HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2023 Salı - 19:45

Başkanlık Divanı ve komisyonlarının dağılımı belli oldu

TBMM Genel Kurulu'nda, TBMM Başkanlık Divanı ve komisyonların partilere göre dağılımı belli oldu. Genel Kurulda, AKP'nin 28'inci Dönem Başkanlık Divanı dağılımına ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Başkanlık Divanı ve komisyonlarının dağılımı belli oldu

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

"Milletvekilliğin itibarını artırmak durumundayız"
Bu dönemde herkese büyük sorumluluklar düştüğünü aktaran Kurtulmuş, "Bu sorumluluklarımızı en titiz şekilde yerine getireceğiz ve tarihe karşı tarihin milletimiz bakımından en önemli dönüm noktalarının başında olduğumuz bu 2023 yılının başından itibaren sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Bu çerçevede, milletimizin de Meclisten beklentileri vardır. Öncelikle, Meclisin ve milletvekillerinin itibarının yükselmesi, milletimizin en temel beklentisidir. Meclisin ve milletvekillerinin itibarının yükseltilmesi gözümüzün bebeği gibi korumamız gereken temel hedeflerimizden biri olmalıdır. Bunun için de bunu, öncelikle hep beraber gerçekleştirecek olan buradaki 600 milletvekili arkadaşımızdır. İnsan aslında sözleriyle ve hareketleriyle insandır. Her birimiz bu anlamda sözlerimize, hareketlerimize dikkat ederek ve üzerimize milletin bize vermiş olduğu vekalet sorumluluğunu gerçekten en iyi şekilde yerine getirerek milletvekilliğin itibarını artırmak durumundayız" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu aşamada söz hakkını kullanmıyoruz" 

Genel Kurul'da Meclisteki Başkanlık Divanı'ndaki üye sayılarının partilere göre dağıtılmasıyla ilgili grup önerileri görüşüldü. Genel Kurul'da İYİ Parti, CHP ve Yeşil Sol Parti'nin TBMM Başkanlık Divanı'nın, Başkan dahil 21 üyeden kurulması ve görev yerleri dağılımına ilişkin önerileri ayrı ayrı okundu. İYİ Parti, Yeşil Sol Parti ve CHP'nin bu yöndeki grup önerileri kabul edilmedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, öneri üzerinde yerinden yaptığı konuşmada, TBMM Başkanlık Divanı'na ilişkin dağılımın, Anayasa'ya aykırılık yönünden tartışılması gerektiğini söyleyerek, "İYİ Parti'nin ve grubumuzun önerilerinin Anayasa'ya aykırı olmadığını değerlendirdiğimizden usul tartışması açmadık. Bu aşamada söz hakkını bu niyetle kullanmıyoruz" dedi.

1 Başkan ve 20 Başkanlık Divanı üyesi olarak teklifi
Muhalefet partilerinin grup önerilerinin reddedilmesinin ardından, AK Parti Grup önerisi görüşüldü.  AK Parti'nin grup önerisi üzerine söz alan Grup Başkanı Abdullah Güler, "Yasama Dönemi içerisinde güzel hizmetlere ve özellikle kaliteli, güzel yasama faaliyetlerine de Başkanlık edeceğiniz inancımızı ifade etmek istiyorum. 27'nci Yasama Dönemi içerisinde 20 Başkanlık Divanı üyesi artı 1 Başkan olarak faaliyetlerimizi sürdürmüş idik. Şimdi, biz, 28’nci Yasama Dönemi içerisinde yine aynı şekilde 1 Başkan ve 20 Başkanlık Divanı üyesi olarak teklifimizi yineliyoruz" dedi.

İYİ Parti'de TBMM Başkanvekili yok
Konuşmaların ardından, AK Parti'nin 28'inci Dönem TBMM Başkanlık Divanı üyelerinin partilere göre dağılımına ilişkin önerisi kabul edildi.

Kabul edilen AK Parti Grup önerisine göre; Meclis Başkanvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanının Başkan hariç 20 üyeden kurulması ve görev yerleri dağılımının; AK Parti Grubuna 1 başkanvekili, 6 katip üye, 3 idare amiri; Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna 1 başkanvekili, 3 katip üye, 1 idare amiri; Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Grubuna 1 başkanvekili, 1 idare amiri; Milliyetçi Hareket Partisi Grubuna 1 başkanvekili, 1 idare amiri; İYİ Parti Grubuna 1 katip üye şeklinde olarak belirlendi.

Üye dağılımı kabul edildi
Öte yandan TBMM’de bulunan komisyonların partilere göre üye dağılımı da okunarak kabul edildi. Buna göre; Dilekçe Komisyonunun 12 üyeden, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun 27'şer üyeden, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 30 üyeden, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nu 17 üyeden, Dijital Mecralar Komisyonu'nu 17 üyeden, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nu 35 üyeden ve diğer komisyonların 26'şar üyeden kurulması benimsendi. Genel Kurul'da, komisyonların partilere göre üye dağılımı okunarak kabul edildi. (DHA)

 
Denizli-Afyonkarahisar yolunda heyelan araçları yuttu
 
Arzum Onan'dan Mehmet Aslantuğ'a destek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 13 Haziran 2023 Salı 22:47

Bu ülke gerçekten çok zengin o kadar gereksiz harcamalar yapılırken yinede batmıyor yaşayan lüks içinde yaşıyor,geri kalan büyük çoğunluk sirkede kurt gibi yaşıyor,anlamak için profesör olmaya gerek yok...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu: Partideki birçok isimle görüştüm
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile görüştüğü ...
Kurtulmuş’tan yeni anayasa ve içtüzük çağrısı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclisin daha iyi işlemesi ve işletilmesi ...
Özcan heykelini dikmek için Erdoğan'a mektup yazdı
Seçim öncesi Cumhur İttifakı'nın adayı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip ...
 
İmamoğlu Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı ...
İYİ Parti'de 'Ortak Akıl Platformu' kuruldu
İYİ Parti Kurucular Kurulu üyeleri Ethem Baykal ve İsmet Koçak'ın sözcülüğünde ...
CHP İzmir'de ‘ilçe kongresi’ zirvesi… Tek liste talimatı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu partisinin ilçe ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan değişim mesajı: Partinin önünü açacağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında ...
Şuşa açıklaması: İstediğiniz zaman açmaya hazırız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz ...
Tanju Özcan CHP'ye geri döndü
Geçtiğimiz yıl Yüksek Disiplin Kurulu tarafından geçici olarak bir yıl ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O sinsi hastalık neden artıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva