HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2019 Salı - 12:58

Başkanın ‘ihale istedi’ dediği o isimden yanıt: İspat etsin, istifa ederim!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ilçe kongresinde “benden çiçek ihalesi istedi” dediği Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’dan tepki geldi. Çağlarsu, “İddiasını ispatlarsa istifa edeceğim. İspatlayamazsa belediye başkanlığını bıraksın. Kongrede herkesin içinde birçok kişiyi itham eden ve il başkanını sert sözlerle eleştiren belediye başkanı disipline gönderilmeli, ihraç edilmelidir” dedi.

Başkanın ‘ihale istedi’ dediği o isimden yanıt: İspat etsin, istifa ederim!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziemir İlçesi’nde yapılan parti kongresinde Belediye Başkanı Halil Arda’nın kürsüden hakkında açıklamalarda bulunduğu ve “benden çiçek ihalesini istedi” dediği o isimden yanıt geldi.  Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Levent Çağlarsu Arda’yı iddiasını ispat etmeye çağırdı.

Çağlarsu, “Belediye başkanı ilçe kongresinde çıkıp konuşmalar yaptı. Partinin yetkili organlarında gündeme gelmesi gereken konuları tek tek anlattı. Aynı zamanda beni ihale istemekle itham etti. Buradan açık ve net söylüyorum. Ne ben, ne çocuklarım ne de bir yakınım belediye başkanıyla bir ihale konusunu konuşmadık. Kimse belediyenin yaptığı çiçek ihalesini ya da başka bir işi bizde takip etmez. Ne yazık ki divan başkanının bile ‘artık yeter, sus’ dediği bir ortamda başkan dört kez aynı konuları gündeme getirdi. Belediye başkanı benim istediğimi söylediği ihale mevzunu açıklamak zorundadır. Aynı zamanda bu iddiasını ispatlamalıdır. Eğer ispatlarsa ve benim çiçek ihalesini istediğimi kanıtlarsa meclis üyeliği görevinden istifa edeceğim. Hodri meydan. İspatlayamazsa belediye başkanı o koltuktan ayrılmalı, istifa etmelidir. İnsanları karalamak, çamur atmak, bel altı vurmak bu kadar kolay mıdır? “ dedi.

Meclis Üyesi Çağlarsu, Belediye Başkanı Arda’nın disiplinsiz davrandığını söylerken, “Herkesin içinde il başkanının yüzüne baka baka sert sözler söyledi. İl başkanımızı da kendisine sahip çıkmamakla suçladı. Belediye başkanı disipline gönderilmeli hatta kesin olarak partiden ihraç edilmelidir” diye konuştu.

YÜCEL’DEN MÜDAHALE!
İlçe kongresinde yaşanan gerilimin ardından  İl Başkanı Deniz Yücel de CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan ve Belediye Başkanı Halil Arda’yı görüşme yapmak üzere il başkanlığına çağırdı. Yücel’in kongrede yaşadığı tatsız durum ile ilgili Arda’ya uyarılarda bulunması bekleniyor.

Ayrıca, ilçe kongresinde divan başkanı olan Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar’ın Başkan Arda’nın sözleri ve kongredeki ortamda gözlemledikleriyle ilgili genel merkeze rapor vereceği öğrenildi.

Öte yandan ilçe kongresinde yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çeken Başkan Arda, kongrede seçimi kazanan İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın, CHP’li eski Meclis Üyesi Ali Kaya lehine devreye girdiğini söylemişti. İlçede atık kağıt toplama ihalesinin Kaya’nın şirketine verilmesi için Başkan Özkan’ın kendisini aradığını iddia etmişti.

 
İzmir'de hayvan koruma derneğine horoz dövüşü baskını!
 
Bornova'dan kreş hamlesi
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 25 Aralık 2019 Çarşamba 13:41

Memur efendi artık bilgisayarda oyun oynayamıyorsun galiba rahatın bozuldu iş yapmak zoruna gidiyorsa sen istifa et

Yorumu oyla      6      8  
Evde bakım çalışanı 25 Aralık 2019 Çarşamba 09:54

Halil İbrahim Şenol başkanımız projesini sahiplenme arda bey

Yorumu oyla      8      5  
Memur 25 Aralık 2019 Çarşamba 09:53

Belediyede huzur yok istifa et arda

Yorumu oyla      8      5  
Nuri Çağlar 25 Aralık 2019 Çarşamba 09:01

Halil Arda açıklama yapmak yerine. Kamu görevlisi olarak derhal Savcılığa suç duyurusu yapmalı. Elinde delil varsa bunun için bir dakika beklemesin. Gaziemir Metrosunu bile kendi projesi gibi sahiplenen benim hayalim diye ortada gezen 30 yıllık master planlarında bu metro projesi varken. Göreve geldiği 9 ayda ortaya YABO denen ve 3 kişinin faydalandığı 8 kişinin maaş aldığı proje hariç proje bile üretemeyen. Iscı ve memur düşmanı insanların gözünün içine baka baka ben maaş geciktirmedim demeyi bir görev gibi gören. Ama memurlara halen kişi başı 3500 tl borcu olan. Bir liranın hesabını yapıyorum deyip. Kadrosuz kalem müdürüne ve başkan yardımcısına son model makam aracı alan. Kıra gelirlerini artırmak için kiracıları çıkartıp ne amaçla kurulduğu dahi bilinmeyen SEYDAŞ şirketine aktaran. Başkanlık makamını yıkıp yapıp yıkıp yapıp saltanat makamı kuran. Çarşı meydanında 3 kahvece oturunca ben esnaf dostuyum diye sevinen. Halil ibrahim şenolun hayata geçirdiği projeleri iptal eden. Pazar Esnafı ile kavga eden. 4000 öğrencisi olan ve yüzde 85 başarı gösteren GazigemiGazigemin öğrenci sayısını 400 düşüren. Bütün şirketlere kendini ve kadrosuz kalem müdürünü atayan. Ayda 535 bin tl araçlara verip 200 tane temizlik işçisine rağmen sokakta belediye personeli ile çöp toplamayı proje sanan. Ilce baskani il baskani genel merkez ile kavga eden. Sokaklarında çiğli buca menderes belediyelerinin araclarinin çöp topladığı bir belediye olan. 1 milyon tl yilda dönüşümden para kazandım deyip. TCDD mülkiyeti remizde döneri yitirip yılda 300 bin kirayı sezai eseni 6 aydır çıkardığı yerden yılda 300 bin kirayı tepe restoranı çıkardım deyip yılda 300 bin kirayı kaybedip halen buralara bir şey yapamayıp yılda 1 milyon kira gelir zararına ugratan. Sözleşmeli personeli 21 kisiyi son olarak işten atan. Sendika lar ile kavgalı. Tasarruf deyip garibana su vermeyen onları karga tulumba belediyeden atanlara işlem yapmayan. Eşine makam odası ve danışman rütbesi veren. Kredi ile aldigi cop araclari icin kendisine tesekkur ediyoruz. Ayda 193 bin tl bile ödeyemediği faizle kredi aldığı için.

Yorumu oyla      12      5  
Meraklı 24 Aralık 2019 Salı 23:52

Çok merak ediyorum sırada hangi kötü ve karışık haberler çıkacak ha gayret Sayenizde chp batıyo yakında biter yazık siz yoktunuz fakat insanlar çok emek verdi 10 yıl önce chp yi kazandırmak için

Yorumu oyla      9      5  
mert 24 Aralık 2019 Salı 23:35

İZMİR GARANTİ YA OYNAYIN İSTEDİĞİNİZ GİBİ.YAZIK Kİ YAZIK

Yorumu oyla      9      5  
üzgün 24 Aralık 2019 Salı 23:26

Ben iyi insanım demekle iyi olunmuyor o kapının önüne koyduğun işçilerin ahı var sende....o insanlara hiç acımadın evmi geçindiriyor borcumu var çocukları açmı tokmu sen kediyi bile dışarıya attın şimdide bu hatalarını kapatmak için başka sansasyonlarla gündeme geliyorsun kendi partini yerin dibine batırdın çok yazık...lütfen artık iyi şeylerle haber olmaya çalışın Halil Arda insanların yüzünü güldürün gerçekten İYİ olun.....

Yorumu oyla      9      5  
GAZİEMİR 24 Aralık 2019 Salı 22:41

Yazılacak çok şeylerin ÖZETİ: Halil Arda o koltuk sana çok büyük geldi. İSTİFA ET ÇEK GİT.

Yorumu oyla      11      5  
taban diyor ki 24 Aralık 2019 Salı 20:03

1-KONGREDE İL BAŞKANI RAHATSIZ OLMUŞ;KENDİSİNE VE YÖNETİMİNE,İLCE BAŞKANLIĞINA VE YÖNETİMİNE KARŞI SÖYLEMLERDEN EEE TEK HAKLI SAYIN BELEDIYE BAŞKANI MI SİMDİ İL VE İLCE ÖRGÜTÜNÜN HİÇ HAKLI OLDUĞU DURUM YOK? 2-SAYIN BELEDIYE BAŞKANIM SON 2 3 GÜN ICINDE OLANLARDAN KENTLILERINIZE VE SIZIN KAZANMANIZI SAĞLAYAN EMEKÇİLERE İSPATLAMANIZ GEREKEN SEYLER BİRİKTİ.EN AZINDAN IYI BIR PARTİLİYİM DİYORSANIZ BİZLERİNDE BUNLARI BİLMEYE HAKKIMIZ VARDIR.3-OY VERDİĞİMİZ KİŞİNİN ASLINDA DEMOKRASİ YARIŞINDA DİĞER BELEDIYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINI KÖTÜLEYEN YAZININ DOĞRU OLUP OLMADIĞINA DAİR VE GEÇMİŞTE DELEGE SEÇİMLERİNDE OY KULLANMAMANIZA RAĞMEN BU KADAR RAHATSIZ OLMANIZA DAİR 4-BAŞKA KISİLERCE SÖYLENEN SÖYLEMELER VAR YANINIZDAKİ KİSİLERE İŞ PASLADIĞINIZ EĞER İYİ BIR İNSAN VE ŞEFFAF İNSANIM DİYORSANIZ KENTLİ OLARAK PARALARIMIZIN NEREYE GİTTİĞİNİ BİLMEYE HAKKIMIZ VAR .5-ARTIK KİŞİLERİN EKMEĞİYLE YADA İHALE VS UĞRAŞMAYI BIRAKIN DA İLCE ÖRGÜTÜNÜN KIYMETİNİ BİLİN SİZİN YAPTIKLARINIZA RAĞMEN HALA SİZİ VE PARTİSİNİ DÜŞÜNEN İLÇE ÖRGÜTÜYLE İYİ BİR TAKIM OLMAYA ÇALIŞIN.SAYGILAR.

Yorumu oyla      10      5  
Chp Gaziemir 24 Aralık 2019 Salı 19:24

Sayın Ertan Türk, sanırım sizde Halil Ardanın yakınısınız. İftira atmak kolay. Herşey ortaya çıksın derken yeterince anlamamışsınız galiba. Ama tabi menfaati ticari ilişkileri olan bir kesim hemen karşı tarafı suçlamaya başlarlar. Belge varsa delil ispat vardır. Belge yoksa da "SUSMAK" vardır. Yaşanan bunca şeyden sonra herkes yanlış sadece Halil Arda mı doğru? Avukatlık yapmak için ne aldın. Ayrıca benim eski ilçe başkanım Halil Ardanında eski ilçe başkanı. Ama pardon Halil başkan o zamanlar partiye küskündü değil mi onu unutmuşum. Emek partisi derken bundan da bahsediyorduk. Halil başkanın ilçe başkanı Kasım Özkan. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz demiş atalarımız.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den Sürekli'ye 'su' yanıtı: Hizmeti ve siyaseti birbirine karıştırmış!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir'de Tahtalı ...
AK Partili Kaya’dan Başkan Arda’ya öneri: Cumhuriyet savcılığına git!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya CHP ilçe kongresinde birçok ...
Soylu’dan 'Burak Oğuz' açıklaması: Meclisten seçim mümkün değil!
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Urla ...
 
Bakan Akar: Gece-gündüz takip ediyorlar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Bölgesi'nin batısında ve ...
Bornova'da Çapın resmen yola çıktı: Teveccühe layık olacağım!
CHP’de devam eden kongre sürecinde Bornova’da yarışa katılan üç isimden ...
CHP Güzelbahçe göreve başladı
Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe İlçe Örgütü’nün 15 Aralık’ta gerçekleştirilen ...
 
Dışişleri'nden Yunanistan'a tepki!
Dışişleri Bakanlığı, Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin aracının yakılmasına ...
O isimden dikkat çeken açıklama: Oy vermeyeceğiz dediler!
CHP Bayraklı ilçe kongresinde seçimi kaybeden İzmir eski Milletvekili ...
AK Partili Sürekli’den su kesintisi tepkisi: İzmir'i sel götürüyor, musluklarda su akmıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, beş ilçede devam eden su ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva