HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2021 Çarşamba - 12:28

Batur, Konak'taki iki yılını anlattı: Çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, seçildiği günden bu yana ilçede yürütülen faaliyetler ilgili konuştu. 20 yıllık Narlıdere Belediye Başkanlığı’nın ardından Konak’ta yeni bir srüven yaşadığını söyleyen Batur, “Benim daha ilk dönemim Konak'ta yani daha çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım” dedi. Batur ayrıca Yenişehir’de bulunan benzinlik istasyonunu faaliyete geçireceklerini belirterek “altın yumurtlayan bir yer orası. Orayı yeniden benzin istasyonu yapacağız ve orayı belediyenin şirketi işletecek. Kimse ihale yapacak diye hayal kurmasın” dedi.

Batur, Konak taki iki yılını anlattı: Çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak Konak Belediye Başkanlığına seçilen Abdül Batur, göreve gelişinin üzerinden geçen 2 yıl içerisinde yapılan çalışmaları anlatmak amacıyla 'Yeni dünya, yeni normal, yeni bir Konak' sloganı ile basın toplantısı düzenledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un ev sahipliğine Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya ayrıca CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Osman Varol ve Merkez Karar Kurulu Üyesi Nedim Turbil katıldı.

DOSTLARIMIZLA BAŞARDIK
20 yıllık Narlıdere Belediye Başkanlığı görevinin ardından Konak’ta yeni bir serüvene başladıklarını ve Konak tarihinin rekor oyunu kırdıklarını söyleyen Başkan Batur, “2019 yılında bir serüvene başlamıştık. 20 yıllık Narlıdere Belediye Başkanlığı sonrası Konak'ta devam eden bir serüven... Bu özellikle Narlıdere’deki çalışmalarımızdan sonra Konak’ta görevlendirilmemiz benim için çok onurlu bir görevdi. Hiçbir ilçe başkanına böyle bir onur verilmemişti. Bu önemli göreve bizlere layık gören Sayın Kemal Kılıçdaorğlu ve yönetimine teşekkür ederim. Adaylığımız belli olduktan sonra Konak’ta çalışmalarımız başladık. Seçim kampanyasına başlamadan önce CHP'nin Konak teşkilatı ile bir araya geldik. İlçe başkanımız Çağrı Gruşçu ile tanışıyorduk ancak o gün abi-kardeş edası ile birbirimize sarıldık, onlar beni bağrına bastı. Güzelliğin, kardeşliğin olduğu yerde başarı da vardır. Bizde başarıyı halkımıza anlatarak ilçe örgütümüz ile omuz omuza çalışarak en önemlisi de dostlarımızın birlikte olmasıyla hep birlikte bu başarıyı yakaladık. Konak tarihinin en yüksek oyunu aldık. Bu yüzden hem kendi ilçe başkanımıza hem de ittifak birleşenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

KONAK'TA HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYA ÇALIŞTIM
Konak’ta yaşayan tüm kesimleri kucaklayan bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini söyleyen Başkan Batur, “Birlikte Konak sloganı ile yola çıktık. Konak’ta herkesi kucaklayan, seven, eşit mesafede davranan, herkes için elinden geleni yapmayı hedefleyen bir belediyecilik anlayışını burada da sürdürmeye karar verdik. ‘Birlikte Konak’ bizim için slogandan daha öte bir durumdu. 2 yıllık görev sürecimiz boyunca bu anlayıştan sapmadan devam ediyoruz. Konak'ta herkesin belediye başkanı olmaya çalıştım. Bebeğin, çocuğun, gencin, yaşlının, emeklinin, mağdurun, sokakta yaşayan can dostların da belediye başkanıyım. Ben belediye başkanlığını hep hizmet makamı olarak gördüm, hep öyle çalışmaya devam diyorum. Halka hizmet etmek bizim için bir onur. Bunu severek ve heyecanla yaptığımı belirtmek istiyorum. Bazıları da çok fazla belediye başkanlığı yaptığımı yönünde bizleri eleştiriyor ancak biz bir işi en iyi yapma konusundaki heyecanımızı hiç kaybetmiyoruz. Motivasyonumuz tam, heyecanımız yerinde” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SON DURUM… GÜRÇEŞME 1'NCİ VE 2'NCİ ETAP ÇALIŞMASI BAŞLADI
Konak’ın temel problemlerinden biri olan kentsel dönüşüm için yoğun mesai harcadıklarını söyleyen Batur, ‘Konak'ı da Narlıdere gibi mi yapacaksın?’ diye soranlar vardı. Gerçekten Narlıdere gibi yapacağız. Onun için yola çıkarken 3 temayı kendimize ilke edindik. Bunlar, kentsel dönüşümü hayata geçirmek. Yani Konak'ın neredeyse tüm bölgelerinde dönüşüm gerektiren alanlar vardı. İlk etapta Gültepe bölgesinde kentsel dönüşüm planlamasını 8 aylık süreç içinde değerlendirdik. Hem Konak hem de Büyükşehir Meclisi'nden oy birliği ile geçirdik. Geçmişten bu yana Konak’ta yapılan en önemli çalışmalardan biriydi. Kentsel dönüşümün yani Gültepe'de yapacağımız çalışmanın anayasasını bitirdik. Bu yetmedi, Beştepeler bölgesindeki dönüşüm çalışmalarını da oy birliği ile geçirdik. Bu bölgede yaşayan vatandaşların yaşam koşulları değişecek. Vatandaşlar yeşil alan istiyor ancak 1metrekare yeşil alan yapılacak alan yok. Bu planların uygulamaya geçmesi ile hem kentin çevresi değişecek, hem de bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız sosyal donatı alanlarına sahip, insanca yaşamının onurunu yaşayacaklar. Bunlarla ile ilgili tüm çalışmaları tamamladık. İzmir'e gelenler, Yeşildere bölgesine, gelenler hep eleştiriler yöneltmişti. Bu gecekonduların ortadan kalkacağı ve bölgede yaşayanların insanca yaşayacağı planlamaları 2 yıl içinde bitirdik.  Bizim burada çalışmalarımız bitmedi. Şimdi Gürçeşme 1'nci ve 2'nci etap çalışmalarına başladık. Konak Belediyesi olarak kentin değişime, dönüşüme ihtiyacı olan çalışmaları 6 ay sonra tamamlamış olacağız. Yani verdiğimiz sözün en önemlisini yerine getirmiş olacağız” dedi.

2023 YILINA YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI
Pandemi ve doğa olayları sebebiyle sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini söyleyen Batur, yıkımı devam eden belediye hizmet binasının yerine iki yıl içerisinde bina inşa edeceklerini belirtti. Batur, “Geçtiğimiz yıl bugünlerde başlayan pandemi sürecini de yaşadık ve yaşamaya da devem ediyoruz. 11 Mart'tan sonra da hiç başımıza gelmeyen bir felaketi bertaraf etmek, halkın ihtiyaçlarını gidermek için önemli çalışmalar yaptık. Bir kriz belediyeciliği ortaya çıktı. Artık krizler ile baş edecek tecrübeyi de kazandık.  Bugünlerde yine çok dikkat etmemiz lazım. Artan bir pandemi süreci hepimizin sıkıntısı. Bir an önce bundan kurtulmak en büyük dileğimiz. Kurallara muhakkak dikkat etmemiz gerekiyor. Başımıza gelmeyen hiçbir şey kalmadı. Deprem, sel, hortum derken bir göktaşı düşmedi dedik o da geçenlerde düştü. 30 Ekim'deki deprem sırf Bayraklı’yı vurmadı, çevresindeki ilçeleri de vurdu. Bizim hizmet binamızda maalesef hasar gördü, biz de binanın yıkımına karar verdik. Binamızın çevresindeki 2 arsayı da kamulaştırarak bin 200 metrekaraye oturacak ve Konak'a yakışır bir hizmet binası yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız ve planlamalarımızı yapıyoruz. 2023 yılına yetiştirip, Konak'a güzel bir hizmet binası hatırası bırakmak istiyoruz” dedi.

KONAK’TA NELER YAPILDI?
Konak’ta iki yıllık süre zarfında yürütülen icraatları anlatan Başkan Batur, “Normalleşme sürecinde, seçim sürecinde sözlerini verdiğimiz projelerimizde de 1 Haziran itibari ile ihalelerimiz gerçekleştirdik ve çalışmalarımız hızlandırdık. Gültepe spor tesisini de ay sonunda teslim alıyoruz. Gençlerin başka alanlara gitmemesi yönündeki en önemli projelerden bir tanesi ay sonunda açılışını gerçekleştireceğiz. Çocuklarımıza dönük Çınarlı'daki rekreasyon alanımızda bir bilim merkezi kuruyoruz. Bunla ilgili ihalemizi yaptık. Burada çocukların bilimsel çalışmalar yapabilecek alanlar ve bu çalışmaları hiçbir zaman akıllarından çıkartamayacağı, Konak'ta yaşayan tüm çocukların faydalanabileceği bir alan yapmayı planlıyoruz. En önemli bölgemiz altın üçgen dediğimiz, Agora, Kemeraltı ve Basmane… Burada 3 bin 500'e yakın tescilli binamız var. Bunların hepisinin aynı anda restorasyon görmesi mümkün değil. Kamulaştırdığımız veya vatandaşın bize verdiği her binada restorasyon yapıyoruz. Bize teslim edilen tarihi misyonları ayağa kaldırmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Tarihi misyonu ayağa kaldırmaktan sonraki önceliğimiz, pozitif ayrıcalık isteyen kesimlere hizmetin daha fazla götürülmesi noktasında. Konak'ta 50 bini aşkın roman vatandaş yaşıyor. Bu vatandaşlarımızın hayata tutunabilmeleri, eğitime kolay ulaşabilmeleri noktasında birçok proje yapıyoruz. Şu anda 8 Nisan'da Roman Kültür Merkezimizi Yenişehir'de yapılan bir binayı restore ederken Roman Gençlik Kültür Merkezi yapıyoruz. Burada gençler kurs görecekler. Ayrıca kadınların meslek edinmesi için de önemli bir çalışma. Bunu da mahalle sakinlerimizle birlikte yürüteceğimiz bir hizmet olacak. Burada Devlet Demir Yolları Bölge Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ile Cumhur İttifakı üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Tarihi bir istasyon binası vardı bunu talep ettik ve onlar da bizi kırmadan burayı bize tahsis ettiler. Bir Yaşama Dokun Derneği ile birlikte o bölgedeki çocukların madde bağımlılığa bulaşmadan bir iş sahibi olmaları için bir çalışma yürüteceğiz. Binamız tamamlandı, pandemi sürecinin tamamlanmasının ardından hizmete açılacak. Engelliler bizim için çok önemli. Bir engelsiz yaşam köyü hayata geçirdik. Burada 300'e yakın zihinsel engelli ve down sendromlu gencimiz tedavi görüyorlar.  Oradaki bir çocuğumuz burada tedavi görerek yürümeye başladı. İşte belediyecilik dediğimiz tam olarak bu. STK'lar, dernekler ile sürekli işbirliği içindeyiz. Yaptığımız etkinliklere ve projelere baktığımızda  bu meslek grupları ile birlikte yapıldığını görürsünüz. Bu çalışmaları yürüttüğümüz şu an 39 farklı kuruluş var. Büyük projeleri de bir taraftan hayata geçiriyoruz. Bir belediye başkanı için kendisine emanet edilen bölgenin bugüne ve yarınına katkı koymak gerçekten güzel ve muazzam bir duygudur. Konak'ta yolumuz uzun, sürekli engeller çıkıyor ancak bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlarıyız ve asla yorulamayız. 3'ncü hizmet yılımıza da bu gün bu heyecan ile başlıyoruz” dedi.

BENZİN İSTASYONUNU BELEDİYE İŞLETECEK
Yenişehir’de inşa edilmesi planlanan yeni belediye binası projesinden vazgeçilmesinin ardından alanda bulunan akaryakıt istasyonunu faaliyete geçireceklerini söyleyen Batur, “Benim daha ilk dönemim Konak'ta yani daha çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım.  Benzin istasyonu bizim benzin istasyonumuzmuş ve altın yumurtlayan bir yer orası. Orayı yeniden benzin istasyonu yapacağız ve orayı belediyenin şirketi işletecek. Kimse ihale yapacak diye hayal kurmasın” dedi.

BASMANE ÇUKURU: SOYER’İN TEKLİFİ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
İzmir’in çözülemeyen sorunlarından birisi olan Basmane Çukuru ile ilgili son durumu değerlendiren Batur, “Basmane çukuru ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer Büyükşehir'e yer arayışı içine girmişti. Burada bazı girişimler var, ancak bu bölgenin gerçek sahibi TMSF. Başkan Soyer’in verdiği tekliflerin iyi değerlendirilmesi gerekli. İyi niyetle yürürse çukurdan bizde kurtulacağız bölge de kurtulacak” dedi.

 
Yemeksepeti'ne saldırının kaynağı belli oldu
 
Başına silah ateşlenen yunus karaya vurdu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
umut yok 31 Mart 2021 Çarşamba 21:12

ortada yapılan bir şey yok ama çok şey yapılmış gibi anlatılıyor. Yıllardır imar planları yapılıyor diye anlatılıyor ama icraat yok. Bahsedilen yerlerde 20 yıl içinde dönüşüm yapılsın, bitsin ben de hiçbir şey bilmiyorum.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de dijitalleşen tiyatronun geleceği konuşuldu
Çiğli Belediyesi tarafından, Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında ...
Başkan Sandal'dan 'trafo' açıklaması: Yakında müjdeyi vereceğiz
Adalet Mahallesi'nde Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapımına ...
Çeşme’de atık ilaçlar çöpe gitmeyecek
Çeşme Belediyesi ekosistem ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan ...
 
Karşıyaka’da ‘eczane destek personeli’ yetişiyor
Karşıyaka Belediyesi'nin İzmir Eczacılar Odası iş birliğiyle istihdam ...
Bucalı gençler dünyaya bilimle açılacak
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi,  Japonya Girişimcilik ...
Bergama’da geri dönüşüm kutuları dağıtıldı
Bergama Belediyesi tarafından 'Sıfır Atık' projesi kapsamında ilçede faaliyet ...
 
Bornova’da kırmızı çizgi uygulaması
Bornova Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğini vurgulamak ...
Başkan Ceritoğlu Sengel’den tedbir ve umut çağrısı
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel artan koronavirüs ...
İzmir Konfederasyonu'ndan Başkan Soyer'e ödül
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva