HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2021 Cuma - 14:14

Başkan Sürekli'den mesaj yağmuru

AK Parti İzmir Kongresi'nde bir dönem daha İl Başkanı seçilen Kerem Ali Sürekli, AK Parti'nin İzmir'deki oy oranından, Karabağlar'da yapılması planlanan üniversiteye, meslek odalarından yeni il yönetimine kadar kent gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Başkan Sürekli den mesaj yağmuru

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, SonSöz TV'de katıldığı programda önemli açıklamalarda ve iddialarda bulundu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Sürekli, hafta başında yapılan İl Kongresi'nden, kentsel dönüşüme kadar pek çok konuda bilgiler aktardı. Bu kez seçimle İl Başkanlığı'na getirilen Kerem Ali Sürekli, "Sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Bir kere genel merkezimin takdirleri ile bu göreve geliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023-2024 hedefleri doğrultusunda bizi buraya ataması sonrası 2 yıl çalışmalarımızı yaptık. Sonra yine Cumhurbaşkanımızın takdiri ile kongreye tek aday olarak girdik. Kongrede de delegelerimiz bize oy verdi ve bu da bizim için büyük bir mutluluk. Sorumluluğumuzun arttığının farkındayız" dedi.

2016'DAKİ İKİ LİSTELİ YARIŞI HATIRLATTI

2016'da Ali Aşlık ile yarıştığı kongreyi hatırlatan AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, şunları söyledi:

"Aynı kongre salonunda oldu, yarıştığımız Ali Aşlık ile yine beraberdik. 2016'da Genel Merkezimizin izni ile burada iki aday olarak yarışa girmiştik. Muhteşem bir heyecan yaşamıştık, çok çekişmeliydi ancak o denli de centilmen ve düzeyli bir yarışmaydı, kimse inanamadı Türkiye'de bir ilk oldu. Ali Aşlık başkanla hala sık sık görüşüp konuşuruz. Adaylığımız o kongrede bitti ve ben diğer gün gidip kendisini tebrik ettim. Ben sonrasında Büyükşehir meclis üyesi oldum, kendisi de milletvekili oldu. Benim milletvekili adaylığımda da kendisi gelip konuşma yaptı ve  'Ben Kerem Ali Sürekli'nin milletvekili olmasını istiyorum' dedi. Zaten ikimiz kurucular içerisinde yer alıyoruz. Bunlar güzel anılar. Sonrasında biz milletvekili olduk ve sonrasında il başkanı olduk."

CUMHURBAŞKANIMIZ, İZMİR'DEN BU KEZ ÇOK FARKLI DUYGULARLA AYRILDI

"Sayın Cumhurbaşkanımız bana özelden verdiği mesajı ,kongrede aynı mesajı verdi. Cumhurbaşkanımız İzmir'den çok memnun ayrıldı. Hep öyle ayrılırdı ancak bu sefer çok farklı duygularla ayrıldı. Benim görevim sırasında Cumhurbaşkanımız 3 defa İzmir'e geldi. Bizim planlamamız 5’ti ancak pandemiden kaynaklı program sayısı azaldı. Kuzey Ege Otoyolu’nun açılısını yaptılar Cumhurbaşkanımız. O açılışa 4-5 günde hazırlanmıştı İl teşkilatımız. 30-35 bin kişi vardı. Pandemi dönemi yoktu, o dönem çünkü. Orada Cumhurbaşkanımız çok memnun olmuştu. Bizler oradan Kınık ve Bergama'ya geçtik. Bu sefer Cumhurbaşkanımız İzmir'e geldiğinde de çok neşeliydi ancak salona girdikten sonra o ambiyansı gördükten sonra, her zaman kalabalıklar toplanır ancak orada ruh çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu gördü. Tabii Cumhurbaşkanımız İzmir'de büyük bir zaman geçirdi. Kongre sonrası Bayraklı'da temel atma törenine katıldı, esnafı ziyaret etti, sonrasında İzmirli Akademisyenler ile Göç Konferansı’na Dokuz Eylül Üniversitesi'ne giderek bir araya geldi. Yani toplumun farklı kesimleri ile bir araya geldi. Hepsinde farklı ve muhteşem mesajlar var. Cumhurbaşkanımızın tarihi bir kongre konuşması var. İzmir'in her sorununa değindi."

HİÇBİR KONGREDEN SONRA VAKA ARTIŞI YAŞAMADIK

AK Parti İzmir İl Kongresi'ndeki kalabalığın kontrolsüz olduğu iddialarına yanıt veren Başkan Sürekli, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu konu çok tartışıldı. Bu konu bizim genel merkezimizde sadece genel merkezimizde il kongreleri öncesi değil, ilçe kongresinde de tartışıldı ve gerekli bütün önlemler konuşuldu ve alındı. Biz sadece il kongresi değil, ilçe kongreleri de yaptık. Biz yoğun kongreler yaşadık ancak onlarla ilgili bir vaka artışını yaşamadık. Ne zaman İzmir'de bu yaşandı, 2'nci pik döneminde ve deprem anında yaşandı. Genel Merkezimiz 2'nci pikten sonra kongreleri yaparken tüm tedbirler alındı. Biz kongremizi Halkapınar Spor Salonu'nda yaptık ve orası çok büyük bir alan ve mükemmel bir havalandırma var. Alanda dezenfektan dağıtıldı, maske dağıtıldı, maskeler yenilendi, HES kodu kontrolü yapıldı yani bütün önlemler alındı. Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması net. Herkes hastaneye giderek testini yaptırabilir, biz de hastaneye giderek testimizi yaptırmış olduk. Bu yüzden ben kongrelerden, korona vakaları artacağı şeklinde bir bağlantının kurulmasını doğru bulmuyorum. Ankara'da kongre yapılalı bir hafta, 10 gün oldu. Ankara, vaka sayıları Türkiye'de en düşük  olan illerden biri. Biz hiçbir kongremizde Ege Bölgesi’nde taşıma yöntemine başvurmadık. İlçelerimizden vatandaşlarımız gönüllü olarak kongremize geliyorlar. Muhteşem bir kongre yaptık, her şekli ile çok güzeldi ancak buna gölge düşürmek için bunlar söylenebilir. Tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışıyorlar ve bize bu atmosferi ,bu ortamı hazırladırlar. Emeği geçen bütün teşkilatlarımıza çok çok teşekkür ederim."

ÖNCE TANIŞMA TOPLANTISI YAPACAĞIM, SONRA YÜRÜTMEYİ AÇIKLAYACAĞIM

Yürütmeyi, önümüzdeki pazartesi günü tanışma toplantısı yapacaklarını, ertesi hafta da yürütmeyi belirleyeceklerini belirten Başkan Sürekli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni yönetimi oluştururken, iki yıllık sürecimizi göz önüne aldım. Tüm bir yönetim olarak performansımızı göz önüne aldım. Bizim 2 yıllık süreçte atama yönetim başarılı oldu. Çok şeyler yaptık 2 yılda. Biz bu yönetim ile geldiğimizde ilk olarak İstanbul seçimleri gündemdeydi ve oraya yöneldik. Sonrasında Türkiye ve İzmir'de bir ilki yaşadık. 29 Haziran'da alana indik ve İzmir Kurucular Kurulu ile toplantılar yaptım, alana indik ve kurucu yöneticiler, mahalle başkanları ve teşkilatımızın bütün üyelerini ziyaret ettik. Biz bir günde 30 ilçede üye ziyaretleri yapıldı. Eskiden karınca modeli vardı, onun gibi dağılarak tüm üyelerimizi ziyaret ettik. Üyelerimizin yanında derneklerimizi, şehit yakınlarını ve gazilerimizi ziyaret ettik. Yani toplumun her alanını ziyaret ettik. İl danışma kurulu toplantıları daha düşük ölçeklidir, biz İzmir'in merkezindeki otelde bir toplantı yaptık ve o otel bir daha bize salon vermeme kararı aldı. Bana verilen rakama göre, o gün  otele 5 bine yakın kişi  gelmiş. Demek ki dokununca karşılık alıyorsunuz. Spor kulüpleri ile toplantılar yaptık. İl başkanlarımız ile bir gelenek başlattık, pandemi nedeniyle durdu. Sıra Deniz Yücel'de. Biz bireysel olarak görüşüyoruz zaten ama böyle bir toplantı yaptık. Sosyal yardımlar durmadan devam etti bu süreçte. Toplumun tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştık. Pandemi bitti, kongreler başladı, kongrelere ara verdik, deprem yaşandı. Başta milletvekillerimiz olmak üzere hepimiz sahadaydık. Hala oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor. İkinci pandemi dönemi başladı, burada da gerekeni yaptık. Gönül Seferberliği başlattık. İzmir, 5 ayda 76 bin üye yaptırarak tarihi bir rekora imza attı.  Sonuç olarak bu il yönetimi başarılı. Bana ‘sen çok çalışkansın, yanında üç beş arkadaş var ama onları görmüyoruz’ dediler. Bu bir talihsizlik onlar adına... Onlar da çok çalıştılar. Benim de başarımızın arkasında bir ekip var, onların da hakkını vermek lazım. Geçmiş dönemde görev yapan arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim. Bu nedenle ekibimizin büyük bir çoğunluğunu korudum. 30 kişi aynı kaldı. Ayrılan arkadaşlarımızın yarısından fazlası işlerinden kaynaklı ayrılacaktı. Biz de 8-9 arkadaşımız hakkında seçim yapmak zorunda kaldık. Onlarla da ileriki süreçlerde başka işler yapmak için zorunlu olarak yollarımızı ayırdık. Yenilenmek şart, kadın gençlik kotaları var. Burada bireysellik değil, kurumsallık ön planda. Ben partiye yapılacak katkıları göz önüne alıyorum. Partinin bir adım öne girmesi için yönetim yapıyoruz. Çok sınırlı bir hareket alanımız vardı.  Buna göre bir değerlendirme yaptık. Yoğun bir talep vardı. Bu konuda destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Bunların çoğu bu dönem yönetimde olup listede yer alamayan arkadaşlarımız beni arayıp bana teşekkür ediyorlar. Bu da bir erdemdir."

DENİZLİ İL BAŞKANI, YÖNETİMİMİZE GİRDİ, ÇÜNKÜ...

"Bu listede benim imzam var. Ancak bu liste nasıl oluşur? Parti büyüklerimiz, genel merkez yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, 30 ilçe başkanlarımız ve mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız ile konuştuk ve oradan çıkan bir sonuç. Denizli İl Başkanı, İzmir'de neden yönetim kurulunda yer alıyor, diye soruyorlar.  Genel Merkezimiz bu konuda çok net. Ön müzakereler yaptık, onların içeriği bizde kalsın. Denizli İl Başkanı arkadaşımız şu anda genel merkezde görev alacak. Genel Merkezin prensibi şu; genel merkezde görev alan, genel merkez kadın kolları, gençlik kolları yöneticileri, birim yardımcıları çeşitli illerden genel merkez delegesi yazılacaklar.  Genel Sekreter yardımcımız Rasim Bey Ankara'dan. Aynı şekilde, Denizli listesinde de Muğla eski milletvekili İl Başkanı Nihat Öztürk, oradan yazıldı. Genel merkezin takdiridir. Genel merkezin bize söylediği, prensip ve kriterler üzerinden hareket edeceğiz."

GENÇ BİR YÖNETİM KURULU OLUŞTURDUK

Yeni yönetimde çok sayıda gencin yer aldığını belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "İddia ediyorum; Türkiye'de gençlik kollarından en çok il yöneticisi alan teşkilat, İzmir teşkilatıdır" iddiasında bulundu ve yeni dönemde uygulayacakları stratejiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"İİl başkanı olarak 2 yıllık bir çalışmamız ortada. Onu artırarak devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanımız bana görev verirken ‘Kerem Ali git İzmir'i 2023 ve2024 seçimlerine hazırla’ demişti. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Bu yapıda teşkilat ağırlıklı bir çalışma. Bunun dışında STK'lar ile kurduğumuz güzel ilişkiyi devam ettirip, vatandaşımızın içinde olup esnafımızı ziyaret edeceğiz ve etkin ve yerinde bir muhalefet yapacağız. 2023 seçimlerin hazırlık çerçevesinde bu dönemde sandık çalışmalarımız da ön plana çıkacak. Geçmişte yürüttüğümüz teşkilat, muhalefet ve halklar ilişkiler çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. İlçelerimiz 2021 sonuna kadar her gün ne yapacaklarını belirlediler. Bu ilde de olacak. İlçelerin programlarına göre biz de programları belirleyip oralarda olacağız. Geçmiş ile geleceği programlayacağız. Yeni üye kaydı çalışmalarını yapacağız ve  hedefimiz çok daha büyük olacak. İzmir içinde Gençlik Kolları Genel Başkanımız çıktı, o da bizim moralimizi artırdı. Bu çerçevede mazbata töreninden sonra arkadaşlarla ilde çay içtik ve gençleri çağırdık. Öyle moralimiz yükseldi ki. 20-25 arasında gencimiz var. En gencimiz 22 yaşında. İddia ediyorum, Türkiye'de  gençlik kollarından en çok İl yöneticisi alan teşkilat olduğumuzu düşünüyorum."

CUMHURBAŞKANIMIZ, SON DERECE YAPICI YAKLAŞIM GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir'in sorunları konusunda yapıcı bir yaklaşım gösterdiğine dikkat çeken Sürekli, Karabağlar'daki üniversite alanıyla ilgili muhalefetten gelen tepkilere de yanıt verdi:

"Cumhurbaşkanımız çok yapıcı yaklaştı. Çözüm odaklı yaklaştı. Cumhurbaşkanımızın konuşmalarından değil talimatlarından da bunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın konuşmasının yansıması olarak yapılanlar, depremden sonra çıkan sorunların ortadan kaldırılması. Özellikle depremde yıkılan binaların dönüşümündeki sorunların çözümü konusunda çalışmalar yaptık. Biz masaya bu durumu yatırdığımızda, depremde ağır hasarlı ve orta hasarlı binaların dönüşünde yeni yönetmeliklere uyulması gerekiyor. Orta ve ağır hasarlı binalar dönüşüme başladığında haklarından kaybediyorlar, bu bir sorun. Bunu biz de çözmek istedik, Büyükşehir de çalışma yürüttü. Kanuna uygun olmasına dikkat edildi. Mağduriyetin önüne geçmek için, çeşitli toplantılar yaptık. Necip Nasır vekilimiz de bu konuda bizlere destek oldular. Bunun nasıl aşılacağı konusunda görüşmeler oldu. Büyükşehir Belediyesi plan notları ile olacağını söyledi ancak biz bunun olamayacağını söylemiştik. Bunun üzerine çalışmalar yapıldı. Bu ancak planlamalar ile çözülür.  Görüşmelerde de sayın Bakanımız ve milletvekillerimiz görüşüp çalıştılar ve sonuçta bu planlamanın ilçe belediye tarafından yapılmasına karar verildi. Çünkü ilçe belediyeleri kendi bölgelerine hakim ve eksikliklerini biliyorlar. Bu süreçte ilçe belediyeler planlama yapacak ve süreç hızlı yürüyecek. Demek ki İzmir'in menfaatinde uzlaştık. Cumhurbaşkanımız kentsel dönüşümde de soruna parmak bastı ve çözülmesini istedi. Bunun çözülmesi için yine bize destek olacak. Karabağlar'da kentsel dönüşüm ile ilgili planlar var ve biz buna destek verdik. Biz dönüşümün önünü açıyoruz. Foça'nın kangren olan planları onaylandı. Narlıdere’de kentsel dönüşüm başlıyor. Biz destek oluyoruz. Üniversiteye gelince de, biz bu kadar iyi niyetli davranırken, karşımızda aynı zihniyeti görmüyoruz. Karabağlar’da siyasiler ile karşı çıkılıyor ve üniversite yaptırılamıyor. Üniversite yapılacak ve orada rant yok. Rantı nereden çıkarıyorsunuz? Orası zaten TOKİ'nin kendi mülkiyetinde isterse tamamına konut yapar. Ancak TOKİ kalkıyor ve AK Partililerin çabası ile oraya 380 dönüme üniversite yapılması için tahsis ediyor. 380 dönüm yetiyor. Kendi mülkiyetinde olan bir alanın tahsisini yapıyor. Rant nedir? Dar gelirliler için sosyal konut yapılacak. Rant bunun neresinde? İzmir'de yüksek bir başvuru var. Üniversiteye 380 dönüm yetiyor. Biz bunu Karabağlarlılara anlatacağız ve ne yaparlarsa yapsınlar biz üniversiteyi oraya yapacağız."

BUCA METROSU DEDİLER, ERTESİ GÜN ONAY GELDİ!

"Ben il başkanlığım döneminde, Genel başkan yardımcılarımız aracılığı ile sorunların çözüldüğünü gördük. Buca Metrosu dediler, ertesi gün onay geldi. Çiğli Tramvay’ı dediler, kısa zamanda temeli atıldı. Yeşillik Caddesi’ni devredin dediler, devredildi.  Özkanlar Pazaryeri kronik bir sorundu, Bornova Belediyesi'nin yapıcı tutumu ile orayı tahsis edildi ve sorun çözüldü. Bunun dışında bana iletilmiş bir konu yok, iletilirse üzerime düşeni yaparım. Benim mevkidaşım Deniz Yücel bana bir şey aktarırsa üzerimize düşeni yaparız."

SAHİP ÇIKMA, DAVALARLA OLUYORSA, SAHİP ÇIKTILAR!

Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ihale hazırlıklarının yapıldığını duyurduğu Halkapınar-Otogar metrosuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Bu proje kaldırılmadı, itirazlar davalar gene sahip çıkmadılar oraya. Başbakan Binali Yıldırım çok net ifade etti 'sahip çıkın İzmirliler' dedi. Sahip çıkma, davalar ile oluyorsa, o kadar sahip çıktılar! Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında İzmir'e ne kadar hakim olduğunu gösterdi. Bu konuda gerekli adımlar atılıyor. İnciraltı’nda işler güzel gidiyor. Taraflar dinleniyor, Büyükşehir Bakanlıkla uygun davranıyor. Odalar her zaman itiraz ederler ama burada Bakanlık ve Büyükşehir uyumlu gidiyor. "

İSTEYEN İTİRAZINI YAPAR AMA İŞLER DURMAZ, BİR ŞEKİLDE YÜRÜR

"Projelere itirazlar var. AK Partilik bir durum yok. Odalar kendi düşüncelerine göre hareket edebilir. İtirazlarını açarlar ancak işler durmaz bir şekilde yürür. Kimseye biz bu konuda farklı şeyler söylemeyiz. Gönül isterdi ki Odalar İzmir'e yapıcı katkılar bulunsun. Özellikle baro. Meslek Odaları da her zaman istemezükçü olmasınlar. Bir kere de işin ucundan tutsunlar. Ancak bazı projelerde özellikle hükümet kanadı konusunda Büyükşehir'in olumlu projeler halinde yürütmesi  oldukça güzel.  Çeşme Projesi konusunda tekrar bir toplantı oldu. Muhteşem bir proje, İzmir için çok önemli bir konu. Bakanımız ile konuşacağım, İl Başkanlarımız ile de bir sunum yapılırsa iyi olur."

AŞI SIRASI, YAKINDA BİZLERE DE GELECEK

"Aşı sıralaması da ağır ağır geliyor. Ben ve Veysel Bey’e (Şahin) de geliyor, Deniz Bey (Yücel) tabii ki en küçüğümüz. Toplumla en fazla ilişki kuran kişiler ile ilgili bizlerin de aslında sıraya konması lazım ancak ben iktidar partisinin İl Başkanı olarak sesimi çıkartmıyorum ancak diğer il başkanları söylerse gerekli çalışmaları yürütürüz. CHP'li bir arkadaş, aşıyı yaptırdığımı iddia etmişti. İnşallah aşıya o arkadaşla birlikte gideriz."

ÇİĞLİ TRAMVAYI TÖRENİNE BEN DE ÇAĞRILMADIM

AFAD'daki toplantıya CHP'li milletvekillerinin çağrılmaması nedeniyle çıkan tartışmaları da değerlendiren Başkan Kerem Ali Sürekli, şunları söyledi:

"Her şey davetle gitmiyor. Program belli olduğunda Valilik koordine ediyor. Tramvay konusunda Hamza Dağ vekilden açıklama gelmişti, çağrılmadığını söylemişti.  Çiğli Tramvayı evime 100 metre… Ben de çağrılmadım.  Benim de destek verdiğim ve önemli gördüğüm konuda bana da davet gelmedi. Büyükşehir'den bana davet gelmedi. O projeye destek olan Genel Başkanımız ile birlikte çabalayan bir il başkanıyım. Bunları bir kurala bağlayıp planlamak lazım. Bu Büyükşehir'in temel atma töreni… Bakın Bayraklı temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı da Bayraklı Belediye Başkanı da katıldı. Bazen anında gelişen durumlar olabiliyor. Gerekli açıklamayı Genel Başkan Yardımcımız yapıyor."

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAŞKAN SOYER İLE 15 DAKİKA BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜ

Merkezi hükümetin Büyükşehir ile ilişkisinde dillendirilen bir sorunun olmadığını belirten Sürekli, "Ancak tam tersi durumda, aynı şeyi söyleyemem. İddia ederlerse de toplantıya çağırsınlar konuşalım. Merkezi hükümet ile Büyükşehir arasında iletilen talep konusunda hepsine olumlu cevap verildi. Zaten en son Büyükşehir Belediye başkanı ile Cumhurbaşkanımızla 15 dakika baş başa görüştü. Büyükşehir'in ankara'dan istekleri tek tek yerine getiriliyor ancak Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir'den talepleri karşılanmıyor. Büyükşehir, ayrımcılık yapıyor. Aksini iddia eden varsa, belediye başkanlarımızı çağırırız, gerekirse ortak bir çalışma yaparız, hangileri yapılmış diye. Dün gördük tören yapıldı, 2 otobüs diye. En önemlisi Kiraz'daki hastane inşaatı duruyor. Bu pandemide o hastane bitmiş olurdu. Kiraz’da hastane olmadığı için pandemide çok sıkıntı oldu. Bu vebali kim ödeyecek?"

ŞEHİR HASTANESİNİN, 2021 SONUNDA BİTMESİNİ BEKLİYORUZ

"Şehir hastanesi ivme kazandı. Dünyadaki pandemi nedeniyle oluşan ekonomik sıkıntılardan dolayı bir finans problemi yaşandı ancak o aşıldı ve kısa sürede bitecek. Yüzde 80'i tamamlandı. 2021 sonunda bitmesini bekliyoruz. Selçuk’ta kronik bir hastane problemi vardı, yine CHP'nin itirazı üzerine mahkeme tarafından durdurulmuştu, 3 sene kayıptan sonra çalışılmaya başlandı ve tamamlanacak. Dikili’de 75 yataklı hastanenin temeli atılıyor. Yine Bergama'da pandemi dolayısıyla ödeneklerde bir sıkıntı vardı, ancak bizim de girişimizi ile sağlık kompleksi yapılıyor."

İZMİR'DE 2018 RAKAMLARININ ALTINDA DEĞİLİZ

Anketlerle ilgili değerlendirmesinde Kerem Ali Sürekli, şunları söyledi:

"Anketleri genel merkezimiz yapıyor. Bu konuda Hamza Dağ vekilimiz koordinesinde yapılıyor ve zaman zaman bu paylaşılıyor. Türkiye genelinde 2018 seviyesindeyiz, hatta üstüne dahi çıkıyoruz. İzmir'de de 2018 rakamlarının bazen üstüne çıktığımız oluyor.  Genel Başkan yardımcımız ile konuşuyoruz, bizle konuştuğunu topluma da açıklıyor. Biz 2018 oranının hiç altına düşmedik, üstüne çıktığımız da oluyor. İzmir'de de alanda gördüğümüz olumlu tablonun anketlerde de korunduğunu görüyoruz. "

CUMHURBAŞKANIMIZI İZMİR'DE BİRİNCİ YAPACAĞIZ

"Arkadaşlar ile yoğun bir çalışma yaptık. 2 yıl gördüler, hiç durmadık. Pandemi de bitiyor inşallah. Bizdeki normalleşme de 2 katı olacak. Ramazan ayı başlıyor 13 Nisan'da ve o zaman da bizim geleneksel çalışmalarım olacak. Yoğun çalışmalarımız olacak. Gönül Seferberliği programını başlatıyoruz. Büyük bir teveccüh var. Biz ilçeler arasında da yarışma yapıyoruz. Bir kamp yapacağız. 2021 yol haritamızı netleştireceğiz. Vira Bismillah deyip başlayacağız. Hedef 2023'te Cumhur ittifakı olarak Cumhurbaşkanımızı 1 numara olarak seçtirmek. Mecliste çalışmalarda yapılıyor. Şu andaki seçim bölgesinde 4-4… Tabii ki bizim hedeflerimiz yüksek olur. Şimdi hedef belirleme zamanı değil.  Şu an biz lojistiğimizi sağlıyoruz. Sandık bazlı çalışmalar yürüteceğiz. Vekillik konusunda hedeflerimiz için henüz erken. Gerçek şu ki, Cumhurbaşkanımızı İzmir'de birinci yapacağız."

O KONU, TAMAMEN GENEL MERKEZ TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, eski milletvekili Aydın Şengül'ün partiden ihracıyla ilgili değerlendirmesinde, "Ben bu konuyu yakından takip etmiyorum.  Ben kongrelerle ilgileniyorum. Tamamen Genel Merkezimiz tarafından yürütülen bir konu. Bize bu konuda herhangi bir yazılı bilgi gelmedi. Bu konuda benim bilgim yok. Ben şu an İzmir İl Başkanıyım, o genel merkez tarafından yürütülen bir çalışma" dedi.

 
Gaziemir Belediyesi'nden esnafa 'kira' müjdesi
 
Bankacılıkta yeni dönem mayısta başlıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARABAGLAR HALKI 26 Şubat 2021 Cuma 16:11

rant yoksa karabaglarda önce 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşümü başlayın neden başka yerde boş arazilerde bina ypıyorsunuz çüki oralada daha cok para var kimseyle muhatap olmadaın kendiniz kendizle iş bitiriyorsunuz ...

Yorumu oyla      5      3  
26 Şubat 2021 Cuma 15:40

Hiç bir kongreden sonra vaka artışı yaşamadık? Karadeniz'i ne çabuk unuttun hacı emmi?

Yorumu oyla      5      3  
Komedi 26 Şubat 2021 Cuma 14:36

Buca metrosu'nun onayı aynı gün geldi diye biliyorum. Hatta Buca Me ... derken onay gelmiş.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP 'havza modeli' ile oylarını artırmayı hedefliyor
CHP, gelecek seçimlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde farklı il ...
İzmir'deki ‘Boğaziçi’ soruşturmaları ve cezaları Meclis gündeminde
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’de Boğaziçi Üniversitesi’ne ...
CHP’li Bakan: İklim krizi, sadece kutup ayılarının sorunu değil
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, “İklim ...
 
Perinçek: MHP’nin başına geçmek şereftir
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek, hukukçu Gamze Pamuk Ateşli'nin "Olur ...
CHP'li Özkoç o saldırıyı anlattı: 'Sana saldıracaklar, çıkıp konuşma' diyorlardı
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te uğradığı saldırıyı Armağan ...
AK Gençlik İzmir'in yeni başkanı belli oldu
AK Parti İzmir Gençlik Kolları’nın yeni başkanı Recep Tayyip Taslak oldu.
 
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Manisa'da Balkan göçmenleriyle buluştu
Öztrak, "Her iki coğrafyadaki yerel yönetimler arasında iş birliği ve ...
Başkan Sürekli mazbatayı aldı
22 Şubat'ta gerçekleştirilen Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Kongresi ...
'İnandığım yoldan beni döndüremeyecekler'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray ziyaretinde çiftçilere, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva