HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2021 Salı - 16:00

Başkanlar, Soyer’in kapısını çaldı: Biz de aynısını isteriz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde emsal artışının sadece Bayraklı için uygulanması kararının kabulü ilçe belediye başkanlarını harekete geçirdi. Karşıyaka, Konak, Bornova ve Karabağlar belediye başkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den görüşme talep etti. Başkanların aynı uygulamanın kendi ilçeleri için de geçerli olmasını isteyeceği öğrenildi.

Başkanlar, Soyer’in kapısını çaldı: Biz de aynısını isteriz!

EGEDESONSÖZ- İzmir depreminin ardından imar ve planlama konularında çalışma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi depremden en fazla etkilenen ilçe Bayraklı için önemli bir karara imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında sadece Bayraklı ile sınırlı kalmak koşuluyla parsel bazında dönüşüme yüzde 20, ada bazında dönüşüme yüzde 30 emsal artışı hakkı tanıyan önerge kabul edildi.

Kararın ardından gözler İzmir depreminde etkilenen Karşıyaka, Bornova ile birlikte diğer ilçelere de çevrildi. Bazı belediye başkanları Bayraklı için olan kararın genişletilmesi talebinde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den görüşme talep eden başkanlar kendi ilçelerinde ağır ve orta hasarlı binaların bulunduğunu anlattı.

KİMLER KATILACAK?
Başkan Soyer ile görüşme odasına Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur girecek. Başkanların ortak talebinin meseleye kentsel dönüşüm olarak bakılması yönünde olacağı öğrenildi. Başkanlar meclis kararının sadece bir ilçede uygulanmasının toplumda tartışmalara neden olacağını anlatacak.

Öte yandan İzmir depreminde Bayraklı ile birlikte en fazla hasar gören ilçelerin başında Karşıyaka yer alıyordu. Deprem sonrası bakanlığın verilerinde 100’ün üzerinde ağır ve orta hasarlı yapı bulunuyordu. Bornova’nın Bayraklı ile komşu mahallelerinde de yaşanan hasar sonrası dönüşüm çalışmaları başlatılmış, vatandaşlar meclislerden geçecek kararı beklemeye başlamıştı.

BAŞKAN SELVİTOPU'NDAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu toplantı talebinin kendisine Büyükşehir’den geldiğini söyledi. Selvitopu, “Büyükşehir başkanlık özel kalemden arandık ve Tunç Başkan'ın görüşmek istediğini söylediler. Ben de tamam dedim. Özel bir isteğim ve talebim olmadı. İçeriğini bile bilmiyorum. Gidip toplantıya katılacağım” dedi.

 
Orhan Gencebay hastaneye kaldırıldı
 
IMF Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Ekim 2021 Çarşamba 09:45

Diğer ilçeler de ister demiştim. Bir saat sonra bu haberi gördüm.

Yorumu oyla      4      3  
Hüsmen 12 Ekim 2021 Salı 21:33

başkanlar rant peşinde mi?

Yorumu oyla      4      3  
Emsal + Emsal 12 Ekim 2021 Salı 19:53

“ Başkanlar Meclis kararının sadece bir ilçede uygulanmasının toplumda tartışmalara neden olacağını anlatacak “ mış . İzmir BB meclisinin toplu taşımada çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkının iptali için 10.02.2016 tarihinde aldığı karara dönemin CHP li ilçe belediye başkanları itiraz etseydi ; bugün meclisten sadece. Bayraklı ilçesine emsal artışı. kararı alınamazdı . Bugün CHP li 4 merkez ilçe belediye başkanı adil ve eşit hizmet için İzmir BB Başkanının kapısını çalıyor. Yazık . İzmir toplu taşımada merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var . Çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) aktarma hakkı yok. İzmir merkez ilçelerde kamu malı olan metro , otobüs , vapur , tramvayla toplu taşıma hizmeti var. İzmir BB’si İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ısrar. ederse çevre ilçelerden ESHOT hizmetini tamamen çekerek toplu ulaşımı özelleştirecek. Yani çevre ilçelere kamu malı olan belediye otobüsü dahi yok. Toplu ulaşımdaki merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığına şaşırmıyorsanız ! Sadece Bayraklı ilçesindeki emsal artışına da şaşırmayınız .

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 12 Ekim 2021 Salı 17:44

Emsal artışı ile kaş yapayım derken göz çıkaracaksınız şehir İstanbula döner yaşanır olmaktan çıkar yanlış iş yapıyorsunuz. Bu ülke son 20 yıldır ben ne dediysem o olur tarzı yönetimden bu hale gelmiştir ve siz tam da bunu feyz alıyorsunuz.

Yorumu oyla      5      3  
T.C. Vatandaşı 12 Ekim 2021 Salı 17:30

Bu muhabbet bitmez...

Yorumu oyla      3      3  
Feray Çimen 12 Ekim 2021 Salı 16:38

Bayraklı Ilcesine çok sevindik kesinlikle ama biz diğer ilçelerde bulunan depremzedelerin boynu bükük kaldı. Bornova''da ağır hasarlı evim hemen yıktırtırildi. Şimdi çok üzgünüz.Yapacak gücümüz de yok.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Necati Kültür Merkezi 15 Ekim’de açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilyurt semtinde inşa ettiği Mustafa ...
Tire’nin altyapısı güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire’de altyapı ve çevre ...
Başkan Çalkaya’dan çevre duyarlılık mesajı
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya periyodik olarak yaptıkları dere ...
 
Planetaryum ve Macera Parkı Karşıyaka’ya heyecan kattı
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Macera Parkı ve Mavibahçe ...
Konak Belediyesi, Barış Çocuk Orkestrası’na kucak açtı
Konak Belediyesi, kültür ve sanat alanında kalplere dokunan bir projeye ...
Bornova'ya yeni cimnastik salonu müjdesi
İzmir'de Amatör Spor Haftası kapanışı ve "Amatörün En'leri" ödül töreni ...
 
Karaburun'da spora iddialı merhaba
Karaburun Belediyesi, gençler ve çocuklar başta olmak üzere ilçe halkının ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Onlar' unutsa da Karşıyaka unutmaz!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Onlar' unutsa da Karşıyaka unutmaz!
Şampiyon sporculardan Başkan Soyer'e teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yaz Tokyo’da Türk jimnastik tarihindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva