HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2020 Cuma - 15:09

Başkan Uygur'dan yıkım için açıklama: CİMER'e karşı mı geleyim?

Torbalı Belediyesi tarafından CİMER’e yapılan şikayetlerin sonucunda kaldırılan Dağtekke Mahallesi’ndeki üretici konteynırlar ve Özbey Mahallesi’nde yapımı için çalışmalara başlanan taziye evi ile ilgili Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, ilk kez konuştu

Başkan Uygur dan yıkım için açıklama: CİMER e karşı mı geleyim?

Başkan Uygur, köylülerin birbirlerini sürekli şikayet ettiklerini, son olarak CİMER’e başvurduklarını ve bunun sonucunda işin buraya kadar geldiğini hatırlatarak kendisini eleştirenlere uzun bir yanıt verdi.  Dağtekke’deki gelişmenin siyasi şova dönüştüğünü ifade eden Başkan Uygur, “Dağtekke köyünde yaşanan olayı da en iyi bildikleri ve yaptıkları siyasi şova dönüştürdüler. Zaten işleri güçleri günün yarısını geçirdikleri Twitter ve sosyal medya. Günün yarısını sosyal medyada geçirdikleri için Torbalı’yı da gündeme nasıl getireceklerini çok iyi biliyorlar. Peki bende soruyorum ikinci dönemin Milletvekilisin. İki dönemde Torbalıya ne yaptın?” dedi.

BESLEDİĞİN GÜVERCİN TWİTTER’E LOGO OLDU
Açıklamalarını sürdüren Uygur,“ESHOT seferlerini Torbalı’da ilk önce Dağtekke’den başlattık. Orada ikamet eden çocuklar sıkıntısız eğitim hayatına başladı. İlk konteynırları ben verdim. Ne zaman şifalı suda sıkıntı olsa çözüm aradık. İlçemizin bu denli gündeme gelmesini sağlayan arkadaş ofisinde güvercin beslerken biz bu ilçenin dertleriyle ilgileniyor, hizmet üretiyorduk. Dağtekke’dekipazar bizim zamanımızda başladı. O sıralarda güvercin besleyerek vakit geçirdiği için bilmemesi gayet doğal. Şimdilerde ise o güvercin Tewetterdelogo olunca ilgisi haliyle sosyal medyaya yöneldi” ifadelerini kullandı.

‘CİMER’E KARŞI MI GELELİM’
Dağtekke Mahallesi’nde yaşanan sıkıntılara değinen Uygur, “Dağtekke’deki sorun yeni değil. 3-5 ay da kapalı kaldığı zamanlar oldu. Açılmasına müsaade ederken kendilerine söyledik. ‘Bir daha bir birinizi şikayet etmeyin’ diye defalarca uyardık. Bir birilerini şikayet etmemeyi öğrenemediler.‘Birbirinizi şikayet etmeye devam ederseniz telafisi olmaz’ diye defalarca uyardık. Burası da bir belediye, bakkal dükkanı değil. CİMER den gelen yazıya kayıtsız kalamayız. CİMER’e karşı mı gelelim.” Dedi

MUHTARI SOKAĞA ATACAK DEĞİLİZ
Özbey Mahallesi’nde boşaltılmak istenen muhtarlık binasıyla ilgili ise Başkan Uygur, Bir diğer konu ise Özbey Mahalle Muhtarlığı.Seçildiğimiz günden beri Özbey’e taziye evi yapacağımızı bütün Özbeyliler biliyor. Özbey’de 4-5 tane kahve var. Bizim olan bir binayı yıkıp yerine yeni İlçemize yakışır kadınlarımızın da ayrı kullanacağı bir taziye evi projemiz var. Muhtarı sokağa atacak değiliz. Kendisine tahsis edeceğimiz yer de belli. Geçici bir süre orada hizmet verecek. O binayı muhtarlığı tahliye etmeden nasıl taziye evi yapacağız. Bu sorun Muhtarın sorunu değil. Muhtarı kötü siyasi emellerine alet edenlerin sorunu. Merak ediyorum Torbalı’yı bu denli gündeme getirdiklerinde nasıl bir duygu yaşıyorlar. İşleri güçleri İsmail Uygur. Benimle mücadeleyi, önümüzü kesmeyi karnelerine başarı notu olarak yazıyorlar” ifadelerine yer verdi.

KÖPRÜLERE YUMRUK ATACAKTIN NE OLDU?
Açıklamalarında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya yüklenen Başkan Uygur, “Ya kardeşim sende bu vatandaşın oyuyla seçilmiş Meclise gitmiş birisin. Senin işin gücün twetter ve sosyal medya mı?İkinci dönemin bu ilçe için ne yaptın? Yoksa sende ‘Torbalı Devlet Hastanesini yaptığını mı?’ iddia edeceksin. İlk Milletvekili seçimlerinde ne dedin: ‘Elimi güçlendirin, bana oy verin, yumruğu vurdum mu bu köprüleri yıkayım’ demedin mi?Kemalpaşa kavşağından hiç mi geçmiyorsun, vicdanın sızlamıyor mu? Benim çocuklarıma miras bırakacağım, gurur duyduğum ve Torbalı’ya kazandırdığım birkaç eserim var. Sen bu Torbalı’ya ne verdin? Ne kazandırdın? Senin en büyük zevkin sevdan Torbalıspor’du. Torbalı’dan öylesine nefret ediyor öylesine bıkmışsın ki yeni sevdanın Göztepe olduğunu bilmeyen yok. Bu sevdan gözlerini ne kadar kararttı ki Torbalı’nın 100 dönüm sanayi imarlı arsasını sadece kulüp başkanına yakınlık sağlamak için vermeyi göze aldın. Yarın Göztepe Spor Kulübü satıldığında Torbalılı vatandaşlara ne diyeceksin? Şimdi bu söylemlerim için Göztepe camiasını sosyal medyada harekete geçir. En iyi olduğun yer orası. Uçur çok sevdiğin o kuşunu” dedi.

BU KİBİRİ BIRAK! ALDIĞIN OYLARIN HAKKIN VER!
Kaya’ya bir çağrıda bulunan Uygur, “Bu hırsı, öfkeyi, kini bırak. Bu millet sana oy verdi. İzmir’den Ayrancılar’a kadar karayolu değil adeta otoban. Pamukyazı’dan ise Seçuk’a kadar harika. Bayındır Kavşağı’ndan Tire’ye kadar olan bölüm de süper. Ancak Torbalı sınırları içerisindeki yol neredeyse 30 yıllık serme asfalt. Bırak Torbalı’ya karşı kin duymayı. İki dönem kaybettin nasip değilmiş sana Torbalı Belediye başkanlığı.  Ancak şimdilerde milletvekilisin Torbalı’ya hizmet etmek sanada nasip olsun.Seçimlerden önce dediğin gibi sen Torbalı’nın evladısın. Gel Torbalı için birlikte hizmet edelim. Eğer Torbalı’nın yararına bir yer tahsis edilmesi gerekiyorsa gel yarım kalan belediye hizmet binasının tahsisini İçişleri Bakanlığı’na verelim. İlçe Tapu Müdürlüğü yıllardır yerinde sorun yaşıyor. Sana yakın olan kişilerin ev sahibi olmak için verdiği savaşı bilmeyen yok. Gel bu sorundan kurtul. Kaymakamlık makamı köprü altında kaldı elin güçlendi ama Torbalı için yumruk atacak hevesin yok. İlçe Emniyet Müdürlüğü içerisinde kaç parçaya bölündü. İlçe Müftülüğü neredeyse çıkmaz sokakta hizmet veriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü belkide depreme dayanıksız binada hizmet veriyor. Bırak bu kibiri. Gel Torbalı İçin hizmet edelim” dedi.

ATİLLA KAYA’YA ZEYTİN DALI
Kaya’nın Torbalı sorunları için mesai harcamadığını ifade eden Başkan Uygur, “Torbalı’ya Özbey otoban girişinden girip çıkmaya devam et. Yok eğer Kemalpaşa Kavşağını kullanacaksan evden çıkış saatlerini hiç değiştirme, sabahları çekilecek çile değil. Gerçi arkadaşlarının ticarethaneleri uçan yolun altında kalmasın diye imza bile topladınız ve yolun iptalini sağladınız.Bugüne kadar işin gücün bendim, bugüne kadar yaptıklarına, farkındaysan ilk defa cevap veriyorum. Ben 2014 yılında aldığım bir ceza yüzünden aday olamadım. Bunu ‘Torbalılı vatandaşa nefret’ olarak anlattınız. Esas nefret senin içinde, bana karşı iki kere kaybettin. Torbalılı vatandaşın bunda ne günahı var?2024’te sana Torbalı’da görev verilmesin diye Buca’da nasıl bir mesai harcadığını çok iyi anlıyorum. İkimizin de görev süresi elbet bir gün son bulacak. Ben yine Torbalı’da ikamet edeceğim. Bence sende Folkart’ta yaşamına devam etme sevdasından vazgeç. Doğup büyüdüğün memleketin Torbalı’ya arada sırada değil temelli gel. Ancak hizmet getirki milletin içinde başın dik gezesin. Dediklerimi göz ardı etme. Ben bu memlekete kötülük değil hizmet edelim istiyorum. Bu zeytin dalını sana Torbalı’ya hizmet için uzatıyorum. O dalı tutmak da koparmak da senin elinde” diyerek açıklamalarına son verdi.

 
CHP İzmir'den hükümete eğitim için 14 maddelik çağrı!
 
CHP'li Yücel'den MHP'li Şahin'e cevap: Seçim sonuçlarına baksın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci
Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası 5'nolu Şube arasında gerçekleştirilen ...
Büyükşehir 400 servis plakası verecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki servis aracı ihtiyacını dikkate alarak ...
AK Parti’den Soyer’e çağrı: Raporu açıkla!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe İzmir ...
 
Başkan Tugay: Sorunları birlikte çözeceğiz
Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu ile bir ...
Başkan Soyer'den 'Manda Çayı'ndan inceleme: Çıbanbaşıydı, şimdi pırıl pırıl oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından ...
Kent A.Ş. Et Üretim Tesisi’ne tam not!
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.’nin tesislerinde ve marketlerinde ...
 
Bergama Belediyesi’nde HES kodlu giriş başladı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemlerini artıran Bergama Belediyesi, ...
Gaziemir Belediyesi’nden uzaktan eğitime destek!
Gaziemir Belediyesi, salgın nedeniyle okullarından uzak kalan ve evinde ...
Balçova'da her üniversiteliye dizüstü bilgisayar
Eşit ve kaliteli eğitim için yıllardır okullara ve eğitim sistemine desteğini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva