HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Haziran 2019 Perşembe - 14:00

Başkan Uygur’dan 'Göztepe' açıklaması: Arazinin bir kısmı imarsız, yeniden protokol yapılacak!

CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur AK Partili eski Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez döneminde Göztepe Spor Kulübü’ne verilen 103 dönümlük arazinin tahsis kararını iptal etti. Uygur, "arazinin bir kısmı imarsız. Tekrar tahsis edilir ve yeniden protokol yapılır. Burada Göztepe’nin kaybedeceği süre en fazla 2 ay olacaktır. Bir sıkıntı yok ama hukuki alt yapıyı kurmamız lazım. O yüzden geçmiş kararın iptali gerekiyor” dedi.

Başkan Uygur’dan  Göztepe  açıklaması: Arazinin bir kısmı imarsız, yeniden protokol yapılacak!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimin ardından bir dönem arayla ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan ve üçüncü dönem göreve başlayan CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un dikkat çeken uygulamaları sürüyor. Başkan Uygur, belediyeyi borç batağında devraldığını açıklarken ilçe geneline afişlemeler ve duyurular yapmış AK Partili eski Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in “bilerek ve isteyerek” belediyeyi batırdığını iddia etmişti. Karşılıklı açıklamalar ve sert sözlerle gündeme gelen Torbalı Belediyesi’nde yeni uygulama ilçede yaşayan Suriyelilere yönelik oldu. Başkan Uygur, eski Başkan Görmez döneminde yardımların yapıldığı Suriyelilerin açtığı işyerlerini kapattı. Çalışma ruhsatları olmadığı gerekçesiyle kapatılan işyerleri ile ilgili gerekli tebligatlar da yapıldı. Resmi olmayan rakamlara göre Torbalı’da 20 bine yakın Suriyeli yaşıyor. Büyük bölümü ise tarımda ve fabrikalarda çalışıyor.

Başkan Uygur’un son dikkat çeken uygulaması ise Göztepe Spor Kulübü’ne yönelik oldu. Uygur, eski Başkan Görmez döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen 103 dönümlük arazinin tahsisini iptal etti. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın girişimleriyle altyapı tesisleri kurulması için Göztepe’ye Pancar Mahallesi sınırları içinde geniş bir arazi verilmişti. Torbalı Belediyesi’nin meclisine gelen yeni gündem maddesiyle arazi geri alındı.

CİDDİ HUKUKSUZLUK YAPILMIŞ
Önceki Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından Göztepe Spor Kulübü’ne İntifa Hakkı Sözleşmesi ile devredilen arsanın hukuka uygun olmaması üzerine sözleşmenin iptal edilmesi başkanlıkça meclise önerge olarak getirildi.

Başkan Uygur söz konusu arsa için, “Orda ciddi hukuksuzluklar yapılmış. İmar servisimiz inceleme yaparken verilen arsanın bir kısmının sanayi imarlı olduğu, büyük bir kısmının imarsız olduğunu görülmüş. Ayrıca bakanlıkta da tarım alanı olarak tanımlanıyor bu alan. Plansız bir alana doğal olarak yapı ruhsatı verilemez bu suçtur. Tabi bu büyük sıkıntı. Göztepe’den arkadaşları davet ettik; görüştük ve ruhsat iptaline karar verdik. Bu yer Göztepe Spor Kulübüne tahsis edilecekse, meclis uygun görürse bu hukuki ve sağlam temellerle yapılmalı ve belediyemizin de bir takım haklara sahip olmalı çünkü o alan köyün ortak kullandığı alan. Netice de bir spor kulübüne veriliyorsa onların da kullanmaları hakkı.

YASAL DÜZENLEME ŞART: GÖZTEPE'NİN KAYBI EN FAZLA 2 AY OLUR
Göztepe Spor Kulübü İzmir için önemli bir kulüp. Biz alt yapıya önem veren spor tesislerin kurulmasını mutlaka isteriz. Bunu kendilerine de ifade ettik ancak bunun hukuki alt yapısını birlikte kurmamız gerekir. Önceki dönem imar dairesinin yaptığı hatayı sürdüremeyiz. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nin burayı planlaması gerekiyor. Bu alanda planlama yapmak ‘Kamu yararı gözetileceği’ için kolay olacaktır. Tekrar tahsis edilir ve yeniden protokol yapılır. Burada Göztepe’nin kaybedeceği süre en fazla 2 ay olacaktır. Bir sıkıntı yok ama hukuki alt yapıyı kurmamız lazım. O yüzden geçmiş kararın iptali gerekiyor” ifadelerini kullandı. Uygur ayrıca Göztepe Spor Kulübü Mimarı Tuğrul Büyükköken ile görüştüklerini kendilerinde hukuksuzluğun farkında olduğunu ifadelerine ekledi.

 
AK Parti teşkilatı Elif Su Bebek’e sahip çıktı
 
İzmir'de feci kaza: Henüz 15 yaşındaydı...
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikri 14 Haziran 2019 Cuma 09:29

İzmirin en büyük sorunu kendi arasındaki çekişmelerdir şimdi bu karara Göztepe düşmanları çok seviniyordur. Ama şuda bilinmelidir Göztepe İzmir'in önemli bir marka değeridir ve Şehrimizin süperlig temsilcisidir. Belediye gerekli düzenlemeyi yapıp bu yanlıştan dönecektir.

Yorumu oyla      4      5  
Seyit 14 Haziran 2019 Cuma 03:26

Kutlamalar icin yolu kes sagda solda mac zamani holiganlik yap izmirin sorunlu kucuk veledi gibi basabela ol ve bu halkin malini sirket yonetimine ve ucuz spor severlere peskes cek bence geri verme kur tesisi edepli sporcular yetistir turk futboluna

Yorumu oyla      6      7  
izmirli 13 Haziran 2019 Perşembe 23:35

göztepeye arazi verilmesi hatadır. o zaman karsıyakaya da verin, bucayada verin altaya verin.

Yorumu oyla      6      7  
Halk 13 Haziran 2019 Perşembe 21:11

Göztepe ağır taştır bizim siyasi görüşümüzde Göztepedir başkan bu kararla kendi kendine zarar vermiştir Orada çocuklara spor eğitimi verilcek ilçeye değer katılcak ama niyet başka başkanda... Orada her türlü tesisimiz olacak

Yorumu oyla      10      13  
muhalif 13 Haziran 2019 Perşembe 18:28

Göztepe kulübü, süper ligde izmiri temsil eden tek takım, Göztepe stadı inşaa edilirken, bir CHP.li ilçe başkanının GÖZTEPEYE TAHSİS EDİLEN SPOR AMAÇLI ARAZİNİN TAHSİSİNİ İPTAL ETMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ...

Yorumu oyla      8      13  
sezarın hakkı sezara 13 Haziran 2019 Perşembe 18:13

olmadı başkan !!! belediye yi milyonlarca TL borçlu almış olman bir spor tesisi projesini iptal etme hakkını vermiyor sana!!! CHP nin şu naki görüşüne uygun bir yaklaşım değil! Bu konuya Tunç soyer el atmalıdır. mutlaka ivedilikle çözüm bulunmalıdır. göztepe klübünün şimdiye kadar ileçeye bir yatırım da bulunmadıgını söylüyor!kolaymı bu işler başkan ? izmir klüpleri için bıktık bu belediyeler ve hükümet çekişmesinden. belediyeler engel koyar! AKP adaletsizlik yapar butik stadlara mahkum bırakır! ne zaman bitecek bu işler? bir göztepeli olarak stadımız ligin 2. yarısına yetişecek diye seviniyorum ama gel görki 20.035 kapasiteli stad var ortada! uefa kurallarında gelecek maksimum seyirci 18.500 olacak. biri de çıkar alt yapı tesisleri ile ugrasır. allahım sen akıl ver bu siyesilere!!!

Yorumu oyla      9      8  
Asım 13 Haziran 2019 Perşembe 17:30

Sayın Başkanım aldığınız karar çok çok doğru bir karar. Göztepe'nin Torbalı Belediyesinin ne ilişkisi olabilir.. Kutluyorum sizleri Başkanım..

Yorumu oyla      10      10  
murat 13 Haziran 2019 Perşembe 16:47

İzmir kulüpleri bu yönetim anlayışlarına göre yine iyi durumda spor kulubü altyapı ve antreman alanı olarak kullanacak bir şey yapmayacak neden geri alırsınız ki? 3 büyükler dahil bir çok kulubün arsası belediye veya kamu desteklidir.

Yorumu oyla      7      6  
Göztepeli 13 Haziran 2019 Perşembe 15:47

Afferin ismail efendi. Halkın malı diyorsun bilmem ne diyorsun biz anlamadık değil mi konut rantı için bunu yaptığını. İzban duraklarına yakın ya. Sen Göztepe taraftarını küçümsemeye devam et.

Yorumu oyla      8      10  
Sdr 13 Haziran 2019 Perşembe 15:27

Tebrikler baskanim. Halkin malinini sirket patronlarina peskes cekmedigin icin.

Yorumu oyla      18      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer: Mükemmel geleceğe birlikte yürüyelim
20. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nun (MAS) açılış töreninde konuşan ...
Ödemiş'te leziz şenliğe davet
Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Demirdere Erik ve Kiraz Şenliği ...
TBB'de Başkan Batur'a önemli görev
Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, Türkiye Belediyeler Birliği ...
 
Büyükşehir düğmeye bastı: ‘Tahtalı Balı’ üretilecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent kırsalındaki tarım ve hayvancılığın kalkınması ...
Narlıdere’nin Briç takımı Ege 3’ncüsü
Narlıdere Belediyesi Briç Takımı, Türkiye Briç Federasyonu tarafından ...
Başkasının indirimli kartını kullanan İzmirli yandı! 13 bin TL ceza var
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü ücretsiz ve indirimli ...
 
'Göç ve Mübadele Anı Evi' Bilim Fuarı’na taşındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından ...
Konaklı minikler çevre için buluştu
Konak Belediyesi Çankaya Mahallesi’nde Behçet Uz Parkı’nda Çevre Koruma ...
Bayraklı stres attı!
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM) öğrencileri üniversite ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva