HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2021 Salı - 15:37

Başkan Vekili Pehlivan: Menemen’i temize çıkaracağız

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Seyrek’de bulunan Villakent arsaları için aldığı yetkiye yönelik açıklamalar yaptı. Pehlivan, “Belirtilen metrekare Menemen’in arsa metrekareleriyle mukayese edildiğinde yaklaşık yüzde 14’lük bir bedeline tekabül ediyor. Bizden sonra kim gelirse gelsin biz bunu başarırsak onların da önünü açmış oluyoruz. Biz Menemen’i temize çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Vekili Pehlivan: Menemen’i temize çıkaracağız

EGEDESONSÖZ - Menemen’de bulunan yerel bir radyo kanalının canlı yayınına konuk olan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ilçe gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Uzun bir süredir kangren haline gelen pazaryerinin 29 Ekim günü açılacağını söyleyen Pehlivan, ihaleler konusunda açıklamalar yaptı.

Pehlivan, pazaryerinin planlanan tarihte açılamamasının sebebini aktararak, “9 Eylül’de çok uzun bir süredir kangren haline dönen pazaryerimizin açılışını gerçekleştirip Akşam Sibel Can konseriyle noktalandırmayı düşünüyorduk. Maalesef belediye personellerimizden, emekçilerimizden Yusuf Dümenci’yi bir elim kaza nedeniyle kaybettik. Bizi derinden yaraladı. Burada kendisini anmak istiyorum. Kederli ailesine de sabır diliyorum. Menemen Belediye ailesi ve hemşerilerimizin başı sağ olsun. Bu nedenle açılış süreçlerimizi ve 7-8-9 Eylül programlarımızı ileri tarihe erteledik. Anlamlı bir gün olmasını arzulayarak cumhuriyetimizin kurulduğu tarih olan 29 Ekim’de pazaryerimizi açmayı hedefliyoruz. Son hazırlıkları arkadaşlarımız bitirdi. Açılıştan sonra da fener alayı yapmayı hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili kültür hizmetlerindeki arkadaşlarımız hazırlıkların son aşamasına geldi. Akşamda Sibel Can konseriyle bu sevincimizi taçlandıracağız” dedi.

BİZİM PAZARYERİMİZDEN VAZGEÇEMEYECEKLER
Uzun zamandır devam eden pazaryeri sürecinin sonuçlanacağını duyuran Pehlivan, “Pazarcı esnafı kardeşlerimizin sayın kaymakamımız Fatih Yılmaz’la görüşme istekleri, arzuları olmuş. Görüşme gerçekleştirmişler. Bu süreci Menemen Belediyesi’nde başkan yardımcılarımızdan, Sayın Bahadır İnanlı takip etmişti. Onlarla da görüştüler, güzel görüşme süreçleri de oldu. Bütün esnaflarımızı memnun etme şansımız çok az oluyordu. Ama elhamdülillah bu anlamda buluştuk. İnşallah pazarcı esnafımızın da sorunlarını, problemlerini ortadan kaldırdık. Kendilerine ifade ettim. Oradaki pazaryerimizin gerçekten bölgenin en güçlü pazaryeri olmasıyla ilgili istek ve taleplerini tamamen gerçekleştireceğimizin sözünü verdim. Orada sebze ve meyve 1. katta olacaktı. 2. katta da tekstilcilerimiz olacaktı. Tekstilci kardeşlerimizin sabah açma isteği oldu. ‘Hay hay’ dedim. Karşıyaka’daki Bostanlı Pazarı’nın sosyete pazarı olarak anıldığı gibi benzer şekliyle açılıp Karşıyaka, Çiğli, Aliağa, Foça, Karşıyaka’nın ilerisi Konak ve Bayraklı’dan insanları çekebilecek pazaryeri haline dönüştürüyor olacağız. Biz oradaki kazanç kapımızı arttırıyor olacağız. Bununla ilgili de pazarcı esnafımızın sonuna kadar yanındayız” sözlerini kullandı.

Resim

PAZARYERİMİZİ BİLEN İNSANLAR VAZGEÇMEYECEKLER
Pazaryerinin üst katını otopark olarak kullanarak bu soruna çözüm getireceklerinden bahseden Pehlivan, “Normalde altlı üstlü 1 gün açılacağını varsaydığımızda geri kalan günlerde zaten pazaryerinin üst katını otopark olarak kullanmayı hedefliyoruz. Eğer yukarıdaki tekstilcilerimiz farklı bir günde aşağıda açmayı düşünürlerse, kaldı ki bunu biz mevcudiyette yukarısı için yapacağımız kura çekiminde pazarcılarımızla paylaşacağız ve demokratik bir ortamda vereceği karara göre hareket ediyor olacağız. Alt tarafta açarlarsa insanlar AVM’lerdeki gibi üst kattaki otoparka araçlarını koyacaklar ve yürüyen merdivenlerden inip aşağıda alışverişlerini yapacaklar. Böyle de bir imkan yaratmış olacağız. Bizim pazaryerimizin kullanılabilirliğini ciddi anlamda arttıracaktır. Bilen, kullanan insanlar bizim pazaryerimizden vazgeçemeyecektir. Bizim ürünlerimizi biliyorsunuz, sabahın 5’inde kalkıyor benim Fatma Teyze’m. Ürününü topluyor, pazar yerine getiriyor. Sağlıklısı, en tazesi, en lezizi bizim ovamız. Menemen Gediz Ovası’na kurulmuş vaziyette. İnsanı ek, insanı çıkartsın. Böyle bir ovadan gelip alışveriş yapmış olacak insanlar. Tekstilci esnafımızı da destekler pozisyondayız. Gerekli servis süreçlerini de sağlayarak bir an önce… Emeklenmeden yürünmüyor. İlk defa denenecek o yüzden bizde arkadaşlarımızın başarılı olması ve kazanç kapılarını arttırabilmek adına onlara katma değer yaratacak, bir sürü uygulamanın içerisinde de var olacağız” ifadelerine yer verdi.

DÜKKAN VE OFİSLER İHALEYE ÇIKACAK
Pazaryerindeki mekanların ihaleye çıkacağı nedeniyle eski sahiplerini üzdüklerini söyleyen Pehlivan, “Biz plan ve projeye hiç dokunmadık. Çünkü hızlı hareket etmek zorundaydık. Pazarcılarımız dışarıdaydı. Hem pazarcılarımızın hem de vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıran mahalle arasında açılan pazaryerinde, bu kışı da geçirmemeleri adına çok hızlı hareket ettik. Dükkanları ve ofisleri kiraya vereceğiz. Bizim de kullanacağımız alanlar olacak, o konuda arkadaşlarımızla nihai kararları veriyoruz. Henüz ihale süreçlerini işletmedik. Aşağıda 15 tane dükkanımız vardı. Numaratajların ve belli süreçlerin değişmesinden mütevellit tüm hukukçularımızla görüştükten sonra oraları ihale harici veremeyeceğimiz kararına vardık. Bu anlamda eskiden orada mekân sahibi olanları üzdük. Bunun bilincindeyiz. Kendileriyle de 2-3 turluk görüşme gerçekleştirdik. Kendilerinden tepkiler aldık, aynı imkanları tekrardan sunamadığımız için hepsinden özür diliyorum. Ama yasa ve kanunun gerektirdiği şekilde yerine getirmek zorundayız. O yüzden bu dükkanlarımız ihaleye çıkacak. Ofis katlarımızda ihaleye çıkacak. Zemin katlardaki mevcudiyetteki kanal kenarındaki arzuhalcilerimizle ilgili olarak da hepsi için paylaşıyorum. Ön taraftaki 5 tane dükkândan 4’ünde rağbet gören kafelere yer verilecek, bir tanesi için ise İzban’ın sağındaki TARİŞ’in satış ofisinin buraya taşıma süreci var. Bizde destek olacağız. Geri kalan 10 dükkanımızı ihaleye açıyoruz. Aylık kira bedelinin toplamda 4 bin 200 değerinde olduğu, 3 yıllık peşin kira koşuluyla ihaleyi açacağız” şeklinde konuştu.

Resim

SÜRECİ NİHAYETLENDİRMEK GÜÇLÜ İRADE İSTER, BİZDE BU VAR
Seyrek’te bulunan Villakent arsa tartışması hakkında açıklamalarda bulunan Pehlivan, “Biz mevcut belediye bürokratlarımız ve hukukçularımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde doğru bir yol izlediğimizi görüyoruz. Tabi bu konuyla ilgili yargıya taşınan süreç söz konusu. Gerekli şikayetlerde bulunulmuş. Hep söylüyorum, Türkiye bir hukuk devleti. Mahkemelerimiz bununla ilgili kararlarını verecektir ilerleyen süreçte. Biz gözden kaçırdığımız bir süreç olduğunu düşünmüyoruz ama varsa da zaten mahkemeden geri dönecektir. Menemen’in çok ciddi bir borç yükü var. Bu borç yükünü biz yapmadık. 2020 yılındaki bütçemiz eksi 93 milyon liraydı. 50 milyon lirada faturası kesilmiş, bir sonraki yıla bırakılmış bedel var. Şu anki borç eksi 20 milyon lira. Biz Menemen Belediyesi’ni eksi 143 milyon liralardan eksi 20 milyon liralara düşüren yönetimiz. Biz geldiğimizde 248’in üzerinde icra ile de karşılaştık. Yani bizim çok büyük bir borç yükümüz var. Tedbir alıyoruz. Toplamda 385 tane mağdur olan vatandaşımız var. Arazileri birbirine iç içe geçmiş fakat bu durumda çözüm üretilmeyen vatandaşlarımız var. Kendi arazileriyle ilgili bir tasarrufta bulunamıyorlar. Bunun yanında toplamda 400’ün üzerinde de paralarını ödemiş, köy tüzel kişiliğine geçmiş ama tapularını alamamış vatandaşlar var. Bu durumda toplamda yaklaşık 850’nin üzerinde vatandaşımızın mağduriyeti söz konusu” diyerek bütçe sorunlarına dikkat çekti.

Resim

Arsa sürecinin seyri hakkında konuşarak satma yanlısı olmadıklarını ifade eden Pehlivan, “Eski CHP Seyrek Belde Belediye Başkanı Nurgül Uçar’ın döneminde bu arazimizin yarısının yani 2 bin dönümlük kısmının, düşümlerden sonra 1500 dönümünü Uçar, EGE KOOP firmasına sattı. İyi veya kötü bunu köy halkımız, belde halkımız takdir etti. Bu anlamda Seyrek’in de önünü açan bir tavır oldu o dönemde. Orada geri kalan bir süreç var. İmar planlamaları bitmiş, gerçek değerine ulaşmış bir alan olarak görüyoruz orayı. Biz bir şeyimizi kazandığımızda, ortada sebep yokken satma yanlısı değiliz. Kaldı ki bu kendi malımız da değil. Menemen halkının malı. Biz dedik ki bu konuyla ilgili bütüncül olarak değerlendireceğiz. Mesela EGE KOOP burayı parsel parsel olsa alır mıydı, almazdı. Biz güçlü olsun diye tamamıyla ilgili bir yetki istedik meclisimizden. Bununla ilgili de bizim önceliğimiz kamu kurumlarımız. Emlak Konut, TOKİ gibi. Görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz; borçlarımızı sıfırlayacak şekilde. Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile görüşme gerçekleştirdim. Şu anda TOKİ’den randevu bekliyorum. Burada güçlü bir iradeye ihtiyaç var. Buranın ticari konutlarıyla ilgili sayın Şahin’de, Aksoy’da yetki almıştı. Fakat bu süreçleri takip edebilmek kolay değil. Vergi haczi var üzerinde. SGK haczi de söz konusu. Yetmiyor vatandaşlarında haczi var. Bunları nihayetlendirmek güçlü bir irade istiyor. Evvel Allah bizde bu irade var. Biz bunları çözersek Menemen’in önünü açacağız. Belirtilen metrekare Menemen’in arsa metrekareleriyle mukayese edildiğinde yaklaşık yüzde 14’lük bir bedeline tekabül ediyor. Bizden sonra kim gelirse gelsin biz bunu başarırsak onların da önünü açmış oluyoruz. Biz Menemen’i temize çıkaracağız” diyerek bunu başaramadıkları takdirde meclis üyeleri ve hemşerilerle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda çalışmalar yapacağını dile getirdi.

BU SÜREÇLERE DAHİL OLMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ
Geçtiğimiz günlerde Serdar Aksoy’un bir kanala yapmış olduğu açıklamada avukatı tarafından şantaja uğraması iddiası gündemdeydi. Avukatın aracı konumunda olması ve okların Pehlivan’a çevrilmesi durumu söz konusu olmuştu. Bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pehlivan, “Bunu Serdar Aksoy’a sormak lazım. O yaşadı, bunu biliyor. Gündeme de getirmiş. Gündeme getiriyorsa kim olduğunu açıkça kamuoyuyla paylaşmalı. Bu süreçlere dahilimiz söz konusu olamaz” dedi.

 
Fırtınada kuma saplanan tekne, 5 gün sonra çıkarıldı
 
Tarihi Bıçakçı Han’da Yıldız Sineması belgeseli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çerçioğlu'na nezaket ziyareti
Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği, Aydın Büyükşehir Belediye ...
Başkan Soyer'e İZMİRGAZ ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde ...
Ayvalık Belediye Başkanı Ergin CHP'ye geçti
Yaklaşık bir yıldır, bağımsız olarak sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevini, ...
 
Karşıyaka Belediyesi'nden o iddialara yönelik açıklama
Karşıyaka Belediyesi, "Karşıyaka'nın Filizleri" projesine yönelik ortaya ...
Muhtarlar Günü Bergama’da törenle kutlandı
Bergama Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na çelenk ...
Başkan Soyer: TARKEM Türkiye'ye model oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kamu, sivil toplum ve özel sektör ...
 
IF Wedding Fashion lansmanı gerçekleştirildi… Sektörden 'umutluyuz' mesajı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 16-19 Kasım tarihlerinde Fuar ...
Çiğli’de sağlıklı kentleşme için yol haritası belirlendi
Çiğli Belediyesi ile Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, sağlıklı kentleşme, ...
“Dirençli kent İzmir” için uluslararası işbirliği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in afetlere karşı dirençli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva