HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2022 Çarşamba - 14:53

Başkan Tugay’dan stat yorumu: Projeyi ücretsiz çizdireceğim!

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı’nın uygulama projesi olmadığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Prosedüre göre, avan projeyi yapan kişi, uygulama projesini de yapıp ona göre fiyat veriyormuş. Avan projeyi yapan mimar, müelliflik hakkını verecek. Vermeyip de ne ne yapacak. Biz de o zaman uygulama projesini belediye olarak bir gönüllü projeciye ücretsiz yaptıracağım” açıklamasında bulundu.

Başkan Tugay’dan stat yorumu: Projeyi ücretsiz çizdireceğim!

EGEDESONSÖZ – Alsancak ve Göztepe statlarıyla birlikte temeli atılan Karşıyaka Stadı’nın yapımı yılan hikayesine döndü. Çeşitli  sorunlardan dolayı tıkanan sürecin nasıl biteceği merakla beklenirken, inşaatın durmasına sebep olan uygulama projesiyle ilgili olarak Karşıyaka Belediye Başkanı’ndan önemli bir açıklama geldi. TOKİ’nin, stat projesini belediyeye devretmesinin ardından, avan projenin mimarı  Bahadır Kul’un uygulama projesi için yüksek para talep etmesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşanmıştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Stadın yapımında en büyük engel olan uygulama projesini ben Belediye olarak, gönüllü bir mimara ücretsiz çizdireceğim” dedi.

İHALEYİ ALAN, UYGULAMA PROJESİNİ DE YAPIP ONA GÖRE FİYAT VERİRMİŞ!
Karşıyaka Stadı’nı yapmak için sorumluluk aldıklarını belirten Başkan Tugay, projeyle ilgili sorunlar yaşandığını söyledi. Stadın avan projesinin olduğunu ancak uygulama projesinin olmaması nedeniyle sürecin tıkandığını anlatan Başkan Tugay, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Karşıyaka Stadı’nı yapmak ile ilgili algoritmam şu. Tunç Başkanımız ile konuştum. Onun zaman zaman açıklamaları oluyor. Onlar yapmaya razılar. En başından başkanımızla konuşup onun onayı olduğu için bu açıklamaları yaptık. Dedim ki proje ile ilgili sorun var. Stadın uygulama projesi yok. Bir tane avan projesi var, TOKİ’nin yaptırdığı… Ancak o proje ile ihaleye çıkılamıyor. Müteahhit fiyat vereceği zaman neyin, ne olduğunu detaylı bilmeli ki ona göre fiyat versin. TOKİ şöyle çalışıyormuş; bir avan proje hazırlatıyormuş ve bu avan proje ile ihaleye çıkıyormuş. Kimlerle nasıl bir ihale süreci yaşadığını bilmiyorum ama karşılıklı yüzde 100 bir güven var, ya da kim az alır, kim fazla alır, hesabı olmayan bir ilişki var. İhaleyi alan müteahhit uygulamaya projesini de yapıp kesin fiyatı ona göre belirliyormuş. Bakanlık diyor ki, TOKİ böyle yapıyor, siz de öyle yapın. Büyükşehir de diyor ki; ben tam olarak ne kadar tutacağını bilmediğim ihaleye giremem.  Dediler ki bakanlık eğer uygulama projesini hazırlamadıysa, biz yaptıralım. Ancak önümüze ne çıktı? Oranın mimarı Bahadır Kul, dökülen o beton yapı kayıt belgesi aldığı için oranın muhaliflik hakkı kazanmış. Bundan dolayı oraya başka birisi proje çalışması yapamıyor. İlla o kişinin yapması lazımmış. Büyükşehir de bu kişiye uygulama projesini yaptırmak istemiyor çünkü çok para talep ediliyor. Büyükşehir de kendim yapmak isterim diyor. Ben tamamen ücretsiz yaptırabiliyorum bu projeyi.”

STAT KONUSUNU SİYASETE ALET ETMEYİN
Stat ile ilgili yapılan eleştirilerin politik olduğunu öne süren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Stat konusu, politikaya malzeme edilmiş geçmişte. Benim de sık sık söylediğim şey bu. Stat konusunu politikaya malzeme etmeyin. Bunun yerine samimi olarak buranın yapılması için herkes samimi çaba göstersin. Bakanlık yapmayacağım dediği için Büyükşehir yaparız dedi zaten” diye konuştu. Karşıyaka taraftarının her şeyin farkında olduğuna da vurgu yapan Başkan Tugay, “Taraftarlar, bu işin siyasi bir tartışma konusu olduğunu gördükleri için tartışmaya girmiyorlar. İşin siyasetine dahil olmak istemiyorlar. Onların tavrında bir hata görmüyorum. Ben kulüp başkanı olsam, bende bu tartışmalar girmem” ifadesini kullandı.

MİMAR, MUHALİFLİK HAKKINI VERECEK, VERMEYİP DE NE YAPACAK?
Bu durumda Karşıyaka Stadı ile ilgili gelişmelerin sonucunun ne olacağına dair soruya Başkan Cemil Tugay, şu net yanıtı verdi:

“Herkes şunu iyi bilsin ki, o stat yapılacak. Projeyi yaptırıyoruz. Mimar muhaliflik hakkını verecek. Vermeyip de ne yapacak? Biz parasız yaptıracağız. Gönüllü projeciler yapacak. Bugün yarın verirler, muhaliflik hakkını. Bizim proje çalışması yaptığımızı duydular. Sonrasında da ihaleye çıkılacak ve o stat yapılacak.”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, stadın, kulüp başkanının da dediği gibi 30 milyon liraya mal olacağını sözlerini ekledi.

 
Aydın’da dehşet… Film gibi izlediler!
 
Kadir Şeker'in tutukluluk haline itiraz
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ücretsiz 9 Ekim 2022 Pazar 12:42

Bedava peynir fare kapanında olur.Başkanlığından bitiyor halen bir nane yapamadın.Ömrün ağlamakla geçti hazırlıyoruzla geçti.

Yorumu oyla      2      3  
KARŞIYAKALI 7 Temmuz 2022 Perşembe 12:06

KARŞIYAKA Stadı'nı istemeyenler, Bostanlı pazarınıda kaldırılması içinde mahkeme açsınlar.!! o stad oraya yapılacak.Orada stad yıllardan beri vardı, bunu bile bile ev aldınız şimdi stad olmaz, Çamlığın ölümü demekmiş falan filan.Stad olunca çamlık niye ölüyor.Taraftar gidip çamlığımı yakacak yada sizin evlerinize ne gibi zarar verecek.Basketbol salonu civarında oturanların evlerine zararmı veriliyor.Bostanlı sahil şeridi yeşil alan olarak yetmiyormu.Bende stad'a yakın oturuyorum 15 günde bir olacak bir maç oranın nasıl huzurunu kaçırabilir. Toplasan 30 kişi o stadın oraya yapılmasını istemiyor.!! Yapalım bir kamuoyu araştırması bakalım kaç kişi stadı istiyor kaç kişi istemiyor. Hiçbir gerçek KARŞIYAKALI o stadın oraya yapılmasına itiraz etmez.!! İtiraz edenler zaten KARŞIYAKALI değildir.

Yorumu oyla      5      4  
emre 7 Temmuz 2022 Perşembe 08:45

yapacağından değil. konuşmak için konuşuyor

Yorumu oyla      3      3  
Nedim 6 Temmuz 2022 Çarşamba 23:20

Once dava acan Ugur Oral efendiyi ikna etmek lazim kaldi ki yuzde 2 lik kisim stat istiyor Stat nasil yapilir hangi parayla baskan

Yorumu oyla      2      3  
Karşıyaka Sevdalısı Ege 6 Temmuz 2022 Çarşamba 17:17

sayın başkan yapma etme Allah aşkına.O nadide yere yapılacak stad Aksoy Çamlığın ölümü demektir.Biz Aksoy Çamlığımızda sessizlik,huzur,yeşillik görmek istiyoruz.KÜFÜRLÜ tezahüratlar,sinkaflı bağıraşmalar duymak istemiyoruz.Eski hali çok ama çok güzeldi keşke hep öyle kalsaydı.Oranın bir spor kompleksi veyahut yeşil alan olmasını istiyoruz.

Yorumu oyla      4      8  
süleyman 6 Temmuz 2022 Çarşamba 16:04

Oraya yapılacak stat Karşıyaka ya yapılmış en büyük hata.Tarih sizi affetmez toplasan 200 kişi oraya stat istiyor.AKP nin yaygarasından korkuyorsunuz.Oraya spor kompleksi yapılır.Bunu yapanda minnetle anılır.Efsane olur.

Yorumu oyla      4      8  
citizen 6 Temmuz 2022 Çarşamba 15:17

Mahalle sakinleri istemiyor başkan, basketbol karşıyakaya yeter futbolda başarısı hiçbir zaman olmadı!

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir'den camilerde bayram temizliği
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın ...
Başkan Selvitopu'dan İYİ Parti'ye ziyaret
İYİ Parti Karabağlar ilçe yönetimini ziyaret eden Karabağlar Belediye ...
Aydın'ın altyapısına 500 milyonluk yatırım
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde sürdürdüğü ...
 
Arka mahallelerdeki minikler portatif havuza kavuştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sporda fırsat eşitliği ...
Konak’tan 'esnafın ağabeyi'ne vefa!
Konak Belediyesi, İzmir’e ailesiyle birlikte yıllardır hizmet vermiş, ...
Ulaşımda ‘temassız’ dönemi: MasterCard da devrede!
İzmir ulaşımında kolaylık sağlamayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Bayraklı'da yeni branş yeni derece!
Spor alanındaki dereceleriyle katıldığı turnuvalarda fark yaratan Bayraklı ...
Karaburun'da davullu zurnalı TİS coşkusu!
Karaburun Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında yapılan ...
Menemen’in dahi gencinden Pehlivan’a videolu teşekkür
Menemenli besteci piyanist Egemen Kurt’un eseri, dünyanın dört bir yanından ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva