HABERLER>EKONOMİ
27 Ekim 2021 Çarşamba - 19:26

Batur ŞPO'ya İZTO'dan sitem etti: Biz kentsel dönüşümde kararlıyız!

İZTO Meclisi'nde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, meclis üyelerine kentsel dönüşüm projelerini anlatırken, Şehir Plancıları Odası'na ise 'dava' çıkışı üzerinden eleştirilerde bulundu. Batur, "Sosyal alanları sağlamak şartı ile 300 hektarlık alanı kimseyi üzmeden daire sahibi yapacağı bir plan yapsınlar getirsinler ben onaylarım. Böyle bir şeyin olması imkansız. Biz hem yapım ile ilgili uğraşı yapıyoruz, hem de mahkeme kararları ile mücadele ediyoruz. Ancak biz kentsel dönüşümde kararlıyız. Narlıdere'de bu zorlukları yaşadık ancak odalardan bu tepkileri değil yardım görmüştük" dedi.

Batur ŞPO ya İZTO dan sitem etti: Biz kentsel dönüşümde kararlıyız!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirdi. İzmir Ticaret Odası merkezinde gerçekleştirilen oturuma Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlık yaptı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un da katılım gösterdiği toplantıda İzmir Ticaret Odası ve Konak Belediyesi arasında eğitime destek amacıyla protokol de imzalandı katıldı.

BATUR: KONAK'TAKİ MAHALLELERDE REFERANS OLARAK NARLIDERE'Yİ GÖSTERİYORUZ
Kürsüye çıkarak İzmir Ticaret Odası Meclisi Üyelerine seslenen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "22,5 yıl sonra odaya hitap etme şansı bulduk. 22,5 yılın 20 yılını Narlıdere'de geçirdik başkana olarak. Narlıdere doğup büyüdüğüm yer. İnsanın doğup büyüdüğü yerde hizmet etmesi çok önemli bir  deneyimdi. Belediyecilik tecrübesini İZBETON müdürü iken zaten çok iyi yaşadık. İZBETON'un 19 kişilik personelden 750 kişilik personele ulaşmasında emeğimizin geçtiğine inanıyorum. Bu deneyimle Narlıdere'de 20 yıllık görev sürecimiz oldu. Narlıdere'de böyle bir çalışmaya başlarken, Narlıdere'deki İzmir' her çeperinde gördüğümüz önemli bir sıkıntı kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları yürüttük. Sene 2000… Kentsel dönüşümün K si bile orta yokken biz Narlıdere'de planlamaları yaptık.  Bugünkü kentsel dönüşümde yapılan uygulamaların temelidir. Kenti yeniledik. Bunu yaparken en önemli husus yerinde dönüşümdü. Rezerv alanlarımız olmasına rağmen yerinde dönüşüm ile dönüşümü yürüttük. Bugün Konak'ta mahallelere gittiğimizde referans olarak gösterdiğimiz alana orası. Gidin sorun 1 kişi şikayet ederse planlamayı yapmayalım diyoruz. Narlıdere sosyal-kültürel yaşamı ile 2019'da bizim için kapandı ama ben Narlıdere de yaşamaya devam ediyorum. Genel Merkezimizde özellikle kentsel dönüşümde yaptığımız çalışmalar ile Konak Belediye Başkanı adayı olarak atandık" dedi.

HERKESİN BİZE 'NARLIDERE GİBİ OLACAK MI'  DİYE SORDU
Konak Belediyesi için aday gösterildiğinde yabancılık çekmediğine de vurgu yapan Batur, "Konak'ta da hiç yabancılık çekmeden kentsel dönüşüm yapılacak bölgelerdeki alanları dolaşırken,v vatandaşın bizden tek isteği vardı, bu bölgeyi de Narlıdere gibi yapacak mısın, Narlıdere gibi burası değer kazanacak mıydı. Yapılan çalışmalarda önümüze çıkan kadınlar Gültepe bölgesinde aksamları çıkıp bir çay içeceğimiz bir yer bile yok diyordu. Konak'ta 30 senedir kimse bu işe elini sürmemiş.Bizde bu İşi nasıl yaparız anlayışı ile arkadaşlarımız ile oturup çalıştık. Bu kentin en önemli sıkıntılarından bir tanesi dönüşümün sağlanmadı. Bu sadece Konak içinde değil kentin tüm bölgelerinde yapı envanterinin en eski olduğu ile Konak. 30 Ekim'de deprem gerçeğini hepimizi yaşadık. Hep deprem gelecek dedik, bilim insanları uyarıyor ancak bizim yerel yönetimler olarak elimizi çabuk tutmamız lazım. Bizim bekleyecek zamanımız yok. İnsanların bizden istediği şu, güvenli ve elimizdeki binaları revize etmek.  Bunun önünü açmamız lazım. Biraz radikal oluyor ama yapılacak şey bu. Karşıyaka'dan Güzelyalı'ya kadar bir Çin Seddi var. Bunu ada bazlı da çözmek mümkün yeni planlar da mümkün. Ancak uygulama ile ilgili çok sıkıntılarımız var. Gültepe planlarımızı 1 senede bitirdik. Bütün parti gruplarını desteği ile geçirdik.  Biz bu kadar iyi niyetliyiz. 1 yılda 300 hektarlık ve 1,5 yılda da 200 hektarlık alanın planlamasını bitirdik. Bütün kamu kuruluşları ile görüşüyoruz. Ancak şuna üzülüyoruz, artık bu bölgelerde değişim olacak, olması lazım. Yüzde 85 oranında vatandaş diyor ki bu bölgeler değişsin" dedi.

YAPIP GETİRSİNLER ONAYLAYACAĞIM
Şehir Plancıları Odası'na 'planlama' çağrısında bulunan Batur, "Şehir Plancıları Odası… Ben de bir oda mensubuyum, Şehir Plancıları Odası'na 3 defa Gültepe planlarını sunduk. Birinde ben sunum yaptım. 59'ncü gün planlara dava açıldı. Odaların planlama sürecinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Şehir Plancıları Odası'ndaki yönetici arkadaşlarımız bu planları nasıl düzeltiriz önerisi getireceğine mahkemeye gidiyorlar. Mahkeme en son gidecekleri nokta olmalı. Nüfus artışı olmadan, emsal artışı olmadan, bizim yarattığımız sosyal alanları sağlamak şartı ile 300 hektarlık alanı kimseyi üzmeden daire sahibi yapacağı bir plan yapsınlar getirsinler ben onaylarım. Böyle bir şeyin olması imkansız. Biz hem yapım ile ilgili uğraşı yapıyoruz, hem de mahkeme kararları ile mücadele ediyoruz. Ancak biz kararlıyız. Narlıdere'de bu zorlukları yaşadık ancak odalardan bu tepkileri değil yardım görmüştük. Sonucunda da Narlıdere bu hale geldi" dedi.

EMSAL ARTIŞI MECLİSE GELİYOR
K sınırlarının belirlenmesinin ardından emsal artışı konusunda da Kasım ayı Meclis oturumunda adım atacaklarını belirten Batur, "K sınırlarını yetmez bunun yanında 1 Kasım'dan itibaren K sınırları içerisindeki alanlarda parsel bazında yüzde 20 ada bazında yüzde 30 emsal artışını gündeme getireceğiz. Davalar ile uğraşacağız ancak bunu yapmak zorundayız. Kentsel dönüşüm için bu gerekli" diye konuştu.

ÖZGENER: ÇOK BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDİYOR
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un Konak'ta başarılı performansını devam ettirdiğini belirten İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, "Kentimizin merkezini oluşturan Konak ilçemiz, hepimizin işleri açısından bir kesişim noktası.Kemeraltı Çarşısı, Kızlarağası Hanı, Kadifekale, Agora, Saat Kulesi, Asansör gibi birçok kültürel mirasımızı barındıran, ticari ve sosyal anlamda kentimize yön veren Sivil Toplum Kuruluşlarımız’ın merkezlerinin bulunduğu Konak’ta; 87.000 üyemizin 20.017’si, yani yüzde 23’ü faaliyet gösteriyor. Meslek Komitesi Üyelerimizin bir kısmı yakın zamanda Sayın Başkan’ıziyaret etti ve Konak’ın kentsel dönüşüm yoluyla yeniden yapılanması, inşaat ve emlak projeleri başta olmak üzere daha birçok konuda fikirlerini öğrenme fırsatı buldu. Sayın Başkanımız ve Sevgili Dostum Abdül Batur, Narlıdere’de görev yaptığı dönemde de çok başarılı projelere imza attı. Tecrübesi ile Konak’ta da gerek hizmet gerekse projeleriyle çok başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor" diye konuştu

 BİRÇOK MERKEZ BANKASI FAİZLERİ YÜKSELTMEYE BAŞLADI
Dış ülkelerdeki ekonomik dalgalanmaya da dikkat çeken Özgener, "Uluslararası kurumlar Ekim ayında global büyümeye ilişkin risklerin arttığını, büyümede ülkeler arası tehlikeli ayrışmanın ciddi bir endişe kaynağı olduğunu paylaştı. Bizim pandemi başından bu yana belirttiğimiz gibi salgın sürecinin ülke, yöre, sektör ve faaliyet alanları baz alındığında çok farklı etkileri oldu. Dünyada ortak problemler ise gayrimenkul, emtia ve enerji fiyatlarındaki artış ve bu artışlara bağlı olarak enflasyonun tüm dünyada yükselmeye başlamış olması. Bu durum birçok Merkez Bankası’nın politika değişikliğine gitmesine neden oluyor. Bazı gelişmiş ülkelerin Merkez Bankaları şu anda sadece sözlü müdahalede bulunuyorlar ve para politikası sıkılaştırmasını öne alma ihtimallerinden bahsediyorlar; ama gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarının enflasyon beklentilerinin artmasını sözlü müdahale ile indirebilme lüksü daha sınırlı; o yüzden birçok merkez bankası faizleri yükseltmeye başladı bile. Birkaç örnek verecek olursam Çek Cumhuriyeti, Romanya, Meksika, Kolombiya, Brezilya ve Polonya’dan faiz artışları geldi.  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise Eylül ayında başlayan faiz indirimleri ile dünya geneline göre farklı bir strateji izliyor. En son geçen hafta, politika faiz oranları piyasaların beklentisinin üzerinde 200 baz puan daha indirildi. Merkez Bankamız faiz indirirken, diğer merkez bankalarının faiz artırması, Türk Lirası’nı göreceli olarak zayıflatan en önemli unsurlardan bir tanesi.  Merkez Bankası faiz kararında ticari mevduatlarda tahmin edilenden daha fazla bir sıkılaşma yaşandığını belirtti. Geçtiğimiz Pazartesi günü kamu bankalarının açıkladığı faiz indirimlerini özel bankaların da izlemesi bekleniyor" dedi.

SABİT GELİRLİLERİN ALIM GÜCÜ ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİ HEM EKONOMİK, HEM DE SOSYAL AÇIDAN GİTTİKÇE BÜYÜYOR
Ekonominin sabit gelirlilerin üzerindeki etkisinin her geçen gün daha da ağır olduğunu belirten Özgener sözlerine enflasyon rakamları ile devam etti. Özgener şu ifadeleri kullandı;

"Ancak bu kredi maliyetlerinin ağırlıklı olarak Türkiye’nin risk primindeki yükselişten dolayı da yüksek olduğunu unutmamak gerekiyor. Şu anda 470 seviyelerinde olan Ülke Risk Primi(CDS) oranlarının tekrardan 300’lerin, hatta 4 sene önce olduğu gibi 200’lerin altına inmesi, Türkiye’deki kredi faizlerini gerçek anlamdan rahatlatacak en önemli unsur. Kısaca; kredi maliyetlerini politika faizleri ile baskılamanın sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz. Türkiye’nin risk primindeki yükselme ve TL’nin artan değer kaybı ile birçok kalemde doğrudan ve dolaylı olarak maliyet artışı yaşanıyor. Eylül ayında TÜFE %19,58 olarak gerçekleşirken, Yurtiçi ÜFE %43,96 oldu. Türk Lirası’nın değer kaybı ve emtia fiyatlarındaki yükselişi,TÜFE ile Yurtiçi ÜFE arasındaki fark olarak da hissediyoruz. Aradaki bu fark rekor seviyelerde ve kapanması gerekiyor. Beklentimiz,Yurtiçi ÜFE’nin düşmesi. Ancak, Türk Lirası’nın değer kaybı ve olumsuz enflasyon beklentileri ile maalesef tam tersi bir durum yaşanma olasılığını yüksek görüyoruz. İçine girdiğimiz enflasyon-kur-faiz sarmalı ile, kamu bankaları faizleri düşürse bile kredi kullanmak isteyenler de ihracatçılar da amaçlanan faydayı arzu edilen seviyede göremiyor.  Artan enflasyon ile sabit gelirlilerin alım gücü üzerindeki olumsuz etki de hem ekonomik, hem de sosyal açıdan gittikçe büyüyor."

MAKROEKONOMİK DENGELERİ BOZMA İHTİMALİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
"Pandeminin başından beri yaptığım bütün konuşmalarda küresel tedarik zincirlerindeki bozulmaya dikkat çekmiştim. Bugün geldiğimiz noktada talep ve arz dengesizliklerinin yarattığı girdi ve ara malı sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumda. Emtia fiyatlarında son bir buçuk yıldaki artış %60 ile %357 arasında.Dahası, bu fiyatlarla mal almak isteseniz de konteyner krizinin etkisiyle zamanında mal tedariki de mümkün olamıyor. En pahalı mal bulunamayan maldır. Dünya bir süre daha piyasalar dengeye gelinceye kadar bu sıkıntıları yaşayacak. Bu nedenle, daha iyi planlama ve daha akılcı tedarik politikaları ile yolumuza devam etmeliyiz. “Just in Time” veya “Sıfır Stok” gibi envanter, üretim ve finansman yönlü politikaları uzunca bir süre kullanamayacağız.   AB ile Gümrük Birliği üyeliği açısından tedarik zinciri dinamikleridüşünüldüğünde Türkiye iyi bir destinasyon. Bu durum uluslararası şirketlere, özellikle de ülkemizi üs olarak kullanmak isteyen firmalara avantajlar sağlıyor. Taşımacılık maliyetlerinin katlanarak artması pek çok uluslararası firma için ülkemizi cazip bir yatırım ve üretim merkezi olarak düşünülmesine sebep oluyor. Bu ay içerisinde farklı sektörlerde ülkemize yeni yatırım veya başka ülkelerden yatırımların yönlendirilebileceğine dair haberler alıyoruz.  Fakat burada hem iç, hem de dış yatırımların artabilmesi için en gerekli unsurun öngörülebilirlik olduğunun altını çizmek istiyorum. Her türlü girişimcinin yatırımlarını yönlendirirken, en çok ihtiyacı olan şeyler güçlü bir pazar, yatırım maliyetlerini kontrol edebilmek, ve işleyen bir iş ortamı. Finansal piyasalardaki dalgalanma ve TL varlıklardaki düşüş, yatırım maliyetlerini kontrol edebilmek açısından problem yaratıyor.TL’nin değeri ve faizlerdeki oynaklıklar, TL’nin reel seviyesinden daha fazla problem yaratıyor; çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi makroekonomik dengeleri bozma ihtimali her geçen gün artıyor." 

ASGARİ ÜCRETTE VERGİ KALDIRILSIN
"Bir diğer büyük problem ise nitelikli çalışan bulma zorluğu. Pandemi; uzaktan çalışmayı gündemimize taşıdı. Dolayısıyla bu yeni durumun tüm koşullarıyla ele alınması gerekiyor. Kayıt dışı istihdamla mutlaka mücadele etmeliyiz. Kayıtdışı istihdamla mücadelenin önemli bir ayağını asgari ücret oluşturuyor. Çalışanlarımızın önemli bir kısmı asgari ücret alıyor. Asgari ücretin vergiden muaf olması ile ilgili geçen hafta İzmir’deki il ve ilçe Oda ve Borsaların katılımıyla düzenlenen Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı’nda EBSO Başkanımız Sayın Ender Yorgancılar’ın önerisi ile bir karar aldık. Asgari ücretin üzerinde olan çalışanların da asgari ücrete kadar muaf, üstünün vergilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuyu hemen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve TOBB Başkanımıza ilettik, olumlu sonuç almayı umuyoruz. Ayrıca Sayın Bakan, önümüzdeki günlerde sendikal örgütlenmesi olan, sigorta ve vergi borcu olmayan işletmelerimize Beyaz Bayrak Ödülü verileceğini söyledi. Bu ödüllendirmenin hem kayıt dışı istihdamla mücadeleye destek olacağını hem de işletmelerimizi teşvik edeceği düşüncesindeyiz. Ancak bu ödüllendirmenin aynı zamanda firmalara bir teşvik modeli ile desteklenmesi de önemli."

EN ÖNEMLİ MADDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
30 Ekim İzmir depremi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özgener, "3 gün sonra kentimizi derinden etkileyen depremin birinci yılını geride bırakacağız. Kentimiz için en önemli gündem maddelerinden birinin, kentsel dönüşüm olduğuna inanıyoruz. Kentimiz içinde sıkışmış, üretim kapasitesini geliştirme olanağı bulamayan sektörlerimiz için modern olanaklara sahip yerleri bulmak adına devamlı araştırma halindeyiz, ancak kentimizde alan üretme konusunda çok zorlandığımızı da ilgili her platformda dile getiriyoruz. En büyük dezavantajlarımızdan biri eskiyen yapı envanterimiz. Sadece Konak değil kentimizin büyük ilçeleri olan başta Karabağlar ve Buca olmak üzere Bornova, Karşıyaka, Bayraklı’da da bu ihtiyaç fazlasıyla var. Kentsel dönüşüm konusunda devletimizin kredi olanaklarını geliştirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Geniş bir geri ödemesiz dönem, uzun vadeler ve kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı, mevcut evlerde oturan vatandaşlarımızın da ikna olmasına ve harekete geçmesine sebep olacaktır" diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HAREKET ETTİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Bildiğiniz üzere, 2020 yılında İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile “Eğitim Kart” Protokolü imzalamıştık. Bu proje, pek çok sektörümüzde olduğu gibi pandemi sürecinde ciddi anlamda ekonomik ve finansal sıkıntı yaşayan kırtasiye sektörümüz için de can suyu olmuştu. Bugün de Konak Belediye Başkanımız, Çok Değerli Dostum Sayın Abdül Batur ile “Eğitim Kart” Protokolümüzü imzalayacağız.Hem İzmir Büyükşehir hem de Konak Belediyemizin ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdığı Eğitim Kartları, öğrencilerimizin ve ailelerinin yanı sıra esnafımıza ve tüccarımıza da destek oluyor.Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptıkları bu katkı nedeniyle huzurlarınızda kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Tüm faaliyetlerinin merkezine üye iletişimini koyan Odamız için üyelerimizin diğer kurumlarla olan irtibatı ve bilgi akışı da bizler için büyük önem taşıyor. Konuşmamın başında da belirttiğim gibi üyelerimizin en yoğun olduğu ilçemiz Konak’ta faaliyet gösteren üyelerimizin 7/24 Konak Belediyesi’ne ulaşarak, sorun ve çözüm önerilerini iletebilecekleri “Konak-İZTO İletişim Hattı” kurulmasını sayın Başbakanımızdan rica ediyoruz."

 
Dünyanın en zenginlerinin Ege nöbeti... Gates'in ardından Bezos da geldi!
 
Batur 'Zorlu' itirazlarına yanıt verdi: Kazanılmış hakkın iptali inisiyatifimizde değil!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 28 Ekim 2021 Perşembe 18:39

sn.Batur, çankayadaki zorlu arazisine çevre emsalinin üzerinde 60 kat ruhsatı verdiği doğrumu? eğer doğru ise büyük hata..İnşaat davalarla engellenecektir. Zorlu 60 kat istiyorsa gökdelen bölgesinden yer almalıdır.Şehir merkezinde olmaz.....

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zincir marketlerden 'fahiş fiyat' savunması
Rekabet Kurulu'nun salgın süresince görülen fiyatlama davranışlarına yönelik ...
Döviz büroları 4 Kasım'da kepenk indirecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın düzenlemesine tepkili olan döviz büroları ...
Depremden etkilenen işletmeler yaralarını KOSGEB ile sardı
İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem ...
 
Ekim ayı ekonomik güven endeksi belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı ekonomik güven endeksi verilerini ...
Satışlar düştü… Gevrekçilerde zam pişmanlığı!
İzmir’de 1 Ekim’den itibaren fiyatı 2 liradan 2,5 liraya yükseltilen gevrek ...
Dijital Türk lirasında geri sayım başladı
Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, mevcut ve ileri teknolojilerin ...
 
Odadan genç mühendisler için istihdam çağrısı
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), yeni mezun mühendislerin yaşadığı işsizlik ...
Ayçiçek yağında gümrük vergisi sıfırlandı
Aspir tohumu, ayçiçeği tohumu yağı ve teknik veya sınai amaçlarla kullanılan ...
Resmi Gazete'de yayınlandı... Vergilerde değişiklik!
Vergi Paketi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva