HABERLER>POLİTİKA
4 Ağustos 2021 Çarşamba - 17:04

Başkan Yücel'den iktidara 'yangın eğitim merkezi' salvosu: Bedelini ağır ödüyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, iki günlük Bergama ziyaretlerinin son gününde Bergama Sanayi Sitesi'ndeki esnaf ile bir araya geldi. Yücel, Buca'da 2019 yılında kapatılan Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ilgili "Bir devlet adamından olması gereken en önemli özellikle öngörülü olmasıdır, ileriyi görmektir. Bir taraftan da kendilerine bir faydası olmadığı için, rant yaratmadığı için bunu kapatmışlardır ve sonuçları ağır oluyor, bedelleri ağır ödeniyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Yücel den iktidara  yangın eğitim merkezi  salvosu: Bedelini ağır ödüyoruz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bergama da gerçekleştirilen saha çalışmaları kapsamında öğlen saatlerinde ilçe başkanlığında düzenlenen basın toplantısının ardından CHP heyeti Bergama Sanayi Sitesi'ni gezdi. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlere CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve çok sayıda partili katıldı.

BİZ BUNU DÜZELTECEĞİZ
Gerçekleştirilen esnaf ziyaretleri sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Deniz Yücel, "Sanayi sitesi esnamızı gezdik. Genelde esnaf şikâyetçi. Geçmiş yıllarda yaptıkları işi yapamamalarından, personel çıkarmalarından ya da personel sayısını azaltmalarından şikayetçi. Bakıyoruz genelde mevcut iktidarın değişmesiyle ilgili bir umut var.CHP olarak iktidar değişikliğinde alternatifi olma iddiasındayız. İzmir’de metropolde esnafın bu en zor döneminde pandemi kısıtlamalarında onların yanında olduk. Bir taraftan ülkenin birçok yerinde yangın var. Bu bizim de içimizi yakıyor. Basiretsiz ve liyakatsiz yöneticilerin bu sorunu nasıl çözemediğini ve ülkemizde ormanların, ormanların ötesinde insanların ve şehirlerin yandığını görüyoruz. Ama bunu düzelteceğiz. Bunu düzeltmek için de esnafımızla, vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bugün Bergama programımızın ikinci günü. Bugün köy ziyaretlerimizi de yapacağız ve akşam geç saatlerde de programımızı tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

PAKDEMİRLİ YORUMU: ALAY EDER GİBİ AÇIKLAMA YAPIYORLAR
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yangınlarla ilgili 'birinci derecede sorumluluk belediyelerdedir' söylemlerini de değerlendiren Yücel, "Bakanlığın ve bakanın kendi görev ve sorumluluklarını açıp okumalarını öneriyoruz. Yakar top gibi, başkasına sorumluluğu atar gibi bu sorumluluktan kurtulmaları söz konusu değil. Yaptıkları işin, aldıkları görevin sorumluluklarının ciddiyetinin farkında değiller. İnsanların akıllarıyla alay eder gibi küçümser gibi açıklamalar yapıyorlar. Bakan Pakdemirli'nin bir dakika dahi koltuğu işgal etmemesi gerekiyor. Çünkü o koltuğu dolduramıyor ve hakkını veremiyor. O koltuğu oldurmak ya da o koltuğun hakkını vermek gibi bir derdi ve kaygısı olduğunu da düşünmüyorum" diye konuştu.

BU SİYASET YAPMAK DEĞİL, VATANINI SEVMEKTİR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin 'yangın üzerinden siyaset yapıyorlar' eleştirilerine de yanıt veren Yücel, "Sayın mevkidaşımın bu açıklaması asıl siyaset yapmak. CHP, hiçbir zaman insan hayatı üzerinden, doğal afet üzerinden siyaset yapmaz. CHP olarak oradaki vatandaşların yarasına merhem olmak için, yangının söndürülmesi için, merhem olması için inisiyatif alarak, risk ve sorumluluk alarak alanda görev aldık. Cumhurbaşkanı, otobüsten insanların kafasına çay paketi fırlatırken,  Genel Başkanımız ve  Genel Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'de olmak üzere belediye başkanlarımız alandaydı. Bu siyaset yapmak değil, vatanını sevmek, vatandaşlarını, insanı sevmek ve ülkeye sahip çıkmaktır. Bence örnek alsınlar… Asıl siyaset yapan kendileri" dedi.

Buca'da 2019 yılında kapatılan Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü hakkında da konuşan Yücel, "Bir taraftan basiretsizlik ve liyakatsizlik dedik, diğer taraftan da ileriyi görememek, öngörülü olamamak…  Bir devlet adamından olması gereken en önemeli özellikle öngörülü olmasıdır, ileriyi görmektir. Bir taraftan da kendilerine bir faydası olmadığı için, rant yaratmadığı için bunu kapatmışlardır ve sonuçları ağır oluyor bedelleri ağır ödeniyor" diye konuştu.

 
CHP'li 11 başkandan THK uçağı başvurusu
 
İzmir şehidini uğurladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li 11 başkandan THK uçağı başvurusu
11 büyükşehir belediye başkanı, bünyesindeki yangın söndürme uçaklarının ...
CHP’den komisyonlara yangın çağrısı!
TBMM Çevre Komisyonu ile İklim Krizi Araştırma Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir ...
Yüksek Askeri Şura kararları: Atamalar netleşti!
Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlar açıklandı. Deniz ve Hava ...
 
CHP'den Bergama çıkarması... Hükümete ve yerel yönetime eleştiri bombardımanı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önderliğinde saha ...
CHP'li Sertel: Sansür memurları RTÜK eliyle yeniden hortladı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), orman yangınlarına ilişkin yapılan ...
Bakan Karaismailoğlu: Yeni yollar açıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Yangının yerleşim yerleriyle ...
 
Bakanlar yangınlarla ilgili açıklamada bulundu
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Soylu, Marmaris Öğretmenevi’nde ...
Erdoğan yangınlar hakkında bilgi aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı, "İnşallah ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yangın salvosu: Buca'daki eğitim kampını kapattılar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklaması yaptı. Orman yangınları ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva