatılması, kadın üyelerimizin çalıştıkları iş kodları dışında işyerlerinde çalışmaya zorlanması, temsilcilerimize, yöneticilerimize ve üyelerimize yönelik tehdit ve baskılar gibi birçok konuda sıkıntı yaşanmaktadır. Bütün diyalog yolları tükenmiştir. Sorunlarımıza çözüm bulunamamıştır, bizim için örgütlü gücümüzü kullanmaktan başka bir yol bırakılmamıştır. Şirketle yaptığımız görüşmeler sonuç vermemiştir. Mevcut sorunlarımızın çözülmemesi durumunda önümüzdeki günlerde kitlesel bir eylem, iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerimiz olacaktır” diye konuştu.

İŞÇİLERE DEĞERİNİZ 100 BİN LİRA DEMİŞLER!
İşçilerin dış birimlerde görevlendirilerek ‘sürgün’ politikası uygulandığını söyleyen “Hukuka, kanuna aykırı işlemlerin yapılmasıyla başlayan süreç var. Yaklaşık 12 yıldır, Bayraklı Belediyesi’nin sosyal hizmetler kültür işleri müdürlüğündeki arkadaşlarımızın bilerek ve isteyerek dış birimlere sürülmesi söz konusu. Bunu defalarca kendilerine anlattık. Bize, ‘Sözleşmede var’ diyorlar. Sözleşmede aynı işi yapan, birbirine benzer işi yapan arkadaşların görevlendirilmesi söz konusudur. Yalnız, meslek kodları ayrı arkadaşlarımızın hiçbirinin park bahçelere, temizliğe gönderilmesi doğru, hukuki, ahlaki değildir. Özellikle şu anda başkanvekili konumunda, başkan yardımcılığı konumunda olan bir şahıs, hiç çekinmeden, göğsünü gere gere, DİSK gibi bir sendikanın işyeri temsilcisine, ’Sizi de sendikanızı da bitireceğim’ diyebiliyorsa, bunun hesabını mutlaka verecekler. Yıllardır nerede çalıştığı belli olmayan birini getirip, Sosyal Hizmetlerde şef yapmışlar. İşçilere, ‘Değeriniz 100 bin lira’ demişler. Bizler, Bayraklı belediyesi emekçileri olarak, Bayraklı’nın gerçek sahipleriyiz. Bu belediyeyi birlikte kurduk, sokaklarını, çöplerini biz temizledik. Kimseye eyvallahımız yok” dedi.

PARAMIZ YOK DEDİLER!
İzin ve prim ücretlerinin ödenmediğini aktaran Yıldız, “Yaklaşık 5 aydır primlerin peşindeyiz. Bugün, yarın derken, en son sorduğumuzda, ‘Paramız yok’ dediler. Olmayabilir, anlarız bunu ama gelip, ‘Biz bunu ödeyemiyoruz, 1 ay , 2 ay sonra vereceğiz’ dersiniz. Biz gereken fedakârlığı yaparız. İzin ücretleri konusunda anlaşma sağladık. Bugün, izin parası veremeyeceklerini, izinlerin çok olduğunu, kullanılması gerektiğini söylüyorlar. İş güvenliği ve iş hukuku gereği, işyerinin şartlarına ve koşullarına uygun iş elbisesi verildi. Bunu çaba sonucu bir yere getirdik. Bu seferde işçilerin elbiselerinden eksilmeye gittiler. Bugüne kadar şirket ve sendika ortak bir elbise seçmiş olsa da gelen pantolonların bacak aralarının dar olması sorun teşkil etmekte, işçi kardeşlerimiz bunları giyememektedir. Bunu dile getirdiğimizde, ‘Demek ki düşük bel pantolon giyen var’ oldu. Hep beraber direneceğiz” açıklamasında bulundu.

“BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ”
Toplu Sözleşmenin uygulanmadığını söyleyen Yıldız, “Bayraklı Belediyesi’nin meşhur kafeleri var. Sendika yönetimine geldiğimiz günden beri kafelerle sorun yaşıyoruz. Ne gecemiz ne gündüzümüz var. Arkadaşlarımızın haklarını sözleşmeyle düzeltmiş olmamıza rağmen işyerinden yaşanan sıkıntılar, arkadaşlarımızı canından bezdirmiş durumda. Ne zaman hak arasak, bize, ‘Her şeye karışıyorsunuz, gelin belediyeyi siz yönetin’ diyorlar. Biz, belediyeyi yönetmek değil sözleşmemize sahip çıkmak istiyoruz. Belediyeniz sizin, sendikamız bizim, sokaklar bizim. Gerekiyorsa da hakkımızı bileğimizin gücüyle almayı biliriz. Şirketi yönetenler, yıllar önce olmuş bitmiş kavgaları didik didik arayarak sanki bu ülkenin savcısı, istihbarat teşkilatıymış gibi araştırıp, bugün o sorunları çıkarıp, onları işten atmakla tehdit ediyorlar. Hiçbir işçi disipline çıkarılmadan atılmaz. Biz her türlü bedeli ödemeye hazırız. Cesareti olan varsa buyursun bizi bitirsin. Biz bazı bürokratların, şirket yönetiminin ve birkaç çakalın işçimize saygısızlık yapmasına boyun eğmeyeceğiz. Günü zamanı geldiğinde bunun hesabını sormasını biliriz. Burada Sayın Belediye Başkanına sesleniyoruz; eğer gerçekten seninle birlikte hazırladığımız ve Türkiye’nin en iyi söyleşmelerinden biri olan sözleşmemizin kurallarını yerine getirecekseniz, buna bir çare bulun. Sendikamızla muhatap olacak, iş çözmeyi bilen, insandan anlayan biriyle muhatap edin. Biz de bu insanlarla uğraşmayalım artık canımıza tak etti. Bu sorun çözülmezse Pazartesi’den itibaren alacağımız kararlar belli. Bu sorunlar çözülmezse kimse bizden iş beklemesin. Bayraklı halkı, hizmet edemezsek bunun sorumlusu Bayraklı Belediyesi’ni yönetenlerdir” dedi. Öte yandan Bayraklı Belediyesi Meclis Üyelerine de seslenen sendika temsilcileri, “Oy verdiğimiz, seçilmiş meclis üyeleri, işçinize sahip çıkın. Meclis üyeleri yapmayın, işçinize sahip çıkın” dedi.

“İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNAN İŞÇİNİN DURUMU İYİ”
Destek Hizmetleri personeli P.Ö’nün ‘sürgün’ iddiasıyla intihara kalkıştığını vurgulayan Yıldız, “İşçimizin durumu şu anda iyi, sendika olarak arkasındayız. Bir dava açacağız. Başkan Yardımcısı Türkan Şaroğlu, sendika temsilcilerimize, ‘Sizi de, sendikanızı bitireceğim’ diyor. Yanındaki ise işçiye, ‘Sizin değeriniz 100 bin lira, bunu verir işten atarız’ demiş.

 
Ünlü oyuncu İynemli'den 'sit alanı' açıklaması
 
Altay'da yeni sezonda forma gençlerin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de feci kaza... Otomobil kağıt gibi yırtıldı!
İzmir'in Bergama ilçesinde, lastiğinin patlaması sonucu karşı şeride geçen ...
Genç Kızılay İzmir'den yabancılarla kültür gezisi
Genç Kızılay İzmir Uluslararası İlişkiler Birimi kültürel gezi düzenledi.
İzmir'in dipteki tarihi gün yüzüne çıkıyor!
İzmir’in sualtı kültür mirasını ortaya çıkarmak amacı ile Dokuz Eylül ...
 
Özgür İGC Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projesini açıkladı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti genel kurulu yaklaşırken Özgür İGC Grubu, Toplumsal ...
Kontrolden çıkan otomobil dehşet saçtı!
Kartal'da alkollü olduğu iddia edilen sürücünün direksiyon hakimiyetini ...
İzmir Barosu seçime gidiyor!
İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamaya göre, olağan genel kurulu temmuz ...
 
Yeni araştırma: Yarasalarda ikinci virüs bulundu
Çinli araştırmacılar yarasalarda, genetik olarak Covid-19 virüsüne benzer ikinci bir virüs buldu.
Poşetteki aşılar polise takıldı
İstanbul Dolapdere’de polislerin şüphe üzerine durdurduğu bir kişinin ...
İzmir'de utanç! AK Partili eski yönetici tutuklandı
İzmir’de yaşayan ve 5 yaşındaki çocuğunu istismar ettiği adli tıp raporlarıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva