HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2021 Çarşamba - 19:55

Batur 'Zorlu' itirazlarına yanıt verdi: Kazanılmış hakkın iptali inisiyatifimizde değil!

Şehir Plancıları Odası'nın Zorlu Binası için Konak Belediyesi'ne verdiği itiraz dilekçeleri hakkında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, " Vatandaşlarımız itiraz ediyor askı sürecinde  edebilirler, odalarımız da itiraz ediyor. 84 metre kararı geldiğinde biz buna göre ruhsat  vereceğiz. Bir kazanılmış hakkı yok etmek ne belediye başkanının insiyatifinde neden belediyede çalışan arkadaşlarımızın inisiyatifinde. Dışarıdan 'ruhsatı iptal et' demek kolay. Bunun tazminatı, belediyemize gelecek kamusal zararı düşünmek lazım. Biz Büyükşehir'den geçen kararı uygulayacağız" dedi.

Batur  Zorlu  itirazlarına yanıt verdi: Kazanılmış hakkın iptali inisiyatifimizde değil!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Ticaret Odası Ekim ayı Meclis toplantısına katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve kendisinin konuşması sonrası meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Şehir Plancıları Odası tarafından Konak'ta yapılması planlanan ve kamuoyu tarafından 'Zorlu binası' olarak bilinen yapı için 'kent siluetini bozacak' iddiası ile verdiği dilekçe vermişti. ŞPO'nun itirazları İZTO'ya da taşınırken bir meclis üyesinin meslek odalarının Zorlu Binası için verdiği itiraz dilekçelerini sorması üzerine açıklamada bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur açıklamalarda bulundu.

KAZANILMIŞ HAKKI YOK ETMEK İNSİYATİFİMİZDE DEĞİL          
Hukukun vereceği karara uyacaklarını vurgulayan Batur, "Zorlu binası ile ilgili… Bu binanın süreci 2008 yılında başlıyor. 2008 yılından 2018 yılı şubat ayına karar uzanan ruhsatlandırma süreci. 1/5000 planlar yapılmış, Büyükşehir'den itiraz edilmiş, daha sonra yeniden değerlendirilmiş ve Zorlu Binası'na 2018 şubat ayında biz gelmeden 1 ay önce  inşaat ruhsatı verilmiş. Bu ruhsatı vermek ne demek? Kanuni açıdan yönetmeliklere ve diğer kanuni şartlara uygun bir biçimde yapıldığı anlamındadır ve belgedir. Biz buna rağmen  geldiğimizde yüksekliğin çevredeki  binalardan daha yüksek olduğunu tespit ettik ve kendilerini çağırdık, sizin inşaatınız 150 küsür metre,  hem çevreye hem görsel açıdan hem de kentin siluetini bozma açısından zarar veriyor.  Çevresindeki en yüksek bina 131 metre ile Hilton Oteli. Bizde bu yüksekliği geçmeyeceksiniz dedik. Bu şekilde ruhsatlandırdık. Daha sonra Büyükşehir Belediyesinde yeni yönetmelik geri parsel bazında yüksekliklerin yazılması  gerekiyor. Bunla ilgili onay için Konak için bütün yapılarda yükseklik serbest olan bölgelerin yüksekliğini yazarak  gönderdik. Burada Kadifekale'nin kent siluetini bozmadan yüksekliğin oluşmasını sağlayacak karar çıktı ve 84 metreye düşürüldü. Şu anda bu karar askıda. 84 metre kararı askıdan  indiğinde işlem başlayacaktır. Vatandaşlarımız itiraz ediyor askı sürecinde  edebilirler, odalarımız da itiraz ediyor. 84 metre kararı geldiğinde biz buna göre ruhsat  vereceğiz. Bir kazanılmış hakkı yok etmek ne belediye başkanının insiyatifinde neden belediyede çalışan arkadaşlarımızın inisiyatifinde. Dışarıdan 'ruhsatı iptal et' demek kolay. Bunun tazminatı, belediyemize gelecek kamusal zararı düşünmek lazım. Biz Büyükşehir'den geçen kararı uygulayacağız. Bu karar da mahkemeye giderse biz mahkemeden ne karar çıkarsa bunu uygulayacağız" diye konuştu.

YATIRIM YAPARSANIZ ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLÜR
Emsal artışı konusunda odaların yönelttiği 'altyapı kaldırmaz' eleştirilerine de yanıt veren Batur, "Altyapıyı mı düşüneceğiz depremi mi düşüneceğiz. Altyapı telafi edebilecek bir durumdur. Yatırım yaparsınız altyapıyı değiştirirsiniz ancak çöken binanın  altında kalan insanı maalesef kaybediyoruz. Bundan dolayı bana göre depreme dayanıklı ve güvenli yapıların yapılması öncelik olması lazım" dedi.

 
Batur ŞPO'ya İZTO'dan sitem etti: Biz kentsel dönüşümde kararlıyız!
 
Son 24 saatte 210 can kaybı 26 bin 896 yeni vaka
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EGS HOLDİNG 28 Ekim 2021 Perşembe 22:14

EGS BANK AÇILSIN. EGS HOLDİNG 90000 MAĞDUR VAR SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN.

Yorumu oyla      4      3  
EGS HOLDİNG 28 Ekim 2021 Perşembe 22:09

EGS BASMANE ÇUKURU ÇÖZÜLMELİ İZMİRE YATIRIM GETİRİR.ÇUKUR ACİL ÇÖZÜLMELİ 90000 EGS HOLDİG MAĞDURU VAR.30 SENEDİR SORUN ÇÖZÜLEMEDİ.

Yorumu oyla      4      3  
EGS HOLDİNG 28 Ekim 2021 Perşembe 21:53

90000 EGS HOLDİNG YATIRIMCSININ HAKKI EMEĞİ BASMANE ÇUKURUNDA ÇÖZÜM BEKLİYOR. 30 SENEDİR O ÇUKUR YATIRIM BEKLİYOR.ORTAKLARI KANSER OLUYOR.YETER ARTIK O ÇUKUR SORUNU ACİL ÇÖZÜLSÜN.ORTAKLARI HAKLARINI ALSIN BU MAĞDURİYET ÇÖZÜLSÜN.

Yorumu oyla      4      3  
Vizyon şahane! 28 Ekim 2021 Perşembe 12:50

Otogarın orası da gökdelen bölgesi mi? Keşke Alsancak'daki çürük binalar yerine Mistral tarzı gökdelenler olsa ama öyle vizyon bu şehirde nerede! Çürük bina altı kafede eğlenmeyi insanlar seviyor.

Yorumu oyla      2      3  
Yakışır 28 Ekim 2021 Perşembe 02:14

tütün deposu tekrardan yapılsın

Yorumu oyla      3      4  
ceku 27 Ekim 2021 Çarşamba 20:12

Bayraklı ,alsancak liman arkası ve halkapınar yeni kent merkezi adı altında gökdelen bölgesi değilmi? Zorlu buradaki arsasını elden çıkarsın gitsin bu bölgeden arsa alıp yapsın gökdelenini! bu çankaya ve pasaport bölgesine gökdelen ısrarı nedir yahu ? geçmişte hilton yapıldığı zamanlar da bu bölgede gökdelenleşme oslaydı evet tamam yapılsın yüksek yapılar burada toplansın denebilirdi ama artık yeni kent merkezi denen bölge var ve yüksek yapılar buralarda toplanıyor . zorlu da bunu bozmanın mantığı nedir anlamak mümkün değil !

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den Almanya'da 'ortak çalışma' mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Frankfurt’ta düzenlenen 21. ...
Başkan Tugay açıkladı: İşte Körfez’deki kokunun kaynağı!
Körfez’deki koku nedeniyle Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne haksızlık ...
Cumhuriyetin ışıkları Selçuk sokaklarında
Selçuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak. 28 Ekim günü ...
 
Bergama Kültür Merkezi çocuklar için rengarenk
Bergama Kültür Merkezi çocuklar için sahnelenen ‘Biz daha güçlüyüz’ oyunu ...
Başkan Tugay'dan 'KSK Stadı' çıkışı: Ortada proje yok!
Merakla beklenen Karşıyaka Stadı çalışmalarının neden bir türlü başlanamadığı ...
Göçebe Tuvaller Çiğli’de kanat çırpıyor
Çiğli Belediyesi, uluslararası sanatçıların eserlerinden oluşan “Doğa, ...
 
Kızılay'dan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Kızılay Aydın Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gönül Şahin Mezkit başkanlığındaki ...
Narlıdere’de 29 Ekim coşkusu!
Cumhuriyet’in 98’nci yıl dönümünü coşku ile kutlamaya hazırlanan Narlıdere ...
Konak'ta kadınlara sağlık desteği
Konak Belediyesi, çağımızda yaygın olarak görülen meme kanseri ve rahim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva