HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2021 Çarşamba - 15:57

Başkanvekili Pehlivan: Belediye, bizim şeklimize girecek

Menemen Belediyesi'nin yeni yol haritası ile ilgili konuşan Başkanvekili Aydın Pehlivan, "Biz belediyenin şekline girmeyeceğiz, belediye bizim şeklimize girecek. Alışkanlık haline gelmiş şeyler var. Şahin döneminde kurulan, 20 yıllık sistemi değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkanvekili Pehlivan: Belediye, bizim şeklimize girecek

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Pehlivan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kardeşi hakkındaki iddialardan 'cam fanus' sürecine, Menemen Belediyesi'nin mevcut borcundan adaylık sürecine kadar birçok konuyu değerlendiren Başkanvekili Pehlivan, bundan sonra ilerleyecek süreç ile ilgili de bilgiler paylaştı.

"ÇALIŞMALAR VE BİRLİĞİMİZ BİZLERİ BU NOKTAYA KADAR TAŞIDI"
Menemen Belediyesi'nde Başkanvekilliği seçildiği dönemle birlikte parti ayırmaksızın çalıştıklarını ifade eden Aydın Pehlivan, muhalefette oldukları dönemde de Menemen Belediyesi'nde sorunların olduğunu bildiklerini belirtti. Çekilen kuradan Menemen halkının kazandığını vurgulayan Pehlivan, “halkımıza, meclisimize mesajı doğru ilettiğimiz düşünüyorum. Meclis salonundan çıktığımızı zaman Menemen halkı kazandı, diye açıklama yaptık. Biz hep hizmet aşkı ile yandık. A partisi B partisi önemli değil. Biz bu süreci doğru yöneteceğimize inanıyoruz. Meclis sürecini mutlaka Menemen halkı da takip etti. 2019'da yerel seçimde halkımız bize muhalefet görevi vermişti. Biz de 2 yıla yakın bu görevi yürüttük. Menemen'de doğru gitmeyen işlerin olduğunu hepimiz biliyorduk. Biz de ciddi bir araştırma yaparak Menemen'in ve halkın tek kuruşuna zarar gelmemesi için elimizden geleni yaptık. 12 kişilik Cumhur ittifakı meclis üyesi grubuna sahibiz. Yapmış olduğumuz toplantılar, çalışmalar ve birliğimiz bizleri bu noktaya kadar taşıdı" dedi.

"ŞEFFAF KUTU ÖNERİSİ DENİZ YÜCEL'DEN GELDİ"
Kura çekimi öncesinde şeffaf bir alanda kuranın gerçekleşmesi fikrinin Cumhuriyet Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den çıktığını belirten Pehlivan, ilk kura çekimi sürecinde işleyişin içinde sadece CHP'li isimlerin olduğunu belirtti. Pehlivan,  "Türkiye Cumhuriyet hukuk devleti ve biz hukuka güveniyoruz. Serdar Aksoy'un malum sürecinden sonra bir başkan vekili seçmemiz gerekiyordu. Bu kanun normlarında biz bir seçim yaptık ve ilk 2 turda 3'te2'lik çoğunluk sağlanamadı ve son 2 turda da çoğunluk çıkmadı. Sonrasında ile kuraya gidildi. Kuraya gideceğini düşünmediğimiz için hiç bu konuda bir ön hazırlık yapmadık. O meclis salonunda da çok duyarlı arkadaşlarımız olduğuna inanıyorum ki bunun emarelerini seçim sürecinde gördük. Vicdan sahibi 3 arkadaşımız, boş oy atanla birlikte 4 arkadaşımız vicdan sergiledi ve bizi destekledi. Biz de kuraya gideceğimizi düşünmediğimiz için hazırlık düşünmedik. O üç arkadaş kimlerdi, inanın bilmiyorum. Hukukçu olan Mehmet Karabiniş'in tamamen o hazırlığı yaparak orada bulunması gerektiğini düşünenlerdeniz. Kura bu şekilde olması gerekir diye uyarıda bulunması gerekirken bulunmadı. Deniz Karakurt da hukukçu olmasına rağmen bu konuda uyarıda bulunmadı. Benim de bu süreci araştırmam gerekirdi diye özeleştiride bulunuyorum. Kura çekimine gidildiğinde biz de arkadaşlarımız ile görüşme yaptık. Sonuçta Meclis başkanı CHP'li... Cumhur ittifakı hiçbir üyesi o süreç içinde yer almadı. Biz de o süreç hakkında konuşmalar yaptık. Bir arkadaşımız yumurta kaplarının içine koyalım, en azından görülmesin, diye bir öneri getirdi. Bulundu getirildi sonrasında. Yumurtayı Yusuf Demircioğlu arkadaşımız önerdi. Biz bunu tüm açıklığıyla söylüyoruz. En yakın marketten satın aldırarak getiriyorlar. Fakat akabinde yumurtalar geldi, şunu iddia ediyorlar, fanusu bizim getirdiğimiz yönünde. Tabii meclis salonumuzun yanında encümen odası var ve orada yaklaşık 45-50 kişilik bir odadaydık. CHP İl başkanı Deniz Yücel, onu şeffaf bir sandığa atalım, oradan çekilsin, dedi. Yani bu fikir sayın Deniz Yücel'in. Biz ayrıca bu toplarda bir sorun olabileceğini düşündük. Şampiyonlar Ligi'nde de konuşulan bazı nedenler vardı sonuç olarak. Biz bunu koyu bir alanda çekilseydi, görüntülerde de var bir yumurta kürsüde biri aşağıda uzun süre kalıyor ve yine görüntülerde de var, fanusun içerisine CHP grup başkanvekili elini koyuyor ve karıştırıyor. Bizim tedirginliğimiz, sürecin içinde sadece CHP'li isimlerin olmasıydı" diye konuştu.

"BİZ BUNU O AN DÜŞÜNEMEYEBİLİRİZ"
Kuranın gerçekleşmesi için yazılı olan bazı kuralların olduğunu hatırlatan Pehlivan, o gün meclise başkanlık yapan Karabiniş'in bu konuyu önceden araştırması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Pehlivan, "Aslında ortada bir kandırılma yok. Biz o anda tamamıyla hukuk ve hak çerçevesinde kura çekilmesi yönünde yorumladık ancak yanlış yorumlayabiliriz. Bunu yazanlar birçok konuda inceleyip yazılı hale getirmişler. Biz bunu o an düşünemeyebiliriz. Orada bizim söylediğimizin bir önemi yok. Yazılı olarak belirtilen kuranın çekilme yönetmelikte belirtilmiş. Bunu başkanvekili, o an meclisi yöneten Mehmet Karabiniş araştırıp gelmeliydi. Kamera kayıtlarına bakmamıza da gerek yok çünkü olayı biliyoruz. Bürokratımız da bunu kabul diyor. Şeffaf alanda çekilme fikri CHP'den gelmiştir" dedi.

"2024 YILINA KADAR O KOLTUKTA OTURACAK GİBİ ÇALIŞMALAR BAŞLADIK"
Devam eden yargı sürecini de değerlendiren Pehlivan, şu değerlendirmede bulundu:  "O konudaki kararı yüce mahkemeler verecek. Bununla ilgili başvuruyu İkinci Bölge İdare mahkemesine yapmıştık ve ilk etapta yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bununla ilgili bölge idare mahkemelerin verdiği kararlar yüzde 99.9 ihtimalle onaylayıcı çıkıyor. Hukukçular bunu çok daha iyi biliyorlar. Bu anlamda devam eden bir süreç var ve çıkacak sonuç başımızın üstünde yeri var. Biz 2024 yılına kadar o koltukta oturacak gibi çalışmalar başladık. Çok çalışıyoruz. 5.30-6 gibi evden, belediyeye gidiyoruz. Belediyemizin ışıkları 24 saat yanıyor. İnşallah bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

"ATILMADIK İFTİRA BIRAKMADILAR"
15 Temmuz gecesi kardeşi Abdi Pehlivan'ın savaş uçakları ile darbe girişiminde bulunanlara destek olduğu iddialarını sert bir dille yalanlayan Pehlivan, kardeşinin suçsuzluğuna inandığını söyledi. Pehlivan, bu konuda görüşlerini şöyle özetledi:

"Bu konu ilk kez haber yapılmadı. Ben Belediye meclis üyesi adayı olduğum dönemde bir gazete bastırıldı ve 20 bin adet satın alınıp Menemen'de köy köy, mahalle mahalle dağıtıldı. Yeni bir haber niteliği taşınmayan konu ile ilgili ne zaman siyasi anlamda güçlü duruma gelsek, bu haber yapıldı. Bir yargı süreci var ve sonuçlanmadı. Ben kardeşimin suçsuzluğuna inanıyorum. Son kararı yüce mahkemelerimiz verecek. Ben 15 Temmuz gecesi saat 22.30'da parti teşkilatımıza giden 3 kişiden biriydim. Parti teşkilatımıza geldiğimde bütün teşkilatımıza mesaj attıran, toplayan, sokaklara döktüren, Menemen'de bu işin liderliğini yapan kişilerden biriyim. Halep oradaysa arşın burada… Biz ölmedik. İftira ölüye atılır. Biz o mücadeleyi verirken bu haberi yapan kişilerin nerede olduğunu merak ediyorum. Ben ve ailem orada o meydanda reisimiz için mücadele gösterirken sesim sabaha karşı çıkmıyordu artık. Buna parti teşkilatlarımızda şahittir. Benim kardeşim bu süreçte tek bir mermi atmamışken, bombalamada bulundu gibi iddialara kesinlikle söz konusu değildir.  Harp akademisinde okurken, 16 Temmuz günü kardeşimin töreni var, 15 Temmuz gecesi eşi İzmir'den İstanbul'a gidiyor. Bu birlik, kesinlikle hareket kabiliyeti olmayan bir birlik… Burada görev yaptığında eşini karşılamaya gidiyor ve birliğine gidiyor. Birliğinde aynı sınırlar içinde lojmanından gece 12 sularında aynı sınırlar içerisindeki okullarından yoklama alınacağı söylendiği için lojmanından çıkarken okulunun bulunduğu yere geçiyor. Tüm konu bu… Benim kardeşim pilot değil zaten. Atılmadık iftira bırakmadılar. Ne zaman güçlensem, belden aşağı vurmaya devam ettiler."

"23 BANKAMATİK PERSONELİ TESPİT EDİLDİ"
Menemen Belediyesi bünyesinde bulunan 'bankamatik memurlarının' tespit edilme süreci başlattıklarını belirten Aydın Pehlivan, "Sabahlara kadar ekiplerimiz ile çalışıyoruz. Çalışanlarımız tedirgin olmasın. Hafta için sendika temsilcilerimiz ile yaptığımız çalışmalarda onlara da söyledik. Menemen halkı, bankamatik memuru olarak çalışan kişilerin, alın teri döken, emeğini harcayan vatandaşlarımızla eşit olamamaları konusunda bir beklentisi var. Bankamatik memurları var tabii ki. Şu anlık 23 kişi tespit ettik ancak bu sayı artacak gibi. Bir buçuk, iki ay önce işe başlamış bu arkadaşlarımız. Deniz Hanım’ın süreci ile işe başlamış ve devam eden arkadaşlarımızın olduğu yönünde duyumlarımız var. Serdar Aksoy dönemi bitmiş, yeni dönem başladı, diye düşünerek şantiyede çalışıyorsa şantiyeye gidip gelmeye başlamışlar. Görev yeri neresiyse, oraya gidip gelmeye başlamışlar. Bunlar mevcut kadroda yer alan arkadaşlar. İşe gelmezken Aksoy'un tutuklanmasının ardından işe gidip gelmeye başlamış arkadaşlar. Biz gelir gelmez memur maaşlarını ödedik. İşçi maaşlarını da hafta içi ödemeler yapılacak. Bunu bekletmemizin nedeni de bankamatik memurlarının Menemenlilerin paralarına almadan onları ayıklamak" dedi.

"500 MİLYON TL BORÇ VAR TOPLAMDA”
Menemen Belediyesi'nin sadece esnafa 151 milyon TL borcu olduğunu belirten Pehlivan, "Tabii ki şu anlık borç yapılanmamız ile hazırlıklarımızı yapıyoruz. 151 milyon TL esnafa borç var. Yaklaşık 6 sayfalık icralarımız var. Bunlardan bir kalemi 5 milyon TL. Sendika temsilcileri ziyaretinde ilk kez bir konuyu öğrendik. Biz mecliste yaptığımız görüşmelerde hiçbir şey öğrenemedik. İlk meclis toplantısında hepsinin bilgisini paylaşacağız. İşin içerisine girdiğimizde o kadar çirkin manzaralar ile karşılaştık ki. Destek hizmetler müdürümüz ile görüşüyoruz, yeni bazı sistemler var. Yakın ihale ile olması lazımken direkt olarak alınmış bazı şeyler.  Biz emekçilerimize güveniyoruz ancak güven kontrole mani değil. Biz gerekli kontrolleri yapıp önünü keseceğimiz önlemlerini almamız gerektiğini düşünüyorum. İçine aparatların takılabileceğini ve hortum sokumunun önüne geçilecek bir sistem kurulabilecekken kurulmamış. Menemen halkının hakkını olmuş olduğu ve oraya akan paranın doğru yönetilmediği süreçler var. Sendikacılarımız bana şunu söylediler. Menemen Beleyesi işçiden 1 maaş kesinti yapmış ancak sendikaya aktarmamış. Tahir Şahin döneminden gelen borç var. 15 milyon TL bu. Söylemiş olduğum 150 milyon TL sadece esnafa olan borç. 500 milyon civarında bir borç var Menemen Belediyesi’nin. En acı olan nokta, Serdar bey 13-14 proje açtım dedi. Biz onun borçlarını ödemekle ilgileneceğiz. Bu süre zarfında bunları yaparken tek bir kurdele dahil kesemeyeceğiz. Bununla ilgili tek bir proje var elimizde, diğerlerinin açılışı yapılmış ancak paralarını ödenmemiş."

"İYİ BİR SİNERJİ YAKALAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"
Kura sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini aradığına da değinen Pehlivan, "Çok güzel işler çıkaracağımızı düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız ile Genel Başkan yardımcımız Hamza Dağ bir telefon görüşmesi yaptılar. Sağ olsunlar bu konuda tebriklerini iletti kendileri. Bizim liderimizdir, aynı havayı solumaktan son derece mutluluk ve heyecan duyarım.  Binali Bey sağ olsun belediye bürokratlarımız ile toplantıdayken aradığında kendisinden rica ettim ve bürokratlarımıza da seslendi. Bürokratlarımız da mutlu oldular bizi destekleyeceklerini açıkladığında. Her konuda bizi destekliyorlar sağ olsunlar. İyi bir sinerji yakalayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

"HALA TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR"
Belediye başkanlık makamına ilk geçildiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin asılması konusuna da değinen Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Biz herkes bizim düşüncesindeyiz. Biz 1 gece önce sayın vali yardımcımıza geçtiğimizde o odada cumhurbaşkanımızın resminin olmamasından çok rahatsızdık. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanın resminin olmaması bizi üzüyordu. Benim tüylerim hala diken diken oluyor ve gözlerim doluyor. Ben o resmi oraya koyarkenki mutluluğu ifade edemiyorum. Orada olması gereken resmi oraya koyduk . Resmin orada olması bir mecburiyettir ve ben o mecburiyeti tamamladı. Biz yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü" dedi.

"ŞU ANKİ DURUM DEVAMI NİTELİĞİNDEDİR"
2019 yerel seçimlerinde Menemen Belediye Başkan adayı Durmaz Bayraktar ile yakınlığının sorulması üzerine konuşan Aydın Pehlivan, kendilerinin kardeş gibi olduğunu belirtti. Pehlivan, şu açıklamada bulundu: "Durmaz Bayraktar benim kardeşimdir, ölünceye kadar da öyle kalacaktır.  Biz aday adaylık periyodunda kardeşime nasip oldu ama ben kardeşimi hiç yalnız bırakmadım. Adaylığı aldığı ilk gün yaptığı konuşmasından itibaren birlikte yol yürüdük. Biz aday adaylık sürecinde de hemen hemen her gece bir araya geldiğimiz oluyordu. İkimizin de Allah rızası için davranıyor olması bizi bu duruma getiren şeydi belki de. O dönemde kalpten gönülden hissediyorduk kazanacağımıza ancak nasip olmadı. Biz bir hikâye yazmaya başladık. Bu yolculuğu şu anki durum devamı niteliğindedir. Ben ömür boyu bu birlikteliğin devam edeceğini düşünüyorum."

"TAHİR ŞAHİN'İN BENİ İŞTEN ÇIKARMASI ÖYLE HAYIRLI BİR KAPI AÇTI Kİ BANA"
Geçmiş yıllarda Menemen Belediyesi'nde personel olarak çalıştığının ancak Tahir Şahin döneminde işten çıkartıldığını belirten Aydın Pehlivan,  o günleri şöyle anlattı:

"Çok yakın dostlarımın haricinde bu süreci bilen yoktu. Bir hikaye aslında bu. Aslında arkadaşlarım niye bunu gündeme getirmedik, dedi. Biz reklamı çok seven kişiler değiliz. 99 yılında Menemen Belediyesi'nde bilgi işlem bölümünde işe başladım. 3 ay sonra yerel seçim dönemi oldu. Ardından değişim oldu ve CHP'den Tahir Şahin seçildi ve 3'ncü günde kendimizi kapının önünde bulduk. O dönemde 180 kişilik arkadaş görevden çıkartıldı diye hatırlıyorum. O dönemde insanlar siyaseten kırıldığı üzüldüğü dönemler oluyordu. İşsiz kaldık ve 3 ay sonra düğünüm vardı. Sonrasında ise kendi şirketimizi kurduk. Herkesin bir hikayesi var ve bizim de hikayemiz böyleymiş. Gençlere de hayatımıza gelebilecek kötü olaylarda nasihatim şudur ki, asla ve asla üzülmesinler. Her işte bir hayır vardır. Tahir Şahin bey'in beni işten çıkarması öyle hayırlı bir kapı açtı ki bana.  Bir şirket kuruyorsunuz ve ülkenizde 52 noktada hizmet veriyor. Üstelik işten çıkarıldığım belediyeye, başkanvekili olarak döndüm."

"BÜROKRATLAR BİZE TEŞEKKÜR ETTİ"
Menemen Belediyesi'nde 2 yıllık Serdar Aksoy döneminde bürokratlar ile hiç toplantı yapılmadığını ifade eden Pehlivan, "Biz belediye geldiğimizde biz belediye sekline girmeyeceğiz, belediye bizim seklimize girecek. Alışkanlıklar var belediyede. CHP Menemen'i 22 yıldır yönetiyor. 20 yıllık Şahin döneminde kurulan sistemler ve kadro şekli vardı. Özellikle son 2 yıl içerisinde bürokratlar ile yürüttüğümüz görüşmelerde bürokratlar şunları söyledi, her biri bize teşekkür etti ve değer verildiklerini hissettiklerin söyledikler. 2 yıl içerisinde tek bir toplantı yapılmadığını söylediler.  İnandı bir defa bize bürokratlarımız. İlk günkü toplantımızda insanlar bir tedirgin oldu ancak biz niyetimizi ortaya koyduk.  Belediyemizin bu güne kadarki 1 tane aldığı kalite belgesi yok. Öncelikle belediyenin bir röntgenini çekeceğiz. Biz muhalefetten sorduğumuzda hiçbir şeyin cevabını alamıyorduk ancak biz hesap verilebilir bir belediye haline getireceğiz. Masada misafirlere uzattığımız şekerlerin bile hesabını vereceğiz. Bu zamana kadar ki bütün giderlerimiz biz kendimiz karşılıyoruz, belediyemize kestiğimiz tek bir fatura yok. Halkta söyle bir kanı oluştu, 'Bunlar almaya değil, vermeye gelmişler' diye" konuştu.

"O KAPI HERKESE AÇIK OLACAK"
"Benim bir Menemen hayalim var" diyen Aydın Pehlivan, o Menemen'in, bugünkü Menemen olmadığını söyledi. Pehlivan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i en yakın zamanda ziyaret edeceğini belirterek şöyle konuştu:

"Benim bir Menemen hayalim vardı ancak o Menemen bu Menemen değil. Biz ekiplerimiz ile öyle güzel bir Menemen hayal ediyoruz ki. Menemen'e sosyal kültürel alanlar, sanayi sitelerimiz, parklar, bahçeler, garajlar…  Her konu ile ilgili projelerimiz hazırlıyoruz. Halk öncelikle pazaryeri sorununun çözülmesini istiyor. Ben bu konuyla ilgili İBB Başkanımıza da bir şey diyemiyorum. Sayın başkana da gideceğiz. Dün düzenlenen muhtarlar derneği toplantısında dernek başkanımız, bu toplantı, 24 saat sürebilir dedi. Bu denli birikmiş sorunlar. Biz de muhtarlarımızı dinleyeceğiz ve başta bir toplantı yapacağız.  Biz makamımızda değil, muhtarlıklarda dinleyeceğiz sorunları. İnsanlara belediyecilikte dokunmak çok önemli… Makam odamıza bizim bodrum 1 dediğimiz bir alandan giriliyor. Halkımızdan kaçılabilecek bir ortam orası. Ben tek bir gün orayı kullanmadım. Ben kendi aracımı kullanıyorum, makam aracı kullanmıyorum. Oradaki asansörler şifreliymiş, ancak daha binmedim o asansöre. Bütün gelen vatandaşlarımıza sunu söylüyorum o kapı herkese açık" dedi" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR'DEN EN FAZLA NAKİT DESTEĞİ ALAN MENEMEN BELEDİYESİ"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in maddi açıdan yapımı henüz tamamlanamayan pazaryeri için elinden geleni yaptığını ifade eden Başkan Vekili Aydın Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pazaryerinin çok acil çözülmesi gerekiyor. Aziz Kocaoğlu döneminde başlayan bir dönem olmuş ve Şahin döneminde hareketlenme olmuş. Menemen'in ortasında kalan alanların nefes alanı olarak kalması için park yapılması gerekiyor. Ancak oraya pazaryeri yapıldı ama tamamlanamadı. Seçim döneminde Tunç başkanımız ciddi bir ödenek göndermiş. Ben bunu Büyükşehir Meclis üyesi iken gördüm. Büyükşehir'den en fazla nakit desteği alan Menemen Belediyesi… Tunç başkan gereken desteği vermiş yani. Buradaki tesisat işlemleri ihale edilmemiş henüz. Yaklaşık 3.5 milyonluk müteahhidin alacağı var. 20-25 milyonluk bir bütçeye ihtiyaç var tamamlanması için. İlk hedefimiz burayı tamamlamak. Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, yeni menemeni çok sevecekler. Biz menemen'i halkımıza çok sevdireceğiz.".

"EĞER BAŞKAN VEFAT ETMİŞ OLSAYDI, KESİNLİKLE ADAY OLMAZDIM"
Kendisine oy veren CHP'li isimleri bilmediğini de ifade eden Pehlivan, şu açıklamayı yaptı: "Menemenimizin birlik ve beraberlik içinde yönetmek istiyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun vatandaşlarımızın biz herkesin belediye başkanıyız. Bununla ilgili bütün Menemen işçilerimizin ve halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri eşit alabileceği bir ortam yaratmayı hedefliyoruz. Biz vicdanlı insanlarız. Biz tüm insanlığı seviyoruz ve onları kucaklayacağız. Muhtarlarımızla , STK'larla… Bu konuda meclis üyelerimiz önderlik yapacak. Ben oy verenleri bilmiyorum ancak ilerleyen süreçlerde kendilerini tanıtırlar tanıtmazlar, bilemem. Vicdan sahibi olduklarını düşünüyorum. Menemen'e AK belediyeciliği getirmemizin zamanı gelmişti. Bu dönemde biz arkadaşlarımıza sunu söyledik, biz Allah korusun ölüm, hastalık konusunda koltuk boşalmış olsa, aday göstermezdik.  Ancak bu duruma nasıl gelindiğini bütün Menemen halkı biliyordu ve biz bu yüzden buna karar verdik. Halkımız onlara görev verdi ancak onlar bu görevi layığı ile yürütemedi. Benim şahsi görüşüm, eğer başkan vefat etseydi, ya da hastalanmış olsaydı, kesinlikle aday olmazdım. Yapılacak toplantılarda da bunu beyan ederdim."

 
Arabası ters dönmüştü, İzmir'de toprağa verildi
 
Bayındır’da üreticiye destek devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 21 Ocak 2021 Perşembe 10:41

en kısa zamanda gidicisiniz.. halktan, milletten almadığınız yetki ile yapacaklarınız sonra gıdıklamasın...

Yorumu oyla      3      3  
21 Ocak 2021 Perşembe 10:24

Belediye senin şekline girecekse, vay Menemen'in haline... Belediye kasasını şimdiden Beştepeye bağlamış bile olabilirsen mesela.

Yorumu oyla      2      3  
20 Ocak 2021 Çarşamba 21:33

kısacası işten çıkarmalar olacak

Yorumu oyla      4      3  
Bektaş kılıç 20 Ocak 2021 Çarşamba 19:59

Başkanım öz geçmişinizi bilmiyorum. Tanımak isterim.

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Küçük Menderes çıkarması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metropol dışındaki 19 ilçeye ...
Soyer o isim ile yollarını ayırdı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir dönem CHP Genel Başkanı ...
Çiğli Belediyesi’nden öncü hizmet: Deprem ve Zemin Birimi kuruldu
Çiğli Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm ve depremle mücadelede atılacak ...
 
Narlıdere’de sorunlar ‘ortak akıl’ ile çözülecek
Narlıdere’nin sorunlarını yeni dönemde de ortak akıl ve dayanışma içinde ...
Bayraklı'da yatırım dönemi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel ...
Bornova'ya yeni proje: 'Komşu Masa' geliyor
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yaptıkları çalışmalar ve hayata ...
 
Güzelbahçe'de çöpler can dostlara yuva oluyor
Güzelbahçe Belediyesi, can dostlara geri dönüşüm malzemelerinden yuva ...
Batur’dan Sevgi Yolu esnafına destek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Sevgi Yolu esnafını ziyaret ederek ...
Atık yönetiminde örnek ilçe Karaburun olacak!
Doğal güzellikleri ve bozulmamış doğası ile Türkiye’nin cennet köşeleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva