HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2022 Pazartesi - 16:57

Batur’dan AK Partili Dağ’a 'kredi' teşekkürü: Söylememek çok büyük ayıp!

AK Parti hükümeti ile muhalefet partileri arasında yaşanan 'destek alamıyoruz' ve 'engelleniyoruz' tartışmaları sürerken deprem sonrası hasar alan ve yıkılıp yeniden yapımına başlanacak olan Konak Belediye binası için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile hükümet yetkileri kredi konusunda ortaklaşa sonuç almıştı. Hükümet ile arasındaki tartışmasız ortamı tecrübesine bağlayan Batur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a da teşekkür etti.

Batur’dan AK Partili Dağ’a  kredi  teşekkürü: Söylememek çok büyük ayıp!

EGEDESONSÖZ - İzmir ve Türkiye genelinde AK Parti'nin iktidara gelmesi sonrasında muhalefette bulunan partilerin belediye başkanları sık sık 'engelleniyoruz' çıkışında bulunulurken, geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de hükümete yatırım politikaları üzerinden eleştirilerde bulunmuştu.

CHP'li yerel belediyeler de sık sık 'destek alamıyorum, İller Bankası gelirleri yetersiz' eleştirilerinde bulunurken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan ise hükümete 'kredi' teşekkürü geldi. SONSÖZ TV'ye konuşan Batur, yapılan işlere teşekkür edilmesi gerektiğini vurgularken hükümet ile olan uyumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BURADA BİR EMEK VE ZAMAN HARCAMA VAR
Konak Belediyesi'nin deprem sonrasında hasar gören ve yıkılıp, kamulaştırmalar ile birlikte yeniden inşa edeceği belediye binası için AK Partili Hamza Dağ'a teşekkür eden Batur, "Yeni ihaleye çıkacağımız 2 önemli çalışma var. Biri belediye hizmet binamız. Bunun ihalesi Haziran ayı itibariyle başlayacaktır. Bununla ilgili İller Bankası'ndan mali kredimizi aldık. Bizim dönemimizde bu binayı bitiririz diye umuyoruz. Bu konuda özellikle meclis üyesi arkadaşlarımızın da çok büyük katkısı oldu. Sayın Hamza Dağ'a da çok teşekkür ederiz. Teşekkür edilecek bir nokta varsa teşekkür ediyoruz. Eleştirilecek bir nokta varsa da eleştiririz. Ancak bir şey varsa da bunu söylememek çok büyük bir ayıp. Ben yapılanı da yapılmayanı da söylerim. Burada bir emek ve zaman harcama var. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a da teşekkür ederiz" dedi.

Rakamların büyük olduğunun hatırlatılması üzerine sözlerine devam eden Batur, "Siyasi iradenin onayını alıyor... Bu eskiden beri böyledir. Bizim önümüz açıldı ve ihaleyi yapacağız. Kente yakışır modern bir belediye binasını yapacağız" diye konuştu.

HER GÜN KAVGA EDEREK BİR ŞEY ELDE EDİLEMEYECEĞİNİ BEN YILLARDIR ÇOK İYİ BİLİYORUM
Millet İttifakı partilerinin belediye başkanlarının iktidar partisinden yeterli desteği alamadığı veya projelerinin engellediği yönünde açıklamalar yaparken Konak Belediye Başkanlığı olarak işleyen uyumun nelerden kaynaklandığı yönündeki soruya yanıt veren Batur, "Kendimizi iyi anlatıyoruz herhalde. Projemizi anlatıyoruz… Özellikle rekreasyon alanına ilk gittiğim günü hatırlıyorum… Her tarafı perişan olmuştu. Orman Bölge Müdürlüğü de zaten rahatsızdı öyle durmasından. Biz de dedik ki burayı düzenleyeceğiz. Projemiz de şu şekilde diye sunumumuzu gerçekleştirdik. Yapılan işteki iyi niyeti görüyorlar sanırım o yüzden... Biz kendimizi çalışmalar ile iyi anlatıyoruz herhalde... Biz çok keskin siyaset yapmıyoruz, amacımız vatandaşlarımıza iyi hizmet etmek. Her gün kavga ederek bir şey elde edilemeyeceğini ben yıllardır çok iyi biliyorum. Neticede kavga etmeden, kendimizi doğru anlatarak bu imkanlardan yararlanmak bizim de hakkımız diye düşünüyorum. Hem tahsisleri hem kredi ile ilgili talebimiz doğru algılandı ve önümüz açıldı" ifadelerini kullandı.

ÖYLE BİR ŞART YOK AMA…
100 milyon TL'lik kredinin 'Belediye binası yapılması şartı ile' mi verildiğinin sorulması üzerine öyle bir şart olmadığını belirten Batur, "Yok hayır öyle bir şart bulunmuyor. Ancak biz oraya harcayacağız. İstediğimiz gibi kullanabiliriz ancak bizim de ağzımızdan bir söz çıktı. Zaten oraya harcamazsak bu bina bitmez" diye konuştu.

BÜYÜK BİR BAŞARIYA DÖNÜŞTÜ
Konak Belediyesi'nin 2021 mali yılı Kesin Hesap Görüşmeleri'ndeki 'Gelir ve gider arasında 100 milyonluk fark var' söylemlerinin gerçekçi olmadığını vurgulayan Batur, "Aramızda 100 milyon fark varsa zaten belediyeyi yönetemeyiz. Zaten 525 milyondu bütçemiz. Bu mümkün değil. Biz 34 milyon TL kredi kullandık. Onlarda personel gideri ve yatırımların hayata geçirilmesi yönündeydi. Biz kredi kullanıyoruz ancak krediyi geri ödeyebilme kabiliyetimiz var. Bundan sonra da kredi kullanacağız. Geldiğimiz noktada belediyelerin mali yapısını korkunç bir dezenformasyona uğratıyor. Mazot fiyatları inanılmaz arttı. Mal alımları yüzde 200 arttı. Bizi gelirlerimiz sadece yüzde 19 arttı. Her türlü ürün arttı. Tunç Başkan ile bir yerde oturuyorduk, domates ihalesine bile girenin olmadığını söyledi. İhaleler ile ilgili de sıkıntı var. Valiliğin Damlacık'ta gerçekleştirmek istediği 14 restorasyon için 4'üncü ihalede ancak birini buldular. Ülkede belediye başkanlıkları için büyük başarı; Çalışanların maaşını ikramiyesini zamanında ödemek ve yatırımlarına devam etmektir. Bu büyük bir başarıya dönüştü" dedi.

Belediye başkanlarının çalışan ücretlerinin vermesi ve yatırım yapmasının başarılı olduğu anlamına geldiğini ifade eden Batur, "Gerçekten sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Zamanında maaş ve ikramiye ödeyip kalanla yatırım yapabilirseniz başarılısınızdır. Bi' savaş olmadı diyorduk savaş da oldu. Ekonomik kriz olmadı diyorduk o da oldu. Ancak biz mazeret üretmiyor çalışıyoruz" diye konuştu.

TIKIR TIKIR ÇALIŞTIĞIMIZ GİBİ TIKIR TIKIR DA ÖDÜYORUZ
Belediyeyi devraldığında kasada 35 milyon TL olduğunu belirten Batur, süreç içinde yapılan harcamalar ve eklemeler ile kasadaki tutarın 40 milyona yükseldiğini vurgularken, "Geldiğimde 35 milyon para vardı... Şu an da 40 milyon TL var. Bu arada biz kredi kullanarak rezerv paramızı da çeviriyoruz, yatırımları da yapıyoruz. KHK'lı 742 arkadaşımızı bir seferde kadroya aldık. Artı para tek seferde bunlara gitti. Söz verdiğimiz iş barışını bir kerede çözmüş olduk. Biz maaşların çok yüksek olması konusunda bir şey demiyoruz. TİS döneminde oturuyoruz sendika ile uzlaşıyoruz. 23 senedir başkanlık yapıyorum, eylem veya grev ile karşılaşmadan süreci tamamladık. Kasada para kalması çok önemli değil, mühim olan vatandaş yolda giderken asfalta bakar, mahalleye hizmet geldi mi ona bakar... Biriktirmek önemli değil, iş yapmak önemli. Kredibilite yüksek ama tıkır tıkır ödüyoruz. Yani tıkır tıkır çalıştığımız gibi tıkır tıkır da ödüyoruz" dedi.

REKREASYON ALANI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARINI BİTİRDİK
Çınartepe'de yapımı tamamlanan Aydın Erten Rekreasyon alanını için önümüzdeki günlerde açılış töreni düzenleyeceklerini belirten Batur, "Yarından sonra güzel bir açıklama gerçekleştireceğiz. Mülkiyeti hazineye ait Orman Genel Müdürlüğü tahsisinde olan Çınartepe Mahallemizdeki rekreasyon alanı ile ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Dönemin Tarım ve Orman Bakan Pakdemirli tarafından belediyemize tahsisi olmuştu. 8,46 hektarlık bir alan. Yani Konak'ın içinde bir vaha… Kültürpark'tan daha büyük. Bu alanda yerinde bir çalışma yaparak çok güzel bir hale getirdik. 04 Nisan 2020 tarihinde 20 yıllığına belediyemize tahsisi yapıldı. Yaklaşık 5 milyon TL'lik bir yatırım yaptık. İddialıyız, sadece o mahallere değil tüm kente hizmet edecek çalışma yaptık. Terası ve manzarası ile kentlilerin nefes alabileceği bir yer oldu" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün geri alma nedenine de değinen Batur, "OBM'nin geri alma nedeni tahsis edilmiş ancak sonrasında ufak bir kafe yapılmış... Bu nedenle geri almış Orayı belediye olarak biz işleteceğiz. Para kazanma amacımız olmayacak. Kendi giderini karşılaması bizler için yeterli olacak" dedi.

TEŞEKKÜR EDİLMESİ GEREKEN BİR ŞEY VARSA BİZ TEŞEKKÜR ETMESİNİ BİLİRİZ
Kendi dönemlerinde ve önceki dönemlerde başlayan olmak üzere toplam yatırım miktarını da belirten Batur, "Başlananlar ve bizim eklediklerimiz vardı... Bunların hepsini topladığımızda 120 milyon TL civarında bir yatırım yaptık. Bunları pandemi ve doğa şartlarındaki afetlere rağmen hayata geçirdik. Sokağa çıkma yasakları olduğu zaman bile bizler verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalıştık. Zaten vatandaşlarımıza dağıttığımız broşürlerimizdeki vaatlerimizin yüzde 70'ini bitirdik yüzde 80'ine gelmiş durumdayız. Ekip arkadaşlarımızla, meclis üyesi arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışmamızın göstergesidir bu. Yani yatırımlar durmadı devam ediyor. Şu an 30 Ağustos'a yetiştirmeye çalıştığımız çalışma var. 1'inci Kadriye Mahallesi'ndeki sosyal tesisimiz... Her milli bayramda bir açılış yapmayı hedefliyoruz. Belediye binası dışında Ferahlı Mahallesi'nde Cemevi projesine başlayacağız... Bunun projesi hazır, bunun ihalesini de Haziran ayı içerisinde yapacağız, onun kaynağı ayrı, belediye olarak yapacağız" ifadelerini kullandı.

 
Öztrak: İki yılda göç sorununu çözeceğiz
 
İzmir'de teknoloji buluşması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da öğrenciler pişirdi, lezzeti damaklarda kaldı
Bergama’da düzenlenen Özel Şefler “Mutfakta Engel Yok” yarışmasına katılan ...
Nazilli’ye bahar konseri coşkusu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Bahar Konserleri kapsamında ...
Batur'dan bakanlığa 'otopark' isyanı: Böyle bir yanlış karar nasıl verilir?
Kent genelinde en çok tartışmalara neden olan otopark konusu için Konak ...
 
Aydın Büyükşehir, Söke'yi yaza hazırlıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 120 personelle Söke’ye yaza hazırlık çalışmalarına ...
Çevre Belediyeler Birliği'nden Çerçioğlu'na ziyaret
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, başkanlığını yürüttüğü Ege ...
Ölmez ağaç minik ellerle toprağa kavuştu
Yerelde kırsal kalkınma hedeflerini çalışma programının en üst sıralarına ...
 
Hasan Tahsin unutulmadı
İzmir’in işgali sırasında direnişin kıvılcımını ateşleyen şehit Gazeteci ...
Menemen Çilek Festivali'ne rekor katılım
Menemen Belediyesi’nin ‘Çilek Tadında Festival’ sloganıyla 12’incisini ...
Konak’ta kardeşlik rüzgârı estiren festival
Konak Belediyesi’nin Özgün Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’yle ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva