HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2019 Cumartesi - 12:50

Başkan Yücel’den danışma kurulunda flaş çıkış: Buradayım ve yapacak çok iş var!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il danışma kurulu toplantısında, “İl başkanı görevden alınıyor, istifa edecek dediler. 19 aydır görev yapıyorum, basına ve sosyal medyaya bakılırsa 10 kez istifa ettim, görevden alındım… Ben buradayım ve yapacak çok daha fazla iş var. Ben yetkilerimi kullanan bir il başkanıyım. Partimin başarısına gölge düşürecek bir olaya sessiz kalmam. Partimin başarısı için her şeyi yaparım” dedi.

Başkan Yücel’den danışma kurulunda flaş çıkış: Buradayım ve yapacak çok iş var!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı, Kültürpark’ta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İlçe danışma kurullarının yapılmasının ardından düzenlenen örgüt zirvesine Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, ilçe belediye başkanları, eski belediye başkanları ile milletvekilleri, ilçe başkanları, il yöneticileri ve üyeler katılım gösterdi.

SOYER GELEMEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in il dışında olduğu için programa katılamadığı belirtildi. Öte yandan salonda protokol için bile ayrılan koltuklardan bazılarının boş olması dikkat çekti.

Toplantının basına açık bölümünde Genel Başkan Yardımcısı Özkan ve İl Başkanı Yücel konuşma yaptı. Daha sonra toplantı basına kapatıldı. Bu bölümde isteyen partililerin kürsüye çıkarak konuşma yapabileceği aktarıldı.

EMİNE BULUT UNUTULMADI
Ayrıca CHP’li kadınlar geçtiğimiz günlerde eski eşi tarafından kızının gözü önünde katledilen Emine Bulut üzerinden Türkiye’de son dönemde artan kadına şiddet eğilimine karşı kısa bir protesto sergiledi. CHP’li kadınlar, ‘Ölmek istemiyoruz’ yazılı pankartlar açtı. Tepki tüm salon tarafından alkışlandı.

YÜCEL'DEN KAYYUM ELEŞTİRİSİ: DEMOKRASİYE VURULAN DARBE
Kürsüde açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Deniz Yücel, kayyum atamalarının seçmen iradesine vurulan bir darbe olduğunu söyledi. Yücel, "ilçe danışma kurulu toplantılarımız bitiridik. Konuşarak, tatrtışarak emin adımlarla gidiyoruz. Seçimin üzerinden 5 ay geçti ve halkın iradesi sandığa yansıdı. Halkın oyları ile seçilen Mardin, Van  ve Diyarbakır Belediye başkanları görevden alındı. Anayasanın seçim mevzuatlarına sahipler. Adaylıkları süreciden hiçbir eleştiri olmadı. Ansızın görevden alındılar. Terörle işbiriği varmış. Anayasada olan kanuna göre, suçu ispatlanmayan hiç kimse suçlu değildir. Bunlar anayasası deliyor. Bu sorun tüm patilerin meselesidir. Herkesin karşı durması gerkiyor. Demorkasiye vurulan bir darbedir. Bunu İstanbul seçimlerinde de yaptılar. Ekrem İmamoğlu’nun anasının ak sütü gibi helal olan seçimi tekrar ettiler ama İmamoğlu tekrar girdiği seçimde fark ile kazandı. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerden sonra seçmenin onuru ile oynamaya artık yer yok. Bu mücadele hukusuzluğa karşı mücadelemiz devam edecek. Yakın zamanda bir seçim atlattık. AKP her seçimde olduğu gibi İzmir’de belediye sayını artırmak için devletin ve kamunun tüm olananaklarını kullandı. Kirli politika yaptılar. CHP Genel Başkanımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere herkese inanılmaz çirkin iftira attılar. Bu beklediğimiz şeydi. Bu provakasyonlara hedef göstermelere gelmedik ve seçimden anlımız ak çıktı. CHP, falanca örgütle ittifak yapıyor, zillet ittifakı dediler. Biz ittifak yaptkık ama bizim ittifakımız halk ile oldu.  Ötekiler ile ittifak yaptık. 17 yıldır kullanılan kesimlerle, demokrasiye gönül verenlerle yaptık" dedi.

DAHA İYİ OLABİLİRDİ AMA ÖRGÜTÜME TEŞEKKÜR EDİYORUM
Başkan Yücel, 31 Mart yerel seçimleri üzerinden mesajlar verirken, “25 ilçede seçim kazandık. 2014’te kaybedilen 8 ilçenin 5’ini geri aldık ancak beklemediğimiz şekilde CHP’li olan 2 ilçeyi kaybettik. Daha iyi olabilirdi ama yine de örgütüme teşekkür ediyorum. İlçe başkanları çok çalıştılar. Fedakarca yürüttükleri çalışmadan dolayı ilçe başkanlarıma alkış istiyorum. Milletvekillerimiz de çok çalıştı. İstanbul’da da sandıklarda fedakarca demokrasi nöbeti tuttular. Halkın vekili nasıl olunur Türkiye gördü. Geçen dönemde görev yapan ve aday olarak seçilen başkanlarımıza, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ve tabii geçen dönem ve her zaman olduğu gibi şeffaf, halkçı, namuslu demokrat ve katılımcı belediyeciliğin nasıl olduğunu tüm Türkiye’ye gösteren Aziz Kocaoğlu olmak üzere görev yapan tüm başkanlarımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

LİDER’E ÖVGÜ
“Yerel seçimlerdeki başarıyı Türkiye’nin reçetesi haline getirmemiz gerekiyor” diyen Yücel, “Yüzde 58 gibi rekor bir oyla Büyükşehir Belediyesi’ni kazandık ve CHP’nin altı oklu bayrağını dalgalandırmaya devam ettik. Türkiye’de bir çaresizlik vardı. Ne yapar yaparlar oy çalarlar seçimi kazanırlar algısı vardı. Ama Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun gayreti çok önemli. Başarmak kararlılıkla oluyor. Adaletsizliğe karşı 430 kilometre yürüyen Millet İttifakı’nın mimarı olarak attığı doğru adımlarla 31 Mart ve 23 Haziran başarılarının mimarı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutluyorum. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı elbette yeterli değil. Bizim yerel seçimlerde kazandığımız başarıyı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş reçetesi haline getirmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

‘NİYE İKTİDAR OLMALIYIZ?’ DEDİ VE DETAYLI BİLGİLENDİRME YAPTI!
 ‘Niye iktidar olmalıyız?’ diyen ve başlığın altında gerekçelerini sıralayan Yücel, “Çağdaş, hukuk, demokrasi anlayışının ülkeyi yönetmesi gerekiyor. Kadın cinayetlerine ‘dur’ demek için iktidar olmalıyız. Geçtiğimiz günlerde yine istemediğimiz bir olay yaşandı. Emine Bulut cinayeti kadına karşı yapılan saldırıların en ağır sonuçlarından bir tanesi. Kadını ikinci sınıf olarak gören zihniyet bu ülkeyi yönettiği sürece bu olayların önüne geçemeyiz. Geride kalan bir kız çocuğumuz var. Onun yaşadığı bir travma var. Onun yaşadıklarına karşı daha ciddi bir tavır almazsak önümüzdeki dünlerde kadınlarımızı bekleyen tehlikeleri ne yazık ki görüyoruz.  Çevre katliamına dur demek için iktidar olmalıyız. Kaz Dağları’nda doğamızın katledildiğini gördük. Bu olaylara karşı daha uyanık olmamız lazım. Benzer durum Ege Bölgesi’ndeki diğer illerde de yaşanıyor. Biz tavır koyuyoruz. Parti, örgüt olarak tavır koyuyoruz. Ama ülkeyi yönetenler değişmediği sürece yaptığımız direniş atıl kalıyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de 700 futbol sahası büyüklüğünde alan yok oldu. Yangın niye başladı, niye müdahale edilmedi? Bu soruların cevaplarını önümüzdeki günlerde alacağız. Yanan bölgeyi daha ciddi bir şekilde ağaçlandırmak için üzerimize düşen her türlü desteği sağlayacağız. Çevre katliamına dur demek için, AKP’nin ülkeyi sürüklediği işsizliğe ‘dur’ demek için iktidar olmalıyız. Bunu yapmak kolay değil. Ama emek vermeden gelen başarı ya tesadüftür ya da şanstır. Şansla gelen başarıyı da kaybetmek çok kolaydır. Onun için bize 31 Mart’ta verilen bu krediyi çok iyi değerlendirmek zorundayız. Bizim kırmızı çizgimiz belli. Atatürk’ün ilke ve devrimleridir.  Onun dışında hangi siyasi parti olursa olsun geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun her insanı kucaklamamız gerekiyor. Bizim için önce insan geliyor. İnsanı her şeyin ötesinde tutan anlayıştan geliyoruz” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA VE BASIN VURGUSU
Yücel ayrıca 31 Mart yerel seçimlerinden sonraki sürece de değindi ve “Seçimden sonra belediye başkanlarımıza karalama kampanyası başlatıldı. CHP’li bir belediye başkanı hata yapamaz mı? Elbette yapabilir. Hatadan dönmek fazilettir. Bir hata ve yanlış varsa bunu düzeltmeyi biliriz. Halkın ve milletin eleştirileri bizim başımızın üstünde. Ancak kendi damadını hazinenin başına oturtan zihniyetin, kendi yandaşlarına kamunun bütün kaynaklarını peşkeş çeken, kızını cumhurbaşkanlığı kadrosuna alıp on binlerce maaş veren zihniyetin CHP’yi bu konuda eleştirmeye hakkı yoktur. Bizim partililerimiz de bunlara pirim ve malzeme vermeyecek. Ne yaşarsan yaşa partili belediye başkanlarımızı basın ve sosyal medya üzerinden eleştirmek doğru değil. Malzeme yapmamak erdemdir. Bir yanlışlık yaptığını düşünüyorsanız, bu parti 100 yıllık bir parti, organları var, oralara başvurursunuz. Danışma kurulları, kongreler var” dedi.

BEN BURADAYIM VE YAPACAK ÇOK DAHA FAZLA İŞ VAR
“Büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza çok ağır ve haksız eleştiriler oldu” diyerek sözlerini sürdüren Yücel çarpıcı bir çıkışa imza attı. Yücel, “İl başkanı görevden alınıyor, istifa edecek dediler. 19 aydır görev yapıyorum, basına ve sosyal medyaya bakılırsa 10 kez istifa ettim, görevden alındım… Ben buradayım ve yapacak çok daha fazla iş var. Ben yetkilerimi kullanan bir il başkanıyım. Partimin başarısına gölge düşürecek bir olaya sessiz kalmam. Partimin başarısı için her şeyi yaparım. Bunlar bizim hassas noktalarımız, dikkat edeceğiz. Kamplaşma, hizipleşmelere asla tahammülümüz yok, izin vermiyoruz. Benim tek bir ekibim var. O da CHP’dir. Adamcı siyaset çok tehlikeli. Ne görev yaparsak hepsi gelip geçici. Önce dürüst, hakkaniyetli insan ve partili olmak lazım. Birbirimizle uğraşmaktan vazgeçeceğiz. Biz iktidara yürüyoruz. Belki frakında değilsiniz. Bunun farkına varmak lazım. Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidara yürüyoruz” diye konuştu.

İLK SEÇİMDE İKTİDAR BİZİM
 
Yücel’in sonrasında basına açık bölümde Genel Başkan Yardımcısı Özkan da konuştu. Özkan, “İktidar yolunda aramızdaki safları sıklaştırarak geçmiş dönem çekişmelerine izni vermemeliyiz. Birbirimizin hatası varsa eksiği tamamlamalıyız. Bizden önce alın teri dökenlerin emeğini boşa çıkarmayacağız. Bu yolculuk ancak birlikte, yoldaşlık hukuku içinde olur. Siz, bu büyük örgüt yaratacak. CHP, İzmir’den doğan siyaset güneşiyle Türkiye’yi kucaklayacak. Bugün Türkiye’yi kucaklayan Millet koalisyonu sayesinde özlemini çektiğimiz başarılara kavuştuk. En önemli şey namusluca, birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Her yalanı bitiririz. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Gönlümüz aklımız sizinle beraberdir. Görevdeki arkadaşımız üzerine bir kumpas varsa ona karşı hep birlikte olmalıyız. Bazı gereksiz şeyler, hatalar olabilir. Her birimiz yanlışımızın bedelini öderiz. İzmir il örgütünü gönülden alkışlıyorum. Bundan sonraki iktidarımız için dinamo olarak görüyorum. Sizden gelen her eleştiri başım, gözüm üstüne, her eleştiri kabulüm. Biz gücümüzü gösterdik. İlk seçimde iktidar bizim” ifadelerini kullandı.

 

 
Diyarbakır'dan acı haber: 1 polis şehit, 5 polis yaralı
 
Babacan Pesenkurdu, Foça Kitap Günleri'ne katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray'dan İdlib için 'olağanüstü' çağrı
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan’ı Aytun Çıray, ...
Erdoğan: Bu kutlu çatının altından ayrılanların...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin ...
AK Parti'de olağan kongre süreci o tarihte başlıyor!
AK Parti MKYK gündemiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda ...
 
Yıldırım İzmir'e geliyor: Yangın alanını inceleyecek!
Binali Yıldırım, bugün İzmir'e gelecek ve kentteki yangında zarar gören ...
Baykal’dan kayyum yorumu: Demokrasi de olacak hukuk da
Kayyumlar ile ilgili konuşan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili ...
Erdoğan ile Putin arasında İdlib görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.
 
HDP heyetinden Soyer'e ziyaret
HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve beraberindeki heyet, İzmir ...
Genel Başkan Aksakal anısını anlattı, kayyumlara destek verdi: Burası muz cumhuriyeti değil!
DSP Genel Başkanı Aksakal, HDP’li 3 belediyeye atanan kayyumlar için konuştu. ...
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a 'bayrak' yanıtı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kendisini Doğu Akdeniz'deki açıklamaları üzerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva