HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2012 Salı - 08:56

Başkan Tartan ‘Kordon’u bakanlığa havale etti

Konak Belediye Başkanı Tartan, 1. Kordon'da gürültü yönetmeliğine uymadığı saptanan işletmelerin kapatılmasını Bakanlığa havale ederek, "Bizim araç ve donanım sorunumuz var" dedi.

Başkan Tartan ‘Kordon’u bakanlığa havale etti

İZMİR - Birinci Kordon'da yaşanan gürültü krizi ile ilgili tartışma sürüyor. İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Alt Komisyonu'nun denetimleri sonucunda, gürültü yönetmeliğine uymayan yerlerin kapatılması için Konak Belediyesi'ne yazı gönderilmiş ve Belediye Encümeni kararıyla 18 işletme, 15 gün süreyle kapatılmıştı. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Encümen, kapatma cezasını 3 güne indirerek sorunu bitirmişti.

Yeni Asır’dan Onur Çakır’ın haberine göre yaşananlardan rahatsız olan Konak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teknik araç gereç ile personel sıkıntısı yaşadıklarını ve gürültü yönetmeliğine uymayan işletmelerle ilgili kapatma kararını da Bakanlığın almasını istedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Bakanlığa mağduriyetimizi bildirdik ve 'kapatma işlemini de siz yapın' dedik. Bana göre işletmelere yeterli para cezası uygulandı. Esnaf dostu Belediye Başkanı'nın, esnaf dostu encümeni de bu konuda tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Artık kapatmayı da onlar yapsın" dedi.
 
YAZI GÖNDERDİ
Yaşanan tartışmaların ardından Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gürültü yönetmeliğine uymayan yerlerin tespiti ile ilgili yetkiyi elinde bulunduran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bir yazı göndererek, yönetmeliğe uymayan yerlerin kapatma kararını da Bakanlığın almasını istedi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan Başkan Tartan, "İşyerlerinin kapatma konusundaki kararı da Bakanlıkta olmasını istedik. Biz de yeterli araç-gereç, personel yok. Bu konuda Bakanlığın imkanların daha fazla. Bu yüzden de, 'kapatmayı da siz yapın' dedik. 18 işletmenin kapıtılmasında maksadı aşan noktalar var. Araya bürokrasi girmiş. Ben bu şekilde yorumluyorum. Bana göre işletmelere gerekli uyarı yapılıp para cezası zaten uygulandı. Esnaf dostu Belediye Başkanını esnaf dostu encümeni doğru bir karar alarak kapatma konusunda net tavrını ortaya koydu" dedi.
 
'DONANIM YOK'
Gürültü ile ilgili gerekli ölçümlerin Bakanlık tarafından yapıldığını hatırlatan Tartan, "Eğer bu işi biz yapacaksak gerekli araç-gereç ve personel desteğini sağlasınlar. Bunun için mobil ölçüm aracı, ses teknisyeni ve mühendis gerekiyor. Bunlar bizde yok. Bize 'kapat' diyorlar, biz de kapatıyoruz. Bilmeyen kişiler ölçüm yapıyor. Esnafa yazık değil mi? Ölçüm için uzman kişilere ihtiyaç var. Biz bakanlığa mağduriyetimizi bildirdik ve kapatma işlemini de yapmalarını istedik" dedi.
 
'BAŞKAN HAKLI'
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, canlı müzik yapmayan birçok yere kapatma cezası verildiğini belirterek, "Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan bu konuda haklı. En kolay işi bakanlık yetkilileri yaparken, hiçbir şeyden haberi olmayan belediyeye en zor görevi veriyorlar. Bu konuda koordineli bir çalışma yapılması gerekiyor. Ben mekanımda canlı müzik yapmıyorum ancak benim mekanıma da kapatma kararı veriliyor. Canlı müzik yapanlara bir ceza gelmedi. Gürültü ile ilgili yasa çıkıyor, kimsenin haberi yok. Bizi, belediyeyi bir araya toplayıp bilgilendirmeleri gerekirdi. Sen ilk önce bu konuda esnafı bilgilendir. Buna rağmen uymayanlar olursa kapatırsın" dedi.
 
NE OLMUŞTU?
Konak Belediyesi'ne 28 Temmuz 2011 tarihli Mahalli Çevre Kurulu kararı ile Valilik tarafından hassas bölgede yer alan yerlerin tedbir alması için yazı gönderildi. Gönderilen yazıya ek olarak 35 işletmenin yer aldığı bir de isim listesi yer aldı. Konuyla ilgili İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu alt komisyon oluşturdu. Komisyonda İzmir Valiliği, Konak Kaymakamlığı, Çevre İl Müdürlüğü, Konak Belediye Zabıtası ve Çevre İl Müdürlüğü'nden temsilciler yer aldı. Bu komisyonun hassas bölgede yaptığı gürültü denetimleri sonucu 18 işletmenin çevre bakanlığının gürültü yönetmeliğine aykırı hareket ettikleri tespit edildi. Firmalara eksiklerini gidermeleri için yapılan uyarı sonuç vermeyince 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 18 bin 847 lira para cezası uygulandı. Ardından da işletmeler belediye encümenine sevk edildi ve 18 işletme hakkında kapatma kararı çıktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 3 Temmuz 2012 Salı 10:21

Başkanın Açıklaması Akıllara Zarar.Araç,Gereç,Ekipman Yok Demek,Tamamen Bahaneden İbarettir.Hiç Bir Mantıklı Yanı Yoktur.Olayın Özetini yaparsak,Başkanın Bir Sonraki Seçimlerde Adaylık Hayali Olduğu İçin,Esnafla PAPAZ Olmak İstemiyor.Topu Bakanlığı Atarak,Kurnazlık Yapıyor Aklınca Ama,mağdur Olan Kesim O kadar Çokki sandıkta Umarım Gereğini Yapar.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dönüşüm zamanı: 21 belediye yetkiyi aldı
Kentsel dönüşüm, İzmir'de önce Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, ...
Buca Meclisi’nde 'EXPO Gezisi' tartışması
Buca Belediyesi tarafından, EXPO’nun tanıtımı amacıyla gerçekleştirilecek ...
Başkan Durak: Siyasi kararlar almıyoruz
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak belediyenin siyesi kararlar almadığını ...
 
Liman zirvesi: Kocaoğlu ile Demirtaş ne konuştu?
Kurvaziyer Limanı’nın projesindeki AVM tartışmalarının gölgesinde iki ...
Aliağa'da kabotaj coşkusu bir başka
1960’lı yıllarda bir balıkçı kasabasıyken, 2 binli yıllarda liman, iskele ...
Narlıdere'de '33 can' için yürüyüş
2 Temmuz 1993 yılında Sivas katliamının unutulmadığını unutulmayacağını ...
 
TOKİ'nin Mavişehir planı: Cami de var hastane de...
Emlak GYO tarafından hazırlanan Mavişehir Planı askıya çıktı. Plana göre ...
Narlıdere de atık yağ protokolünü imzaladı
Narlıdere Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “Bitkisel Atık Yağların ...
Selçuklu gençler antik yolculuğa çıktı
Efes Antik Liman Canlandırma Projesi kapsamında yapılan Roma Dönemi’ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva